Bouwkundige keuring Loppersum

Direct bouwkeuring aanvragen

Een koophuis op het oog? Een bouwkundige keuring in Loppersum inplannen is zeker iets om te overwegen. Door deze keuring krijg je een beeld van de de kwaliteit van de woning en ontvang je een inschatting van de onkosten die te maken hebben minimaal uit te voeren herstelwerk. Op basis daarvan kunnen de onderhandelingen eerlijker verlopen. Op de verschillende pagina’s van dit portaal tref je alle benodigde informatie over hoe en wanneer je een keuring aanvraagt, de tarieven en verstrekken we de gegevens van bouwkundig adviseurs in Loppersum.

 • Een bouwkundige keuring is een uitgebreide technische inspectie van de woning.
 • Uw bouwkundig inspecteur in Loppersum inspecteert het huis op heel veel verschillende aspecten.
 • Hij of zij kijkt naar veel voorkomende problemen en focusgebieden zoals de sanitaire voorzieningen en en hoe het met de isolatie gesteld is.
 • In het bouwkundig rapport vind je de informatie en conclusies van de inspecteur met daarbij de geschatte kostenposten.
 • Door deze inspectie krijg je een idee van de de actuele situatie en staat van de woning die je op het oog hebt.
 • In het geval van een NHG-hypotheek kan de bank vragen om de uitkomsten van de keuring.
 • De kosten van een bouwkundige inspectie schommelen rond de €320 en €460.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Loppersum regelen

Heel snel een inspectie van de bouwkundige staat van een woonhuis of van een woning die te koop staat? Overweeg dan een handig en voordelig bouwkundig onderzoek. Het gaat hier om een onafhankelijke, visuele keuring van een bestaande woning. Door deze keuring weet je precies welk onderhoud er op korte en lange termijn nodig is. Je kunt denken aan de kruipruimte en en of er sprake is van lekkages. Dan weet je welke kosten er nu en de komende jaren bij komen kijken om de diverse problemen te verbeteren. Voorts krijg je meer helderheid over het onderhoud dat er in de komende jaren bij komt. Jij kan zelf een keuze maken voor een inspecteur die deze keuringen kan uitvoeren. Het is wel nodig dat dit een onafhankelijke partij is. Zoek bijvoorbeeld naar een bouwkundige, een architect, een aannemingsbedrijf of taxateur in Loppersum.

Tips voor een voordelige bouwkeuring in april 2024
Voordelig een woonobject laten checken? Laat je informeren over een meeloopkeuring waarbij er achteraf een mondelinge toelichting is. Bij het bekijken van het object geeft de bouwadviseur een mondeling verslag aangaande achterstallig onderhoud en renovatiepunten. Heb je ook een verwachte woningwaarde nodig? Of meer duidelijkheid over het energielabel? Kies dan ook voor een actuele taxatie en/of een energielabel onderzoek. Dit bespaart veel geld. Op ons portaal lees je ook aanvullende uitleg over Veelgestelde vragen.

Bouwkundig rapport opvragen?

Vergelijk erkende bouwtechnische inspecteurs in Loppersum

5-stappenplan voor het regelen van een bouwtechnische keuring

 1. Zoek bouwkundig adviseur

  Allereerst moet je een specialist zoeken die het huis gaat inspecteren. Kies een objectieve en onafhankelijk adviseur. Er bestaan allerlei architectenbureaus, bouwondernemingen en bouwkundige bureaus in Loppersum (en in de buurt).

 2. Keuring van het woonobject

  Onder begeleiding van de bouwkundige expert, de huidige eigenaar & wellicht een makelaar wordt de hele woning bekeken. De bouwspecialist onderzoekt alles maar verplaatst geen inboedel en maakt niets open. De inspecteur heeft hiervoor o.a. thermografische camera en een ladder.

 3. Doorspreken resultaten

  Na afronding van de woninganalyse komt de bouwkundige over de brug met zijn oordeel. Hier is ook ruimte voor vragen.

 4. Inzicht in het bouwkundig rapport

  Met alle bevindingen van de huisbeoordeling wordt een bouwkundig keuringsrapport opgesteld. In dit rapport tref je een samenvatting van de bevindingen en de geconstateerde gebreken. Als bijlage vind je hier een indicatie van de kosten om het woonobject te herstellen en/of te verbeteren.

 5. Aankoopprijs bepalen

  Komt het rapport overeen met wat u hoopt? Met de uitkomsten van het onderzoek kan je met een gerust gevoel een bod uitbrengen. Maak hierbij gebruik van de eventuele kosten voor onderhoud. Kan het nog even duren voordat het rapport beschikbaar is? Dan is het belangrijk om dit op te laten nemen in de zogenaamde ontbindende voorwaarden.

Kosten van een bouwkundig rapport per woningtype

De kosten van een bouwrapport voor een gemiddelde woning liggen tussen de €300 en €405. Het prijskaartje bestaat uit verschillende variabelen. De oppervlakte en de inhoud van de woning bepalen voor het grootste deel de prijs. Ook de plaats waar de woning staat heeft zijn weerslag op de prijs omdat er soms reiskosten worden berekend. Bovendien zit er ook weer veel prijsverschil tussen de afzonderlijke inspectiebureaus. Kijk altijd goed naar de snelheid, de deskundigheid en ervaring van de expert en lees ook actuele reviews op internet van klanten. Dit speelt mee in de definitieve prijs. In het bijgaande overzicht bekijk je de huidige kosten van een bouwkundig rapport in Loppersum.

Soort woningAantal m2Gemiddelde onkosten
Etagewoning76 m2300 – €320
Rijwoning103 m2€350 – €380
Hoekwoning135 m2€400 – €430
2-onder-1 kap163 m2€460 – €490
Villa199 m2€510 – €550
Tabel met de verwachte prijzen van een bouwkundig rapport april 2024.

