Bouwkundige keuring Wiuwert

Direct bouwkeuring aanvragen

Plannen om een woning te kopen? Een bouwkundige keuring in Wiuwert laten uitvoeren is zeker iets om te overwegen. Daarmee krijg je inzicht in de staat en waarde van de woning en krijg je een beeld van de onkosten die te maken hebben minimaal uit te voeren herstelwerk. Daarmee sta je sterker bij de onderhandelingen over de prijs. In onze uitgebreide documentatie verzamelen wij uitgebreide info over hoe en wanneer je een keuring aanvraagt, de tarieven en vind je de benodigde gegevens van bouwkundig adviseurs in Wiuwert.

 • Een bouwkundige keuring is een grondige inspectie van de woning die je wilt kopen of verkopen.
 • Een bouwkundig inspecteur in Wiuwert analyseert het huis op heel veel verschillende aspecten.
 • Hij of zij kijkt naar alles wat hij kan zien en aanraken zoals o.a. de fundering en en of er asbest aanwezig is.
 • In het bouwkundig rapport vind je alle documentatie en analyses met daarbij de geschatte kostenposten.
 • Op basis van deze analyse krijg je inzicht in de de staat van de woning die je op het oog hebt.
 • Kies je voor een hypotheek met NHG dan wordt dit mogelijk zelfs verplicht gesteld.
 • De kosten van een bouwkundige inspectie liggen rond +/- €340 en €430.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Wiuwert plannen

Direct een analyse van de technische kwaliteit jouw appartement of van een huis dat je misschien wilt kopen? Kies dan voor een betaalbaar bouwkundig onderzoek. Dit is een rapport waarin de staat van een woning wordt beoordeeld. Door deze analyse weet je waar en wat er nog aan de woning moet gebeuren. De inspecteur bekijkt o.a. de kozijnen en of er sprake is van vocht in de woning. Hiermee krijg je een indicatie van welke kosten er direct gemaakt moeten worden om de verschillende problemen op te lossen. Tevens krijg je een overzicht van het onderhoud dat in de toekomst moet worden uitgevoerd. Er is een vrije keuze voor een deskundige die de inspectie gaat uitvoeren. Vanzelfsprekend kies je een objectieve adviseur. Onder andere een bouwkundig ingenieur, een architect, een bouwonderneming of taxateur in Wiuwert.

Besparen op een bouwkeuring in december 2023
Tegen een laag tarief een huis laten onderzoeken? Ga dan voor een snelle en betaalbare meeloopkeuring (mondeling). Bij het bekijken van het woonobject geeft de bouwkundig specialist gelijk mondeling zijn bevindingen door over herstelwerkzaamheden die noodzakelijk zijn. Wil je ook de waarde van een woning weten? Of ben je nieuwsgierig naar de energieprestaties? Regel ook direct een taxatierapport en/of een energielabel onderzoek. Het wordt dan vaak extra voordelig uitgevoerd. Op Bouwkeuringexpert.nl lees je ook handige uitleg over Keuring voor woningaankoop.

Bouwtechnische keuring nodig?

Vergelijk erkende bouwtechnische inspecteurs in Wiuwert

In 5 stappen een bouwtechnische keuring opvragen

 1. Bouwkundige zoeken en vergelijken

  Ten eerste neem je contact op met een specialist die de technische keuring gaat doen. Ga alleen in zee met een onafhankelijke partij. Je kunt kiezen uit verschillende architecten, aannemingsbedrijven en bouwkundige bureaus in Wiuwert (en in de buurt).

 2. De inspectie van de woning

  In samenspraak met de bouwkundige expert, de verkopende partij en / of eventueel de makelaar doe je een uitvoerige ronde door het huis. De inspecteur onderzoekt alles maar laat alles op z’n plek staan en schroeft ook niks open. De ingenieur gebruikt o.a. een zaklamp, spiegel, ladder en vochtmeter.

 3. Conclusies doornemen

  Na afloop van de woninganalyse beschrijft de bouwkundigezijn oordeel. Hij zal ook vragen voor je beantwoorden.

 4. Het bouwkundig rapport

  Met alle bevindingen van de inspectie wordt een bouwkundig keuringsrapport opgesteld. Hierin staat een lijst met de woning inclusief foto’s en eventuele onderhoudspunten. Als bijlage staat in het document een overzicht van de herstelkostenom het object in orde te maken.

 5. Bod voorbereiden

  Zijn de bevindingen in het rapport positief? Met het rapport in je broekzak kan je een openingsbod uitbrengen. Hierbij houdt je rekening met de eventuele herstelwerkzaamheden die uitgevoerd moeten worden. Is het rapport nog niet officieel? Dan zou je dit kunnen opnemen in de eventuele ontbindende voorwaarden van het aankoopcontract.

Kosten van een bouwkundig rapport per type woning

De kosten van een bouwrapport voor een gemiddelde woning liggen rond +/- €315 en €370. Het kostenplaatje is gebaseerd op verschillendefactoren. Oppervlakte (m3) en oppervlakte (m2) vormen voornamelijk de prijs. Ook de regio heeft zijn weerslag op de prijs door de te verwachten reiskosten. Tevens zit er ook weer veel prijsverschil tussen de verschillende adviesbureaus. Kijk goed naar levertijd van het rapport, de volledigheid van het rapport en lees ook actuele reviews op internet van klanten. Dit speelt mee in het totale tarief. In de tabel hieronder bekijk je de geschatte kosten van een bouwkundig rapport in Wiuwert.

