Bouwkundige keuring Lopikerkapel

Direct bouwkeuring aanvragen

Heb je een mooie woning op het oog? Een bouwkundige keuring in Lopikerkapel inplannen is dan vaak geen gek idee. Met behulp van de inspecteur krijg je een helder beeld van de de onderhoudsstaat van de woning en krijg je een beeld van de kosten om eventuele gebreken te herstellen. Door deze inzichten sta je sterker in prijsonderhandelingen. Op deze website bekijk je alle benodigde info over de uiteenlopende keuringen die er zijn, de tarieven en bekijk je een overzicht met bouwkundig adviseurs in Lopikerkapel.

 • Een bouwkundige keuring is een onafhankelijke, nauwkeurige inspectie van een woning.
 • Zo’n bouwkundig inspecteur in Lopikerkapel bekijkt de woning middels een uitgebreide checklist.
 • Deze persoon kijkt naar de meest belangrijke en zichtbare aspecten van de woning zoals de staat van de kozijnen, het schilderwerk de technische staat van de CV-installatie.
 • Het bouwkundig rapport omvat alle informatie netjes en gestructureerd weergegeven met daarbij de geschatte kostenposten.
 • Op basis van deze analyse krijg je op hoofdlijnen een beeld van de de toestand van de woning die je wilt kopen.
 • Sluit je een hypotheek met NHG af, dan kan de bank zeggen dat ze perse een keuring willen zien.
 • De kosten van een bouwkundige inspectie schommelen tussen de €340 en €475.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Lopikerkapel regelen

Wil jij meteen duidelijkheid over de algehele staat van een woonhuis of van een woning die te koop staat? Dan heb je behoefte aan een voordelig bouwkundig onderzoek. Dit is een vaststelling van de bouwkundige kwaliteit van een woning. Door deze analyse kom je te weten welke gebreken er zijn en welk onderhoud nodig is. Je kunt denken aan de kruipruimte en en de onderhoudsstaat van de keuken. Dan krijg je een indicatie van welke kosten er gemaakt dienen te worden om de problemen aan te pakken. Voorts krijg je meer helderheid over het onderhoud dat in de toekomst moet worden uitgevoerd. Je mag zelf een adviesbureau inschakelen die langskomt om deze keuring te doen. Het is wel nodig dat dit een onafhankelijke partij is. Je kunt terecht bij een bouwkundige, architectenbureau, een lokale aannemer of taxateur in Lopikerkapel.

Bouwkeuring extra voordelig laten uitvoeren in april 2024
Wil je een woning voordelig laten controleren? Probeer dan een meeloopkeuring (puur mondeling advies). Bij de bezichtiging van het gebouw geeft de bouwkundig inspecteur een mondelinge samenvatting over de verbeterpunten en aandachtsgebieden. Direct ook een prognose van de woningwaarde ontvangen? Of benieuwd naar de energiezuinigheid? Combineer het dan met een complete taxatie en/of energielabel check. Hierdoor krijg je soms extra korting. Op deze website lees je ook handige toelichtingen over Bouwtechnisch rapport.

Bouwkundig onderzoek regelen?

Bekijk en vergelijk bouwtechnische inspecteurs in Lopikerkapel

5-stappenplan voor het regelen van een bouwtechnische keuring

 1. Zoek bouwkundig adviseur

  Als eerste neem je contact op met een deskundige die het huis gaat inspecteren. Deze persoon moet 100% onafhankelijk en objectief zijn. Je kunt kiezen uit meerdere architecten, bouwbedrijven en bouwkundige bureaus in Lopikerkapel en omgeving.

 2. Keuring van het woonobject

  Begeleid door de bouwkundige expert, de huidige eigenaar en / of de aan- of verkoopmakelaar wordt de hele woning bekeken. De expert loopt alles na maar verplaatst geen huisraad en maakt geen schade. Hij of zij neemt altijd spullen mee zoals een ladder of een uitschuifbare inspectiespiegel.

 3. Doorspreken conclusies

  Meteen na de inspectie beschrijft de bouwkundigewat hij heeft gezien. Hier is ook ruimte voor vragen.

 4. Ontvangst bouwkundig rapport

  Middels de keuring wordt een bouwkundig keuringsrapport opgesteld. In dit stuk tref je een samenvatting van de observaties en welk onderhoud op korte- en lange termijn uitgevoerd moet worden. Tevens vind je hier een kostenoverzicht om het woonobject weer in goede staat te krijgen.

 5. Een bod uitbrengen

  Zijn de bevindingen in het rapport positief? Met de uitkomsten van het onderzoek kan je een onderbouwd bod uitbrengen. Daarbij kun je de lagere prijs verdedigen met de direct noodzakelijke kosten die in het rapport worden vermeld. Is het rapport nog niet officieel? Je kunt de resultaten opnemen in de ontbindende voorwaarden van het koopcontract.

De kosten van een bouwkundig rapport

De kosten van een bouwrapport in 2024 variëren tussen de €340 en €490. De prijs wordt vastgesteld op basis van een aantal punten. Woonoppervlakte in M2 en inhoud in M3 spelen de grootste rol. Ook de locatie van de woning beïnvloedt de prijs door de te verwachten reiskosten. Tevens zit er ook weer veel prijsverschil tussen de afzonderlijke inspectiebureaus. Belangrijke punten zijn de oplevertermijn, hoe uitgebreid de rapportage is en naar de professionaliteit van de inspecteur. Dit alles bij elkaar bepaalt het totale tarief. In de bijgaande tabel vind je overzichtelijk de gemiddelde kosten van een bouwkundig rapport in Lopikerkapel.

