Bouwkundige keuring Stegeren

Direct bouwkeuring aanvragen

Heb je plannen om een huis te kopen? Een bouwkundige keuring in Stegeren laten doen is dan zeer verstandig. Hiermee krijg je een idee van de staat van een woning, achterstallig onderhoud en krijg je een indicatie van de onkosten die eventueel nodig zijn voor herstelwerk. Daarmee sta je sterker in prijsonderhandelingen. Op deze pagina lees je meer uitgebreide informatie over hoe en wanneer je een keuring aanvraagt, de investeringen en doorzoek je de benodigde gegevens van bouwkundig adviseurs in Stegeren.

 • Een bouwkundige keuring is een onafhankelijke, nauwkeurige inspectie van een woning.
 • Zo’n bouwkundig inspecteur in Stegeren inspecteert het huis grondig op vele punten.
 • Deze persoon kijkt naar de meest belangrijke en zichtbare aspecten van de woning zoals de staat van de ventilatie en en de staat van de CV-ketel.
 • Het bouwkundig rapport bevat alle bevindingen van de deskundige met daarbij de geschatte kostenposten.
 • Zo krijg je een idee van de de staat van de woning waarop jij wilt bieden.
 • Op het moment dat je een hypotheek met NHG afsluit moet je de uitkomsten van de keuring soms verplicht opsturen.
 • De huidige prijzen van een bouwkundige inspectie schommelen tussen de €345 en €450.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Stegeren plannen

Wil jij meteen inzicht in de staat en de waarde van een woonhuis of van een huis dat je misschien wilt kopen? Onderzoek dan de mogelijkheden voor een handig en voordelig bouwkundig onderzoek. Het betreft een vaststelling van de bouwkundige kwaliteit van een woning. Met deze analyse zijn de verbeterpunten en gebreken direct inzichtelijk. Je kunt denken aan het stucwerk en en de onderhoudsstaat van de keuken. Ook kom je er ook achter welke kosten er gemaakt moeten worden om mogelijke gebreken op te lossen. Tevens krijg je meer inzicht in het toekomstig onderhoud. Jij kan zelf een keuze maken voor een inspecteur die deze keuringen kan uitvoeren. De onafhankelijkheid moet wel gewaarborgd zijn. Je kunt terecht bij een bouwkundig adviseur, architectenbureau, een bouwpartij of taxateur in Stegeren.

Bouwkeuring extra voordelig laten uitvoeren in juni 2024
Wil je een woning voordelig laten controleren? Probeer dan een meeloopkeuring (puur mondeling advies). Bij de bezichtiging van het object geeft de bouwadviseur gelijk mondeling zijn bevindingen door van de bouwkundige onderdelen. Wil je ook meteen de waarde weten? Of wil je weten hoeveel energie de woning verbruikt? Maak dan 1 overkoepelende afspraak voor een complete taxatie en/of een energielabel onderzoek. Dit kan je uiteindelijk geld schelen. Op ons platform bekijk je ook nuttige informatie over Voordeligste bouwkundig rapport.

Bouwkundige inspectie laten uitvoeren?

Vergelijk erkende bouwtechnische inspecteurs in Stegeren

Stappenplan voor het regelen van een bouwtechnische keuring

 1. Vind een geschikte bouwkundige

  Om te beginnen zoek je een expert die het onderzoek gaat uitvoeren. Kies alleen een bedrijf dat onafhankelijk en objectief is. Er bestaan verschillende architecten, aannemers en bouwkundige bureaus in Stegeren (regio).

 2. Het feitelijke woningonderzoek

  Begeleid door de bouwkundige expert, de huidige eigenaar en/of eventueel de makelaar maak je een rondje door de woning. De expert checkt alles maar laat alles op z’n plek staan en schroeft ook niks open. Hij of zij neemt altijd spullen mee zoals een ladder of een uitschuifbare inspectiespiegel.

 3. Conclusies bespreken

  In aansluiting op de huisbeoordeling komt de bouwkundige over de brug met zijn bevindingen. Je kunt tevens aanvullende vragen stellen.

 4. Bouwkundig rapport inzien

  Aan de hand van de wooninspectie komt een bouwkundig keuringsrapport tot stand. Hierin staat een lijst met de woning inclusief foto’s en eventuele gebreken. Daarnaast vind je daar een indicatie van de kosten om het verblijf weer in goede bouwtechnische staat te krijgen.

 5. Bod uitbrengen en onderhandeling

  Is de beoordeling zoals gehoopt? Op basis van de resultaten kunnen de biedingen op de woning beginnen. Daarbij kun je de lagere prijs verdedigen met de eventuele kosten voor onderhoud. Is het rapport nog niet officieel? Dan is het belangrijk om dit op te laten nemen in de ontbindende voorwaarden van jouw koopcontract.

Kosten van een bouwkundig rapport per type woning

De kosten van een bouwrapport liggen tussen de €335 en €430. Het prijskaartje bestaat uit verschillendevariabelen. Woonoppervlakte in M2 en inhoud in M3 hebben de meeste invloed. Ook de woonplaats beïnvloedt de prijs wanneer er reiskosten worden berekend. Ook zit er veel verschil tussen de grote en kleine spelers. Kijk altijd goed naar hoe snel de keuring kan plaatsvinden, hoe uitgebreid de rapportage is en kijk of er recensies zijn van andere consumenten. Dit zie je uiteindelijk ook terug in het kostenplaatje. In het schema hieronder vind je de geschatte kosten van een bouwkundig rapport in Stegeren.

