Bouwkundige keuring Renesse

Direct bouwkeuring aanvragen

Een koophuis op het oog? Een bouwkundige keuring in Renesse laten doen is zeker iets om te overwegen. Met behulp van de inspecteur krijg je een goed beeld van de bouwkundige staat van de woning en krijg je meer inzicht in de kosten om de gebreken op te lossen. Op basis daarvan sta je sterker in prijsonderhandelingen. In onze uitgebreide documentatie tref je aanvullende info over hoe je een keuring aanvraagt, de investeringen en check je een schema met bouwkundig adviseurs in Renesse.

 • Een bouwkundige keuring is een nauwkeurige en onafhankelijke keuring van de woning.
 • Jouw bouwkundig inspecteur in Renesse bekijkt het huis op een objectieve en deskundige manier.
 • De ingenieur kijkt naar veel voorkomende problemen en focusgebieden zoals de staat van de plafonds en en de aanwezigheid van asbest, lood en termieten.
 • In het bouwkundig rapport vind je de informatie en conclusies van de inspecteur met hierbij een kostenberekening.
 • Op basis van deze analyse krijg je een helder beeld van de actuele situatie en staat van de woning die je op het oog hebt.
 • Bij een hypotheek met NHG is een keuring soms verplicht.
 • De huidige prijzen van een bouwkundige inspectie variëren tussen de €270 en €475.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Renesse laten uitvoeren

Wil jij meteen een inspectie van de staat (en gebreken) van jouw eigen woning of van een woonobject dat je misschien wel wilt kopen? Overweeg dan een transparant en voordelig bouwkundig onderzoek. Het betreft een vaststelling van de bouwkundige kwaliteit van een woning. Middels deze keuring weet jij wat de aandachtspunten zijn van het huis. Je kunt denken aan de meterkast en en de onderhoudsstaat van de keuken. Dan wordt het overzichtelijk welke extra kosten er gemaakt gaan worden om de verschillende problemen op te lossen. Daarbij krijg je een idee van onderhoud en renovaties die op de lange termijn nodig zijn. Je kunt zelf kiezen welk bedrijf langskomt om deze keuring te doen. De onafhankelijkheid moet wel gewaarborgd zijn. Onder andere een bouwinspecteur, een architect, een aannemingsbedrijf of taxateur in Renesse.

Een extra voordelige bouwkeuring in april 2024
Voordelig een woonobject laten checken? Bekijk de mogelijkheden van een snelle en betaalbare meeloopkeuring (mondeling). Bij de bezichtiging van het gebouw geeft de bouwkundig specialist een mondelinge samenvatting van alle bouwkundige punten. Wil je ook meteen de waarde weten? Of meer duidelijkheid over het energielabel? Maak dan 1 overkoepelende afspraak voor een taxatierapport of een energielabel aanvraag. Je kunt zo veel geld besparen. Op deze website lees je ook aanvullende toelichtingen over Bouwkundige keuring rapportage.

Bouwkundig advies inwinnen?

Bekijk en vergelijk bouwtechnische inspecteurs in Renesse

Een bouwtechnische keuring regelen in 5 stappen

 1. Bouwkundige zoeken en vergelijken

  Om te beginnen moet je een specialist hebben die de woning gaat onderzoeken. Zorg dat deze persoon objectief en betrouwbaar is. Je hebt de keuze uit verschillende architecten, regionale aannemers en bouwkundige bureaus in Renesse en omgeving.

 2. Keuring van het woonobject

  Gezamenlijk met je bouwkundige expert, de (huidige) eigenaar & de makelaar maak je een rondje door de woning. De bouwspecialist beoordeelt alle zichtbare onderdelen maar verplaatst niks en maakt geen schade. De specialist beschikt doorgaans over thermografische camera en een ladder.

 3. Resultaten doornemen

  Na afronding van de inspectie meldt de bouwkundige zijn bevindingen. Er is ruimte voor het stellen van vragen.

 4. Inzicht in het bouwkundig rapport

  Op basis van de huisbeoordeling komt een bouwkundig keuringsrapport tot stand. In dit stuk tref je een samenvatting van de waarnemingen en welk onderhoud op korte- en lange termijn uitgevoerd moet worden. Bijgevoegd vind je hier een indicatie van de kosten om het huis weer in een goede conditie te krijgen.

 5. Bod voorbereiden

  Is de beoordeling zoals gehoopt? Op basis van de resultaten kan je een onderbouwd bod uitbrengen. Maak hierbij gebruik van de direct noodzakelijke kosten die in het rapport worden vermeld. Kan het onderzoek niet zo snel worden uitgevoerd? Kies er dan voor dit te benoemen in de ontbindende voorwaarden van het koopcontract.

De kosten van een bouwkundig rapport

De huidige kosten van een bouwrapport variëren rond de €310 en €490. Het kostenplaatje is gebaseerd op verschillende facetten. Woonoppervlakte in M2 en inhoud in M3 spelen de grootste rol. Ook waar de woning gelegen is is van belang vanwege de reiskosten. Eveneens komen we verschillen tegen tussen de verschillende aanbieders. Bekijk vooral goed levertermijn, welke hulpmiddelen er worden gebruikt en naar de professionaliteit van de inspecteur. Al deze punten kunnen invloed hebben op de pakketprijs. In de onderstaande tabel vind je de te verwachten kosten van een bouwkundig rapport in Renesse.

