Bouwkundige keuring Arnemuiden

Direct bouwkeuring aanvragen

Heb je interesse in een bepaalde woning? Een bouwkundige keuring in Arnemuiden laten uitvoeren is een verstandige keuze. Zo krijg je een concreet beeld van de staat van een woning, achterstallig onderhoud en krijg je een beeld van de verwachte investering die nog nodig is om te renoveren. Met die kennis worden de onderhandelingen transparanter. Op deze pagina bieden wij nuttige info over de uiteenlopende keuringen die er zijn, de onkosten en achterhaal je de adresgegevens van bouwkundig adviseurs in Arnemuiden.

 • Een bouwkundige keuring is een nauwkeurige en onafhankelijke keuring van de woning.
 • De bouwkundig inspecteur in Arnemuiden bekijkt de woning middels een uitgebreide checklist.
 • De bouwkundig ingenieur kijkt naar veel voorkomende problemen en focusgebieden zoals bijv. de sanitaire voorzieningen en en de onderhoudsstaat van de keuken.
 • Het bouwkundig rapport staat vol met alle documentatie en analyses met daarbij de kosten die nodig zijn voor (direct) onderhoud.
 • Op die manier krijg je inzicht in de de toestand van de woning die je wilt kopen.
 • Bij een hypotheek met NHG kan de geldverstrekker dit zelfs verplichten.
 • De prijzen van een bouwkundige inspectie variëren rond de €345 en €445.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Arnemuiden inplannen

Wil jij meteen een analyse van de technische kwaliteit jouw eigen woning of van een andere woning die je op het oog hebt? Dan heb je behoefte aan een verhelderend en betaalbaar bouwkundig onderzoek. Dit is een uitgebreide inspectie van een woning. Na deze keuring kom je te weten welke gebreken er zijn en welk onderhoud nodig is. Er wordt gekeken naar o.a. de groepenkasten en de technische staat van de CV-installatie. Dan krijg je een overzicht van welke kosten er direct gemaakt moeten worden om de verschillende problemen op te lossen. Ook krijg je een idee van welke onderhoudspunten er voor lange termijn zijn. Je hebt de vrijheid om te kiezen voor een specialist die langskomt om deze keuring te doen. Vanzelfsprekend kies je een objectieve adviseur. Onder andere een bouwkundig ingenieur, architectenbureau, een lokale aannemer of taxateur in Arnemuiden.

Bouwkeuring extra voordelig laten uitvoeren in juli 2024
Voordelig een woonobject laten checken? Probeer dan een zogenaamde meeloopkeuring (ook wel mondeling). Bij het doorlopen van het huis geeft de bouwkundig adviseur mondeling een toelichting over de verbeterpunten en aandachtsgebieden. Wil je ook meteen de waarde weten? Of wil je weten hoeveel energie de woning verbruikt? Combineer het dan met een taxatierapport en/of energielabel check. Dit kan je uiteindelijk geld schelen. Op ons platform vind je ook meer informatie over Keuring voor woningverkoop.

Bouwkundige keuring regelen?

Bekijk een betrouwbare bouwtechnische inspecteur in Arnemuiden

In vijf stappen een een bouwtechnische keuring laten uitvoeren

 1. Bouwkundige zoeken en vergelijken

  Om te starten heb je een specialist nodig die het onderzoek gaat uitvoeren. Kies alleen een bedrijf dat onafhankelijk en objectief is. Er bestaan een aantal architecten, bouwbedrijven en bouwkundige bureaus in Arnemuiden en omgeving.

 2. Het feitelijke woningonderzoek

  In samenspraak met de bouwkundige expert, de verkopende partij en/of de makelaar loop je hele woning door. De bouwspecialist bekijkt alle bouwkundige aspecten maar laat alles netjes op de plek staan en hakt niks open. De expert gebruikt o.a. een ladder of een vochtmeter.

 3. Bespreking resultaten

  Na afronding van de woninganalyse meldt de bouwkundige zijn bevindingen. Je kunt direct vragen stellen.

 4. Het bouwkundig rapport bekijken

  Op basis van de huisbeoordeling wordt het bouwkundig keuringsrapport verder geschreven. In het verslag lees je alle opvallende zaken en de observaties en eventuele gebreken. Ook vind je hier een overzicht met de kosten om de woonruimte weer in goede staat te krijgen.

 5. Bod uitbrengen en onderhandeling

  Zijn de uitkomsten van het rapport gunstig? Dan kun je met zekerheid een openingsbod doen. Hierbij houdt je rekening met de eventuele kosten voor onderhoud. Moet je nog even wachten of de definitieve uitkomsten? Dan zou je dit kunnen opnemen in de ontbindende voorwaarden die je kunt toevoegen aan het koopcontract.

Kosten van een bouwkundig rapport per type woning

De prijzen van een bouwrapport variëren tussen de €315 en €410. De totale prijs bestaat uit diverse factoren. De grootte van het woonobject (oppervlakte en inhoud) vormen voornamelijk de prijs. Ook waar de woning gelegen is heeft een effect op de prijs door de te verwachten reiskosten. Ook zitten er forse prijsverschillen tussen de lokale en landelijke adviesbedrijven. Bekijk vooral goed de levertijd, de instrumenten die de expert gebruikt en kijk of er referenties zijn van eerdere opdrachtgevers. Dit speelt mee in het kostenplaatje. In het bijgaande overzicht beschrijven we de te verwachten kosten van een bouwkundig rapport in Arnemuiden.

