Bouwkundige keuring Bierum

Direct bouwkeuring aanvragen

Heb je interesse in een bepaalde woning? Een bouwkundige keuring in Bierum regelen kan veel onzekerheid wegnemen. Op die manier krijg je een idee van de staat van een woning, achterstallig onderhoud en kom je achter de kosten om eventuele gebreken te herstellen. Zo heb je binnen de onderhandelingen een goede basis. Op www.bouwkeuringexpert.nl verzamelen wij aanvullende info over de uiteenlopende keuringen die er zijn, een prijsvergelijking en bekijk je en tabel met bouwkundig adviseurs in Bierum.

 • Een bouwkundige keuring is een nauwkeurige en onafhankelijke keuring van de woning.
 • Een bouwkundig inspecteur in Bierum onderzoek het huis op een groot aantal onderdelen.
 • De ingenieur kijkt naar alle bouwkundige zaken die zichtbaar zijn zoals de staat van de sanitaire voorzieningen en en de staat van de isolatie.
 • In het bouwkundig rapport tref je de informatie en conclusies van de inspecteur inclusief een overzicht van de onderhoudskosten.
 • Door deze inspectie zijn er voor jou geen verrassingen meer omtrent de staat van de woning die je misschien wel wilt kopen.
 • Kies jij voor een hypotheek met NHG, dan kan de bank vragen om de uitkomsten van de keuring.
 • De uiteindelijke kosten van een bouwkundige inspectie schommelen rond de €290 en €465.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Bierum inplannen

Heel snel een onderzoek laten doen naar de technische kwaliteit jouw eigen woning of van een huis dat je misschien wilt kopen? Onderzoek dan de mogelijkheden voor een voordelig bouwkundig onderzoek. Het gaat hier om een objectieve en nauwkeurige inspectie van een woonobject. Middels deze keuring kom je te weten welke gebreken er zijn en welk onderhoud nodig is. Je kunt denken aan de kruipruimte en en de onderhoudsstaat van de keuken. Daarbij heb je dan inzicht in welke kosten noodzakelijk zijn om verbeteringen aan de woning aan te brengen. Eveneens krijg je meer helderheid over de verschillende onderhoudswerkzaamheden voor de lange termijn. Je hebt de vrijheid om te kiezen voor een specialist die deze keuringen kan uitvoeren. Het is essentieel dat hij/zij onafhankelijk is. Je kunt terecht bij een bouwinspecteur, een architect, een bouwbedrijf of taxateur in Bierum.

Voordelig een bouwkeuring uitvoeren in juli 2024
Zonder veel kosten een woning laten inspecteren? Ga dan voor een meeloopkeuring, ook wel een mondeling advies genoemd. Bij het bekijken van de woning geeft de bouwkundig specialist direct live mondeling uitleg van de staat en gebreken. Ook benieuwd naar de marktwaarde? Of ben je nieuwsgierig naar de energieprestaties? Regel ook direct een complete taxatie en/of energielabel check. Hierdoor val je doorgaans in een gunstiger tarief. Via onze vergelijker lees je ook aanvullende gegevens over Snelste ouwkundig rapport.

Bouwkundig rapport opvragen?

Bekijk en vergelijk bouwtechnische inspecteurs in Bierum

In vijf stappen een een bouwtechnische keuring laten uitvoeren

 1. Een bouwkundige kiezen

  Om te starten moet je een deskundige hebben die het onderzoek gaat uitvoeren. Objectiviteit en onafhankelijkheid zijn hierbij van belang. Er zijn verschillende architectenbureaus, aannemingsbedrijven en bouwkundige bureaus in Bierum en omgeving.

 2. De analyse en keuring

  In samenspraak met de bouwkundige expert, de huidige woningbezitter en / of de makelaar wordt de woning van boven naar beneden nagelopen. De deskundige bekijkt alles maar verplaatst niks en richt dus nooit schade aan. De inspecteur kan gebruik maken van een spiegeltje, vochtmeter en een ladder.

 3. Resultaten bespreking

  Meteen na de woninganalyse meldt de bouwkundige wat hij heeft gezien. Je kunt meteen je vragen voorleggen.

 4. Ontvangst bouwkundig rapport

  Op basis van de keuring stelt het adviesbureau een bouwkundig keuringsrapport op. In deze documentatie staat de conclusie van de staat van de woning en achterstallige onderhoudspunten. Als bijlage vind je daar een kostenberekening om het gebouw weer in goede staat te krijgen.

 5. Bereken de woningwaarde

  Is de uitkomst positief? Met het rapport in je broekzak kan je met een gerust gevoel een bod uitbrengen. Je kunt je bod verder toelichten met de direct noodzakelijke kosten die in het rapport worden vermeld. Wacht je nog op de uitkomsten? Kies er dan voor dit te benoemen in de eventuele ontbindende voorwaarden van het aankoopcontract.

De actuele kosten van een bouwkundig rapport

De gemiddelde kosten van een bouwrapport schommelen rond de €330 en €485. De totale prijs wordt bepaald door een aantal onderdelen. De omvang van de woning (inhoud en oppervlakte) hebben de meeste invloed. Ook de woonplaats speelt een rol (met het oog op reiskosten). Daarbij zitten er forse prijsverschillen tussen de landelijke en regionale bureaus. Overweeg factoren zoals wachttijd, de instrumenten die de expert gebruikt en naar ervaringen van anderen. Dit kent zijn weerslag in de pakketprijs. In het overzicht hieronder delen we de gemiddelde kosten van een bouwkundig rapport in Bierum.

