Bouwkundige keuring Oosterhout

Direct bouwkeuring aanvragen

Heb je plannen om een huis te kopen? Een bouwkundige keuring in Oosterhout uitvoeren is dan zeker aan te raden. Door middel van deze analyse zal je veel inzicht krijgen over de staat van een woning, achterstallig onderhoud en kom je achter de kosten om mogelijke gebreken te herstellen. Met deze informatie sta je sterker bij de onderhandelingen over de prijs. Via bouwkeuringexpert.nl bekijk je actuele info over de verschillende keuringen, de tarieven en achterhaal je en tabel met bouwkundig adviseurs in Oosterhout.

 • Een bouwkundige keuring is een onafhankelijke keuring van een woonobject.
 • Je bouwkundig inspecteur in Oosterhout bekijkt de woning op een objectieve en deskundige manier.
 • Hij of zij kijkt naar alle zichtbare onderdelen zoals de plafonds en de technische staat van de CV-installatie.
 • In het bouwkundig rapport tref je alle documentatie en analyses met tevens een duidelijke berekening van de kosten.
 • Door deze inspectie krijg je meer duidelijkheid over de status van de woning waar je mogelijk een bod op uit wil brengen.
 • Kies je voor een hypotheek met NHG dan vragen ze deze rapporten soms ter inzage.
 • De tarieven van een bouwkundige inspectie schommelen rond de €320 en €375.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Oosterhout afspreken

Wil je snel een indicatie van de bouwtechnische staat van een woonobject of van een andere woning die je op het oog hebt? Profiteer dan van een verhelderend en betaalbaar bouwkundig onderzoek. Het betreft een vaststelling van de bouwkundige kwaliteit van een woning. Aan de hand van deze analyse kom je erachter wat achterstallig onderhoud is. Denk aan de vloerconstructies en en de staat van de elektrische installatie. Hiermee kom je er ook achter welke kosten er gemaakt dienen te worden om de diverse problemen te verbeteren. Tevens krijg je een beeld van het onderhoud dat in de toekomst moet worden uitgevoerd. Er is een vrije keuze voor een deskundige die de keuring uitvoert. Uiteraard moet het een onpartijdige partij zijn. Onder andere een bouwkundig ingenieur, architectenbureau, een plaatselijke aannemer of taxateur in Oosterhout.

Een extra voordelige bouwkeuring in mei 2024
Tegen een laag tarief een huis laten onderzoeken? Laat je informeren over een meeloopkeuring waarbij er achteraf een mondelinge toelichting is. Bij het doornemen van het woonhuis geeft de bouwkundig expert een mondeling verslag van alle bouwkundige aspecten. Ook benieuwd naar de marktwaarde? Of de energieprestaties? Regel ook direct een woningtaxatie en/of een energielabel onderzoek. Soms kan dit door dezelfde partij worden uitgevoerd. Op deze website tref je ook praktische informatie over Aankoop woningkeuring.

Bouwkundige inspectie laten uitvoeren?

Maak een afspraak met een bouwtechnische inspecteur in Oosterhout

In vijf stappen een een bouwtechnische keuring laten uitvoeren

 1. Een bouwkundige kiezen

  Om te beginnen zoek je een specialist die het huis gaat inspecteren. Zorg dat deze persoon objectief en betrouwbaar is. Er zijn uiteenlopende architecten, regionale aannemers en bouwkundige bureaus in Oosterhout en omgeving.

 2. Keuring van het woonobject

  In samenspraak met de bouwkundige expert, de verkoper en / of de makelaar wordt de hele woning bekeken. De bouwexpert checkt alles maar verplaatst geen inboedel en breekt of hakt niks open. De expert heeft hiervoor o.a. een zaklamp, spiegel, ladder en vochtmeter.

 3. Resultaten doornemen

  Direct na de inspectie meldt de bouwkundige zijn beoordeling. Je hebt hier ook kort de tijd om je vragen te stellen.

 4. Inzien van het bouwkundig rapport

  Met de gegevens van de keuring krijg je een compleet en overzichtelijk bouwkundig keuringsrapport. In deze documentatie lees je alle opvallende zaken en de observaties en welk onderhoud op korte- en lange termijn uitgevoerd moet worden. Ook vind je daar een lijst met kosten die nodig zijn om het object te herstellen en/of te verbeteren.

 5. Onderhandelen en bod uitbrengen

  Zijn de bevindingen in het rapport positief? Met het rapport in je broekzak kunnen de biedingen op de woning beginnen. Je kunt je bod verder toelichten met de eventuele kosten voor onderhoud. Wacht je nog op de uitkomsten? Je kunt de resultaten opnemen in de ontbindende voorwaarden in de koopovereenkomst.

De huidige kosten van een bouwkundig rapport

De gemiddelde kosten van een bouwrapport liggen tussen de €320 en €405. Het prijskaartje bestaat uit verschillendefacetten. De oppervlakte en de inhoud van de woning spelen de grootste rol. Ook de regio heeft een effect op de prijs omdat er soms reiskosten worden berekend. Ook zitten er grote verschillen in uurtarief tussen de verschillende adviesbureaus. Overweeg factoren zoals de levertijd, de volledigheid van het rapport en kijk of er referenties zijn van eerdere opdrachtgevers. Dit alles bij elkaar bepaalt de pakketprijs. In de bijgaande tabel berekenen we de geschatte kosten van een bouwkundig rapport in Oosterhout.