Soort huisOppervlaktePrijsindicatie
Studio87 m2280 – €320
Rijwoning105 m2€360 – €370
Kopwoning131 m2€410 – €435
Geschakelde woning151 m2€460 – €495
Vrijstaand181 m2€505 – €545
Tabel met een prijsindicatie voor een bouwkundig rapport juli 2024.

Snel een bouwkundig rapport?

Vergelijk goede bouwkundigen in jouw woonplaats

Bekende bouwkundig adviesbureaus

Zoek je een inspectiebureau voor een uitgebreide technische keuring? Onderdelen die je moet afwegen bij het uitzoeken van de juiste inspecteur: de tarieven, levertijd van het rapport, en de hulpmiddelen die worden gebruikt. In het volgende schema bieden wij adres- en contactgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Arnemuiden die wellicht hulp kunnen bieden bij een grondige en onpartijdige bouwkundige keuring. Of overweeg adviesbureaus in Nieuw- en Sint Joosland, Burgh-Haamstede, Noordwelle, Renesse en Ellemeet.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-arnemuiden-4341

Aankoopkeuring voor een woning

Op het moment dat je een fraaie woning hebt gezien kan het voorkomen dat je de alles mooi vindt aan het huis. De gebreken van de woning zie je dan soms niet meer. Met een aankoopkeuring in Arnemuiden controleert een objectieve expert het huis. Slim, want dankzij deze keuring weet je nauwkeurig wat de actuele situatie en staat van de woning is en welke kosten er nog bij komen kijken.

 • De kopende partij heeft een wettelijke onderzoeksplicht.
 • Door middel van een aankoopkeuring vergaar je een compleet beeld van het woonhuis dat je wilt aanschaffen.
 • Laat de keuring uitvoeren voordat je een bod uitbrengt.
 • Je kunt zo een betere onderhandelingsstrategie uitstippelen.

Voordelen van een verkoopkeuring

Een verkoopkeuring houdt in: een professionele en erkende analyse een woning dat je in de verkoop wil doen. Zo geef je de aspirant koper informatie over de onderhoudssituatie van het huis. Je stimuleert hiermee een hogere verkoopprijs en bovendien voldoe je zo ook aan de informatieplicht. Je bouwt vertrouwen op bij de andere partij en het kan later veel problemen voorkomen.

 • Als eigenaar van een woning die je te koop aanbiedt ben je wettelijk verplicht om de koper gedegen te informeren inzake de staat van jouw huis.
 • Je woning wordt een stuk interessanter.
 • Met name interessant voor oudere woningen (vanaf 1985).

Opleveringskeuring: informatie + voordelen

Wordt jouw nieuwbouwwoning binnenkort opgeleverd? Door te kiezen voor een opleveringskeuring mag je er op vertrouwen dat er geen gebreken over het hoofd gezien worden. De bouwkundig adviseur controleert alle opleverpunten en weet precies hoe het zit met regels en richtlijnen in de bouw. De bouwspecialist is objectief en je staat juridisch een stuk sterker.

 • Gelijk duidelijkheid over de problemen in de woning.
 • Een grondige naschouw versterkt de positie ten opzichte van de aannemer.
 • Tarieven variëren tussen de €99 en €235.


Veelgestelde vragen over de woninginspectie

Wat is een bouwkundige keuring?
Wanneer je kiest voor een bouwkundig onderzoek ontvang je een volledige inspectie van een huis met rapportage. De bouwtechnische keuring is in het leven geroepen om de staat van de woning in te schatten. De bouwspecialist calculeert tevens de tarieven van de verschillende herstelwerkzaamheden om het huis weer 100% veilig en kwalitatief te maken.

Wanneer laat ik de bouwkeuring uitvoeren?
Een bouwtechnische keuring in de provincie Zeeland komt in beeld op het moment dat je actief bent op de woningmarkt. Vooral bij oudere woningen heb je kans op onderhoud problematiek. Met deze woningkeuring heb je direct inzicht in deze problemen. In de regel wordt het onderzoek gedaan voordat het openingsbod wordt gedaan. Evenzeer worden eventuele verrassende conclusies van dit onderzoek als ontbindende voorwaarden opgenomen in het koopcontract.

Bouwkundige keuring: Voor of na bieden?
Ons advies: laat het doen voordat de biedingen beginnen (via een makelaar in Arnemuiden). Betreft het een woning dat veel onderhoud vergt? Geholpen door het rapport is de prijs die je wilt betalen realistischer, wat je ook goed kunt onderbouwen. Dikwijls kan je zo een lagere koopsom bedingen. Minpunt is dat het rapport tijd en geld kost, maar je nog niet zeker weet of je een bod kunt doen.

Wanneer is een meeloopkeuring slim?
Een meeloopkeuring is een uitgeklede woningschouw zonder verdere rapportage. Samen met de bouwkundig adviseur uit de gemeente Middelburg wordt de hele woning bekeken. De bouwkundige expert bespreekt alles verder mondeling met betrekking tot onderhoudstoestand van de woning. Mogelijke belangrijke herstelpunten komen meteen aan het licht. De ingenieur geeft ook een schatting van de kosten om deze problemen te verhelpen. Waarom mensen kiezen voor de mondelinge keuring is dat het relatief goedkoop is en de vlugge oplevertermijn.

Plaats een reactie