Bouwkundige keuring Losdorp

Direct bouwkeuring aanvragen

Plannen om een woning te kopen? Een bouwkundige keuring in Losdorp inplannen kan veel meerwaarde bieden. Daarmee krijg je een beeld van de staat en waarde van de woning en krijg je duidelijkheid over de tarieven voor het verbouwen / aanpassen van gebreken. Met die kennis kunnen de onderhandelingen eerlijker verlopen. Op deze pagina bieden wij nuttige info over de uiteenlopende keuringen die er zijn, de onkosten en doorzoek je de gegevens van bouwkundig adviseurs in Losdorp.

 • Een bouwkundige keuring is een nauwkeurige en onafhankelijke keuring van de woning.
 • Een bouwkundig inspecteur in Losdorp checkt het huis grondig op vele punten.
 • Deze persoon kijkt naar de in het oog vallende aspecten zoals de staat van de meterkast en en de aanwezigheid van asbest, lood en termieten.
 • Het bouwkundig rapport staat vol met alle bevindingen van de deskundige met tevens een duidelijke berekening van de kosten.
 • Op die manier wordt je een duidelijk beeld verschaft van de de onderhoudsstatus van de woning die je wilt aanschaffen.
 • Bij een hypotheek met NHG kan de geldverstrekker dit zelfs verplichten.
 • De tarieven van een bouwkundige inspectie schommelen rond de €320 en €490.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Losdorp plannen

Behoefte aan een analyse van de bouwkundige staat van jouw appartement of van een andere woning die je op het oog hebt? Dan heb je behoefte aan een uitgebreid en betaalbaar bouwkundig onderzoek. Dit is een grondige inspectie van de bouwtechnische staat van een woning. Aan de hand van deze keuring weet je precies welke gebreken de woning heeft. Onderdelen waar naar gekeken wordt zijn o.a. de vloerconstructies en en de staat van eventuele schuren en garages. Daarbij achterhaal je welke extra kosten er gemaakt gaan worden om de woning te herstellen en te verbeteren. Ook krijg je meer inzicht in de verschillende onderhoudswerkzaamheden voor de lange termijn. Jij beslist zelf welk bedrijf het woonobject gaat inspecteren. Vanzelfsprekend kies je een objectieve adviseur. Denk aan een bouwkundig adviesbureau, een architect, een aannemingsbedrijf of taxateur in Losdorp.

Tips voor een voordelige bouwkeuring in juni 2024
Wil je een woning voordelig laten controleren? Probeer dan een mondelinge, ook wel meeloopkeuring. Ten tijde van de controle van het gebouw geeft de bouwkundig ingenieur mondeling een toelichting van de staat en gebreken. Wil je ook meteen de waarde weten? Of wil je weten hoeveel energie de woning verbruikt? Kies dan ook voor een complete taxatie en/of een energielabel onderzoek. Je kunt zo veel geld besparen. Op deze website lees je ook handige informatie over Aankoop woningkeuring.

Bouwkundig advies inwinnen?

Bekijk een betrouwbare bouwtechnische inspecteur in Losdorp

5-stappenplan voor het regelen van een bouwtechnische keuring

 1. Een bouwkundige kiezen

  Allereerst moet je een deskundige zoeken die de woning gaat onderzoeken. Ga alleen in zee met een onafhankelijke partij. Je kunt kiezen uit een aantal architecten, plaatselijke aannemers en bouwkundige bureaus in Losdorp (regio).

 2. Het feitelijke woningonderzoek

  Begeleid door de bouwkundige expert, de verkoper en/of de makelaar doe je een uitvoerige ronde door het huis. De expert doorzoekt alles maar verplaatst geen huisraad en schroeft niets open. De ingenieur gebruikt o.a. thermografische camera en een ladder.

 3. Doorspreken conclusies

  Direct na de huisbeoordeling komt de bouwkundige over de brug met zijn observaties. Er is ruimte voor het stellen van vragen.

 4. Het bouwkundig rapport bekijken

  Op basis van de huisbeoordeling wordt het bouwkundig keuringsrapport verder ingevuld. In deze documentatie is een beoordeling te vinden met de bouwkundige staat van de woning en eventuele gebreken. Daarbij vind je in het rapport een lijst met kosten die nodig zijn om het huis te herstellen en/of renoveren.

 5. Bod uitbrengen en onderhandeling

  Zijn de uitkomsten van het rapport gunstig? Op basis van de resultaten kunnen de biedingen op de woning beginnen. Daarbij kun je de lagere prijs verdedigen met de direct noodzakelijke kosten die in het rapport worden vermeld. Kan het onderzoek niet zo snel worden uitgevoerd? Dan zou je dit kunnen opnemen in de ontbindende voorwaarden in de koopovereenkomst.

De huidige kosten van een bouwkundig rapport

De prijzen van een bouwrapport liggen rond +/- €330 en €370. De uiteindelijke prijs hangt af van diverse onderdelen. De inhoud en oppervlakte van het woonobject bepalen voor het grootste deel de prijs. Ook de locatie van de woning heeft invloed omdat er soms reiskosten worden berekend. Ook zitten er grote verschillen in uurtarief tussen de grote en kleine spelers. Let vooral op wachttijd, de hulpmiddelen die de deskundige gebruikt en naar de professionaliteit van de inspecteur. Dit zie je uiteindelijk ook terug in de pakketprijs. In de vergelijker hieronder verstrekken we de verwachte kosten van een bouwkundig rapport in Losdorp.

