Bouwkundige keuring Holtum

Direct bouwkeuring aanvragen

Plannen om een woning te kopen? Een bouwkundige keuring in Holtum laten uitvoeren is zeker iets om te overwegen. Door deze keuring wordt je een duidelijk beeld verschaft over de de gebreken van een woning en kom je achter de tarieven voor het verbouwen / aanpassen van gebreken. Door deze inzichten worden de onderhandelingen transparanter. Op deze website bekijk je nuttige informatie over de verschillende keuringen die er zijn, de financiële aspecten en bieden we een schema met bouwkundig adviseurs in Holtum.

 • Bij een bouwkundige keuring wordt een huis grondig onderzocht.
 • Zo’n bouwkundig inspecteur in Holtum bekijkt de woning objectief, vakkundig en uitgebreid.
 • De expert kijkt naar de meest belangrijke en zichtbare aspecten van de woning zoals de staat van de kozijnen, het schilderwerk en de CV-ketel en/of HR-ketel.
 • In het bouwkundig rapport lees je een uitgebreide samenvatting en foto’s van de gebreken met daarbij de kosten die nodig zijn voor (direct) onderhoud.
 • Met deze documenten zijn er voor jou geen verrassingen meer omtrent de onderhoudsstatus van de woning die je wilt aanschaffen.
 • Bij een hypotheek met NHG is is vaak zelfs zo dat de keuring verplicht is.
 • De uiteindelijke kosten van een bouwkundige inspectie schommelen tussen de €315 en €430.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Holtum afspreken

Heb je belang bij duidelijkheid over de huidige staat van een woonobject of van een huis dat je misschien wilt kopen? Kies dan voor een uitgebreid en betaalbaar bouwkundig onderzoek. Het gaat hier om een een nauwkeurige en onafhankelijke visuele woninginspectie. Door deze analyse weet je precies welk onderhoud er op korte en lange termijn nodig is. Je kunt denken aan de plafonds en en of er lekkages zijn. Hiermee heb je dan inzicht in welke investeringen nodig zijn om de diverse problemen te verbeteren. Tevens krijg je een overzicht van het onderhoud dat er in de komende jaren bij komt. Je kunt zelf kiezen welk bedrijf de keuring uitvoert. De onafhankelijkheid moet wel gewaarborgd zijn. Denk aan een bouwkundig expert, een architect, een aannemingsbedrijf of taxateur in Holtum.

Een bouwkeuring voor scherpe tarieven in juni 2024
Een betaalbare technische keuring laten uitvoeren? Laat je informeren over een snelle en betaalbare meeloopkeuring (mondeling). Bij het doorlopen van het appartement geeft de bouwkundig inspecteur een mondelinge toelichting van alle bouwkundige aspecten. Ook benieuwd naar de marktwaarde? Of ook bekijken welk energielabel er van toepassing is? Maak dan 1 overkoepelende afspraak voor een woningtaxatie of een energielabel aanvraag. Het wordt dan vaak extra voordelig uitgevoerd. Op deze website kan je ook veel informatie vinden over Voordeligste bouwkundig rapport.

Bouwkundige keuring regelen?

Maak een afspraak met een bouwtechnische inspecteur in Holtum

Een bouwtechnische keuring regelen in 5 stappen

 1. Vergelijk verschillende bouwkundigen

  Als eerste neem je contact op met een specialist die het onderzoek gaat uitvoeren. Deze persoon moet 100% onafhankelijk en objectief zijn. Je hebt de keuze uit een aantal architectenbureaus, aannemers en bouwkundige bureaus in Holtum (en in de buurt).

 2. Het feitelijke woningonderzoek

  Onder begeleiding van de bouwkundige expert, de verkopende partij & makelaar van de verkopende partij wordt de hele woning bekeken. De bouwexpert loopt alles na maar verplaatst niks en schroeft ook niks open. Deze persoon beschikt doorgaans over een spiegel of vochtmeter.

 3. Doorspreken resultaten

  In aansluiting op de inspectie beschrijft de bouwkundigewat hij heeft gezien. Je kunt direct vragen stellen.

 4. Ontvangst bouwkundig rapport

  Middels het onderzoek krijg je een compleet en overzichtelijk bouwkundig keuringsrapport. In het verslag staat een lijst met de bevindingen en direct / noodzakelijk onderhoud. Daarbij vind je daar een overzicht met de kosten om de woning in orde te maken.

 5. Aankoopprijs bepalen

  Is het rapport positief over de woning? Op dat moment kunnen de biedingen op de woning beginnen. Hierbij houdt je rekening met het kostenoverzicht dat de expert heeft opgesteld. Is het rapport nog niet officieel? Vergeet ze dan niet op te nemen in de zogenaamde ontbindende voorwaarden.

De actuele kosten van een bouwkundig rapport

De kosten van een bouwrapport schommelen tussen de €300 en €480. De totale prijs is gebaseerd op meerdere aspecten. Woonoppervlakte in M2 en inhoud in M3 bepalen voor het grootste deel de prijs. Ook de plek van de woning speelt een rol door de te verwachten reiskosten. Eveneens zit er ook weer veel prijsverschil tussen de grote en kleine spelers. Overweeg factoren zoals levertermijn, de volledigheid van het rapport en naar reviews van andere klanten. Dit alles bij elkaar bepaalt de definitieve prijs. In het schema hieronder vergelijk je de te verwachten kosten van een bouwkundig rapport in Holtum.