WoonobjectAantal m2Geschatte prijs
Bovenwoning75 m2285 – €305
Tussenwoning123 m2€360 – €390
Hoekwoning149 m2€415 – €440
Twee onder één kap152 m2€460 – €490
Villa177 m2€520 – €545
Lijst met een prijsindicatie voor een bouwkundig rapport mei 2024.

Een uitgebreid bouwkundig rapport opvragen?

Vind betrouwbare bouwkundigen in de omgeving

Bouwkundig adviesbureaus vergelijken

Heb je een inspectiebureau nodig voor het uitvoeren van een technische keuring? Onderdelen waar je oog op moet houden bij het keuzeproces voor een inspecteur: de prijzen, levertijd van de rapportage, en welke hulpmiddelen (trap, vochtmeter, etc.) worden gebruikt. In de tabel hieronder overhandigen we de gegevens van bouwkundig adviesbureaus in Oosterhout die in potentie ondersteuning kunnen bieden voor een deskundige en onpartijdige bouwkundige keuring. Of zoek naar adviesbureaus in Slijk-Ewijk, Homoet, Valburg, Herveld en Andelst.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-oosterhout-6678

Waarom een aankoopkeuring?

Als je een mooie woning hebt gezien kan het zijn dat je hier helemaal verliefd op bent. Je bent blind voor de mogelijk aanwezig problemen. Aan de hand van een aankoopkeuring in Oosterhout controleert een onafhankelijk specialist het gebouw. Ideaal, want zo weet je precies wat de status van de woning is en weet je ongeveer welke kosten er aan zitten te komen.

 • Ga altijd serieus om met je onderzoeksplicht.
 • Middels een aankoopkeuring heb je een objectief beeld van het huis waar je misschien een bod op wilt uitbrengen.
 • Je kunt het beste de keuring uitvoeren voor je een bod uitbrengt.
 • Je bent zo 100% zeker van de zaak tijdens de onderhandelingen.

Pluspunten van de verkoopkeuring

Een verkoopkeuring betekent: een uitgebreide check van een woonobject die binnenkort op de markt komt. Hiermee bied je geïnteresseerden duidelijkheid over onderhoudstoestand van de woning. Je trekt hiermee de onderhandelingen naar je toe en hebt de informatieplicht naar behoren uitgevoerd. Je neemt de laatst twijfels bij de koper weg en voorkomt dat je later schadeclaims kunt krijgen.

 • Als woningverkoper heb je de taak om kopers goed te informeren aangaande de bouwkundige staat van het woonobject.
 • Je woning wordt een stuk interessanter.
 • Extra belangrijk bij oudere huizen (tussen 1925 en 1985).

Opleveringskeuring: informatie + voordelen

Wordt jouw nieuwbouwwoning binnenkort opgeleverd? A.d.h.v. een opleveringskeuring ben je er zeker van dat er geen gebreken over het hoofd gezien worden. Het bouwkundig adviesbureau loopt de hele woning door (opleverpunten) en weet veel van de geldende normen en regels in de bouwwereld. Hij of zij komt op voor jouw belangen en je staat juridisch een stuk sterker.

 • Meteen inzicht in eventuele bouwkundige gebreken.
 • Met een naschouw sta je juridisch sterker bij eventuele geschillen.
 • Een inschatting van de kostprijs ligt tussen €99 en €195.


Veelgestelde vragen over de woninginspectie

Wat is een bouwkundige keuring?
Wanneer je kiest voor een bouwkundig onderzoek ontvang je een woonkeuring waarbij alles wordt nagelopen. Je voert een bouwtechnische keuring uit om de staat van een woning te achterhalen. De bouwspecialist calculeert tevens de kosten voor herstelwerk om de woning toekomstbestendig te maken.

In welke situatie is een bouwkeuring aan te raden?
Een uitgebreide bouwtechnische keuring in de provincie Gelderland komt in beeld in het geval je actief bent op de woningmarkt. Vooral bij oudere woningen heb je kans op verschillende gebreken. Door te kiezen voor een woningkeuring krijg je een goed beeld van het woonobject. In veel gevallen wordt het onderzoek gestart wanneer de koop serieus wordt (voor de biedingen van het voorlopig koopcontract). Doorgaans worden de resultaten van het onderzoek in de koopovereenkomst als ontbindende voorwaarden worden beschreven.

Bouwkundige keuring uitvoeren: voor of na het bod?
Dit wordt doorgaans gedaan voordat de biedingen beginnen (via een makelaar in Oosterhout). Betreft het een woning dat veel onderhoud vergt? Met het rapport in je broekzak kan je een realistisch bod doen, wat je ook kunt motiveren met stukken uit het rapport. Zo heb je een hele sterke onderhandelingspositie. Minpunt is dat jij wel tijd en geld moet investeren in z’n rapport, terwijl je helemaal niet weet of je voldoende kunt bieden.

Is een meeloopkeuring een goed alternatief?
Een meeloopkeuring is een vereenvoudigde bouwtechnische schouw zonder rapport. Begeleid door de bouwadviseur uit de gemeente Overbetuwe wordt de woning van binnen geïnspecteerd. De bouwkundige expert deelt direct zijn bevindingen met betrekking tot de staat van het woonobject. Eventuele gebreken worden direct benoemd. De bouwkundige kent ongeveer de kosten om de onderhoudspunten te verbeteren. Waarom mensen kiezen voor de mondelinge keuring is de goedkoopste prijs en de snelle levertijd.

Plaats een reactie