Bouwkundige keuring Tuk

Direct bouwkeuring aanvragen

Van plan een huis te kopen of te verkopen? Een bouwkundige keuring in Tuk laten uitvoeren is dan zeer verstandig. Op die manier krijg je een idee van de de gebreken van een woning en inzage in de kosten om het huis in goede staat te brengen. Door deze inzichten worden de onderhandelingen transparanter. Door gebruik te maken van deze site lees je meer praktische info over de verschillende keuringen, de onkosten en bekijk je de benodigde gegevens van bouwkundig adviseurs in Tuk.

 • Een bouwkundige keuring is een onafhankelijke, nauwkeurige inspectie van een woning.
 • Uw bouwkundig inspecteur in Tuk inspecteert de woning op een objectieve en deskundige manier.
 • Er wordt gekeken naar de meest belangrijke en zichtbare aspecten van de woning zoals het dak, pannen, dakbeschot en en de aanwezigheid van asbest, lood en termieten.
 • Het bouwkundig rapport omvat alle bevindingen van de deskundige met hierbij een kostenberekening.
 • Met deze documenten weet je alles over de toestand van de woning waarop jij wilt bieden.
 • In het geval van een NHG-hypotheek vragen ze deze rapporten soms ter inzage.
 • De huidige prijzen van een bouwkundige inspectie variëren rond de €345 en €455.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Tuk uitvoeren

Behoefte aan een indicatie van de huidige staat van een woonobject of van een woonobject dat je misschien wel wilt kopen? Dan heb je behoefte aan een handig en voordelig bouwkundig onderzoek. Het betreft een onafhankelijke, visuele keuring van een bestaande woning. Middels deze keuring weet jij wat de aandachtspunten zijn van het huis. Er wordt bijvoorbeeld gekeken naar het leidingwerk en of er houtrot is. Hiermee weet je welke kosten er bij komen kijken om de geconstateerde issues op te pakken. In aanvulling daarop krijg je meer inzicht in de verschillende onderhoudswerkzaamheden voor de lange termijn. Je mag zelf een adviesbureau inschakelen die de inspectie gaat uitvoeren. Deze persoon moet wel onafhankelijke zijn. Denk aan een bouwkundige, een architect, een bouwbedrijf of taxateur in Tuk.

Een betaalbare bouwkeuring laten uitvoeren in juni 2024
Zonder veel kosten een woning laten inspecteren? Overweeg dan een snelle en betaalbare meeloopkeuring (mondeling). Bij het doorlopen van de woning geeft de bouwkundig inspecteur een mondelinge toelichting van de staat en gebreken. Ook benieuwd naar de marktwaarde? Of ben je nieuwsgierig naar de energieprestaties? Plan het dan tegelijk in met een taxatierapport en/of een energielabel onderzoek. Dit kan je uiteindelijk geld schelen. Op Bouwkeuringexpert.nl tref je ook praktische uitleg over Prijzen bouwkundige keuring.

Bouwkundig onderzoek regelen?

Bekijk en vergelijk bouwtechnische inspecteurs in Tuk

5-stappenplan voor het regelen van een bouwtechnische keuring

 1. Vind een geschikte bouwkundige

  Allereerst neem je contact op met een specialist die de woning gaat opnemen. Deze persoon moet 100% onafhankelijk en objectief zijn. Er bestaan allerlei architectenbureaus, aannemingsbedrijven en bouwkundige bureaus in Tuk (en de regio).

 2. De inspectie van de woning

  Onder begeleiding van de bouwkundige expert, de verkopende partij en / of de makelaar maak je een rondje door de woning. De bouwexpert loopt alles na maar verplaatst geen inboedel en hakt niks open. De expert neemt altijd spullen mee zoals een zaklamp, spiegel, ladder en vochtmeter.

 3. Conclusies doorspreken

  Meteen na de huisbeoordeling komt de bouwkundige over de brug met wat hij heeft gezien. Je hebt hier ook kort de tijd om je vragen te stellen.

 4. Ontvangst bouwkundig rapport

  Steunend op de inspectie krijg je een compleet en overzichtelijk bouwkundig keuringsrapport. In dit stuk staat een lijst met de observaties en direct / noodzakelijk onderhoud. Bijgevoegd staat in het document een kostenberekening om het woonhuis weer in goede staat te krijgen.

 5. Bod voorbereiden

  Zijn de resultaten van het rapport gunstig? Op basis van de resultaten kun je met zekerheid een openingsbod doen. Hierbij houdt je rekening met de aangetoonde gebreken. Kan het nog even duren voordat het rapport beschikbaar is? Dan zou je dit kunnen opnemen in de ontbindende voorwaarden in de koopovereenkomst.

De kosten van een bouwkundig rapport

De kosten van een bouwrapport voor een gemiddelde woning variëren tussen de €340 en €495. Het prijskaartje hangt af van verschillende facetten. Woonoppervlakte in M2 en inhoud in M3 spelen de grootste rol. Ook de plaats waar de woning staat speelt een rol wanneer er reiskosten worden berekend. Ook zit er ook weer veel prijsverschil tussen de verschillende aanbieders. Kijk altijd goed naar de oplevertermijn, de hulpmiddelen die de deskundige gebruikt en naar reviews van andere klanten. Al deze punten kunnen invloed hebben op de definitieve prijs. In het overzicht hieronder berekenen we de huidige kosten van een bouwkundig rapport in Tuk.

