Bouwkundige keuring Sint Odiliënberg

Direct bouwkeuring aanvragen

Heb je een mooie woning op het oog? Een bouwkundige keuring in Sint Odiliënberg regelen is dan zeer verstandig. Daarmee zal je veel inzicht krijgen over de bouwkundige staat van de woning en krijg je meer inzicht in de kosten om de gebreken op te lossen. Met deze informatie heb je binnen de onderhandelingen een goede basis. Op onze vergelijkingssite lees je meer actuele info over de verschillende keuringen waar je uit kunt kiezen, de prijzen en achterhaal je een overzicht met bouwkundig adviseurs in Sint Odiliënberg.

 • De bouwkundige keuring biedt informatie over onderhoud en problemen bij een woning.
 • De bouwkundig inspecteur in Sint Odiliënberg controleert de woning op heel veel verschillende aspecten.
 • Deze persoon kijkt naar veel voorkomende problemen en focusgebieden zoals de gevel en en de staat van de CV-ketel.
 • Het bouwkundig rapport omvat alle bevindingen van de deskundige met daarbij de geschatte kostenposten.
 • Op basis van deze analyse krijg je op hoofdlijnen een beeld van de de conditie van de woning waar je interesse in hebt.
 • Kies jij voor een hypotheek met NHG, dan kan de geldverstrekker dit zelfs verplichten.
 • De uiteindelijke kosten van een bouwkundige inspectie variëren rond de €280 en €415.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Sint Odiliënberg afspreken

Heb je belang bij duidelijkheid over de huidige staat van een woonobject of van een potentiële woning om aan te kopen? Profiteer dan van een betaalbaar bouwkundig onderzoek. Dit is een rapport waarin de staat van een woning wordt beoordeeld. Na deze analyse weet je waar de kwetsbaarheden van de woning liggen. Hierbij wordt er uitgebreid gekeken naar zaken als het dak, dakpannen de technische staat van de CV-installatie. Tevens heb je dan inzicht in welke kosten noodzakelijk zijn om verbeteringen aan de woning aan te brengen. Eveneens krijg je meer helderheid over het onderhoud voor de lange termijn. Er is een vrije keuze voor een deskundige die het woonobject gaat inspecteren. Natuurlijk moet het wel een objectief bureau zijn. Denk aan een bouwkundige, architectenbureau, een bouwonderneming of taxateur in Sint Odiliënberg.

Een bouwkeuring voor een lage prijs in juli 2024
Wil je een woning voordelig laten controleren? Vraag dan eens naar een zogenaamde meeloopkeuring (ook wel mondeling). Bij het doornemen van het woonhuis geeft de bouwkundige een mondelinge samenvatting van alle bouwkundige punten. Ook benieuwd naar de marktwaarde? Of benieuwd naar de energiezuinigheid? Regel ook direct een taxatierapport en/of energielabel check. Dit kan je uiteindelijk geld schelen. Op Bouwkeuringexpert.nl vind je ook meer toelichtingen over Bouwtechnisch rapport.

Bouwkundige keuring regelen?

Vind een bouwtechnische inspecteur in Sint Odiliënberg

In 5 stappen een bouwtechnische keuring opvragen

 1. Een bouwkundige kiezen

  Allereerst moet je een deskundige hebben die het huis gaat inspecteren. Ga alleen in zee met een onafhankelijke partij. Je kunt terecht bij uiteenlopende architectenbureaus, bouwbedrijven en bouwkundige bureaus in Sint Odiliënberg (en de regio).

 2. De technische keuring

  Samen met de bouwkundig expert, de huidige eigenaar en / of makelaar van de verkopende partij wordt de woning van binnen geïnspecteerd. De deskundige beoordeelt alle zichtbare onderdelen maar verplaatst geen huisraad en schroeft ook niks open. Deze persoon gebruikt o.a. een zaklamp, spiegel, ladder en vochtmeter.

 3. Resultaten bespreking

  Meteen na de inspectie vertelt de bouwkundige wat hij heeft gezien. Hier is ook ruimte voor vragen.

 4. Het bouwkundig rapport bekijken

  Op basis van de wooninspectie wordt een bouwkundig keuringsrapport opgesteld. In dit stuk lees je alle opvallende zaken en de bouwkundige staat van de woning en welk onderhoud op korte- en lange termijn uitgevoerd moet worden. Ook vind je in het rapport een kostenindicatie om het verblijf weer in goede staat te krijgen.

 5. Aankoopprijs bepalen

  Is de beoordeling zoals gehoopt? Met het rapport in je broekzak kan je een openingsbod uitbrengen. Je kunt je bod verder toelichten met het kostenoverzicht dat de expert heeft opgesteld. Moet je nog even wachten of de definitieve uitkomsten? Je kunt de resultaten opnemen in de ontbindende voorwaarden van jouw koopcontract.

De actuele kosten van een bouwkundig rapport

De kosten van een bouwrapport in 2024 schommelen tussen de €320 en €410. De uiteindelijke prijs is gebaseerd op een aantal factoren. Woonoppervlakte in M2 en inhoud in M3 spelen de grootste rol. Ook de plek van de woning is van belang in verband met de reiskosten. Bovendien zit er veel verschil tussen de verschillende adviesbureaus. Belangrijke punten zijn hoe snel de keuring kan plaatsvinden, de volledigheid van het rapport en naar de professionaliteit van de inspecteur. Al deze punten kunnen invloed hebben op het totale tarief. In de vergelijker hieronder vind je overzichtelijk de gemiddelde kosten van een bouwkundig rapport in Sint Odiliënberg.

