Bouwkundige keuring Ellemeet

Direct bouwkeuring aanvragen

Sta je op het punt een huis te kopen? Een bouwkundige keuring in Ellemeet laten doen is dan vaak geen gek idee. Met behulp van de inspecteur krijg je een concreet beeld van de de kwaliteit van de woning en kom je achter de kosten om het object in goede staat te brengen. Zo creëer je in de onderhandelingen een sterke positie. Op deze website bieden wij informatie over de uiteenlopende keuringen die er zijn, de onkosten en tref je de contactgegevens van bouwkundig adviseurs in Ellemeet.

 • De bouwkundige keuring biedt informatie over onderhoud en problemen bij een woning.
 • Uw bouwkundig inspecteur in Ellemeet onderzoek de woning middels een uitgebreide checklist.
 • Deze persoon kijkt naar alles wat hij kan zien en aanraken zoals bijvoorbeeld de kozijnen en en hoe het met de isolatie gesteld is.
 • Het bouwkundig rapport staat vol met de informatie en conclusies van de inspecteur inclusief een kostenplaatje.
 • Zo heb je een duidelijk beeld van de toestand van de woning waar je interesse in hebt.
 • Bij een hypotheek met NHG moet je de uitkomsten van de keuring soms verplicht opsturen.
 • De huidige prijzen van een bouwkundige inspectie variëren tussen de €350 en €430.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Ellemeet laten uitvoeren

Heb je belang bij een inspectie van de algehele staat van een gebouw of van een huis waar je interesse in hebt? Overweeg dan een uitgebreid en betaalbaar bouwkundig onderzoek. Het gaat hier om een objectieve en nauwkeurige inspectie van een woonobject. Door deze keuring weet je wat de eventuele gebreken zijn. Je kunt denken aan het schilderwerk en en hoe het met de isolatie gesteld is. Daarbij weet je welke extra kosten er gemaakt gaan worden om verbeteringen aan de woning aan te brengen. Voorts krijg je een overzicht van onderhoud en renovaties die op de lange termijn nodig zijn. Er is een vrije keuze voor een deskundige die de woning komt inspecteren. Het is essentieel dat hij/zij onafhankelijk is. Onder andere een bouwkundig ingenieur, een architect, een plaatselijke aannemer of taxateur in Ellemeet.

Bouwkeuring extra voordelig laten uitvoeren in mei 2024
Tegen een laag tarief een huis laten onderzoeken? Probeer dan een mondelinge, ook wel meeloopkeuring. Ten tijde van de controle van de woning geeft de bouwkundige een mondelinge toelichting aangaande achterstallig onderhoud en renovatiepunten. Ook benieuwd naar de marktwaarde? Of meer duidelijkheid over het energielabel? Combineer het dan met een actuele taxatie en/of een energielabel onderzoek. Het wordt dan vaak extra voordelig uitgevoerd. Op ons platform lees je ook aanvullende informatie over Tarieven bouwkundige keuring.

Bouwkundige keuring regelen?

Bekijk en vergelijk bouwtechnische inspecteurs in Ellemeet

Stappenplan voor het regelen van een bouwtechnische keuring

 1. Bouwkundige zoeken en vergelijken

  Om te starten moet je een expert hebben die het onderzoek gaat uitvoeren. Kies een objectieve en onafhankelijk adviseur. Je kunt kiezen uit allerlei architecten, aannemers en bouwkundige bureaus in Ellemeet (en de regio).

 2. De inspectie van de woning

  Begeleid door de bouwkundige expert, de huidige eigenaar en / of makelaar van de verkopende partij doe je een uitvoerige ronde door het huis. De inspecteur checkt alles maar verplaatst niks en er worden geen betimmeringen verwijderd. De expert heeft hiervoor o.a. een spiegeltje, vochtmeter en een ladder.

 3. Bespreken van de resultaten

  In aansluiting op de wooninspectie meldt de bouwkundige zijn waarnemingen. Hier is ook ruimte voor vragen.

 4. Bouwkundige rapport opvragen

  Met alle bevindingen van de inspectie komt een bouwkundig keuringsrapport tot stand. In dit document tref je een samenvatting van de bevindingen en direct / noodzakelijk onderhoud. Daarbij krijg je ook inzage in een lijst met kosten die nodig zijn om het huis te herstellen en/of te verbeteren.

 5. Bod uitbrengen en onderhandeling

  Is het rapport positief over de woning? Nu kun je met zekerheid een openingsbod doen. Daarbij kun je de lagere prijs verdedigen met de eventuele kosten voor onderhoud. Wacht je nog op de uitkomsten? Vergeet ze dan niet op te nemen in de zogenaamde ontbindende voorwaarden.

Wat zijn de kosten van een bouwkundig rapport?

De prijzen van een bouwrapport schommelen tussen de €295 en €465. De totaalprijs hangt af van verschillende onderdelen. De omvang van de woning (inhoud en oppervlakte) zijn de belangrijkste. Ook waar de woning gelegen is is van invloed op de prijs in verband met de reiskosten. Bovendien komen we verschillen tegen tussen de landelijke en regionale bureaus. Overweeg factoren zoals de levertijd, hoe compleet de op te leveren rapporten zijn (vraag voorbeeldrapport aan) en vraag ook reviews van andere klanten aan. Dit kent zijn weerslag in het kostenplaatje. In het bijgaande overzicht delen we de verwachte kosten van een bouwkundig rapport in Ellemeet.