Soort huisNetto woonoppervlaktePrijsberekening
Appartement76 m2285 – €310
Tussenwoning121 m2€350 – €370
Kopwoning137 m2€420 – €430
Twee onder één kap151 m2€450 – €490
Villa181 m2€520 – €550
Samenvatting met de tarieven van een bouwkundig rapport juni 2024.

Snel een bouwkundig rapport?

Vergelijk tarieven van goede bouwkundigen bij jou in de buurt

Betrouwbare bouwkundig adviesbureaus

Zoek je een lokaal inspectiebureau voor het uitvoeren van een technische keuring? Dingen die je moet afwegen wanneer je een inspecteur kiest: de prijsverwachting, levertijd van het rapport, en van welke instrumenten de expert gebruik maakt. In het volgende schema faciliteren we adressen van bouwkundig adviesbureaus in Tuk die je mogelijk kunnen helpen met een deskundige en onpartijdige bouwkundige keuring. Of zoek naar adviesbureaus in Steenwijk, Sint Jansklooster, Vollenhove, Schokland en Kraggenburg.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-tuk-8334

Een aankoopkeuring bij het kopen van een woning

Op het moment dat je een nieuw huis wilt kopen wil het nog wel eens gebeuren dat je hier helemaal vol van bent. Je bent blind voor de mogelijk aanwezig problemen. Met behulp van een aankoopkeuring in Tuk bekijkt een objectieve expert het woonobject. Verstandig, zo weet je snel meer over wat de toestand van de woning is en een kostenplaatje voor het verwachte onderhoud.

 • Je hebt altijd een onderzoeksplicht als woningkoper.
 • Door het laten uitvoeren van een aankoopkeuring vergaar je een compleet beeld van de woning die je misschien wilt kopen.
 • Dit onderzoek laat je altijd doen voor het eerste startbod.
 • Hiermee sta je een stuk sterker in de onderhandeling.

verkoopkeuring: wat is het en hoe werkt het

Een verkoopkeuring betekent: een professionele en erkende analyse een huis dat je in de verkoop wil doen. Zo geef je de andere partij inzicht in de onderhoudssituatie van het huis. Je trekt hiermee de onderhandelingen naar je toe en hebt de informatieplicht naar behoren uitgevoerd. Je bouwt vertrouwen op bij de andere partij en dit kan een ontbinding van de verkoop voorkomen.

 • Als huiseigenaar ben je wettelijk verplicht om de koper van informatie te voorzien over de bouwkundige staat van de woning.
 • Verhoog de potentiële verkoopprijs van je huis.
 • Extra belangrijk bij oudere huizen (tussen 1925 en 1985).

Wanneer een opleveringskeuring laten uitvoeren?

Een nieuwbouwwoning moet voor oplevering goed worden gecontroleerd. Door te kiezen voor een opleveringskeuring wordt de nieuwe woning zorgvuldig gecontroleerd. De bouwkundig adviseur gaat na een vooroplevering opnieuw de woning in voor de opleverpunten en zal zijn kennis delen over regels en richtlijnen in de bouw. De bouwspecialist is objectief en de aannemer moet deze punten binnen enkele weken aanpakken.

 • Gebreken worden direct opgelost.
 • Een grondige naschouw versterkt de positie ten opzichte van de aannemer.
 • De kosten liggen tussen de €115 en €205.


Veelgestelde vragen over de keuring van jouw woning

Waarom een bouwkundige keuring?
Onder het bouwkundig onderzoek valt een volledige inspectie van een huis met rapportage. De reden van deze bouwtechnische keuring is om de staat van de woning in te schatten. Je krijgt nadere toelichting over de kosten die nodig zijn om eventuele gebreken te herstellen.

Wanneer wordt een bouwkeuring aangeraden?
Een gedegen bouwtechnische keuring in de provincie Overijssel laat je meestal uitvoeren als je interesse hebt in een woning. Voornamelijk de wat oudere woningen hebben meerdere probleemgebieden. Door gebruik te maken van de woningkeuring weet je precies wat de mankementen zijn van de woning. In de regel wordt het onderzoek gedaan op het moment dat het voorlopige contract getekend is. Evenzeer worden de uitkomsten van de keuring in het koopcontract als ontbindende voorwaarde opgenomen.

Laat ik de bouwkundige keuring uitvoeren voor of na het bod?
Normaal doet men dit in het begin van het biedproces (via een makelaar in Tuk). Zijn er veel herstelwerkzaamheden nodig? Geholpen door het rapport komt het bod niet uit de lucht vallen, wat je ook goed kunt aantonen met de geconstateerde bevingen. Zo heb je een hele sterke onderhandelingspositie. Waar je op moet letten is dat je al wel kosten kwijt bent voor dit rapport, maar je nog niet zeker weet of je een bod kunt doen.

Hoe werkt een meeloopkeuring?
Een meeloopkeuring betekent een schouw op de bouwplaats waarbij geen rapport wordt opgemaakt. Samen met de bouwkundig adviseur uit de gemeente Steenwijkerland wordt de woning van boven naar beneden nagelopen. De bouwkundige expert deelt gelijk zijn zorgen m.b.t. onderhoudstoestand van de woning. Potentiële belangrijke herstelpunten worden direct aangewezen en besproken. De expert weet vaak een richtprijs om deze problemen te verhelpen. Waarom mensen kiezen voor de mondelinge keuring is de betaalbaarheid en dat het snel uitgevoerd kan worden.

Plaats een reactie