Bouwkundige keuring Oosterwijtwerd

Direct bouwkeuring aanvragen

Een koophuis op het oog? Een bouwkundige keuring in Oosterwijtwerd regelen is heel erg verstandig. Met behulp van de inspecteur krijg je een beeld van de staat van een woning, achterstallig onderhoud en inzage in de kosten om het object in goede staat te brengen. Daarmee sta je sterker in de onderhandelingen. Via bouwkeuringexpert.nl verzamelen wij uitgebreide info over hoe je een keuring aanvraagt, de kosten en vind je de gegevens van bouwkundig adviseurs in Oosterwijtwerd.

 • Een bouwkundige keuring is een inspectie van de bouwkundige onderdelen van een huis.
 • Uw bouwkundig inspecteur in Oosterwijtwerd bekijkt het huis objectief, vakkundig en uitgebreid.
 • Hij of zij kijkt naar veel voorkomende problemen en focusgebieden zoals de plafonds en en de onderhoudsstaat van de keuken.
 • In het bouwkundig rapport tref je de informatie en conclusies van de inspecteur met daarbij de geschatte kostenposten.
 • Op basis van deze analyse krijg je een idee van de de toestand van de woning die je wilt aanschaffen.
 • Op het moment dat je een hypotheek met NHG afsluit is is vaak zelfs zo dat de keuring verplicht is.
 • De huidige prijzen van een bouwkundige inspectie schommelen rond de €270 en €450.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Oosterwijtwerd laten uitvoeren

Wil jij meteen inzicht in de bouwtechnische staat van een gebouw of van een woning die te koop staat? Bekijk dan de optie voor een transparant en voordelig bouwkundig onderzoek. Het gaat hier om een vaststelling van de bouwkundige kwaliteit van een woning. Door deze analyse weet je waar de kwetsbaarheden van de woning liggen. Hierbij wordt er uitgebreid gekeken naar zaken als de riolering en en of er asbest aanwezig is. Zo kom je er achter welke investeringen nodig zijn om de problemen aan te pakken. Tevens krijg je een idee van de verschillende onderhoudswerkzaamheden voor de lange termijn. Je hebt de vrijheid om te kiezen voor een specialist die de woning komt inspecteren. De onafhankelijkheid moet wel gewaarborgd zijn. Je kunt terecht bij een bouwkundige, een architect, een bouwbedrijf of taxateur in Oosterwijtwerd.

Een bouwkeuring voor scherpe tarieven in juli 2024
Wil je een woning voordelig laten controleren? Kies dan voor een zogenaamde meeloopkeuring (ook wel mondeling). Bij het doorlopen van het huis geeft de bouwkundige mondeling een toelichting aangaande achterstallig onderhoud en renovatiepunten. Heb je ook een verwachte woningwaarde nodig? Of ben je nieuwsgierig naar de energieprestaties? Plan dan ook meteen een taxatierapport en/of energielabel check. Dit kan je uiteindelijk geld schelen. Op Bouwkeuringexpert.nl tref je ook praktische uitleg over Veelgestelde vragen.

Bouwtechnische keuring nodig?

Vergelijk erkende bouwtechnische inspecteurs in Oosterwijtwerd

In vijf stappen een een bouwtechnische keuring laten uitvoeren

 1. Selecteer een bouwkundige

  Allereerst neem je contact op met een specialist die de technische keuring gaat doen. Ga alleen in zee met een onafhankelijke partij. Je kunt een aanvraag indienen bij meerdere architectenbureaus, bouwondernemingen en bouwkundige bureaus in Oosterwijtwerd (en de nabije regio).

 2. Keuring van het woonobject

  In overeenstemming met de bouwkundige expert, de verkopende partij en / of eventueel de makelaar doe je een uitvoerige ronde door het huis. De inspecteur onderzoekt alles maar verplaatst geen inboedel en schroeft niets open. Deze persoon kan gebruik maken van een ladder of een vochtmeter.

 3. Conclusies bespreken

  Direct na de inspectie vertelt de bouwkundige zijn waarnemingen. Hij zal ook vragen voor je beantwoorden.

 4. Inzicht in het bouwkundig rapport

  Aan de hand van de inspectie krijg je een compleet en overzichtelijk bouwkundig keuringsrapport. Hierin lees je alle opvallende zaken en de waarnemingen en direct / noodzakelijk onderhoud. Daarnaast krijg je ook inzage in een kostenindicatie om het woonobject weer in goede staat te krijgen.

 5. Bod uitbrengen en onderhandeling

  Zijn de uitkomsten van het rapport gunstig? Op dat moment kun je beginnen met je openingsbod. Daarbij kun je de lagere prijs verdedigen met de aangetoonde gebreken. Moet je nog even wachten of de definitieve uitkomsten? Dan is het belangrijk om dit op te laten nemen in de ontbindende voorwaarden van jouw koopcontract.

De actuele kosten van een bouwkundig rapport

De prijzen van een bouwrapport variëren tussen de €285 en €375. De prijs is gebaseerd op diverse factoren. De oppervlakte en de inhoud van de woning vormen voornamelijk de prijs. Ook waar de woning gelegen is is van belang vanwege de reiskosten. Verder komen we verschillen tegen tussen de lokale en landelijke adviesbedrijven. Neem zaken in overweging zoals de levertijd, welke hulpmiddelen er worden gebruikt en vraag ook reviews van andere klanten aan. Dit zie je uiteindelijk ook terug in de pakketprijs. In het onderstaand overzicht vind je een indicatie van kosten van een bouwkundig rapport in Oosterwijtwerd.

