Bouwkundige keuring Groesbeek

Direct bouwkeuring aanvragen

Een koophuis op het oog? Een bouwkundige keuring in Groesbeek uitvoeren kan veel onzekerheid wegnemen. Hiermee krijg je een helder beeld van de de onderhoudsstaat van de woning en kom je achter de kosten om het huis in goede staat te brengen. Op die manier kunnen de onderhandelingen eerlijker verlopen. Op deze pagina tref je nuttige info over de verschillende keuringen die er zijn, de onkosten en bekijk je een overzicht met bouwkundig adviseurs in Groesbeek.

 • Een bouwkundige keuring is een onafhankelijke, nauwkeurige inspectie van een woning.
 • De bouwkundig inspecteur in Groesbeek benadert het huis grondig op vele punten.
 • Er wordt gekeken naar in het oog springende zaken zoals bijvoorbeeld de vloeren en of er houtrot is.
 • Het bouwkundig rapport staat vol met alle bevindingen van de deskundige met hierbij een kostenberekening.
 • Op basis van deze analyse krijg je volledige duidelijkheid over de toestand van de woning waarop jij wilt bieden.
 • Kies jij voor een hypotheek met NHG, dan is is vaak zelfs zo dat de keuring verplicht is.
 • De huidige prijzen van een bouwkundige inspectie variëren rond de €305 en €370.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Groesbeek laten uitvoeren

Behoefte aan een onderzoek laten doen naar de huidige staat van je woning of van een woonobject dat je misschien wel wilt kopen? Onderzoek dan de mogelijkheden voor een betaalbaar bouwkundig onderzoek. Het is een vaststelling van de bouwkundige kwaliteit van een woning. Door deze analyse heb je snel duidelijk wat voor onderhoud er moet worden uitgevoerd. Denk aan de groepenkasten en en hoe het met de isolatie gesteld is. Ook kom je er ook achter welke kosten noodzakelijk zijn om de woning te herstellen en te verbeteren. Voorts krijg je een beeld van het onderhoud voor de lange termijn. Jij beslist zelf welk bedrijf de inspectie gaat uitvoeren. Deze persoon moet wel onafhankelijke zijn. Onder andere een bouwadviseur, architectenbureau, een aannemingsbedrijf of taxateur in Groesbeek.

Een bouwkeuring voor scherpe tarieven in december 2023
Wil je een woning voordelig laten controleren? Bekijk de mogelijkheden van een meeloopkeuring waarbij er achteraf een mondelinge toelichting is. Bij het doornemen van het huis geeft de bouwkundige direct live mondeling uitleg over de verbeterpunten en aandachtsgebieden. Ook benieuwd naar de marktwaarde? Of meer duidelijkheid over het energielabel? Kies dan ook voor een complete taxatie en/of energielabel check. Dit bespaart veel geld. Via onze vergelijker lees je ook aanvullende informatie over Opleveringskeuring.

Bouwtechnische keuring nodig?

Zoek een bouwtechnische inspecteur in Groesbeek

In 5 stappen een bouwtechnische keuring opvragen

 1. Zoek bouwkundig adviseur

  Ten eerste moet je een specialist hebben die de keuring gaat uitvoeren. Zorg dat deze persoon objectief en betrouwbaar is. Je kunt een aanvraag indienen bij meerdere architecten, regionale aannemers en bouwkundige bureaus in Groesbeek en omgeving.

 2. Het feitelijke woningonderzoek

  Samen met de bouwkundig expert, de huidige woningbezitter en/of makelaar van de verkopende partij wordt de woning van boven naar beneden nagelopen. De expert onderzoekt alles maar verplaatst geen huisraad en schroeft ook niks open. De specialist gebruik vaak een ladder of een vochtmeter.

 3. Resultaten doornemen

  Meteen na de inspectie meldt de bouwkundige zijn bevindingen. Je kunt tevens aanvullende vragen stellen.

 4. Bouwkundig rapport inzien

  Met behulp van het woningonderzoek wordt het bouwkundig keuringsrapport verder geschreven. In deze documentatie vind je een overzicht van de staat van de woning en eventuele gebreken. Tevens bekijk je hier een indicatie van de kosten om de woonruimte te herstellen en/of te verbeteren.

 5. Bod voorbereiden

  Is de uitkomst positief? Op dat moment kunnen de biedingen op de woning beginnen. Hierbij houdt je rekening met de eventuele herstelkosten. Kan het nog even duren voordat het rapport beschikbaar is? Kies er dan voor dit te benoemen in de zogenaamde ontbindende voorwaarden.

Kosten van een bouwkundig rapport per woningtype

De gemiddelde kosten van een bouwrapport schommelen tussen de €335 en €400. De uiteindelijke prijs wordt vastgesteld op basis van allerlei facetten. De inhoud en oppervlakte van het woonobject spelen de grootste rol. Ook de regio speelt een rol wanneer er reiskosten worden berekend. Daarbij zit er natuurlijk ook weer prijsverschil tussen de afzonderlijke inspectiebureaus. Kijk altijd goed naar wachttijd, de instrumenten die de expert gebruikt en naar reviews van andere klanten. Dit alles bij elkaar bepaalt het totale tarief. In het schema hieronder vergelijk je de verwachte kosten van een bouwkundig rapport in Groesbeek.

