Bouwkundige keuring Hoogland

Direct bouwkeuring aanvragen

Een koophuis op het oog? Een bouwkundige keuring in Hoogland inplannen is dan zeker aan te raden. Daarmee krijg je een goed beeld van de de gebreken van een woning en krijg je een indicatie van de kosten om eventuele gebreken te herstellen. Zo worden de onderhandelingen transparanter. In onze uitgebreide documentatie bieden wij nuttige informatie over hoe en wanneer je een keuring aanvraagt, de prijzen en vind je en tabel met bouwkundig adviseurs in Hoogland.

 • De bouwkundige keuring biedt informatie over onderhoud en problemen bij een woning.
 • Zo’n bouwkundig inspecteur in Hoogland controleert het huis op heel veel verschillende aspecten.
 • De ingenieur kijkt naar alles wat hij kan zien en aanraken zoals bijvoorbeeld de vloerconstructies en en de staat van de CV-ketel.
 • Het bouwkundig rapport staat vol met de informatie en conclusies van de inspecteur inclusief een kostenplaatje.
 • Door deze inspectie heb jij meer zekerheid over de toestand van de woning waar je mogelijk een bod op uit wil brengen.
 • Sluit je een hypotheek met NHG af, dan wordt dit mogelijk zelfs verplicht gesteld.
 • De prijzen van een bouwkundige inspectie liggen rond +/- €320 en €430.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Hoogland regelen

Heb je belang bij een onderzoek laten doen naar de huidige staat van je woning of van een woonobject dat je misschien wel wilt kopen? Onderzoek dan de mogelijkheden voor een betaalbaar bouwkundig onderzoek. Het is een rapport waarin de staat van een woning wordt beoordeeld. Middels deze keuring weet jij wat de aandachtspunten zijn van het huis. De inspecteur bekijkt o.a. de staat van ramen, deuren en kozijnen en en de toepassingen van isolatie. Dan achterhaal je welke kosten noodzakelijk zijn om mogelijke gebreken op te lossen. Daarbij krijg je een beeld van het onderhoud dat in de toekomst moet worden uitgevoerd. Er is een vrije keuze voor een deskundige die de woning komt inspecteren. Uiteraard moet het een onpartijdige partij zijn. Onder andere een bouwinspecteur, een architect, een lokale aannemer of taxateur in Hoogland.

Voordelig een bouwkeuring uitvoeren in juli 2024
Voordelig een woonobject laten checken? Bekijk de mogelijkheden van een meeloopkeuring waarbij er achteraf een mondelinge toelichting is. Bij de analyse van het gebouw geeft de bouwkundig specialist een mondelinge samenvatting van alle bouwkundige punten. Ook benieuwd naar de marktwaarde? Of benieuwd naar de energiezuinigheid? Je kunt het dan ook combineren met een woningtaxatie en/of energielabel check. Dit scheelt veel geld. Op deze website lees je ook aanvullende gegevens over Aankoop woningkeuring.

Bouwkundige inspectie laten uitvoeren?

Maak een afspraak met een bouwtechnische inspecteur in Hoogland

In 5 stappen een bouwtechnische keuring opvragen

 1. Vind een geschikte bouwkundige

  Allereerst neem je contact op met een specialist die het huis gaat inspecteren. Deze persoon moet 100% onafhankelijk en objectief zijn. Je kunt een aanvraag indienen bij meerdere architectenbureaus, bouwondernemingen en bouwkundige bureaus in Hoogland (en de regio).

 2. De analyse en keuring

  Onder begeleiding van de bouwkundige expert, de huidige eigenaar en / of de aan- of verkoopmakelaar bekijk je alles in en rondom het huis. De specialist bekijkt alles maar verplaatst geen huisraad en schroeft niets open. De ingenieur kan gebruik maken van een ladder, klein handgereedschap en een afstandmeter.

 3. Conclusies doornemen

  Na afloop van de inspectie deelt de bouwkundige zijn bevindingen. Je kunt meteen je vragen voorleggen.

 4. Inzien van het bouwkundig rapport

  Op basis van het woningonderzoek ontvang je het bouwkundig keuringsrapport. Hierin vind je een overzicht van de observaties en eventuele gebreken. Daarbij bekijk je hier een tariefoverzicht om de woning te herstellen en/of renoveren.

 5. Onderhandelen en bod uitbrengen

  Is het rapport positief over de woning? Dan kun je met zekerheid een openingsbod doen. Daarbij kun je de lagere prijs verdedigen met de direct noodzakelijke kosten die in het rapport worden vermeld. Is het rapport nog niet officieel? Dan is het belangrijk om dit op te laten nemen in de zogenaamde ontbindende voorwaarden.

Wat zijn de kosten van een bouwkundig rapport?

De kosten van een bouwrapport voor een gemiddelde woning liggen tussen de €310 en €475. De uiteindelijke prijs wordt vastgesteld op basis van meerdere facetten. De omvang van de woning (inhoud en oppervlakte) vormen voornamelijk de prijs. Ook waar de woning gelegen is heeft zijn weerslag op de prijs vanwege de reiskosten. Ook zit er natuurlijk ook weer prijsverschil tussen de verschillende aanbieders. Belangrijke punten zijn de oplevertermijn, hoe uitgebreid de rapportage is en kijk of er recensies zijn van andere consumenten. Dit zie je uiteindelijk ook terug in de definitieve prijs. In het overzicht hieronder beschrijven we de huidige kosten van een bouwkundig rapport in Hoogland.

