Bouwkundige keuring Haarlemmerliede

Direct bouwkeuring aanvragen

Van plan een huis te kopen of te verkopen? Een bouwkundige keuring in Haarlemmerliede uitvoeren is zeker iets om te overwegen. Daarmee krijg je een beeld van de bouwkundige staat van het huis en krijg je meer inzicht in de kosten om eventuele gebreken te herstellen. Op die manier heb je binnen de onderhandelingen een goede basis. Op deze pagina bekijk je nuttige informatie over de verschillende keuringen die er zijn, de investeringen en doorzoek je de benodigde gegevens van bouwkundig adviseurs in Haarlemmerliede.

 • Een bouwkundige keuring is een grondige inspectie van de woning die je wilt kopen of verkopen.
 • Jouw bouwkundig inspecteur in Haarlemmerliede bekijkt het huis op heel veel verschillende aspecten.
 • De bouwkundig ingenieur kijkt naar alle bouwkundige zaken die zichtbaar zijn zoals bijvoorbeeld het dak, pannen, dakbeschot en of er sprake is van vocht in de woning.
 • In het bouwkundig rapport lees je de informatie en conclusies van de inspecteur incl. direct noodzakelijke kosten en kosten die er op termijn aankomen.
 • Met deze documenten krijg je een beeld van de de actuele situatie en staat van de woning waarop jij wilt bieden.
 • Kies jij voor een hypotheek met NHG, dan kan de bank zeggen dat ze perse een keuring willen zien.
 • De kosten van een bouwkundige inspectie variëren rond de €340 en €490.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Haarlemmerliede regelen

Direct een analyse van de staat (en gebreken) van een gebouw of van een huis dat je misschien wilt kopen? Bekijk dan de optie voor een uitgebreid en betaalbaar bouwkundig onderzoek. Het betreft een grondige inspectie van de bouwtechnische staat van een woning. Door deze keuring kom je erachter wat achterstallig onderhoud is. Onderdelen waar naar gekeken wordt zijn o.a. de vloeren en en de staat van de elektrische installatie. Hiermee heb je dan inzicht in welke investeringen nodig zijn om eventuele gebreken te verhelpen. In aanvulling daarop krijg je meer zekerheid over welke onderhoudspunten er voor lange termijn zijn. Je bent vrij om zelf een bedrijf te kiezen dat de keuring uitvoert. Het is essentieel dat hij/zij onafhankelijk is. Je kunt denken aan een bouwkundig specialist, een architect, een lokale aannemer of taxateur in Haarlemmerliede.

Bouwkeuring extra voordelig laten uitvoeren in april 2024
Wil je een woning voordelig laten controleren? Kijk dan eens naar de meeloopkeuring (uitsluitend mondeling verslag). Bij het bekijken van het gebouw geeft de bouwkundig expert gelijk mondeling zijn bevindingen door aangaande achterstallig onderhoud en renovatiepunten. Wil je ook meteen de waarde weten? Of de energieprestaties? Je kunt het dan ook combineren met een taxatie en/of een energielabel onderzoek. Dit bespaart veel geld. Op deze website vind je ook meer toelichtingen over Keuring voor woningaankoop.

Bouwkundige inspectie laten uitvoeren?

Vergelijk erkende bouwtechnische inspecteurs in Haarlemmerliede

Stappenplan: in 5 stappen een bouwtechnische keuring regelen

 1. Vind een geschikte bouwkundige

  Allereerst moet je contact zoeken met een deskundige die het onderzoek gaat uitvoeren. Deze persoon moet 100% onafhankelijk en objectief zijn. Je hebt de keuze uit verschillende architectenbureaus, bouwbedrijven en bouwkundige bureaus in Haarlemmerliede (en de regio).

 2. Het onderzoek van de woning

  Onder begeleiding van de bouwkundige expert, de huidige eigenaar en/of de aan- of verkoopmakelaar maak je een rondje door de woning. De expert onderzoekt alles maar verplaatst geen huisraad en richt dus nooit schade aan. Deze persoon kan gebruik maken van een ladder, klein handgereedschap en een afstandmeter.

 3. Conclusies doorspreken

  Na afloop van de keuring komt de bouwkundige over de brug met zijn beoordeling. Je kunt direct vragen stellen.

 4. Bouwkundige rapport opvragen

  Op basis van het woningonderzoek wordt een bouwkundig keuringsrapport opgesteld. Hierin lees je alle opvallende zaken en de waarnemingen en achterstallige onderhoudspunten. Daarnaast vind je hier een indicatie van de kosten om het object weer in goede bouwtechnische staat te krijgen.

 5. Aankoopprijs bepalen

  Komt het rapport overeen met wat u hoopt? Dan kunnen de biedingen op de woning beginnen. Maak hierbij gebruik van het kostenoverzicht dat de expert heeft opgesteld. Zijn de resultaten nog niet bekend? Je kunt de resultaten opnemen in de eventuele ontbindende voorwaarden van het aankoopcontract.

Wat zijn de kosten van een bouwkundig rapport?

De gemiddelde kosten van een bouwrapport variëren tussen de €335 en €495. De prijs is afhankelijk van meerdere variabelen. De grootte van het woonobject (oppervlakte en inhoud) bepalen voor het grootste deel de prijs. Ook de plek van de woning heeft zijn weerslag op de prijs (met het oog op reiskosten). Tevens zit er veel verschil tussen de afzonderlijke inspectiebureaus. Let vooral op levertijd van het rapport, de hulpmiddelen die de deskundige gebruikt en kijk of er recensies zijn van andere consumenten. Dit speelt mee in de definitieve prijs. In het overzicht hieronder vind je de huidige kosten van een bouwkundig rapport in Haarlemmerliede.