Een bouwkundig rapport opvragen?

Bekijk en vergelijk professionele bouwkundigen in de regio

Overzicht bouwkundig adviesbureaus

Ben je op zoek naar een goed inspectiebureau voor advies over een technische keuring? Dingen die je zeker moet meewegen bij het keuzeproces voor een inspecteur: de kosten, de oplevertermijn, en van welke hulpmiddelen de specialist gebruik maakt. In de lijst hierna vind je gegevens van bouwkundig adviesbureaus in Loppersum die in potentie ondersteuning kunnen bieden voor een deskundige en onpartijdige bouwkundige keuring. Of zoek naar adviesbureaus in Appingedam, Achtkarspelen, Westerkwartier, Groningen en Westerwolde.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-loppersum-9919

Regel online een aankoopkeuring

Als je een mooie woning hebt gezien kan het zijn dat je hier erg enthousiast over bent. Daardoor zie je soms de gebreken niet meer. Middels een aankoopkeuring in Loppersum bekijkt een objectieve partij de woning. Slim, want zo weet je precies wat de conditie van de woning is en welke kosten er nog bij komen kijken.

 • Ga je een woning kopen? Dan heb je een onderzoeksplicht.
 • Door te kiezen voor een aankoopkeuring heb je een gedegen beeld van het woonhuis dat je wilt aanschaffen.
 • Idealiter laat je dit doen voordat je het bod doet.
 • Hiermee sta je een stuk sterker in de onderhandeling.

Informatie over verkoopkeuring

Een verkoopkeuring beslaat een onafhankelijke keuring van een woonobject die in kort tijd te koop wordt aangeboden. Hiermee verschaf je potentiële kopers inzicht in de staat van de woning. Je speelt open kaart en bovendien voldoe je zo ook aan de informatieplicht. Dit geeft kopers vertrouwen wat in een later stadium discussies kan voorkomen.

 • Als huiseigenaar is het wettelijk je plicht de aspirant koper van informatie te voorzien over de staat van jouw huis.
 • Verbeter de kansen op een goed openingsbod.
 • Wordt vaak uitgevoerd bij woningen gebouwd voor 1985.

Opleveringskeuring voor een nieuwbouwwoning

Er zijn vaak nog veel gebreken aan een nieuwbouwwoning tijdens de oplevering. Met behulp van een opleveringskeuring wordt de nieuwe woning zorgvuldig gecontroleerd. Het bouwkundig adviesbureau controleert alle opleverpunten en kan je alles vertellen over regels en richtlijnen in de bouw. Hij of zij komt op voor jouw belangen en je staat juridisch een stuk sterker.

 • Direct inzicht in de bouwkundige gebreken.
 • Geen onaangename verrassingen achteraf dankzij een naschouw.
 • Kosten variëren tussen de €100 en €225.


Veelgestelde vragen over de keuring van woningen

Wat is een bouwkundige keuring?
Met een bouwkundig onderzoek bedoelen we een onderzoek naar de algehele staat van een woning. Men kiest voor een bouwtechnische keuring om te kijken wat de staat van een woning is. De bouwspecialist calculeert tevens een prijsindicatie van de onderhoudskosten om de woning op te knappen.

Wanneer wordt een bouwkeuring aangeraden?
Een bouwtechnische keuring in de provincie Groningen wordt uitgevoerd in situaties wanneer je een bod wilt uitbrengen op een woning. Vooral bij oudere woningen heb je kans op onderhoud problematiek. D.m.v. een woningkeuring weet je wat je koopt. In de meeste gevallen wordt dit uitgevoerd als er intentieverklaring is getekend (voorlopig koopcontract). Vaak worden de resultaten van het onderzoek als ontbindende voorwaarden opgenomen in de koopovereenkomst.

Een bouwkundige keuring voor of na het bod laten opstellen?
Wij adviseren om dit te doen voor je een bod doet (via een makelaar in Loppersum). Is er veel onderhoud nodig? Door middel van dit rapport kan je dan een passend bod doen, en je kunt dat vervolgens goed toelichten met het rapport. Zo heb je een hele sterke onderhandelingspositie. Minpunt is dat het rapport tijd en geld kost, en je nog helemaal niet weet of je wel kunt voldoen aan de vraagprijs.

Is een meeloopkeuring een goed alternatief?
Een meeloopkeuring betekent een technische schouw waarbij je geen rapport ontvangt. Tegelijk met de bouwkundig adviseur uit de gemeente Loppersum maak je een rondje door de woning. De bouwkundige expert deelt direct zijn bevindingen aangaande de staat van het huis. Potentiële noodzakelijke onderhoudspunten worden direct benoemd. Deze inspecteur noemt ook een prijsindicatie voor de herstelwerkzaamheden. Pluspunt van de mondelinge keuring is de goedkoopste prijs en dat het snel uitgevoerd kan worden.

 • Bouwkundige keuring Middelstum
 • Bouwkundige keuring Huizinge
 • Bouwkundige keuring Westerwijtwerd
 • Bouwkundige keuring Toornwerd
 • Bouwkundige keuring Zijldijk
 • Bouwkundige keuring Oosterwijtwerd
 • Bouwkundige keuring Leermens
 • Bouwkundige keuring Eenum
 • Bouwkundige keuring Zeerijp
 • Bouwkundige keuring t Zandt
 • Bouwkundige keuring Wirdum
 • Bouwkundige keuring Garrelsweer
 • Bouwkundige keuring Stedum
 • Bouwkundige keuring Westeremden
 • Bouwkundige keuring Garsthuizen
 • Bouwkundige keuring Startenhuizen
 • Plaats een reactie