WoonobjectOppervlakteGeschatte tarieven
Etagewoning79 m2300 – €315
Rijwoning107 m2€355 – €380
Hoekpand142 m2€415 – €450
2-onder-1 kap157 m2€470 – €490
Herenhuis192 m2€525 – €555
Schema met de ingeschatte prijzen / tarieven voor een bouwkundig rapport juni 2024.

Snel een bouwkundig rapport?

Bekijk professionele bouwkundigen bij jou in de buurt

Bouwkundig adviesbureaus vergelijken

Op zoek naar een inspectiebureau voor een uitgebreide technische keuring? Factoren die je moet afwegen bij het uitzoeken van de juiste inspecteur: de kosten, levertijd van het rapport, en welke hulpmiddelen (trap, vochtmeter, etc.) worden gebruikt. In het volgende schema overhandigen we de gegevens van bouwkundig adviesbureaus in Losdorp die je wellicht van dienst kunnen zijn bij een uitgebreid en objectief bouwkundig onderzoek. Of doorzoek adviesbureaus in Bierum, Holwierde, Krewerd, Garnwerd en Feerwerd.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-losdorp-9907

Tips en informatie over de aankoopkeuring

Wanneer je een woning op het oog hebt ben je misschien wel helemaal verliefd op het huis. De gebreken van de woning zie je dan soms niet meer. Door gebruik te maken van een aankoopkeuring in Losdorp analyseert een neutrale bouwkundig ingenieur het woonhuis. Slim, want zo weet je precies wat de toestand van de woning is en de verwachte kosten van herstelwerk.

 • De onderzoeksplicht is een belangrijke handeling.
 • Middels een aankoopkeuring vergaar je een compleet beeld van het nieuw aan te kopen huis.
 • Idealiter laat je dit doen voordat je het bod doet.
 • Je kunt zo een betere onderhandelingsstrategie uitstippelen.

Wat is een verkoopkeuring?

Een verkoopkeuring betekent: een uitgebreide en deskundige keuring van een woonobject dat je te koop wilt aanbieden. Op deze manier geef je de kopende partij inzicht in de staat van de woning. Je speelt open kaart en je geeft zo ook gehoor aan de informatieplicht. Je bouwt vertrouwen op bij de andere partij wat in een later stadium discussies kan voorkomen.

 • Als huiseigenaar is het wettelijk je plicht de mogelijke koper van informatie te voorzien over de bouwkundige staat van de woning.
 • Vergroot de verkoopkansen van jouw woning.
 • Met name interessant voor oudere woningen (vanaf 1985).

Wat is precies een opleveringskeuring?

Er zijn vaak nog veel gebreken aan een nieuwbouwwoning tijdens de oplevering. A.d.h.v. een opleveringskeuring weet je zeker dat je geen gebreken over het hoofd ziet. De bouwinspecteur loopt de opleverpunten van de vooroplevering na en past zijn vaardigheden toe rondom de geldende normen en regels in de bouwwereld. De bouwkundig ingenieur is onpartijdig en de aannemer moet deze punten binnen enkele weken aanpakken.

 • Gebreken worden direct opgelost.
 • Met het naschouw-rapport sta je sterk bij eventuele geschillen.
 • Kosten variëren tussen de €110 en €210.


Veelgestelde vragen over de keuring van woningen

Wat gebeurt er tijdens een bouwkundige keuring?
Wanneer je kiest voor een bouwkundig onderzoek ontvang je een volledige inspectie van een huis met rapportage. Men kiest voor een bouwtechnische keuring om de pluspunten en minpunten van een huis te analyseren. De inspecteer berekent ook de noodzakelijke investeringen om de woning toekomstbestendig te maken.

De bouwkeuring: wanneer voer je deze uit?
Een bouwtechnische keuring in de provincie Groningen is relevant in het geval je een nieuwe woning gaat kopen. Hoe ouder de woning, hoe groter de kans op verborgen gebreken. Middels deze woningkeuring heb je direct inzicht in deze problemen. In de meeste gevallen wordt dit uitgevoerd als er intentieverklaring is getekend (voorlopig koopcontract). Vaak worden de zaken die worden aangetroffen bij het onderzoek als ontbindende voorwaarden opgenomen in de koopovereenkomst.

Bouwkundige keuring: Voor of na bieden?
Normaal doet men dit voor je een bod doet (via een makelaar in Losdorp). Worden er veel gebreken ontdekt? Op basis van het rapport kan je een marktconform bod uitbrengen, waar je dan ook goede argumenten voor hebt. Dit versterkt de onderhandelingspositie aanzienlijk. Minpunt is dat dit rapport het een en andere kost, terwijl je nog niet weet wat je exact moet bieden, en of je dat wel kunt lenen.

Is een meeloopkeuring een goed alternatief?
De meeloopkeuring is een simpelere schouw van een huis zonder achteraf een rapportage te ontvangen. Tegelijk met de bouwkundig inspecteur uit de gemeente Delfzijl loop je door de woning. De bouwkundige expert bespreekt alles verder mondeling met betrekking tot de staat van het huis. Potentiële problemen worden direct aangegeven. De expert biedt ook een kostenoverzicht voor de herstelwerkzaamheden. Het belangrijkste voordeel van de mondelinge keuring is de aantrekkelijke prijs en dat je snel kunt schakelen bij een koop of verkoop.

Plaats een reactie