Bouwkundige keuring Godlinze

Direct bouwkeuring aanvragen

Heb je plannen om een huis te kopen? Een bouwkundige keuring in Godlinze regelen is zeker iets om te overwegen. Met behulp van de inspecteur krijg je een concreet beeld van de staat van een woning, achterstallig onderhoud en krijg je duidelijkheid over de kosten om de gebreken op te lossen. Met deze informatie sta je sterker bij de onderhandelingen over de prijs. Op deze website lees je meer alle benodigde info over hoe en wanneer je een keuring aanvraagt, de tarieven en verschaffen we de adresgegevens van bouwkundig adviseurs in Godlinze.

 • Een bouwkundige keuring is een inspectie van de bouwkundige onderdelen van een huis.
 • De bouwkundig inspecteur in Godlinze checkt de woning objectief, vakkundig en uitgebreid.
 • De bouwkundig ingenieur kijkt naar veel voorkomende problemen en focusgebieden zoals bijv. de staat van ramen, deuren en kozijnen en en de staat van de CV-ketel.
 • Het bouwkundig rapport omvat per onderdeel een uitgebreide documentatie inclusief een overzicht van de onderhoudskosten.
 • Met deze documenten krijg je een helder beeld van de staat van de woning die je wilt kopen.
 • Kies jij voor een hypotheek met NHG, dan is is vaak zelfs zo dat de keuring verplicht is.
 • De gemiddelde kosten van een bouwkundige inspectie liggen tussen de €325 en €445.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Godlinze uitvoeren

Wil jij meteen inzicht in de bouwtechnische staat van een gebouw of van een woonobject dat je misschien wel wilt kopen? Profiteer dan van een voordelig bouwkundig onderzoek. Het gaat hier om een grondige inspectie van de bouwtechnische staat van een woning. Middels deze analyse weet je de probleempunten van de woning. Je kunt denken aan de ventilatie en en de staat van de elektrische installatie. Daarbij weet je welke kosten er nu en de komende jaren bij komen kijken om de geconstateerde issues op te pakken. Voorts krijg je meer zekerheid over het toekomstig onderhoud. Je kunt zelf kiezen welk bedrijf de inspectie gaat uitvoeren. Het is essentieel dat hij/zij onafhankelijk is. Je kunt denken aan een bouwadviseur, architectenbureau, een bouwonderneming of taxateur in Godlinze.

Een extra voordelige bouwkeuring in februari 2024
Wil je een woning voordelig laten controleren? Kijk dan eens naar een meeloopkeuring waarbij er achteraf een mondelinge toelichting is. Bij het doorlopen van het gebouw geeft de bouwkundig inspecteur direct live mondeling uitleg van de bouwkundige problemen. Ook benieuwd naar de marktwaarde? Of benieuwd naar de energiezuinigheid? Regel ook direct een woningtaxatie en/of energielabel check. Het wordt dan vaak extra voordelig uitgevoerd. Op Bouwkeuringexpert.nl kan je ook veel informatie vinden over Verkoop woningkeuring.

Bouwkundige inspectie laten uitvoeren?

Bekijk en vergelijk bouwtechnische inspecteurs in Godlinze

Stappenplan voor het regelen van een bouwtechnische keuring

 1. Bouwkundige zoeken en vergelijken

  Om te beginnen moet je contact zoeken met een expert die het huis gaat inspecteren. Deze persoon moet 100% onafhankelijk en objectief zijn. Je kunt kiezen uit verschillende architectenbureaus, aannemers en bouwkundige bureaus in Godlinze (en in de buurt).

 2. De inspectie van de woning

  Samen met de bouwkundig expert, de (huidige) eigenaar en/of makelaar van de verkopende partij bekijk je alles in en rondom het huis. De specialist onderzoekt alles maar laat alles netjes op de plek staan en hakt niks open. Hij of zij gebruik vaak een ladder, klein handgereedschap en een afstandmeter.

 3. Doorspreken conclusies

  Direct na de woninganalyse deelt de bouwkundige zijn beoordeling. Hier is ook ruimte voor vragen.

 4. Inzicht in het bouwkundig rapport

  Aan de hand van de huisbeoordeling wordt een bouwkundig keuringsrapport opgesteld. Hierin staat de conclusie van de woning inclusief foto’s en eventuele onderhoudspunten. Bovendien vind je in het rapport een overzicht met de kosten om het object te herstellen en/of te verbeteren.

 5. Aankoopprijs bepalen

  Is de uitkomst positief? Op dat moment kan je met een gerust gevoel een bod uitbrengen. Hierbij houdt je rekening met de aangetoonde gebreken. Moet je nog even wachten of de definitieve uitkomsten? Dan zou je dit kunnen opnemen in de ontbindende voorwaarden van jouw koopcontract.

De kosten van een bouwkundig rapport

De kosten van een bouwrapport variëren tussen de €270 en €490. De totale prijs wordt bepaald door verschillende aspecten. De oppervlakte en de inhoud van de woning hebben de meeste invloed. Ook de locatie van de woning heeft invloed omdat er soms reiskosten worden berekend. Eveneens zit er natuurlijk ook weer prijsverschil tussen de grote en kleine spelers. Bekijk vooral goed wachttijd, welke hulpmiddelen er worden gebruikt en vraag ook reviews van andere klanten aan. Dit zie je uiteindelijk ook terug in het totale tarief. In het onderstaand overzicht berekenen we de geschatte kosten van een bouwkundig rapport in Godlinze.

