Bouwkundige keuring Holwierde

Direct bouwkeuring aanvragen

Ben je van plan een woning te kopen? Een bouwkundige keuring in Holwierde laten doen is een verstandige keuze. Met behulp van de inspecteur wordt je een duidelijk beeld verschaft over de wat er eventueel nog moet gebeuren en kom je achter de onkosten die te maken hebben minimaal uit te voeren herstelwerk. Met deze informatie sta je sterker in prijsonderhandelingen. Op www.bouwkeuringexpert.nl kan je aan de slag met nuttige info over de verschillende keuringen waar je uit kunt kiezen, een prijsvergelijking en bekijk je de benodigde gegevens van bouwkundig adviseurs in Holwierde.

 • Een bouwkundige keuring is een visuele controle van een bestaand huis.
 • Uw bouwkundig inspecteur in Holwierde checkt het huis objectief, vakkundig en uitgebreid.
 • De ingenieur kijkt naar alle bouwkundige zaken die zichtbaar zijn zoals onder andere de fundering en en de CV-ketel en/of HR-ketel.
 • Het bouwkundig rapport bevat per onderdeel een uitgebreide documentatie inclusief een kostenplaatje.
 • Aan de hand van dit rapport wordt je een duidelijk beeld verschaft van de de staat van de woning die je op het oog hebt.
 • Wanneer er wordt gekozen voor een hypotheek met NHG kan de geldverstrekker dit zelfs verplichten.
 • De gemiddelde kosten van een bouwkundige inspectie schommelen tussen de €280 en €455.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Holwierde afspreken

Op korte termijn een inspectie van de technische kwaliteit je woning of van een woonobject dat je misschien wel wilt kopen? Vraag dan eens naar de mogelijkheden van een handig en voordelig bouwkundig onderzoek. Dit is een uitgebreide inspectie van een woning. Door deze analyse weet je precies welk onderhoud er op korte en lange termijn nodig is. Hierbij wordt er uitgebreid gekeken naar zaken als het leidingwerk en en de staat van de CV-ketel. Ook weet je welke kosten er nu en de komende jaren bij komen kijken om mogelijke gebreken op te lossen. Tevens krijg je een idee van het onderhoud dat in de toekomst moet worden uitgevoerd. Jij kan zelf een keuze maken voor een inspecteur die de keuring uitvoert. Het is wel nodig dat dit een onafhankelijke partij is. Je kunt denken aan een bouwkundig specialist, architectenbureau, een bouwbedrijf of taxateur in Holwierde.

Een extra voordelige bouwkeuring in juli 2024
Zonder veel kosten een woning laten inspecteren? Ga dan voor een meeloopkeuring waarbij er achteraf een mondelinge toelichting is. Bij de bezichtiging van het gebouw geeft de bouwadviseur snelle en concrete adviezen van de staat en gebreken. Ook benieuwd naar de marktwaarde? Of meer duidelijkheid over het energielabel? Kies dan ook voor een taxatierapport en/of een energielabel onderzoek. Het wordt dan vaak extra voordelig uitgevoerd. Op ons informatieplatform vind je ook meer informatie over Voordeligste bouwkundig rapport.

Bouwtechnische keuring nodig?

Zoek een bouwtechnische inspecteur in Holwierde

5-stappenplan voor het regelen van een bouwtechnische keuring

 1. Vergelijk verschillende bouwkundigen

  Allereerst neem je contact op met een expert die het huis gaat inspecteren. Kies alleen een bedrijf dat onafhankelijk en objectief is. Je kunt een aanvraag indienen bij een aantal architectenbureaus, plaatselijke aannemers en bouwkundige bureaus in Holwierde (regio).

 2. Het feitelijke woningonderzoek

  In samenspraak met de bouwkundige expert, de verkopende partij en / of eventueel de makelaar bekijk je alles in en rondom het huis. De specialist beoordeelt alle zichtbare onderdelen maar verplaatst niks en schroeft ook niks open. De expert neemt altijd spullen mee zoals een spiegel of vochtmeter.

 3. Resultaten bespreking

  Na de huisbeoordeling komt de bouwkundige over de brug met zijn observaties. Hij zal ook vragen voor je beantwoorden.

 4. Ontvangst bouwkundig rapport

  Aan de hand van de huis-analyse wordt het bouwkundig keuringsrapport verder ingevuld. In dit rapport staat een lijst met de observaties en welk onderhoud op korte- en lange termijn uitgevoerd moet worden. Bovendien vind je daar een lijst met kosten die nodig zijn om de woning weer in goede bouwtechnische staat te krijgen.

 5. Onderhandelen en bod uitbrengen

  Zijn de uitkomsten van het rapport gunstig? Met het rapport in je broekzak kunnen de biedingen op de woning beginnen. In het achterhoofd heb je dan de eventuele kosten voor onderhoud. Kan het nog even duren voordat het rapport beschikbaar is? Zorg dan dat je dit opneemt in de ontbindende voorwaarden van jouw koopcontract.

De actuele kosten van een bouwkundig rapport

De prijzen van een bouwrapport schommelen tussen de €270 en €410. Het prijskaartje wordt vastgesteld op basis van een aantal factoren. De oppervlakte en de inhoud van de woning zijn de belangrijkste. Ook waar de woning gelegen is beïnvloedt de prijs omdat er soms reiskosten worden berekend. Verder zit er natuurlijk ook weer prijsverschil tussen de grote en kleine spelers. Zaken waar je op moet letten zijn wachttijd, de deskundigheid en ervaring van de expert en lees ook actuele reviews op internet van klanten. Dit alles bij elkaar bepaalt het kostenplaatje. In de onderstaande tabel verstrekken we de verwachte kosten van een bouwkundig rapport in Holwierde.

