Bouwkundige keuring Huissen

Direct bouwkeuring aanvragen

Heb je een mooie woning op het oog? Een bouwkundige keuring in Huissen laten doen is een verstandige keuze. Zo krijg je een idee van de de onderhoudssituatieen inzage in de kosten om het object in goede staat te brengen. Zo heb je binnen de onderhandelingen een goede basis. Door gebruik te maken van deze site verzamelen wij actuele informatie over hoe je een keuring aanvraagt, de investeringen en vind je de contactgegevens van bouwkundig adviseurs in Huissen.

 • Een bouwkundige keuring is een onafhankelijke keuring van een woonobject.
 • Jouw bouwkundig inspecteur in Huissen inspecteert de woning op een groot aantal onderdelen.
 • Hij of zij kijkt naar veel voorkomende problemen en focusgebieden zoals o.a. de plafonds en en de aanwezigheid van asbest, lood en termieten.
 • Het bouwkundig rapport omvat de informatie en conclusies van de inspecteur met tevens een duidelijke berekening van de kosten.
 • Met deze documenten zal je veel inzicht krijgen van de de status van de woning waar je mogelijk een bod op uit wil brengen.
 • Sluit je een hypotheek met NHG af, dan vragen ze deze rapporten soms ter inzage.
 • De tarieven van een bouwkundige inspectie schommelen tussen de €315 en €470.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Huissen laten uitvoeren

Wil jij meteen inzicht in de bouwtechnische staat van een woonobject of van een huis waar je interesse in hebt? Profiteer dan van een voordelig bouwkundig onderzoek. Het betreft een vaststelling van de bouwkundige kwaliteit van een woning. Met deze keuring zijn de verbeterpunten en gebreken direct inzichtelijk. Je kunt denken aan het voegwerk en of er sprake is van vocht in de woning. Tevens krijg je een overzicht van welke kosten er nu en de komende jaren bij komen kijken om de geconstateerde issues op te pakken. Voorts krijg je meer helderheid over het onderhoud dat in de toekomst moet worden uitgevoerd. Je kunt zelf kiezen welk bedrijf de keuring uitvoert. Vanzelfsprekend kies je een objectieve adviseur. Denk aan een bouwkundig specialist, een architect, een aannemingsbedrijf of taxateur in Huissen.

Een extra voordelige bouwkeuring in juli 2024
Zonder al te hoge kosten een huis laten doorlichten? Kijk dan eens naar een snelle en betaalbare meeloopkeuring (mondeling). Bij de analyse van het woonhuis geeft de bouwkundig specialist mondeling een toelichting van alle bouwkundige aspecten. Heb je ook een verwachte woningwaarde nodig? Of de energieprestaties? Maak dan 1 overkoepelende afspraak voor een actuele taxatie en/of energielabel check. Het wordt dan vaak extra voordelig uitgevoerd. Op ons portaal vind je ook meer informatie over Goedkoopste bouwkundig rapport.

Bouwkundig advies inwinnen?

Bekijk en vergelijk bouwtechnische inspecteurs in Huissen

Stappenplan voor het regelen van een bouwtechnische keuring

 1. Een bouwkundige kiezen

  Als eerste heb je een deskundige nodig die het huis gaat inspecteren. Objectiviteit en onafhankelijkheid zijn hierbij van belang. Er bestaan verschillende architectenbureaus, bouwondernemingen en bouwkundige bureaus in Huissen (en de nabije regio).

 2. Het onderzoek van de woning

  Samen met de bouwkundig expert, de huidige eigenaar en / of de makelaar wordt de woning van binnen geïnspecteerd. De specialist doorzoekt alles maar laat alles netjes op de plek staan en maakt geen schade. De inspecteur beschikt doorgaans over thermografische camera en een ladder.

 3. Doorspreken conclusies

  Na afronding van de woninganalyse meldt de bouwkundige zijn oordeel. Hij zal ook vragen voor je beantwoorden.

 4. Inzien van het bouwkundig rapport

  Op basis van het woningonderzoek stelt het adviesbureau een bouwkundig keuringsrapport op. In dit document tref je een samenvatting van de observaties en de geconstateerde gebreken. Daarnaast vind je in het rapport een overzicht met de kosten om het huis weer in goede staat te krijgen.

 5. Aankoopprijs bepalen

  Is de beoordeling zoals gehoopt? Dan kan je een openingsbod uitbrengen. Hierbij houdt je rekening met de aangetoonde gebreken. Moet je nog even wachten of de definitieve uitkomsten? Laat dit dan opnemen in de ontbindende voorwaarden in de koopovereenkomst.

De kosten van een bouwkundig rapport

De kosten van een bouwrapport in 2024 liggen tussen de €335 en €420. De uiteindelijke prijs wordt vastgesteld op basis van verschillende variabelen. Oppervlakte (m2) en inhoud (m3) vormen voornamelijk de prijs. Ook de plek van de woning heeft een effect op de prijs vanwege de reiskosten. Tevens zitten er grote verschillen in uurtarief tussen de lokale en landelijke adviesbedrijven. Let vooral op levertijd van het rapport, welke hulpmiddelen er worden gebruikt en kijk of er recensies zijn van andere consumenten. Al deze punten kunnen invloed hebben op de pakketprijs. In de bijgaande tabel berekenen we de huidige kosten van een bouwkundig rapport in Huissen.

