Bouwkundige keuring Westervelde

Direct bouwkeuring aanvragen

Van plan een huis te kopen? Een bouwkundige keuring in Westervelde laten doen is dan zeer verstandig. Door middel van deze analyse krijg je een beeld van de huidige staat van het huis en krijg je duidelijkheid over de herstelkosten op korte- en lange termijn. Met deze informatie sta je sterker bij de onderhandelingen over de prijs. Op deze pagina tref je praktische info over de verschillende keuringen waar je uit kunt kiezen, de investeringen en doorzoek je de gegevens van bouwkundig adviseurs in Westervelde.

 • Een bouwkundige keuring betekent meer inzicht in gebreken van een huis.
 • Een bouwkundig inspecteur in Westervelde bekijkt de woning op een groot aantal onderdelen.
 • De bouwkundig ingenieur kijkt naar veel voorkomende problemen en focusgebieden zoals onder andere de sanitaire voorzieningen en en of er asbest aanwezig is.
 • Het bouwkundig rapport omvat alles wat je moet weten over de staat van de woning met daarbij de geschatte kostenposten.
 • Met deze documenten zal je veel inzicht krijgen van de de toestand van de woning waar je mogelijk een bod op uit wil brengen.
 • Wanneer er wordt gekozen voor een hypotheek met NHG moet je de uitkomsten van de keuring soms verplicht opsturen.
 • De uiteindelijke kosten van een bouwkundige inspectie liggen tussen de €300 en €460.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Westervelde inplannen

Wil je snel een indicatie van de algehele staat van een woonobject of van een woonobject dat je misschien wel wilt kopen? Overweeg dan een verhelderend en betaalbaar bouwkundig onderzoek. Het gaat hier om een grondige inspectie van de bouwtechnische staat van een woning. Met deze keuring weet je wat de eventuele gebreken zijn. De inspecteur bekijkt o.a. de kruipruimte en en of er sprake is van lekkages. Daarbij weet je wat de financiële consequenties zijn om eventuele gebreken te verhelpen. Daarbij krijg je een idee van onderhoud en renovaties die op de lange termijn nodig zijn. Je mag zelf een partij kiezen die deze keuringen kan uitvoeren. Vanzelfsprekend kies je een objectieve adviseur. Je kunt terecht bij een bouwadviseur, een architect, een bouwbedrijf of taxateur in Westervelde.

Een betaalbare bouwkeuring laten uitvoeren in mei 2024
Een betaalbare technische keuring laten uitvoeren? Probeer dan een zogenaamde meeloopkeuring (ook wel mondeling). Bij de analyse van het object geeft de bouwkundig inspecteur een mondelinge samenvatting aangaande achterstallig onderhoud en renovatiepunten. Direct ook een prognose van de woningwaarde ontvangen? Of ben je nieuwsgierig naar de energieprestaties? Je kunt het dan ook combineren met een actuele taxatie of een energielabel aanvraag. Dit kan je uiteindelijk geld schelen. Via onze vergelijker bekijk je ook nuttige gegevens over Verkoopkeuring.

Bouwkundig onderzoek regelen?

Bekijk een betrouwbare bouwtechnische inspecteur in Westervelde

Stappenplan voor het regelen van een bouwtechnische keuring

 1. Een bouwkundige zoeken

  Om te starten zoek je een deskundige die het onderzoek gaat uitvoeren. Deze persoon moet 100% onafhankelijk en objectief zijn. Je hebt de keuze uit verschillende architectenbureaus, bouwondernemingen en bouwkundige bureaus in Westervelde en omgeving.

 2. De keuring van de woning

  Begeleid door de bouwkundige expert, de verkopende partij en / of de makelaar maak je een rondje door de woning. De expert loopt alles na maar verplaatst niks en maakt niets open. De ingenieur gebruikt o.a. een endoscoop, laserwaterpas en een ladder.

 3. Conclusies doorspreken

  Direct na het onderzoek vertelt de bouwkundige zijn beoordeling. Hij zal ook vragen voor je beantwoorden.

 4. Ontvangst bouwkundig rapport

  Met de gegevens van het woningonderzoek krijg je een compleet en overzichtelijk bouwkundig keuringsrapport. In dit stuk tref je een samenvatting van de bouwkundige staat van de woning en de geconstateerde gebreken. Daarbij krijg je ook inzage in een tariefoverzicht om de woning te herstellen en/of te verbeteren.

 5. Woningwaarde bepalen

  Zijn de uitkomsten van het rapport gunstig? Op dat moment kan je een onderbouwd bod uitbrengen. Je kunt je bod verder toelichten met de eventuele kosten voor onderhoud. Kan het nog even duren voordat het rapport beschikbaar is? Laat dit dan opnemen in de ontbindende voorwaarden die je kunt toevoegen aan het koopcontract.

De kosten van een bouwkundig rapport

De kosten van een bouwrapport voor een gemiddelde woning schommelen tussen de €275 en €480. Het prijskaartje hangt af van verschillende variabelen. De omvang van de woning (inhoud en oppervlakte) bepalen voor het grootste deel de prijs. Ook de regio is van belang omdat er soms reiskosten worden berekend. Eveneens zitten er forse prijsverschillen tussen de lokale en landelijke adviesbedrijven. Let vooral op hoe snel de keuring kan plaatsvinden, hoe uitgebreid de rapportage is en naar ervaringen van anderen. Dit alles bij elkaar bepaalt de pakketprijs. In het overzicht hieronder bieden wij de te verwachten kosten van een bouwkundig rapport in Westervelde.