Soort woningWoonoppervlakGemiddelde kosten
Appartementje92 m2295 – €325
Rijwoning122 m2€340 – €390
Hoekpand130 m2€400 – €430
Twee onder één kap150 m2€465 – €495
Landhuis191 m2€510 – €535
Overzichtmet de ingeschatte prijzen / tarieven voor een bouwkundig rapport juli 2024.

Snel een bouwkundig rapport?

Bekijk info van betrouwbare bouwkundigen werkzaam in de regio

Professionele bouwkundig adviesbureaus

Op zoek naar een inspectiebureau voor advies over een technische keuring? Aspecten die je moet afwegen op het moment dat je een inspecteur selecteert: de uurtarieven, wachttijd, en welke extra instrumenten er worden ingezet. In het schema hieronder bieden wij adressen van bouwkundig adviesbureaus in Holwierde die potentieel hun service kunnen verlenen bij een grondige en onpartijdige bouwkundige keuring. Of zoek naar adviesbureaus in Krewerd, Garnwerd, Feerwerd, Ezinge en Saaksum.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-holwierde-9905

Plan direct online een aankoopkeuring in

Wanneer je een woningbezichtiging hebt gedaan is het vaak zo dat je door het dolle heen bent. Daardoor zie je soms de gebreken niet meer. Middels een aankoopkeuring in Holwierde bekijkt een objectieve partij het woonobject. Verstandig, zo krijg je goed inzicht in wat de status van de woning is en wat het kost om gebreken te herstellen.

 • Ga je een woning kopen? Dan heb je een onderzoeksplicht.
 • Door het laten uitvoeren van een aankoopkeuring heb je een gedegen beeld van de woning die je op het oog hebt.
 • Breng je eerste bod pas uit na het doen van deze keuring.
 • Je kunt zo een betere onderhandelingsstrategie uitstippelen.

Een verkoopkeuring bij verkoop van je huis

Een verkoopkeuring betekent: een onafhankelijke keuring van een bestaande woning die binnenkort op de markt komt. Hiermee geef je potentiële kopers duidelijkheid over onderhoudstoestand van de woning. Je stimuleert hiermee een hogere verkoopprijs en neemt je informatieplicht verantwoordelijkheid. Dit geeft kopers vertrouwen wat in een later stadium discussies kan voorkomen.

 • Als woningbezitter ben je wettelijk verplicht om de koper gedegen te informeren inzake de onderhoudssituatie van het huis.
 • Maakt de woning interessanter op de woningmarkt
 • Met name aanbevolen voor woningen van voor 1985.

Opleveringskeuring voor een nieuwbouwwoning

Een nieuwbouwwoning kent vaak nog veel problemen bij oplevering. Middels een opleveringskeuring wordt jouw nieuwe woning grondig objectief bekeken. De bouwkundig ingenieur check alle opleverpunten en kent het bouwbesluit. Hij zal direct in gesprek gaan met de uitvoerder en met het rapport sta je sterker tegenover de aannemer.

 • Direct inzicht in de bouwkundige gebreken.
 • Met een naschouw sta je juridisch sterker bij eventuele geschillen.
 • Kosten variëren tussen de €125 en €250.


Veelgestelde vragen over de technische keuring

Wat heb ik aan een bouwkundige keuring?
Binnen het bouwkundig onderzoek krijg je een feitelijke vaststelling van de bouwkundige kwaliteit van een woning. Men kiest voor een bouwtechnische keuring om de staat van de woning tot in detail in kaart te brengen. Daarbij geeft het inzicht in de te verwachten kosten om de woning toekomstbestendig te maken.

In welke situatie is een bouwkeuring aan te raden?
Een gedegen bouwtechnische keuring in de provincie Groningen wordt uitgevoerd als je interesse hebt in een woning. Vooral bij oudere woningen heb je kans op verborgen gebreken. Door gebruik te maken van de woningkeuring heb je direct inzicht in deze problemen. Meestal wordt de keuring uitgevoerd wanneer er een handtekening is gezet onder het voorlopige koopcontract. Doorgaans worden de uitslagen van de keuring als ontbindende voorwaarden opgenomen in het koopcontract.

Bouwkundige keuring: Voor of na bieden?
Je kunt dit het beste laten doen voordat je een bod uitbrengt (via een makelaar in Holwierde). Worden er veel gebreken ontdekt? Met het rapport in je broekzak komt het bod niet uit de lucht vallen, wat je ook goed kunt aantonen met de geconstateerde bevingen. Zo heb je een hele sterke onderhandelingspositie. Waar je op moet letten is dat het rapport tijd en geld kost, en je nog helemaal niet weet of je wel kunt voldoen aan de vraagprijs.

Hoe werkt een meeloopkeuring?
Een meeloopkeuring betekent een woningschouw waar je achteraf geen rapportage ontvangt. Samen met de bouwkundig inspecteur uit de gemeente Delfzijl maak je een rondje door de woning. De bouwkundige expert deelt gelijk zijn zorgen aangaande de gebreken van de woning. Potentiële gebreken worden direct aangewezen en besproken. De deskundige geeft ook een schatting van de kosten om vaak voorkomende gebreken te herstellen. Waarom mensen kiezen voor de mondelinge keuring is het gunstige tarief en dat je niet zo lang hoeft te wachten.

Plaats een reactie