Soort huisGrootteGemiddelde kosten
Bovenwoning97 m2€295 – €315
Rijwoning105 m2€355 – €380
Hoekwoning126 m2€410 – €445
Twee onder één kap174 m2€475 – €490
Villa196 m2€525 – €550
Schema met de actuele kosten van een bouwkundig rapport april 2024.

Snel een bouwkundig rapport?

Vind geschikte bouwkundigen actief in jouw regio

Professionele bouwkundig adviesbureaus

Zoek je een lokaal inspectiebureau voor het inplannen van de technische keuring? Dingen waar je oog op moet houden bij het kiezen van een inspecteur: de tarieven, levertermijn, en welke instrumenten de inspecteur gebruikt. In het volgende schema faciliteren we de gegevens van bouwkundig adviesbureaus in Lopikerkapel die je mogelijk kunt inschakelen voor een uitgebreid en objectief bouwkundig onderzoek. Of overweeg adviesbureaus in Benschop, Giessenburg, Wijngaarden, Maasdam en Puttershoek.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-lopikerkapel-3412

Advies over de aankoopkeuring

Als je een gave woning voorbij hebt zien komen kan het zijn dat je hier helemaal verliefd op bent. De gebreken van een woning kan je dan niet meer zien. Door middel van een aankoopkeuring in Lopikerkapel onderzoekt een onpartijdige bouwkundig ingenieur het woonobject. Slim, zo krijg je inhoudelijke info over wat de status van de woning is en een kostenplaatje voor het verwachte onderhoud.

 • Ga je een woning kopen? Dan heb je een onderzoeksplicht.
 • Via een aankoopkeuring vorm je een betrouwbaar beeld van de woning die je op het oog hebt.
 • Dit onderzoek laat je altijd doen voor het eerste startbod.
 • Je bent zo 100% zeker van de zaak tijdens de onderhandelingen.

verkoopkeuring: wat is het en hoe werkt het

Een verkoopkeuring beslaat een gedegen review van een pand die in kort tijd te koop wordt aangeboden. Op deze manier geef je potentiële kopers duidelijkheid over de bouwkundige staat van de woning. Jij komt hiermee serieus over en je geeft zo ook gehoor aan de informatieplicht. Dit geeft kopers vertrouwen en het kan later veel problemen voorkomen.

 • Als eigenaar van een woning die je te koop aanbiedt heb je de taak om de kopende partij te voorzien van correctie informatie over de staat van het huis.
 • Vergroot de verkoopkansen van jouw woning.
 • De keuring wordt specifiek aanbevolen voor woningen van voor 1985.

Opleveringskeuring nieuwbouw, hoe gaat het in zijn werk?

Wordt jouw nieuwbouwwoning binnenkort opgeleverd? D.m.v. een opleveringskeuring weet je zeker dat je geen gebreken over het hoofd ziet. De bouwkundig adviseur gaat na een vooroplevering opnieuw de woning in voor de opleverpunten en is deskundig op het gebied van de geldende normen en regels in de bouwwereld. De bouwkundig ingenieur is onpartijdig en je staat juridisch een stuk sterker.

 • Ontdek direct de problemen in de nieuwe woning.
 • Een grondige naschouw versterkt de positie ten opzichte van de aannemer.
 • Je betaalt hiervoor tussen de €110 en €235.


Veelgestelde vragen over het bouwrapport

Hoe werkt een bouwkundige keuring?
Een bouwkundig onderzoek betekent een complete en onafhankelijke keuring van een huis. Je voert een bouwtechnische keuring uit om te kijken wat de staat van een woning is. Daarbij geeft het inzicht in de tarieven van de verschillende herstelwerkzaamheden om onderhoud en reparaties uit te voeren.

Wanneer wordt een bouwkeuring aangeraden?
Een onafhankelijke bouwtechnische keuring in de provincie Utrecht wordt uitgevoerd wanneer je mogelijk een woning wilt kopen. In het bijzondere bij woningen gebouwd voor 1985 zien we vaak achterstallig onderhoud. Door te kiezen voor een woningkeuring komen alle onderhoudspunten boven tafel. In veel gevallen wordt het onderzoek gestart als er intentieverklaring is getekend (voorlopig koopcontract). Tevens worden de uitslagen van de keuring in het koopcontract als ontbindende voorwaarde opgenomen.

Laat ik de bouwkundige keuring uitvoeren voor of na het bod?
Dit wordt doorgaans gedaan voor je komt met een openingsbod (via een makelaar in Lopikerkapel). Betreft het een woning dat veel onderhoud vergt? Door middel van dit rapport kan je een marktconform bod uitbrengen, waar je dan ook goede argumenten voor hebt. Dit realiseert een hele goede onderhandelingspositie. Het jammere is dat je al wel kosten kwijt bent voor dit rapport, terwijl je nog niet weet wat je exact moet bieden, en of je dat wel kunt lenen.

Is een meeloopkeuring goedkoper?
Een meeloopkeuring is een vereenvoudigde woningschouw zonder verdere rapportage. Tegelijk met de bouwkundig specialist uit de gemeente Lopik maak je een rondje door de woning. De bouwkundige expert bespreekt alles verder mondeling aangaande de staat van het woonobject. Mogelijke belangrijke herstelpunten komen meteen aan het licht. Deze inspecteur weet vaak een richtprijs voor de herstelwerkzaamheden. Het grote voordeel van zo’n mondelinge keuring is de aantrekkelijke prijs en dat het snel uitgevoerd kan worden.

Plaats een reactie