WoonobjectWoonoppervlakGemiddelde prijzen
Bovenwoning99 m2280 – €325
Rijtjeshuis112 m2€355 – €390
Hoekpand139 m2€410 – €450
Geschakelde woning164 m2€450 – €485
Villa185 m2€505 – €535
Opsomming met de tarieven van een bouwkundig rapport juli 2024.

Bouwkundig rapport aanvragen?

Bekijk info van professionele bouwkundigen in jouw woonplaats

Professionele bouwkundig adviesbureaus

Zoek je een lokaal inspectiebureau voor tips en hulp bij een technische keuring? Zaken die je zeker moet meewegen bij het kiezen van een inspecteur: de prijsindicatie, hoe snel de keuring kan plaatsvinden, en van welke hulpmiddelen de specialist gebruik maakt. In het schema hieronder vind je contactgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Hoogland die potentieel hun service kunnen verlenen bij een uitgebreid en objectief bouwkundig onderzoek. Of vergelijk adviesbureaus in De Glind, Achterveld, Zwartebroek, Terschuur en Voorthuizen.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-hoogland-3828

Aankoopkeuring uit laten voeren

Op het moment dat je een fraaie woning hebt gezien is het vaak zo dat je door het dolle heen bent. Daardoor zie je soms de gebreken niet meer. Met behulp van een aankoopkeuring in Hoogland onderzoekt een onafhankelijk expert het woonhuis. Slim, zo ontvang je betrouwbare details over wat de actuele situatie en staat van de woning is en de verwachte kosten van herstelwerk.

 • Neem je onderzoeksplicht serieus.
 • Met behulp van een aankoopkeuring vorm je een betrouwbaar beeld van het woonhuis dat je wilt aanschaffen.
 • Idealiter laat je dit doen voordat je het bod doet.
 • Je bent zo 100% zeker van de zaak tijdens de onderhandelingen.

verkoopkeuring voor een woning

Een verkoopkeuring houdt in: een onafhankelijke keuring van een woonobject die in kort tijd te koop wordt aangeboden. Hiermee geef je de andere partij inzicht in de actuele staat waarin de woning verkeert. Je speelt open kaart en je geeft zo ook gehoor aan de informatieplicht. De kopende partij krijgt zo meer vertrouwen en het voorkomt nare verrassingen achteraf.

 • Als huiseigenaar ben je wettelijk verplicht om de koper gedegen te informeren inzake de staat van jouw huis.
 • Verhoog de potentiële verkoopprijs van je huis.
 • Vooral relevant voor oudere woning (tussen 1930 en 1980).

Opleveringskeuring: informatie + voordelen

Gaat je nieuwbouwwoning binnenkort opgeleverd worden? D.m.v. een opleveringskeuring ben je er zeker van dat er geen gebreken over het hoofd gezien worden. Een bouwkundige loopt de hele woning door (opleverpunten) en kent de bouwprocedures en geldende normen. De bouwspecialist is objectief en je kunt de aannemer verantwoordelijk houden.

 • Gebreken worden direct opgelost.
 • Een grondige naschouw versterkt de positie ten opzichte van de aannemer.
 • Een inschatting van de kostprijs ligt tussen €99 en €250.


Veelgestelde vragen over het bouwrapport

Hoe werkt een bouwkundige keuring?
Plan direct een bouwkundig onderzoek voor een complete en onafhankelijke keuring van een huis. Doorgaans voert men deze bouwtechnische keuring uit om de pluspunten en minpunten van een huis te analyseren. De inspecteer berekent ook de kosten voor herstelwerk om de woning op te knappen.

Wanneer is zo’n bouwkeuring noodzakelijk?
Een onafhankelijke bouwtechnische keuring in de provincie Utrecht komt in beeld op het moment dat je actief bent op de woningmarkt. Voornamelijk de wat oudere woningen hebben onderhoud problematiek. Dankzij zo’n woningkeuring krijg je een goed beeld van het woonobject. Dikwijls wordt het pas in gang gezet op het moment dat het voorlopige contract getekend is. Mede worden de zaken die worden aangetroffen bij het onderzoek als ontbindende voorwaarden meegenomen.

Laat ik de bouwkundige keuring uitvoeren voor of na het bod?
Wij adviseren om dit te doen voordat je een bod uitbrengt (via een makelaar in Hoogland). Mankeert er het nodige aan de woning? Op basis van de resultaten komt het bod niet uit de lucht vallen, waar je dan ook goede argumenten voor hebt. Zo heb je een hele sterke onderhandelingspositie. Het nadeel is dat dit rapport het een en andere kost, maar je er nog niet zeker van bent of het bod dat je wilt doen wel hoog genoeg is.

Wat zijn de voor- en nadelen van een meeloopkeuring?
Een meeloopkeuring is een vereenvoudigde schouw op de bouwplaats waarbij geen rapport wordt opgemaakt. Gezamenlijk met de bouwkundig expert uit de gemeente Amersfoort wordt de woning op allerlei punten gecheckt. De bouwkundige expert deelt direct zijn bevindingen met betrekking tot de actuele staat waarin de woning verkeert. Mogelijke gebreken worden direct aangewezen en besproken. De deskundige verstrekt ook een kleine calculatie om vaak voorkomende gebreken te herstellen. Pluspunt van de mondelinge keuring is de relatief lage prijs en dat je niet zo lang hoeft te wachten.

Plaats een reactie