Bouwkundige keuring Spijk

Direct bouwkeuring aanvragen

Plannen om een woning te kopen? Een bouwkundige keuring in Spijk laten uitvoeren is een verstandige keuze. Zo krijg je een beeld van de eventuele gebreken en problemen en krijg je duidelijkheid over de onkosten die te maken hebben minimaal uit te voeren herstelwerk. Met die kennis sta je sterker in prijsonderhandelingen. Op ons woonplatform verzamelen wij nuttige informatie over de uiteenlopende keuringen die er zijn, de tarieven en achterhaal je de vestigingsgegevens van bouwkundig adviseurs in Spijk.

 • Inzicht in de staat van een woning met een bouwkundige keuring.
 • Je bouwkundig inspecteur in Spijk analyseert het huis op heel veel verschillende aspecten.
 • Hij of zij kijkt naar alles wat hij kan zien en aanraken zoals bijv. de fundering en en de staat van de CV-ketel.
 • Het bouwkundig rapport omvat een uitgebreide samenvatting en foto’s van de gebreken met tevens een duidelijke berekening van de kosten.
 • Met deze documenten krijg je een helder beeld van de gesteldheid van de woning die je misschien wel wilt kopen.
 • Wanneer er wordt gekozen voor een hypotheek met NHG is is vaak zelfs zo dat de keuring verplicht is.
 • De uiteindelijke kosten van een bouwkundige inspectie schommelen rond de €320 en €440.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Spijk afspreken

Heel snel een indicatie van de technische kwaliteit jouw appartement of van een huis dat je misschien wilt kopen? Profiteer dan van een handig en voordelig bouwkundig onderzoek. Het gaat hier om een vaststelling van de bouwkundige kwaliteit van een woning. Met deze keuring weet je waar de kwetsbaarheden van de woning liggen. Onderdelen waar naar gekeken wordt zijn o.a. de gevel en en of er sprake is van lekkages. Dan krijg je een indicatie van welke kosten noodzakelijk zijn om eventuele gebreken te verhelpen. Tevens krijg je een beeld van het toekomstig onderhoud. Je mag zelf een adviesbureau inschakelen die deze keuringen kan uitvoeren. Vanzelfsprekend kies je een objectieve adviseur. Je kunt denken aan een bouwkundig adviesbureau, architectenbureau, een bouwbedrijf of taxateur in Spijk.

Besparen op een bouwkeuring in juni 2024
Voordelig een woonobject laten checken? Laat je informeren over een mondelinge, ook wel meeloopkeuring. Bij het bekijken van het gebouw geeft de bouwkundig inspecteur een mondeling verslag van de staat en gebreken. Wil je ook meteen de waarde weten? Of meer duidelijkheid over het energielabel? Plan dan ook meteen een taxatie of een energielabel aanvraag. Dit kan je uiteindelijk geld schelen. Op ons platform lees je ook aanvullende gegevens over Oplevering nieuwbouw keuring.

Bouwkundige inspectie laten uitvoeren?

Vergelijk erkende bouwtechnische inspecteurs in Spijk

Stappenplan voor het regelen van een bouwtechnische keuring

 1. Selecteer een bouwkundige

  Ten eerste moet je contact zoeken met een deskundige die de woning gaat opnemen. Objectiviteit en onafhankelijkheid zijn hierbij van belang. Je kunt terecht bij verschillende architecten, aannemingsbedrijven en bouwkundige bureaus in Spijk en omgeving.

 2. De keuring van de woning

  Onder begeleiding van de bouwkundige expert, de verkoper en / of wellicht een makelaar bekijk je alles in en rondom het huis. De inspecteur checkt alles maar verplaatst niks en breekt of hakt niks open. De expert neemt altijd spullen mee zoals een endoscoop, laserwaterpas en een ladder.

 3. Bespreken van de resultaten

  Meteen na het woningonderzoek deelt de bouwkundige zijn waarnemingen. Je hebt hier ook kort de tijd om je vragen te stellen.

 4. Het bouwkundig rapport bekijken

  Gebaseerd op het woningonderzoek krijg je een bouwkundig keuringsrapport. In deze documentatie is een beoordeling te vinden met de woning inclusief foto’s en eventuele onderhoudspunten. Als bijlage bekijk je hier een tariefoverzicht om het verblijf te herstellen en/of renoveren.

 5. Een bod uitbrengen

  Is het rapport positief over de woning? Op dat moment kun je beginnen met je openingsbod. Je kunt je bod verder toelichten met de eventuele herstelwerkzaamheden die uitgevoerd moeten worden. Kan het onderzoek niet zo snel worden uitgevoerd? Dan is het belangrijk om dit op te laten nemen in de eventuele ontbindende voorwaarden van het aankoopcontract.

Kosten van een bouwkundig rapport per type woning

De gemiddelde kosten van een bouwrapport liggen tussen de €280 en €440. De prijs wordt vastgesteld op basis van allerlei punten. De oppervlakte en de inhoud van de woning zijn de belangrijkste. Ook waar de woning gelegen is heeft een effect op de prijs omdat er soms reiskosten worden berekend. Daarbij zitten er forse prijsverschillen tussen de lokale en landelijke adviesbedrijven. Belangrijke punten zijn de levertijd, de hulpmiddelen die de deskundige gebruikt en naar reviews van andere klanten. Al deze punten kunnen invloed hebben op het totale tarief. In het bijgaande overzicht vind je samengevat de geschatte kosten van een bouwkundig rapport in Spijk.