Soort woningNetto woonoppervlakteGeschatte prijs
Studio92 m2280 – €320
Tussenwoning112 m2€345 – €365
Hoekwoning128 m2€410 – €450
Geschakelde woning170 m2€470 – €500
Villa179 m2€530 – €540
Tabel met een prijsindicatie voor een bouwkundig rapport april 2024.

Snel een bouwkundig rapport?

Vind geschikte bouwkundigen werkzaam in de regio

Overzicht bouwkundig adviesbureaus

Zoek je een lokaal inspectiebureau voor de service van een technische keuring? Factoren die belangrijk zijn bij het uitzoeken van de juiste inspecteur: de kosten, levertijd van het rapport, en de hulpmiddelen die worden gebruikt. In onderstaande tabel bieden wij adres- en contactgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Renesse die potentieel hun service kunnen verlenen bij een complete en objectieve bouwkundige keuring. Of zoek naar adviesbureaus in Ellemeet, Scharendijke, Kerkwerve, Brouwershaven en Nieuwerkerk.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-renesse-4325

Waarom een aankoopkeuring?

Als je een woning gaat kopen ben je misschien wel helemaal verliefd op het huis. Je hebt een blind vlek voor eventuele gebreken die aanwezig zijn. Met behulp van een aankoopkeuring in Renesse bekijkt een onpartijdige expert het huis. Niet onverstandig, want zo weet je precies wat de gesteldheid van de woning is en weet je ongeveer welke kosten er aan zitten te komen.

 • Ga altijd serieus om met je onderzoeksplicht.
 • Via een aankoopkeuring heb je een objectief beeld van het nieuw aan te kopen huis.
 • Doe deze keuring voordat je een startbod uitbrengt.
 • Met het rapport sta je sterker tijdens de onderhandeling.

Kiezen voor een verkoopkeuring?

Een verkoopkeuring betekent: een objectieve beoordeling van een woonobject dat je te koop wilt aanbieden. Middels dit rapport geef je potentiële kopers duidelijkheid over de staat van de woning. Je bent 100% transparant en je geeft zo ook gehoor aan de informatieplicht. Je wekt daarmee vertrouwen en dit kan een ontbinding van de verkoop voorkomen.

 • Als woningeigenaar heb je de taak om kopers van informatie te voorzien over de staat van het huis.
 • Het geeft een gunstig effect op de verkoopprijs.
 • Vooral relevant voor oudere woning (tussen 1930 en 1980).

Opleveringskeuring voor een nieuwbouwwoning

Is je nieuwbouwwoning bijna klaar en wordt het opgeleverd? Middels een opleveringskeuring wordt jouw nieuwe woning grondig objectief bekeken. De bouwkundig adviseur controleert alle opleverpunten en weet precies hoe het zit met de bouwprocedures en geldende normen. Hij of zij komt op voor jouw belangen en je kunt de aannemer aanspreken op nalatigheid.

 • Je ziet direct welke problemen er in de woning aanwezig zijn
 • Je staat sterker bij eventuele geschillen met deze naschouw.
 • Kosten variëren tussen de €120 en €240.


Veelgestelde vragen over de technische keuring

Hoe werkt een bouwkundige keuring?
Een bouwkundig onderzoek betekent een onderzoek naar de algehele staat van een woning. Het doel van een bouwtechnische keuring is om te kijken wat de staat van een woning is. Het rapport beschrijft de te verwachten kosten om de woning in goede staat te brengen.

De bouwkeuring: wanneer voer je deze uit?
Een gedegen bouwtechnische keuring in de provincie Zeeland komt doorgaans ter sprake wanneer je actief bent op de woningmarkt. Voornamelijk de wat oudere woningen hebben meerder onderhoudsproblemen. Door te kiezen voor een woningkeuring komen alle onderhoudspunten boven tafel. Meestal wordt de keuring uitgevoerd als er intentieverklaring is getekend (voorlopig koopcontract). Standaard worden eventuele verrassende conclusies van dit onderzoek als ontbindende voorwaarden opgenomen in de koopovereenkomst.

Moet ik de bouwkundige keuring voor of na het bod laten uitvoeren?
Normaal doet men dit voor je een bod doet (via een makelaar in Renesse). Worden er veel gebreken ontdekt? Op basis van het rapport kan je een bod doen dat past bij de kwaliteit van de woning, waar je dan ook goede argumenten voor hebt. Dit realiseert een hele goede onderhandelingspositie. Aandachtspunt is dat je wel kosten maakt voor het rapport, en je nog helemaal niet weet of je wel kunt voldoen aan de vraagprijs.

Is een meeloopkeuring goedkoper?
Een meeloopkeuring is een eenvoudige schouw van de woning zonder verslaglegging. Samen met de bouwkundig inspecteur uit de gemeente Schouwen-Duiveland wordt de hele woning bekeken. De bouwkundige expert vertelt jou mondeling alles gerelateerd aan de gebreken van de woning. Mogelijke zorgelijke constateringen worden direct aangewezen en besproken. De bouwkundige biedt ook een kostenoverzicht aangaande noodzakelijk herstelwerk. Het grote voordeel van zo’n mondelinge keuring is dat het relatief goedkoop is en de snelle levertijd.

Plaats een reactie