Soort huisAantal m2Gemiddelde onkosten
Flatwoning92 m2300 – €305
Rijtjeshuis106 m2€355 – €385
Hoekpand137 m2€415 – €440
Geschakelde woning171 m2€475 – €505
Herenhuis191 m2€520 – €550
Schema met de verwachte prijzen van een bouwkundig rapport april 2024.

Een bouwkundig rapport opvragen?

Bekijk erkende bouwkundigen werkzaam in de regio

Betrouwbare bouwkundig adviesbureaus

Op zoek naar een inspectiebureau voor advies over een technische keuring? Zaken waar je op moet letten bij het uitzoeken van de juiste inspecteur: de tarieven, de oplevertermijn, en de hulpmiddelen die worden gebruikt. In het volgende schema faciliteren we gegevens van bouwkundig adviesbureaus in Haarlemmerliede die je wellicht van dienst kunnen zijn bij een deskundige en onpartijdige bouwkundige keuring. Of doorzoek adviesbureaus in Spaarndam, Spaarndam, Overveen, Velserbroek en Driehuis.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-haarlemmerliede-2064

Een aankoopkeuring bij het kopen van een woning

Op het moment dat je een fraaie woning hebt gezien is het vaak zo dat je door het dolle heen bent. De gebreken van een woning kan je dan niet meer zien. Middels een aankoopkeuring in Haarlemmerliede controleert een neutrale expert het woonhuis. Niet onverstandig, zo weet je snel meer over wat de toestand van de woning is en een kostenplaatje voor het verwachte onderhoud.

 • Ga altijd serieus om met je onderzoeksplicht.
 • Middels een aankoopkeuring bepaal je een gedegen mening over het huis waar je misschien een bod op wilt uitbrengen.
 • Dit onderzoek laat je altijd doen voor het eerste startbod.
 • Kom goed voorbereid en serieus over in de onderhandelingen.

Wat is een verkoopkeuring?

Met een verkoopkeuring bedoelen we een inspectie van een huis dat je wilt verkopen. Op deze manier geef je de andere partij inzicht in de onderhoudssituatie van het huis. Je stimuleert hiermee een hogere verkoopprijs en je geeft zo ook gehoor aan de informatieplicht. Je bouwt vertrouwen op bij de andere partij en het voorkomt onnodige discussies achteraf.

 • Als verkopende partij heb je de taak om de kopende partij te informeren over onderhoudstoestand van de woning.
 • Verhoog de potentiële verkoopprijs van je huis.
 • Wordt vaak uitgevoerd bij woningen gebouwd voor 1985.

Opleveringskeuring: waarom en hoe werkt het?

Gaat je nieuwbouwwoning binnenkort opgeleverd worden? D.m.v. een opleveringskeuring laat je jouw nieuwe woning visueel keuren. De bouwinspecteur check alle opleverpunten en is op de hoogte van het bouwbesluit. Hij of zij komt op voor jouw belangen en je aannemer zorgt ervoor dat deze punten snel worden opgelost.

 • Gebreken worden direct opgelost.
 • Geen onaangename verrassingen achteraf dankzij een naschouw.
 • De prijzen liggen tussen de €130 en €190.


Veelgestelde vragen over de technische keuring

Hoe wordt een bouwkundige keuring uitgevoerd?
Binnen het bouwkundig onderzoek krijg je een volledige inspectie van een huis met rapportage. Het doel van een bouwtechnische keuring is om te kijken wat de staat van een woning is. Je krijgt nadere toelichting over de tarieven van de verschillende herstelwerkzaamheden om de woning in goede staat te brengen.

Wanneer wordt een bouwkeuring aangeraden?
De bouwtechnische keuring in de provincie Noord-Holland wordt geadviseerd zodra jij een nieuwe woning gaat kopen. Doorgaans vertonen de oudere huizen diverse problemen. Middels deze woningkeuring weet je wat je koopt. Meestal wordt de keuring uitgevoerd op het moment dat het voorlopige contract getekend is. Evenzeer worden de uitkomsten van de keuring als ontbindende voorwaarden opgenomen in de koopovereenkomst.

Bouwkundige keuring voor, tijdens of na het bod doen?
Je kunt dit het beste laten doen alvorens een eerste startbod wordt uitgebracht (via een makelaar in Haarlemmerliede). Betreft het een woning dat veel onderhoud vergt? Met het rapport in je broekzak kan je een bod doen dat past bij de kwaliteit van de woning, wat goed te onderbouwen is met de feiten. Zo creëer je een goede uitgangssituatie in de onderhandelingen. Het nadeel is dat jij wel tijd en geld moet investeren in z’n rapport, en je nog helemaal niet weet of je wel kunt voldoen aan de vraagprijs.

Is een meeloopkeuring goedkoper?
De meeloopkeuring wordt omschreven als een schouw op de bouwplaats waarbij geen rapport wordt opgemaakt. Tegelijk met de bouwkundig expert uit de gemeente Haarlemmermeer maak je een rondje door de woning. De bouwkundige expert vertelt jou mondeling alles met betrekking tot de staat van het woonobject. Mogelijke problemen komen meteen aan het licht. De expert biedt ook een kostenoverzicht aangaande noodzakelijk herstelwerk. Het grote voordeel van zo’n mondelinge keuring is de relatief lage prijs en de vlugge oplevertermijn.

Plaats een reactie