Soort huisNetto woonoppervlakteGeschatte kosten
Etagewoning99 m2280 – €325
Rijtjeshuis113 m2€345 – €390
Hoekhuis145 m2€405 – €450
Geschakelde woning174 m2€470 – €485
Vrijstaand192 m2€520 – €540
Samenvatting met de verwachte prijzen van een bouwkundig rapport juni 2024.

Een betaalbaar en snel bouwkundig rapport?

Bekijk en vergelijk erkende bouwkundigen in de regio

Bouwkundig adviesbureaus vergelijken

Heb je een inspectiebureau nodig voor tips en hulp bij een technische keuring? Zaken die je zeker moet meewegen bij het kiezen van een inspecteur: de geschatte kosten, levertijd van de rapportage, en van welke instrumenten de expert gebruik maakt. In onderstaande tabel tref je adres- en contactgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Stegeren die potentieel hun service kunnen verlenen bij een uitgebreid en objectief bouwkundig onderzoek. Of vergelijk adviesbureaus in Beerze, Arriën, Vilsteren, Punthorst en Nieuwleusen.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-stegeren-7737

Hoe laat ik een aankoopkeuring uitvoeren?

Wanneer je ergens een mooie woning hebt zien staan is het vaak zo dat je door het dolle heen bent. Je kijkt dan maar wat graag langs de gebreken heen. Via een aankoopkeuring in Stegeren bekijkt een neutrale partij de potentiële woning. Slim, want dankzij deze keuring weet je nauwkeurig wat de toestand van de woning is en een indicatie van de tarieven om problemen op te lossen.

 • De koper heeft een onderzoeksplicht.
 • Met behulp van een aankoopkeuring ontvang je een rapport met details over het huis waar je misschien een bod op wilt uitbrengen.
 • Breng je eerste bod pas uit na het doen van deze keuring.
 • Met het rapport sta je sterker tijdens de onderhandeling.

Regel online een verkoopkeuring

Een verkoopkeuring beslaat een onafhankelijke keuring van een woonobject dat je te koop wilt aanbieden. Zo geef je de andere partij inzicht in de staat van de woning. Je speelt open kaart en bent niet aan te spreken op een gebrekkige informatieplicht. Je bouwt vertrouwen op bij de andere partij en het voorkomt nare verrassingen achteraf.

 • Als verkoper van jouw huis is het verplicht om de nieuwe eigenaar van informatie te voorzien over de staat van het huis.
 • Je woning wordt een stuk interessanter.
 • De keuring wordt specifiek aanbevolen voor woningen van voor 1985.

Opleveringskeuring nieuwbouw, hoe gaat het in zijn werk?

Een nieuwbouwwoning kent vaak nog veel problemen bij oplevering. Door te kiezen voor een opleveringskeuring mag je er op vertrouwen dat er geen gebreken over het hoofd gezien worden. Een bouwkundige gaat na een vooroplevering opnieuw de woning in voor de opleverpunten en is op de hoogte van de bouwprocedures en geldende normen. Hij zal direct in gesprek gaan met de uitvoerder en je kunt de aannemer aanspreken op nalatigheid.

 • De geconstateerde problemen moeten worden hersteld.
 • Met een naschouw sta je juridisch sterker bij eventuele geschillen.
 • De prijzen liggen tussen de €100 en €200.


Veelgestelde vragen over de keuring van woningen

Hoe wordt een bouwkundige keuring uitgevoerd?
Binnen het bouwkundig onderzoek krijg je een objectieve en nauwkeurige inspectie van een woning. Men kiest voor een bouwtechnische keuring om de staat van een woning in kaart te brengen. De inspecteer berekent ook de tarieven van de verschillende herstelwerkzaamheden om onderhoud en reparaties uit te voeren.

In welke gevallen is een bouwkeuring nodig?
Een onafhankelijke bouwtechnische keuring in de provincie Overijssel wordt geadviseerd in situaties wanneer je mogelijk een woning wilt kopen. In het bijzondere bij woningen gebouwd voor 1985 zien we vaak verschillende gebreken. D.m.v. een woningkeuring krijg je een goed beeld van het woonobject. Meestal wordt de keuring gedaan voordat het openingsbod wordt gedaan. Ook worden eventuele verrassende conclusies van dit onderzoek als ontbindende voorwaarden opgenomen in de koopovereenkomst.

Bouwkundige keuring uitvoeren: voor of na het bod?
Je kunt dit het beste laten doen voor je een bod doet (via een makelaar in Stegeren). Zijn er veel herstelwerkzaamheden nodig? Met het rapport in je broekzak komt het bod niet uit de lucht vallen, wat je ook goed kunt beargumenteren. Zo creëer je een goede uitgangssituatie in de onderhandelingen. Het jammere is dat je al wel kosten kwijt bent voor dit rapport, maar je er nog niet zeker van bent of het bod dat je wilt doen wel hoog genoeg is.

Wat is een meeloopkeuring?
Een meeloopkeuring is een eenvoudige bouwtechnische schouw zonder rapport. Begeleid door de bouwkundig adviseur uit de gemeente Ommen wordt de woning van boven naar beneden nagelopen. De bouwkundige expert deelt direct zijn bevindingen aangaande de bouwkundige staat van de woning. Potentiële problemen worden direct aangegeven. De deskundige geeft ook een schatting van de kosten om deze problemen te verhelpen. Pluspunt van de mondelinge keuring is de lage prijs en dat het snel uitgevoerd kan worden.

Plaats een reactie