Type woningAantal m2Gemiddelde kosten
Appartementje93 m2300 – €325
Rijwoning112 m2€345 – €370
Hoekhuis131 m2€425 – €435
2-onder-1 kap150 m2€470 – €495
Vrijstaand178 m2€505 – €555
Tabel met de ingeschatte prijzen / tarieven voor een bouwkundig rapport juli 2024.

Bouwkundig rapport aanvragen?

Vergelijk tarieven van geschikte bouwkundigen werkzaam in de regio

Populaire bouwkundig adviesbureaus

Ben je op zoek naar een goed inspectiebureau voor tips en hulp bij een technische keuring? Zaken die je zeker moet meewegen wanneer je op zoek gaat naar een inspecteur: de prijsverwachting, levertijd van het rapport, en welke extra instrumenten er worden ingezet. In de tabel hieronder overhandigen we de gegevens van bouwkundig adviesbureaus in Huissen die je mogelijk kunnen helpen met een deskundige en onpartijdige bouwkundige keuring. Of doorzoek adviesbureaus in De Klomp, Ederveen, Lunteren, Wekerom en Harskamp.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-huissen-6851

Plan direct online een aankoopkeuring in

Wanneer je ergens een mooie woning hebt zien staan kan het zijn dat je hier erg enthousiast over bent. De gebreken van de woning zie je dan soms niet meer. Door middel van een aankoopkeuring in Huissen bekijkt een onpartijdige partij het woonhuis. Belangrijk, want zo weet je precies wat de huidige staat van de woning is en de verwachte kosten van herstelwerk.

 • Als koper heb je een onderzoeksplicht.
 • Middels een aankoopkeuring krijg je een realistisch beeld van de woning die je op het oog hebt.
 • Breng je eerste bod pas uit na het doen van deze keuring.
 • Met het rapport sta je sterker tijdens de onderhandeling.

Informatie over verkoopkeuring

Met de verkoopkeuring wordt bedoeld: een uitgebreide en deskundige keuring van een huis die in kort tijd te koop wordt aangeboden. Hiermee geef je potentiële kopers duidelijkheid over de staat van jouw huis. Je stimuleert hiermee een hogere verkoopprijs en je geeft zo ook gehoor aan de informatieplicht. Je neemt de laatst twijfels bij de koper weg en het kan later veel problemen voorkomen.

 • Als woningbezitter ben je wettelijk verplicht om kopers gedegen te informeren inzake de bouwkundige staat van de woning.
 • Maakt de woning interessanter op de woningmarkt
 • Extra belangrijk bij oudere huizen (tussen 1925 en 1985).

Wat is precies een opleveringskeuring?

Er zijn vaak nog veel gebreken aan een nieuwbouwwoning tijdens de oplevering. Door te kiezen voor een opleveringskeuring ben je er zeker van dat er geen gebreken over het hoofd gezien worden. De bouwadviseur check alle opleverpunten en kan je alles vertellen over de bouwprocedures en geldende normen. De bouwkundige staat aan jouw kant en je kunt de aannemer verantwoordelijk houden.

 • Direct inzicht in de bouwkundige gebreken.
 • Met een naschouw sta je juridisch sterker bij eventuele geschillen.
 • Prijzen variëren tussen de €100 en €240.


Veelgestelde vragen over de woninginspectie

Wat houdt een bouwkundige keuring in?
Een bouwkundig onderzoek betekent een objectieve en nauwkeurige inspectie van een woning. De bouwtechnische keuring is in het leven geroepen om meer inzicht te krijgen in de gebreken van een woning. Daarbij geeft het inzicht in de minimale investeringen om de woning op te knappen.

De bouwkeuring: wanneer voer je deze uit?
Een objectieve bouwtechnische keuring in de provincie Gelderland komt in beeld zodra jij mogelijk een woning wilt kopen. Des te ouder de woning is, des te groter de kans op onderhoud problematiek. Door te kiezen voor een woningkeuring weet je wat je koopt. Meestal wordt de keuring uitgevoerd voordat het openingsbod wordt gedaan. Mede worden de zaken die worden aangetroffen bij het onderzoek in de koopovereenkomst als ontbindende voorwaarden worden beschreven.

Een bouwkundige keuring voor of na het bod laten opstellen?
Het is aan te raden dit te doen alvorens een eerste startbod wordt uitgebracht (via een makelaar in Huissen). Is er veel onderhoud nodig? Geholpen door het rapport is de prijs die je wilt betalen realistischer, wat je ook goed kunt onderbouwen. Dit realiseert een hele goede onderhandelingspositie. Aandachtspunt is dat dit rapport het een en andere kost, en je nog helemaal niet weet of je wel kunt voldoen aan de vraagprijs.

Wat zijn de voor- en nadelen van een meeloopkeuring?
De meeloopkeuring noemt men in de volksmond ook wel een schouw op de bouwplaats waarbij geen rapport wordt opgemaakt. Gezamenlijk met de bouwkundig adviseur uit de gemeente Lingewaard wordt de hele woning bekeken. De bouwkundige expert deelt gelijk zijn zorgen gerelateerd aan onderhoudstoestand van de woning. Potentiële belangrijke herstelpunten worden direct aangegeven. De specialist geeft ook een schatting van de kosten voor de herstelwerkzaamheden. Het onderscheidend vermogen van de mondelinge keuring is het gunstige tarief en de snelle levertijd.

Plaats een reactie