WoonobjectOppervlaktePrijsindicatie
Bovenwoning84 m2280 – €310
Rijwoning108 m2€340 – €380
Kopwoning135 m2€425 – €445
2-onder-1 kap169 m2€450 – €495
Landhuis191 m2€515 – €545
Lijst met de verwachte prijzen van een bouwkundig rapport december 2023.

Een uitgebreid bouwkundig rapport opvragen?

Vraag prijzen op bij betrouwbare bouwkundigen in de regio

Overzicht bouwkundig adviesbureaus

Heb je een inspectiebureau nodig voor het inplannen van de technische keuring? Onderdelen waar je op moet letten bij het keuzeproces voor een inspecteur: een inschatting van de kosten, levertermijn, en de hulpmiddelen die worden gebruikt. In de tabel hieronder bieden wij de gegevens van bouwkundig adviesbureaus in Wiuwert die wellicht beschikbaar zijn voor een complete en objectieve bouwkundige keuring. Of overweeg adviesbureaus in Britswert, Boazum, Ysbrechtum, Tirns en Loënga.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-wiuwert-8637

Een aankoopkeuring bij het kopen van een woning

Wanneer je een woningbezichtiging hebt gedaan is het vaak zo dat je door het dolle heen bent. Hierdoor kan je blind worden voor eventuele gebreken. Door te kiezen voor een aankoopkeuring in Wiuwert controleert een onafhankelijk bouwkundig ingenieur het huis. Niet onverstandig, zo weet je snel meer over wat de staat van de woning is en wat het kost om gebreken te herstellen.

 • De koper heeft een onderzoeksplicht.
 • Via een aankoopkeuring heb je een objectief beeld van het woonobject.
 • Je kunt het beste de keuring uitvoeren voor je een bod uitbrengt.
 • Hiermee sta je een stuk sterker in de onderhandeling.

verkoopkeuring voor een woonobject

Met de verkoopkeuring wordt bedoeld: een inspectie van een huis die binnenkort op de markt komt. Middels dit rapport bied je geïnteresseerden duidelijkheid over onderhoudstoestand van de woning. Jij komt hiermee serieus over en neemt je informatieplicht verantwoordelijkheid. De kopende partij krijgt zo meer vertrouwen en het voorkomt nare verrassingen achteraf.

 • Als eigenaar van een woning die je te koop aanbiedt heb je de plicht om de kopende partij goed in te lichten overde actuele staat waarin de woning verkeert.
 • Je woning wordt een stuk interessanter.
 • Wordt met name uitgevoerd voor relatief oude woningen (van voor 1985).

Opleveringskeuring nieuwbouw, hoe gaat het in zijn werk?

Is de oplevering van jouw nieuwbouwwoning in zicht? Door te kiezen voor een opleveringskeuring wordt de nieuwe woning zorgvuldig gecontroleerd. Het bouwkundig adviesbureau loopt de hele woning door (opleverpunten) en kan je alles vertellen over regels en richtlijnen in de bouw. De bouwspecialist is objectief en je aannemer zorgt ervoor dat deze punten snel worden opgelost.

 • Meteen inzicht in eventuele bouwkundige gebreken.
 • Een grondige naschouw versterkt de positie ten opzichte van de aannemer.
 • De kosten liggen tussen de €99 en €230.


Veelgestelde vragen over de woninginspectie

Hoe werkt een bouwkundige keuring?
Binnen het bouwkundig onderzoek krijg je een volledige inspectie van een huis met rapportage. Het doel van een bouwtechnische keuring is om de staat van de woning te controleren. Daarbij geeft het inzicht in de noodzakelijke investeringen om de woning in goede staat te brengen.

De bouwkeuring: wanneer voer je deze uit?
De bouwtechnische keuring in de provincie Friesland komt doorgaans ter sprake wanneer je interesse hebt in een woning. Des te ouder de woning is, des te groter de kans op verborgen gebreken. D.m.v. een woningkeuring worden deze problemen inzichtelijk gemaakt. Vaak wordt dit gedaan zodra er een voorlopig koopcontract getekend is. Meestal worden eventuele verrassende conclusies van dit onderzoek als ontbindende voorwaarden meegenomen.

Bouwkundige keuring: voor of na bod laten doen?
Het is aan te raden dit te doen voor je komt met een openingsbod (via een makelaar in Wiuwert). Is er veel onderhoud nodig? Met de uitkomsten van het onderzoek kan je dan een lager bod uitbrengen, wat je ook kunt motiveren met stukken uit het rapport. Zo creëer je een goede uitgangssituatie in de onderhandelingen. Het nadeel is dat je al wel kosten kwijt bent voor dit rapport, terwijl je helemaal niet weet of je voldoende kunt bieden.

Is een meeloopkeuring een goed alternatief?
Een meeloopkeuring is een eenvoudige woningschouw waar je achteraf geen rapportage ontvangt. Begeleid door de bouwkundig expert uit de gemeente Súdwest-Fryslân doe je een uitvoerige ronde door het huis. De bouwkundige expert neemt de resultaten direct met je door m.b.t. de actuele staat waarin de woning verkeert. Eventuele noodzakelijke onderhoudspunten komen meteen aan het licht. De deskundige biedt ook een kostenoverzicht om de onderhoudspunten te verbeteren. Een groot voordeel van deze mondelinge keuring is dat het relatief goedkoop is en de vlugge oplevertermijn.

Plaats een reactie