Bouwkundige keuring Lingewaard

Direct bouwkeuring aanvragen

Heb je interesse in een bepaalde woning? Een bouwkundige keuring in Lingewaard laten doen is zeker iets om te overwegen. Met behulp van de inspecteur zal je veel inzicht krijgen over de staat van een woning, achterstallig onderhoud en krijg je een indicatie van de tarieven voor het verbouwen / aanpassen van gebreken. Zo creëer je in de onderhandelingen een sterke positie. Via bouwkeuringexpert.nl lees je meer uitgebreide informatie over hoe en wanneer je een keuring aanvraagt, de prijzen en achterhaal je de gegevens van bouwkundig adviseurs in Lingewaard.

 • Een bouwkundige keuring is een visuele controle van een bestaand huis.
 • De bouwkundig inspecteur in Lingewaard benadert de woning objectief, vakkundig en uitgebreid.
 • De expert kijkt naar alle bouwkundige zaken die zichtbaar zijn zoals bijv. de gevel en en de onderhoudsstaat van de keuken.
 • In het bouwkundig rapport vind je per onderdeel een uitgebreide documentatie met daarbij de geschatte kostenposten.
 • Zo krijg je een goed beeld van de de actuele situatie en staat van de woning waarop jij wilt bieden.
 • Kies jij voor een hypotheek met NHG, dan moet je de uitkomsten van de keuring soms verplicht opsturen.
 • De uiteindelijke kosten van een bouwkundige inspectie variëren rond de €300 en €385.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Lingewaard uitvoeren

Wil jij meteen een inspectie van de technische kwaliteit een gebouw of van een woonobject dat je misschien wel wilt kopen? Profiteer dan van een voordelig bouwkundig onderzoek. Dit is eigenlijk een een nauwkeurige en onafhankelijke visuele woninginspectie. Aan de hand van deze analyse kom je te weten welke gebreken er zijn en welk onderhoud nodig is. Onderdelen waar naar gekeken wordt zijn o.a. de staat van ramen, deuren en kozijnen en en de staat van de CV-ketel. Daarbij kom je er achter welke kosten er nu en de komende jaren bij komen kijken om de woning te herstellen en te verbeteren. Voorts krijg je meer inzicht in het onderhoud dat er in de komende jaren bij komt. Jij kan zelf een keuze maken voor een inspecteur die het woonobject gaat inspecteren. Uiteraard moet het een onpartijdige partij zijn. Je kunt terecht bij een bouwinspecteur, architectenbureau, een bouwonderneming of taxateur in Lingewaard.

Een betaalbare bouwkeuring laten uitvoeren in april 2024
Zonder al te hoge kosten een huis laten doorlichten? Probeer dan een meeloopkeuring waarbij er achteraf een mondelinge toelichting is. Tijdens het onderzoek van het gebouw geeft de bouwadviseur mondeling een toelichting over de verbeterpunten en aandachtsgebieden. Ook benieuwd naar de marktwaarde? Of wil je weten hoeveel energie de woning verbruikt? Je kunt het dan ook combineren met een actuele taxatie en/of energielabel check. Het wordt dan vaak extra voordelig uitgevoerd. Op ons platform bekijk je ook nuttige uitleg over Verkoop woningkeuring.

Bouwkundig advies inwinnen?

Zoek een bouwtechnische inspecteur in Lingewaard

Stappenplan voor het regelen van een bouwtechnische keuring

 1. Een bouwkundige kiezen

  Allereerst moet je een specialist hebben die de keuring gaat uitvoeren. Kies alleen een bedrijf dat onafhankelijk en objectief is. Er bestaan uiteenlopende architecten, regionale aannemers en bouwkundige bureaus in Lingewaard (regio).

 2. Het feitelijke woningonderzoek

  Gezamenlijk met je bouwkundige expert, de huidige woningbezitter en/of de aan- of verkoopmakelaar loop je alles in het huis na. De expert loopt alles na maar verplaatst geen meubels en breekt niets af om bijvoorbeeld een lekkage op te sporen. De inspecteur beschikt doorgaans over een zaklamp, spiegel, ladder en vochtmeter.

 3. Resultaten doorspreken

  Na de woninganalyse meldt de bouwkundige wat hij heeft gezien. Je hebt hier ook kort de tijd om je vragen te stellen.

 4. Het bouwkundig rapport bekijken

  Aan de hand van de huis-analyse zal het bouwkundig keuringsrapport onderbouwd worden. Daarin staat de conclusie van de waarnemingen en achterstallige onderhoudspunten. Daarbij staat in het document een lijst met kosten die nodig zijn om de woonruimte te herstellen en/of renoveren.

 5. Een bod uitbrengen

  Zijn de bevindingen in het rapport positief? Dan kan je een openingsbod uitbrengen. In het achterhoofd heb je dan het kostenoverzicht dat de expert heeft opgesteld. Is het rapport nog niet officieel? Laat dit dan opnemen in de ontbindende voorwaarden die je kunt toevoegen aan het koopcontract.

De huidige kosten van een bouwkundig rapport

De kosten van een bouwrapport liggen tussen de €325 en €400. De uiteindelijke prijs wordt vastgesteld op basis van meerdere onderdelen. De oppervlakte en de inhoud van de woning vormen de belangrijkste kostenpost. Ook waar de woning gelegen is is van invloed op de prijs door de te verwachten reiskosten. Verder komen we verschillen tegen tussen de grote en kleine spelers. Belangrijke punten zijn de levertijd, hoe compleet de op te leveren rapporten zijn (vraag voorbeeldrapport aan) en kijk of er referenties zijn van eerdere opdrachtgevers. Dit speelt mee in het totale tarief. In de tabel hieronder vind je samengevat de gemiddelde kosten van een bouwkundig rapport in Lingewaard.