WoonobjectOppervlakteGeschatte kosten
Appartementje95 m2€285 – €315
Tussenwoning113 m2€355 – €380
Kopwoning149 m2€415 – €435
2-onder-1 kap165 m2€450 – €495
Herenhuis200 m2€515 – €550
Schema met de ingeschatte prijzen / tarieven voor een bouwkundig rapport juni 2024.

Bouwkundig rapport aanvragen?

Vraag prijzen op bij goede bouwkundigen in de omgeving

Overzicht bouwkundig adviesbureaus

Zoek je een lokaal inspectiebureau voor een uitgebreide technische keuring? Dingen die je moet afwegen bij het keuzeproces voor een inspecteur: de tarieven, de oplevertermijn, en de hulpmiddelen die worden gebruikt. In het volgende schema faciliteren we adres- en contactgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Holtum die je wellicht van dienst kunnen zijn bij een grondige en onpartijdige bouwkundige keuring. Of doorzoek adviesbureaus in Buchten, Born, Nieuwstadt, Roosteren en Susteren.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-holtum-6123

Pluspunten van de aankoopkeuring

Als je een gave woning voorbij hebt zien komen is het vaak zo dat je door het dolle heen bent. Hierdoor kan je blind worden voor eventuele gebreken. Aan de hand van een aankoopkeuring in Holtum bekijkt een onafhankelijk bouwkundig ingenieur de potentiële woning. Een uitkomst, want zo weet je precies wat de gesteldheid van de woning is en wat het kost om gebreken te herstellen.

 • Je hebt altijd een onderzoeksplicht als woningkoper.
 • Via een aankoopkeuring heb je een gedegen beeld van het woonhuis dat je wilt aanschaffen.
 • Idealiter laat je dit doen voordat je het bod doet.
 • Je weet goed waar je over praat tijdens de onderhandelingen.

Verkoopkeuring

Een verkoopkeuring is een gedegen review van een huis die binnenkort op de markt komt. Op deze manier geef je de kopende partij inzicht in de bouwkundige staat van de woning. Je bent 100% transparant en voldoet aan de wettelijke informatieplicht. Dit geeft kopers vertrouwen en dit kan een ontbinding van de verkoop voorkomen.

 • Als eigenaar van een huis ben je wettelijk verplicht om de aspirant koper goed te informeren aangaande onderhoudstoestand van de woning.
 • Vergroot de verkoopkansen van jouw woning.
 • Wordt vaak uitgevoerd bij woningen gebouwd voor 1985.

Opleveringskeuring: waarom en hoe werkt het?

Er zijn vaak nog veel gebreken aan een nieuwbouwwoning tijdens de oplevering. Middels een opleveringskeuring laat je jouw nieuwe woning visueel keuren. Het bouwkundig adviesbureau controleert alle opleverpunten en weet hoe het zit met regels en richtlijnen in de bouw. De bouwkundige staat aan jouw kant en je aannemer zorgt ervoor dat deze punten snel worden opgelost.

 • Gelijk duidelijkheid over de problemen in de woning.
 • Geen onaangename verrassingen achteraf dankzij een naschouw.
 • Tarieven variëren tussen de €125 en €195.


Veelgestelde vragen over de woninginspectie

Wat gebeurt er tijdens een bouwkundige keuring?
Een bouwkundig onderzoek wil zeggen een feitelijke vaststelling van de bouwkundige kwaliteit van een woning. De reden van deze bouwtechnische keuring is om te kijken wat de staat van een woning is. De deskundige geeft ook een indicatie van de tarieven van de verschillende herstelwerkzaamheden om het woonobject in goede staat te brengen.

Wanneer wordt een bouwkeuring aangeraden?
Een bouwtechnische keuring in de provincie Limburg laat je meestal uitvoeren zodra jij een woning op het oog hebt. Doorgaans vertonen de oudere huizen achterstallig onderhoud. Middels deze woningkeuring heb je direct inzicht in deze problemen. In de regel wordt het onderzoek gedaan wanneer er een handtekening is gezet onder het voorlopige koopcontract. Mede worden de uitkomsten van de keuring in de koopovereenkomst als ontbindende voorwaarden worden beschreven.

Laat ik de bouwkundige keuring uitvoeren voor of na het bod?
Je kunt dit het beste laten doen voor je komt met een openingsbod (via een makelaar in Holtum). Is er veel onderhoud nodig? Op basis van de resultaten kan je dan een passend bod doen, wat je ook goed kunt onderbouwen. Dit realiseert een hele goede onderhandelingspositie. Aandachtspunt is dat je de kosten van het rapport zelf moet betalen, terwijl je helemaal niet weet of je voldoende kunt bieden.

Hoe werkt een meeloopkeuring?
Een meeloopkeuring is een vereenvoudigde schouw op de bouwplaats waarbij geen rapport wordt opgemaakt. Tegelijk met de bouwadviseur uit de gemeente Sittard-Geleen wordt de hele woning bekeken. De bouwkundige expert vertelt jou mondeling alles gerelateerd aan de bouwkundige staat van de woning. Mogelijke gebreken worden dan direct gesignaleerd. De specialist biedt ook een kostenoverzicht aangaande noodzakelijk herstelwerk. Waarom mensen kiezen voor de mondelinge keuring is dat het relatief goedkoop is en de snelheid.

Plaats een reactie