Type woningWoonoppervlakPrijsberekening
Bovenwoning99 m2€285 – €315
Tussenwoning106 m2€335 – €390
Kopwoning138 m2€410 – €450
Geschakelde woning159 m2€465 – €500
Vrijstaand198 m2€505 – €535
Lijst met de actuele kosten van een bouwkundig rapport mei 2024.

Snel een bouwkundig rapport?

Vergelijk goede bouwkundigen in de omgeving

Bekende bouwkundig adviesbureaus

Zoek je een lokaal inspectiebureau voor advies over een technische keuring? Onderdelen die van belang zijn op het moment dat je een inspecteur selecteert: een inschatting van de kosten, levertijd van het rapport, en welke hulpmiddelen (trap, vochtmeter, etc.) worden gebruikt. In onderstaande tabel vind je adres- en contactgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Ellemeet die potentieel hun service kunnen verlenen bij een objectieve en onafhankelijke bouwkundige keuring. Of doorzoek adviesbureaus in Scharendijke, Kerkwerve, Brouwershaven, Nieuwerkerk en Noordgouwe.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-ellemeet-4325

Voordelen van een aankoopkeuring

Als je een gave woning voorbij hebt zien komen ben je misschien wel helemaal verliefd op het huis. Daardoor zie je soms de gebreken niet meer. Door middel van een aankoopkeuring in Ellemeet analyseert een onafhankelijk ingenieur de potentiële woning. Een aanrader, want dankzij deze keuring weet je nauwkeurig wat de actuele situatie en staat van de woning is en een kostenplaatje voor het verwachte onderhoud.

 • De koper heeft een onderzoeksplicht.
 • Dankzij een aankoopkeuring krijg je een realistisch beeld van het woonhuis dat je wilt aanschaffen.
 • Idealiter laat je dit doen voordat je het bod doet.
 • Hiermee sta je een stuk sterker in de onderhandeling.

Voordelen van een verkoopkeuring

Met de verkoopkeuring wordt bedoeld: een uitgebreide en deskundige keuring van een woning dat je te koop wilt aanbieden. Zo geef je de aspirant koper informatie over de bouwkundige staat van de woning. Je trekt hiermee de onderhandelingen naar je toe en je geeft zo ook gehoor aan de informatieplicht. Je neemt de laatst twijfels bij de koper weg en het voorkomt onnodige discussies achteraf.

 • Als woningeigenaar ben je wettelijk verplicht om de kopende partij van informatie te voorzien over onderhoudstoestand van de woning.
 • Verbeter de kansen op een goed openingsbod.
 • Wordt vaak uitgevoerd bij woningen gebouwd voor 1985.

Opleveringskeuring: waarom en hoe werkt het?

Is de oplevering van jouw nieuwbouwwoning in zicht? Door middel van een opleveringskeuring mag je er op vertrouwen dat er geen gebreken over het hoofd gezien worden. De bouwadviseur bekijkt alle opleverpunten en zal zijn kennis delen over het bouwbesluit. De bouwkundige staat aan jouw kant en je kunt de aannemer verantwoordelijk houden.

 • Gelijk duidelijkheid over de problemen in de woning.
 • Met een naschouw heb je een sterkte positie tegenover de aannemer.
 • De tarieven liggen tussen de €99 en €250.


Veelgestelde vragen over het technische rapport voor woningen

Wat heb ik aan een bouwkundige keuring?
Plan direct een bouwkundig onderzoek voor een volledige inspectie van een huis met rapportage. Het doel van een bouwtechnische keuring is om de staat van het huis inzichtelijk te maken. De bouwspecialist calculeert tevens de kosten die gemaakt moeten worden om eventuele gebreken te herstellen.

Wanneer laat ik de bouwkeuring uitvoeren?
Een bouwtechnische keuring in de provincie Zeeland komt doorgaans ter sprake als je een woning op het oog hebt. Des te ouder de woning is, des te groter de kans op verschillende gebreken. Met deze woningkeuring weet je precies wat de mankementen zijn van de woning. In veel gevallen wordt het onderzoek gestart op het moment dat het voorlopige contract getekend is. Tevens wordt een negatieve uitslag van de staat van een woning als ontbindende voorwaarden beschreven in de overeenkomst.

Moet ik de bouwkundige keuring voor of na het bod laten uitvoeren?
Ons advies: laat het doen voor je een bod doet (via een makelaar in Ellemeet). Betreft het een woning dat veel onderhoud vergt? Met de uitkomsten van het onderzoek kan je dan een passend bod doen, wat je ook kunt motiveren met stukken uit het rapport. Dikwijls kan je zo een lagere koopsom bedingen. Aandachtspunt is dat jij wel tijd en geld moet investeren in z’n rapport, en je nog helemaal niet weet of je wel kunt voldoen aan de vraagprijs.

Hoe werkt een meeloopkeuring?
Een meeloopkeuring is een vereenvoudigde schouw van de woning zonder verslaglegging. Gezamenlijk met de bouwkundig specialist uit de gemeente Schouwen-Duiveland wordt de hele woning bekeken. De bouwkundige expert bespreekt alles verder mondeling aangaande de actuele staat waarin de woning verkeert. Eventuele zorgelijke constateringen worden meteen aangestipt. De ingenieur weet vaak ook de kosten voor de herstelwerkzaamheden. Het grote voordeel van zo’n mondelinge keuring is de relatief lage prijs en dat het vaak binnen 48 uur mogelijk is.

Plaats een reactie