Type woningNetto woonoppervlakteGemiddelde prijzen
Etagewoning100 m2€285 – €305
Rijtjeshuis120 m2€355 – €390
Hoekhuis138 m2€400 – €450
2-onder-1 kap150 m2€470 – €490
Vrijstaand180 m2€510 – €535
Opsomming met kosten van een bouwkundig rapport mei 2024.

Onafhankelijk bouwkundig rapport nodig?

Vind betrouwbare bouwkundigen actief in jouw regio

Betrouwbare bouwkundig adviesbureaus

Ben je op zoek naar een goed inspectiebureau voor het uitvoeren van een technische keuring? Dingen die je moet afwegen bij het kiezen van een inspecteur: de kosten, levertijd van de rapportage, en van welke hulpmiddelen de specialist gebruik maakt. In onderstaande tabel vind je de gegevens van bouwkundig adviesbureaus in Westervelde die je mogelijk kunt inschakelen voor een complete en objectieve bouwkundige keuring. Of doorzoek adviesbureaus in Huis ter Heide, Peest, Zuidvelde, Langelo en Norg.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-westervelde-9337

Aankoopkeuring: wat is het en hoe werkt het

Wanneer je een woning op het oog hebt ben je misschien wel helemaal verliefd op het huis. Je kijkt dan maar wat graag langs de gebreken heen. A.d.h.v. een aankoopkeuring in Westervelde controleert een objectieve expert de woning. Handig, zo krijg je goed inzicht in wat de conditie van de woning is en de verwachte kosten van herstelwerk.

 • Neem je onderzoeksplicht serieus.
 • Door te kiezen voor een aankoopkeuring bepaal je een gedegen mening over het nieuw aan te kopen huis.
 • Laat de keuring uitvoeren voordat je een bod uitbrengt.
 • Het versterkt de onderhandelingspositie over de prijs.

Regel online een verkoopkeuring

Een verkoopkeuring houdt in: een uitgebreide en deskundige keuring van een pand dat je in de verkoop wil doen. Hiermee geef je de andere partij inzicht in de staat van jouw huis. Je stimuleert hiermee een hogere verkoopprijs en hebt de informatieplicht naar behoren uitgevoerd. Je wekt daarmee vertrouwen en voorkomt dat je later schadeclaims kunt krijgen.

 • Als woningverkoper heb je de taak om kopers te voorzien van correctie informatie over de staat van het huis.
 • Maakt de woning interessanter op de woningmarkt
 • Extra belangrijk bij oudere huizen (tussen 1925 en 1985).

Opleveringskeuring nieuwbouw, hoe gaat het in zijn werk?

Wordt jouw nieuwbouwwoning binnenkort opgeleverd? Aan de hand van een opleveringskeuring laat je jouw nieuwe woning visueel keuren. De bouwinspecteur controleert alle opleverpunten en weet veel van de bouwprocedures en geldende normen. De inspecteur dient de lijst in bij de uitvoerder en je aannemer zorgt ervoor dat deze punten snel worden opgelost.

 • Gebreken worden direct opgelost.
 • Je staat sterker bij eventuele geschillen met deze naschouw.
 • De tarieven liggen tussen de €120 en €250.


Veelgestelde vragen over de technische keuring

Wat gebeurt er tijdens een bouwkundige keuring?
Een bouwkundig onderzoek betekent een woonkeuring waarbij alles wordt nagelopen. Je voert een bouwtechnische keuring uit om de staat van de woning in te schatten. Het rapport beschrijft de noodzakelijke investeringen om de woning in goede staat te brengen.

Op welke moment moet ik een bouwkeuring uitvoeren?
Een onafhankelijke bouwtechnische keuring in de provincie Drenthe wordt geadviseerd in situaties wanneer je een ander huis gaat aanschaffen. Voornamelijk de wat oudere woningen hebben verschillende gebreken. Door te kiezen voor een woningkeuring krijg je een goed beeld van het woonobject. Vaak wordt dit gedaan voordat het openingsbod wordt gedaan. Meestal worden de uitslagen van de keuring als ontbindende voorwaarden meegenomen.

Moet ik de bouwkundige keuring voor of na het bod laten uitvoeren?
Ons advies: laat het doen voordat je een bod uitbrengt (via een makelaar in Westervelde). Is er veel onderhoud nodig? Op basis van de resultaten kan je een bod doen dat past bij de kwaliteit van de woning, wat je ook kunt motiveren met stukken uit het rapport. Dit realiseert een hele goede onderhandelingspositie. Het nadeel is dat je wel kosten maakt voor het rapport, terwijl je niet weet je het bod voldoende is.

Is een meeloopkeuring een goed alternatief?
Een meeloopkeuring is een vereenvoudigde schouw van een huis zonder achteraf een rapportage te ontvangen. Tegelijk met de bouwkundig adviseur uit de gemeente Noordenveld loop je door de woning. De bouwkundige expert vertelt jou mondeling alles m.b.t. onderhoudstoestand van de woning. Mogelijke noodzakelijke onderhoudspunten worden dan direct gesignaleerd. De expert verstrekt ook een kleine calculatie om deze problemen te verhelpen. Pluspunt van de mondelinge keuring is de goedkoopste prijs en dat je niet zo lang hoeft te wachten.

Plaats een reactie