Type huis Netto woonoppervlakteGeschatte kosten
Studio82 m2€275 – €310
Tussenwoning122 m2€345 – €390
Kopwoning130 m2€420 – €450
2-onder-1 kap152 m2€470 – €500
Herenhuis191 m2€505 – €540
Lijst met kosten van een bouwkundig rapport juli 2024.

Bouwkundig rapport aanvragen?

Vind geschikte bouwkundigen bij jou in de buurt

Professionele bouwkundig adviesbureaus

Op zoek naar een inspectiebureau voor advies over een technische keuring? Aspecten die van belang zijn bij het kiezen van een inspecteur: de kostprijs, hoe snel de keuring kan plaatsvinden, en van welke instrumenten de expert gebruik maakt. In onderstaande tabel bieden wij de adresgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Bierum die wellicht beschikbaar zijn voor een grondige en onpartijdige bouwkundige keuring. Of vergelijk adviesbureaus in Holwierde, Krewerd, Garnwerd, Feerwerd en Ezinge.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-bierum-9906

Kiezen voor een aankoopkeuring

Als je een mooie woning hebt gezien ben je misschien wel helemaal verliefd op het huis. De gebreken van een woning kan je dan niet meer zien. D.m.v. een aankoopkeuring in Bierum checkt een onpartijdige bouwkundig ingenieur de potentiële woning. Een aanrader, zo krijg je goed inzicht in wat de status van de woning is en welke onderhoudskosten er om de hoek komen kijken.

 • Ga je een woning kopen? Dan heb je een onderzoeksplicht.
 • Via een aankoopkeuring heb je een objectief beeld van het nieuw aan te kopen huis.
 • Doe deze keuring voordat je een startbod uitbrengt.
 • Je weet goed waar je over praat tijdens de onderhandelingen.

verkoopkeuring voor een woonobject

Met de verkoopkeuring wordt bedoeld: een uitgebreide en deskundige keuring van een woonobject dat je in de verkoop wil doen. Daarmee geef je de andere partij inzicht in de gebreken van de woning. Je speelt open kaart en je geeft zo ook gehoor aan de informatieplicht. De kopende partij krijgt zo meer vertrouwen en dit kan een ontbinding van de verkoop voorkomen.

 • Als eigenaar van een huis heb je de plicht om de potentiële koper gedegen te informeren inzake de staat van jouw huis.
 • Je woning wordt een stuk interessanter.
 • De keuring wordt specifiek aanbevolen voor woningen van voor 1985.

Opleveringskeuring voor een nieuwbouwwoning

Een nieuwbouwwoning moet voor oplevering goed worden gecontroleerd. Door gebruik te maken van een opleveringskeuring voorkom je dat er nog allerlei verborgen gebreken zijn. De bouwinspecteur controleert alle opleverpunten en weet veel van de bouwprocedures en geldende normen. Hij zal direct in gesprek gaan met de uitvoerder en je staat veel sterker tegenover de aannemer.

 • Gebreken worden direct opgelost.
 • Met een naschouw heb je een sterkte positie tegenover de aannemer.
 • De tarieven schatten we in tussen €115 en €220.


Veelgestelde vragen over het technische rapport voor woningen

Hoe wordt een bouwkundige keuring uitgevoerd?
Een bouwkundig onderzoek wil zeggen een grondige en visuele inspectie van een woonobject. Het doel van een bouwtechnische keuring is om de staat van het huis inzichtelijk te maken. Daarbij geeft het inzicht in de kosten die gemaakt moeten worden om het woonobject in goede staat te brengen.

Op welke moment moet ik een bouwkeuring uitvoeren?
Een gedegen bouwtechnische keuring in de provincie Groningen wordt uitgevoerd wanneer je een nieuwe woning gaat kopen. Vooral bij oudere woningen heb je kans op verborgen gebreken. Door gebruik te maken van de woningkeuring weet je precies wat de mankementen zijn van de woning. In veel gevallen wordt het onderzoek gestart wanneer er een handtekening is gezet onder het voorlopige koopcontract. In veel gevallen worden de zaken die worden aangetroffen bij het onderzoek als ontbindende voorwaarden opgenomen in het koopcontract.

Een bouwkundige keuring voor of na het bod laten opstellen?
Normaal doet men dit voordat je een bod uitbrengt (via een makelaar in Bierum). Moet er nog veel aan de woning gebeuren? Met het rapport in je broekzak zullen de biedingen goed aansluiten bij de realiteit, waar je dan ook goede argumenten voor hebt. Zo heb je een hele sterke onderhandelingspositie. Aandachtspunt is dat je wel kosten maakt voor het rapport, maar je nog niet zeker weet of je een bod kunt doen.

Een meeloopkeuring: wat is dat?
Een meeloopkeuring is een vereenvoudigde woningschouw waar je achteraf geen rapportage ontvangt. Begeleid door de bouwkundig adviseur uit de gemeente Delfzijl doe je een uitvoerige ronde door het huis. De bouwkundige expert neemt de resultaten direct met je door met betrekking tot de staat van het huis. Potentiële problemen worden direct aangegeven. De bouwkundige geeft ook een schatting van de kosten voor de herstelwerkzaamheden. Het grote voordeel van zo’n mondelinge keuring is de lage prijs en dat je snel kunt schakelen bij een koop of verkoop.

Plaats een reactie