Soort huisNetto woonoppervlakteGeschatte prijs
Flatwoning97 m2€290 – €310
Rijwoning108 m2€360 – €380
Hoekwoning148 m2€415 – €430
Twee onder één kap163 m2€455 – €500
Villa194 m2€505 – €550
Samenvatting met kosten van een bouwkundig rapport december 2023.

Bouwkundig rapport aanvragen?

Vergelijk tarieven van erkende bouwkundigen actief in jouw regio

Professionele bouwkundig adviesbureaus

Op zoek naar een regionaal inspectiebureau voor het inplannen van de technische keuring? Factoren waar je op moet letten op het moment dat je een inspecteur selecteert: een inschatting van de kosten, levertijd van de rapportage, en welke instrumenten worden er gebruikt. In onderstaande tabel overhandigen we contact- en adresgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Groesbeek die je wellicht van dienst kunnen zijn bij een deskundige en onpartijdige bouwkundige keuring. Of zoek naar adviesbureaus in Weurt, Eygelshoven, Bingelrade, Jabeek en Schinveld.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-groesbeek-6561

Hoe laat ik een aankoopkeuring uitvoeren?

Op het moment dat je een fraaie woning hebt gezien is het vaak zo dat je door het dolle heen bent. Daardoor zie je soms de gebreken niet meer. D.m.v. een aankoopkeuring in Groesbeek checkt een onpartijdige specialist het woonhuis. Niet zo gek, want dankzij deze keuring weet je nauwkeurig wat de conditie van de woning is en een indicatie van de tarieven om problemen op te lossen.

 • Als koper heb je een onderzoeksplicht.
 • Door het laten uitvoeren van een aankoopkeuring vorm je een betrouwbaar beeld van het huis waar je misschien een bod op wilt uitbrengen.
 • Breng je eerste bod pas uit na het doen van deze keuring.
 • Kom goed voorbereid en serieus over in de onderhandelingen.

Pluspunten van de verkoopkeuring

Een verkoopkeuring is een objectieve beoordeling van een huis dat je te koop wilt aanbieden. Op basis daarvan geef je potentiële kopers duidelijkheid over de staat van de woning. Je trekt hiermee de onderhandelingen naar je toe en hebt de informatieplicht naar behoren uitgevoerd. Dit geeft kopers vertrouwen en het kan later veel problemen voorkomen.

 • Als verkoper van jouw huis heb je de taak om de kopende partij goed in te lichten overonderhoudstoestand van de woning.
 • Het geeft een gunstig effect op de verkoopprijs.
 • Wordt vaak uitgevoerd bij woningen gebouwd voor 1985.

Wat is precies een opleveringskeuring?

Gaat je nieuwbouwwoning binnenkort opgeleverd worden? Met een opleveringskeuring laat je jouw nieuwe woning visueel keuren. De bouwkundig expert loopt de opleverpunten van de vooroplevering na en weet precies hoe het zit met regels en richtlijnen in de bouw. Hij of zij komt op voor jouw belangen en je kunt de aannemer verantwoordelijk houden.

 • Je ziet direct welke problemen er in de woning aanwezig zijn
 • Met een naschouw sta je sterker bij eventuele geschillen na oplevering.
 • De tarieven liggen tussen de €115 en €195.


Veelgestelde vragen over de woninginspectie

Hoe werkt een bouwkundige keuring?
Een bouwkundig onderzoek is een volledige inspectie van een huis met rapportage. Je voert een bouwtechnische keuring uit om de staat van de woning te controleren. De bouwspecialist calculeert tevens de herstelkosten die nodig zijn om de woning toekomstbestendig te maken.

Op welke moment moet ik een bouwkeuring uitvoeren?
Een gedegen bouwtechnische keuring in de provincie Gelderland laat je meestal uitvoeren in situaties wanneer je een ander huis gaat aanschaffen. Des te ouder de woning is, des te groter de kans op verschillende gebreken. Aan de hand van de woningkeuring heb je direct inzicht in deze problemen. Vaak wordt dit gedaan voordat het openingsbod wordt gedaan. Eveneens worden de resultaten van het onderzoek als ontbindende voorwaarden beschreven in de overeenkomst.

Laat ik de bouwkundige keuring uitvoeren voor of na het bod?
Dit wordt doorgaans gedaan voor je komt met een openingsbod (via een makelaar in Groesbeek). Is er veel onderhoud nodig? Op basis van het rapport kan je een marktconform bod uitbrengen, en je kunt dat vervolgens goed toelichten met het rapport. Zo heb je een hele sterke onderhandelingspositie. Waar je op moet letten is dat je al wel kosten kwijt bent voor dit rapport, terwijl je nog niet weet wat je exact moet bieden, en of je dat wel kunt lenen.

Kan ik voordelig een meeloopkeuring doen?
De meeloopkeuring noemt men in de volksmond ook wel een schouw van een huis zonder achteraf een rapportage te ontvangen. Tegelijk met de bouwkundige uit de gemeente Berg en Dal wordt de woning op allerlei punten gecheckt. De bouwkundige expert neemt de resultaten direct met je door aangaande de staat van het huis. Potentiële acute situaties komen meteen aan het licht. De specialist kent ongeveer de kosten voor de herstelwerkzaamheden. Waarom mensen kiezen voor de mondelinge keuring is de lage prijs en dat het vaak binnen 48 uur mogelijk is.

Plaats een reactie