Type woningGroottePrijsindicatie
Flatwoning81 m2275 – €325
Tussenwoning102 m2€335 – €365
Kopwoning142 m2€420 – €450
Geschakelde woning165 m2€455 – €495
Landhuis180 m2€515 – €545
Lijst met de tarieven van een bouwkundig rapport april 2024.

Een betaalbaar en snel bouwkundig rapport?

Vind goede bouwkundigen in jouw woonplaats

Populaire bouwkundig adviesbureaus

Heb je een inspectiebureau nodig voor een uitgebreide technische keuring? Dingen die je zeker moet meewegen bij het keuzeproces voor een inspecteur: de prijsverwachting, levertijd van de rapportage, en de hulpmiddelen die worden gebruikt. In de figuur hieronder tref je gegevens van bouwkundig adviesbureaus in Lingewaard die potentieel hun service kunnen verlenen bij het uitvoeren van een bouwkundig onderzoek. Of zoek naar adviesbureaus in Overbetuwe, West Maas en Waal, Druten, Beuningen en Wijchen.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-lingewaard-6684

Hoe laat ik een aankoopkeuring uitvoeren?

Als je een gave woning voorbij hebt zien komen is het vaak zo dat je door het dolle heen bent. Je kijkt dan maar wat graag langs de gebreken heen. Aan de hand van een aankoopkeuring in Lingewaard checkt een onafhankelijk specialist het huis. Niet zo gek, zo krijg je inhoudelijke info over wat de toestand van de woning is en wat het kost om gebreken te herstellen.

 • De onderzoeksplicht is een belangrijke handeling.
 • Met behulp van een aankoopkeuring ontvang je een rapport met details over het huis waar je misschien een bod op wilt uitbrengen.
 • Idealiter laat je dit doen voordat je het bod doet.
 • Het versterkt de onderhandelingspositie over de prijs.

verkoopkeuring voor een woonobject

Een verkoopkeuring beslaat een gedegen review van een bestaande woning dat je wilt verkopen. Zo geef je de kopende partij inzicht in de bouwkundige staat van de woning. Je bent 100% transparant en voldoet aan de wettelijke informatieplicht. Je creëert een stukje extra vertrouwen en het kan later veel problemen voorkomen.

 • Als huiseigenaar ben je wettelijk verplicht om kopers goed te informeren aangaande de staat en eventuele gebreken van de woning.
 • Verbeter de kansen op een goed openingsbod.
 • Met name aanbevolen voor woningen van voor 1985.

Opleveringskeuring: waarom en hoe werkt het?

Er zijn vaak nog veel gebreken aan een nieuwbouwwoning tijdens de oplevering. Door te kiezen voor een opleveringskeuring weet je zeker dat je geen gebreken over het hoofd ziet. De bouwadviseur loopt de hele woning door (opleverpunten) en zal zijn kennis delen over de geldende normen en regels in de bouwwereld. De bouwkundige staat aan jouw kant en de aannemer moet deze punten binnen enkele weken aanpakken.

 • Je ziet direct welke problemen er in de woning aanwezig zijn
 • Geen onaangename verrassingen achteraf dankzij een naschouw.
 • De kosten liggen tussen de €100 en €245.


Veelgestelde vragen over het bouwrapport

Wat gebeurt er tijdens een bouwkundige keuring?
Met een bouwkundig onderzoek bedoelen we een onafhankelijke visuele keuring van een woning. Het doel van een bouwtechnische keuring is om te kijken wat de staat van een woning is. De inspecteer berekent ook de herstelkosten die nodig zijn om de woning in goede staat te brengen.

Wanneer is zo’n bouwkeuring noodzakelijk?
De bouwtechnische keuring in de provincie Gelderland laat je meestal uitvoeren zodra jij een woning op het oog hebt. Voornamelijk de wat oudere woningen hebben verborgen gebreken. Dankzij zo’n woningkeuring weet je wat je koopt. Meestal wordt de keuring gedaan wanneer de koop serieus wordt (voor de biedingen van het voorlopig koopcontract). Tevens wordt een negatieve uitslag van de staat van een woning als ontbindende voorwaarden meegenomen.

Bouwkundige keuring uitvoeren: voor of na het bod?
Wij adviseren om dit te doen voor je een bod doet (via een makelaar in Lingewaard). Betreft het een woning dat veel onderhoud vergt? Door middel van dit rapport kan je een bod doen dat past bij de kwaliteit van de woning, wat je ook kunt motiveren met stukken uit het rapport. Dikwijls kan je zo een lagere koopsom bedingen. Houd er rekening mee dat je de kosten van het rapport zelf moet betalen, maar je nog niet zeker weet of je een bod kunt doen.

Kan ik voordelig een meeloopkeuring doen?
Een meeloopkeuring betekent een schouw op de bouwplaats waarbij geen rapport wordt opgemaakt. Samen met de bouwkundig inspecteur uit de gemeente Lingewaard wordt de woning van binnen geïnspecteerd. De bouwkundige expert deelt direct zijn bevindingen over de staat van de woning. Eventuele noodzakelijke onderhoudspunten worden direct aangewezen en besproken. De expert weet vaak ook de kosten van de werkzaamheden die nodig zijn om de woning te herstellen. Het belangrijkste voordeel van de mondelinge keuring is de aantrekkelijke prijs en de snelle levertijd.

 • Bouwkundige keuring Huissen
 • Bouwkundige keuring Bemmel
 • Bouwkundige keuring Ressen
 • Bouwkundige keuring Haalderen
 • Bouwkundige keuring Doornenburg
 • Bouwkundige keuring Angeren
 • Bouwkundige keuring Gendt
 • Plaats een reactie