Type huis Netto woonoppervlakteGeschatte kosten
Etagewoning92 m2290 – €320
Rijtjeshuis114 m2€340 – €380
Hoekwoning141 m2€410 – €430
Twee onder één kap163 m2€470 – €480
Vrijstaand188 m2€520 – €560
Samenvatting met de tarieven van een bouwkundig rapport juli 2024.

Onafhankelijk bouwkundig rapport nodig?

Bekijk goede bouwkundigen in jouw woonplaats

Professionele bouwkundig adviesbureaus

Op zoek naar een regionaal inspectiebureau voor de service van een technische keuring? Dingen die van belang zijn bij het keuzeproces voor een inspecteur: de prijsindicatie, wachttijd, en van welke hulpmiddelen de specialist gebruik maakt. In het volgende schema tref je de gegevens van bouwkundig adviesbureaus in Sint Odiliënberg die in potentie ondersteuning kunnen bieden voor het uitvoeren van een bouwkundig onderzoek. Of vergelijk adviesbureaus in Herkenbosch, Melick, Swalmen, Linne en Montfort.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-sint-odilienberg-6077

Wat is het belang van een aankoopkeuring?

Als je een woning gaat kopen kan het zijn dat je hier helemaal verliefd op bent. Je kijkt dan maar wat graag langs de gebreken heen. Via een aankoopkeuring in Sint Odiliënberg controleert een neutrale specialist de potentiële woning. Ideaal, zo krijg je inhoudelijke info over wat de staat van de woning is en de verwachte kosten van herstelwerk.

 • Ga je een woning kopen? Dan heb je een onderzoeksplicht.
 • Met behulp van een aankoopkeuring vergaar je een compleet beeld van het woonobject.
 • Idealiter laat je dit doen voordat je het bod doet.
 • Het versterkt de onderhandelingspositie over de prijs.

Wat is het belang van een verkoopkeuring?

Een verkoopkeuring beslaat een inspectie van een woning dat jij wil verhuren. Middels dit rapport geef je potentiële kopers duidelijkheid over de gebreken van de woning. Je bent 100% transparant en hebt de informatieplicht naar behoren uitgevoerd. Je wekt daarmee vertrouwen en voorkomt dat je later schadeclaims kunt krijgen.

 • Als verkoper van jouw huis ben je wettelijk verplicht om de mogelijke koper van informatie te voorzien over de staat van het huis.
 • Vergroot de verkoopkansen van jouw woning.
 • Vooral relevant voor oudere woning (tussen 1930 en 1980).

Informatie over de opleveringskeuring

Gaat je nieuwbouwwoning binnenkort opgeleverd worden? Middels een opleveringskeuring ben je er zeker van dat er geen gebreken over het hoofd gezien worden. Het bouwkundig adviesbureau bekijkt alle opleverpunten en weet veel van de regels en normen in de bouw. De bouwspecialist is objectief en met het rapport sta je sterker tegenover de aannemer.

 • Ontdek direct de problemen in de nieuwe woning.
 • Met een naschouw heb je een sterkte positie tegenover de aannemer.
 • De prijzen liggen tussen de €120 en €220.


Veelgestelde vragen over de woninginspectie

Waarom een bouwkundige keuring?
Een bouwkundig onderzoek betekent een feitelijke vaststelling van de bouwkundige kwaliteit van een woning. Doorgaans voert men deze bouwtechnische keuring uit om de staat van de woning in te schatten. De deskundige geeft ook een indicatie van de tarieven van de verschillende herstelwerkzaamheden om de woning in goede staat te brengen.

Op welke moment moet ik een bouwkeuring uitvoeren?
Een onafhankelijke bouwtechnische keuring in de provincie Limburg laat je meestal uitvoeren als je interesse hebt in een woning. Vooral bij oudere woningen heb je kans op verborgen gebreken. Met deze woningkeuring weet je precies wat de mankementen zijn van de woning. In de meeste gevallen wordt dit uitgevoerd wanneer de koop serieus wordt (voor de biedingen van het voorlopig koopcontract). Steeds vaker worden de uitkomsten van de keuring als ontbindende voorwaarden opgenomen in het koopcontract.

Bouwkundige keuring: Voor of na bieden?
Dit wordt doorgaans gedaan voor je een bod doet (via een makelaar in Sint Odiliënberg). Worden er veel gebreken ontdekt? Met de uitkomsten van het onderzoek is het bod dat je uitbrengt gefundeerd, waar je dan ook goede argumenten voor hebt. Dikwijls kan je zo een lagere koopsom bedingen. Het jammere is dat je wel kosten maakt voor het rapport, terwijl je niet weet je het bod voldoende is.

Hoe werkt een meeloopkeuring?
Een meeloopkeuring is een uitgeklede schouw van een huis zonder achteraf een rapportage te ontvangen. Tegelijk met de bouwadviseur uit de gemeente Roerdalen bekijk je alles in en rondom het huis. De bouwkundige expert neemt de resultaten direct met je door gerelateerd aan onderhoudstoestand van de woning. Mogelijke gebreken komen meteen aan het licht. De deskundige weet vaak ook de kosten om deze problemen te verhelpen. Een groot voordeel van deze mondelinge keuring is de betaalbaarheid en dat je niet zo lang hoeft te wachten.

Plaats een reactie