Soort woningGrootteGeschatte prijzen
Appartementje82 m2295 – €310
Tussenwoning102 m2€355 – €385
Kopwoning144 m2€415 – €440
2-onder-1 kap166 m2€455 – €490
Herenhuis189 m2€510 – €555
Opsomming met de verwachte prijzen van een bouwkundig rapport juni 2024.

Snel een bouwkundig rapport?

Vind gespecialiseerde bouwkundigen in jouw woonplaats

Overzicht bouwkundig adviesbureaus

Op zoek naar een inspectiebureau voor het inplannen van de technische keuring? Dingen die je moet afwegen wanneer je een inspecteur kiest: een inschatting van de kosten, levertermijn, en welke hulpmiddelen (trap, vochtmeter, etc.) worden gebruikt. In het schema hieronder tref je de gegevens van bouwkundig adviesbureaus in Spijk die je mogelijk kunt inschakelen voor een complete en objectieve bouwkundige keuring. Of doorzoek adviesbureaus in Godlinze, Losdorp, Bierum, Holwierde en Krewerd.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-spijk-9909

Waarom een aankoopkeuring?

Als je een mooie woning hebt gezien kan het voorkomen dat je de alles mooi vindt aan het huis. Je hebt een blind vlek voor eventuele gebreken die aanwezig zijn. D.m.v. een aankoopkeuring in Spijk bekijkt een onpartijdige partij het gebouw. Een uitkomst, zo krijg je goed inzicht in wat de gesteldheid van de woning is en de verwachte kosten van herstelwerk.

 • De onderzoeksplicht is een belangrijke handeling.
 • Met behulp van een aankoopkeuring krijg je een realistisch beeld van het nieuw aan te kopen huis.
 • Dit onderzoek laat je altijd doen voor het eerste startbod.
 • Je kunt zo een betere onderhandelingsstrategie uitstippelen.

Voordelen van een verkoopkeuring

Een verkoopkeuring beslaat een uitgebreide en deskundige keuring van een bestaande woning of (bedrijfs)gebouw dat je wilt verkopen. Op die manier verschaf je potentiële kopers inzicht in de onderhoudssituatie van het huis. Jij komt hiermee serieus over en bent niet aan te spreken op een gebrekkige informatieplicht. Je wekt daarmee vertrouwen en het voorkomt onnodige discussies achteraf.

 • Als eigenaar van een huis ben je wettelijk verplicht om de kopende partij van informatie te voorzien over de staat van de woning.
 • Maakt de woning interessanter op de woningmarkt
 • Wordt met name uitgevoerd voor relatief oude woningen (van voor 1985).

Een opleveringskeuring bij nieuwbouw

Is de oplevering van jouw nieuwbouwwoning in zicht? Aan de hand van een opleveringskeuring mag je er op vertrouwen dat er geen gebreken over het hoofd gezien worden. Een bouwkundige check alle opleverpunten en past zijn vaardigheden toe rondom regels en richtlijnen in de bouw. De bouwkundig ingenieur is onpartijdig en je staat veel sterker tegenover de aannemer.

 • Je ziet direct welke problemen er in de woning aanwezig zijn
 • Met een naschouw heb je een sterkte positie tegenover de aannemer.
 • De kosten liggen tussen de €120 en €215.


Veelgestelde vragen over de technische keuring

Hoe werkt een bouwkundige keuring?
Wanneer je kiest voor een bouwkundig onderzoek ontvang je een grondige en visuele inspectie van een woonobject. De reden van deze bouwtechnische keuring is om de staat van een woning te achterhalen. Je krijgt nadere toelichting over een prijsindicatie van de onderhoudskosten om de woning toekomstbestendig te maken.

Wanneer is zo’n bouwkeuring noodzakelijk?
Een grondige bouwtechnische keuring in de provincie Groningen komt in beeld wanneer je een nieuwe woning gaat kopen. Doorgaans vertonen de oudere huizen onderhoud problematiek. Door gebruik te maken van de woningkeuring worden deze problemen inzichtelijk gemaakt. Vaak wordt dit gedaan wanneer er een handtekening is gezet onder het voorlopige koopcontract. Vaak wordt een negatieve uitslag van de staat van een woning als ontbindende voorwaarden meegenomen.

Bouwkundige keuring: voor of na bod laten doen?
Dit wordt doorgaans gedaan alvorens een eerste startbod wordt uitgebracht (via een makelaar in Spijk). Is er veel onderhoud nodig? Door gebruik te maken van het rapport zullen de biedingen goed aansluiten bij de realiteit, wat je ook goed kunt onderbouwen. Dit realiseert een hele goede onderhandelingspositie. Minpunt is dat je al wel kosten kwijt bent voor dit rapport, maar je nog niet zeker weet of je een bod kunt doen.

Een meeloopkeuring: wat is dat?
De meeloopkeuring noemt men in de volksmond ook wel een schouw van een huis zonder achteraf een rapportage te ontvangen. Samen met de bouwkundig ingenieur uit de gemeente Delfzijl loop je hele woning door. De bouwkundige expert vertelt jou mondeling alles over onderhoudstoestand van de woning. Potentiële belangrijke herstelpunten worden direct aangegeven. De expert weet vaak ook de kosten om de onderhoudspunten te verbeteren. Het grote voordeel van zo’n mondelinge keuring is dat het stukken goedkoper is en de snelle levertijd.

Plaats een reactie