Type woningAantal m2Prijsindicatie
Bovenwoning96 m2290 – €315
Tussenwoning114 m2€335 – €390
Hoekwoning131 m2€410 – €430
Twee onder één kap169 m2€460 – €485
Vrijstaand180 m2€520 – €555
Lijst met kosten van een bouwkundig rapport februari 2024.

Bouwkundig rapport laten uitvoeren?

Vergelijk tarieven van geschikte bouwkundigen in de regio

Populaire bouwkundig adviesbureaus

Heb je een inspectiebureau nodig voor het inplannen van de technische keuring? Aspecten die je moet afwegen op het moment dat je een inspecteur selecteert: een inschatting van de kosten, de levertijd, en welke instrumenten worden er gebruikt. In de figuur hieronder vind je de gegevens van bouwkundig adviesbureaus in Godlinze die wellicht beschikbaar zijn voor een uitgebreid en objectief bouwkundig onderzoek. Of doorzoek adviesbureaus in Losdorp, Bierum, Holwierde, Krewerd en Garnwerd.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-godlinze-9908

Voordelen van een aankoopkeuring

Als je een gave woning voorbij hebt zien komen is het vaak zo dat je door het dolle heen bent. De gebreken van een woning kan je dan niet meer zien. A.d.h.v. een aankoopkeuring in Godlinze bekijkt een neutrale bouwkundig ingenieur het gebouw. Niet onverstandig, zo weet je snel meer over wat de toestand van de woning is en welke kosten er nog bij komen kijken.

 • Ga je een woning kopen? Dan heb je een onderzoeksplicht.
 • Via een aankoopkeuring heb je een gedegen beeld van het woonobject.
 • Je kunt het beste de keuring uitvoeren voor je een bod uitbrengt.
 • Je weet goed waar je over praat tijdens de onderhandelingen.

Waarom moet ik een verkoopkeuring uitvoeren?

Met de verkoopkeuring wordt bedoeld: een gedegen review van een huis dat jij wil verhuren. Op deze manier geef je de kopende partij inzicht in de onderhoudssituatie van het huis. Je trekt hiermee de onderhandelingen naar je toe en bovendien voldoe je zo ook aan de informatieplicht. Je neemt de laatst twijfels bij de koper weg en dit kan een ontbinding van de verkoop voorkomen.

 • Als verkopende partij is het verplicht om kopers van informatie te voorzien over onderhoudstoestand van de woning.
 • Vergroot het vertrouwen en vergroot de verkoopkansen.
 • Met name interessant voor oudere woningen (vanaf 1985).

Opleveringskeuring: waarom en hoe werkt het?

Een nieuwbouwwoning kent vaak nog veel problemen bij oplevering. Door te kiezen voor een opleveringskeuring ben je er zeker van dat er geen gebreken over het hoofd gezien worden. De bouwkundig expert loopt de hele woning door (opleverpunten) en is op de hoogte van het bouwbesluit. De bouwspecialist is objectief en je kunt de aannemer aanspreken op nalatigheid.

 • Eventuele gebreken worden direct aangewezen.
 • Met een naschouw sta je sterker bij eventuele geschillen na oplevering.
 • Je betaalt hiervoor tussen de €110 en €250.


Veelgestelde vragen over het bouwrapport

Wat is een bouwkundige keuring?
Een bouwkundig onderzoek betekent een onafhankelijke visuele keuring van een woning. Het doel van een bouwtechnische keuring is om de staat van de woning in te schatten. Daarbij geeft het inzicht in de herstelkosten die nodig zijn om de woning toekomstbestendig te maken.

In welke situatie is een bouwkeuring aan te raden?
Een objectieve bouwtechnische keuring in de provincie Groningen komt doorgaans ter sprake in het geval je actief bent op de woningmarkt. In het bijzondere bij woningen gebouwd voor 1985 zien we vaak meerdere probleemgebieden. Door te kiezen voor een woningkeuring krijg je een goed beeld van het woonobject. Meestal wordt de keuring uitgevoerd voordat het openingsbod wordt gedaan. Standaard worden de uitslagen van de keuring in de koopovereenkomst als ontbindende voorwaarden worden beschreven.

Bouwkundige keuring: Voor of na bieden?
Wij adviseren om dit te doen voordat je een bod uitbrengt (via een makelaar in Godlinze). Is er veel onderhoud nodig? Door middel van dit rapport kan je dan een lager bod uitbrengen, waar je dan ook goede argumenten voor hebt. Dit versterkt de onderhandelingspositie aanzienlijk. Houd er rekening mee dat je wel kosten maakt voor het rapport, terwijl je nog niet weet wat je exact moet bieden, en of je dat wel kunt lenen.

Is een meeloopkeuring een goed alternatief?
Een meeloopkeuring betekent een bouwtechnische schouw zonder rapport. Onder begeleiding van de bouwkundig inspecteur uit de gemeente Delfzijl doe je een uitvoerige ronde door het huis. De bouwkundige expert neemt de resultaten direct met je door m.b.t. de bouwkundige staat van de woning. Potentiële zorgelijke constateringen worden direct aangegeven. De expert geeft ook een schatting van de kosten om de onderhoudspunten te verbeteren. Pluspunt van de mondelinge keuring is dat het relatief goedkoop is en dat het vaak binnen 48 uur mogelijk is.

Plaats een reactie