Soort woningWoonoppervlakGemiddelde onkosten
Studio91 m2280 – €330
Rijwoning114 m2€360 – €365
Hoekhuis150 m2€405 – €450
2-onder-1 kap169 m2€475 – €500
Vrijstaand193 m2€505 – €545
Samenvatting met de ingeschatte prijzen / tarieven voor een bouwkundig rapport juli 2024.

Een bouwkundig rapport opvragen?

Vergelijk erkende bouwkundigen actief in jouw regio

Bekende bouwkundig adviesbureaus

Ben je op zoek naar een goed inspectiebureau voor het inplannen van de technische keuring? Onderdelen die belangrijk zijn bij het kiezen van een inspecteur: de prijzen, hoe snel de keuring kan plaatsvinden, en welke instrumenten worden er gebruikt. In het schema hieronder vind je adressen van bouwkundig adviesbureaus in Oosterwijtwerd die je wellicht van dienst kunnen zijn bij het uitvoeren van een bouwkundig onderzoek. Of doorzoek adviesbureaus in Spijk, Godlinze, Losdorp, Bierum en Holwierde.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-oosterwijtwerd-9911

Waarom een aankoopkeuring?

Wanneer je ergens een mooie woning hebt zien staan kan het zijn dat je hier helemaal verliefd op bent. Je kijkt dan maar wat graag langs de gebreken heen. Dankzij een aankoopkeuring in Oosterwijtwerd controleert een onpartijdige specialist het woonobject. Niet zo gek, want zo weet je precies wat de gesteldheid van de woning is en een indicatie van de tarieven om problemen op te lossen.

 • De kopende partij heeft een wettelijke onderzoeksplicht.
 • Door middel van een aankoopkeuring bepaal je een gedegen mening over het nieuw aan te kopen huis.
 • Breng je eerste bod pas uit na het doen van deze keuring.
 • Kom goed voorbereid en serieus over in de onderhandelingen.

Pluspunten van de verkoopkeuring

Met een verkoopkeuring bedoelen we een gedegen review van een bestaande woning of (bedrijfs)gebouw dat je wilt verkopen. Op deze manier geef je de kopende partij inzicht in de bouwkundige staat van de woning. Je stimuleert hiermee een hogere verkoopprijs en bovendien voldoe je zo ook aan de informatieplicht. Je bouwt vertrouwen op bij de andere partij en het voorkomt nare verrassingen achteraf.

 • Als verkoper van jouw huis heb je de taak om de mogelijke koper op de hoogte te brengen van de actuele staat waarin de woning verkeert.
 • Vergroot het vertrouwen en vergroot de verkoopkansen.
 • Wordt met name uitgevoerd voor relatief oude woningen (van voor 1985).

Opleveringskeuring: informatie + voordelen

Is je nieuwbouwwoning bijna klaar en wordt het opgeleverd? Door gebruik te maken van een opleveringskeuring laat je jouw nieuwe woning visueel keuren. De bouwkundig expert bekijkt alle opleverpunten en past zijn vaardigheden toe rondom bouwnormen en regels voor nieuwbouwhuizen. De bouwkundig ingenieur is onpartijdig en je staat veel sterker tegenover de aannemer.

 • De geconstateerde problemen moeten worden hersteld.
 • Met het naschouw-rapport sta je sterk bij eventuele geschillen.
 • Je betaalt hiervoor tussen de €99 en €225.


Veelgestelde vragen over het bouwrapport

Wat heb ik aan een bouwkundige keuring?
Een bouwkundig onderzoek wil zeggen een grondige en visuele inspectie van een woonobject. De bouwtechnische keuring is in het leven geroepen om meer inzicht te krijgen in de gebreken van een woning. Daarbij geeft het inzicht in de benodigde kosten om onderhoud en reparaties uit te voeren.

Wanneer wordt een bouwkeuring aangeraden?
Een gedegen bouwtechnische keuring in de provincie Groningen is relevant als je een nieuwe woning gaat kopen. Hoe ouder de woning, hoe groter de kans op meerder onderhoudsproblemen. Aan de hand van de woningkeuring worden deze problemen inzichtelijk gemaakt. Dikwijls wordt het pas in gang gezet wanneer er een handtekening is gezet onder het voorlopige koopcontract. Steeds vaker worden onvoorzienen situaties over de woningstaat als ontbindende voorwaarden beschreven in de overeenkomst.

Een bouwkundige keuring voor of na het bod laten opstellen?
Normaal doet men dit voordat je een bod uitbrengt (via een makelaar in Oosterwijtwerd). Zijn er veel herstelwerkzaamheden nodig? Op basis van de resultaten komt het bod niet uit de lucht vallen, en je kunt dat vervolgens goed toelichten met het rapport. Zo sta je veel sterker in de onderhandeling. Houd er rekening mee dat je de kosten van het rapport zelf moet betalen, en je nog helemaal niet weet of je wel kunt voldoen aan de vraagprijs.

Wanneer kies ik voor de meeloopkeuring?
De meeloopkeuring noemt men in de volksmond ook wel een woningschouw zonder verdere rapportage. Begeleid door de bouwkundig specialist uit de gemeente Loppersum loop je hele woning door. De bouwkundige expert komt direct met zijn belangrijkste opmerkingen aangaande de actuele staat waarin de woning verkeert. Potentiële zorgelijke constateringen komen meteen aan het licht. De deskundige weet vaak een richtprijs van de werkzaamheden die nodig zijn om de woning te herstellen. Het belangrijkste voordeel van de mondelinge keuring is de goedkoopste prijs en dat je niet zo lang hoeft te wachten.

Plaats een reactie