Bouwkundige keuring Hem

Direct bouwkeuring aanvragen

Een koophuis op het oog? Een bouwkundige keuring in Hem laten uitvoeren kan veel onzekerheid wegnemen. Door deze keuring wordt je een duidelijk beeld verschaft over de de onderhoudsstaat van de woning en krijg je duidelijkheid over de onderhoudskosten die op korte- en lange termijn om de hoek komen kijken. Op basis daarvan heb je binnen de onderhandelingen een goede basis. Op deze website tref je uitgebreide info over hoe je een keuring aanvraagt, de prijzen en verstrekken we en tabel met bouwkundig adviseurs in Hem.

 • Een bouwkundige keuring is een onafhankelijke keuring van een woonobject.
 • Uw bouwkundig inspecteur in Hem bekijkt de woning objectief, vakkundig en uitgebreid.
 • Er wordt gekeken naar veel voorkomende problemen en focusgebieden zoals bijvoorbeeld de vloerconstructies en de technische staat van de CV-installatie.
 • In het bouwkundig rapport vind je een uitgebreide samenvatting en foto’s van de gebreken met daarbij de kosten die nodig zijn voor (direct) onderhoud.
 • Op basis van deze analyse zijn er voor jou geen verrassingen meer omtrent de conditie van de woning die je op het oog hebt.
 • Sluit je een hypotheek met NHG af, dan wordt dit mogelijk zelfs verplicht gesteld.
 • De prijzen van een bouwkundige inspectie variëren tussen de €275 en €485.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Hem uitvoeren

Op korte termijn een indicatie van de technische kwaliteit je woning of van een huis waar je interesse in hebt? Kies dan voor een betaalbaar bouwkundig onderzoek. Dit is een grondige inspectie van de bouwtechnische staat van een woning. Aan de hand van deze analyse weet je precies welk onderhoud er op korte en lange termijn nodig is. Er wordt bijvoorbeeld gekeken naar het schilderwerk en en of er asbest aanwezig is. Zo achterhaal je welke kosten er gemaakt moeten worden om mogelijke gebreken op te lossen. Ook krijg je een overzicht van onderhoud en renovaties die op de lange termijn nodig zijn. Je mag zelf een adviesbureau inschakelen die de woning komt inspecteren. Natuurlijk moet het wel een objectief bureau zijn. Bedrijven zoals een bouwkundig adviseur, architectenbureau, een lokale aannemer of taxateur in Hem.

Een extra voordelige bouwkeuring in april 2024
Wil je een woning voordelig laten controleren? Ga dan voor een zogenaamde meeloopkeuring (ook wel mondeling). Ten tijde van de controle van het gebouw geeft de bouwadviseur direct live mondeling uitleg van de staat en gebreken. Wil je ook meteen de waarde weten? Of benieuwd naar de energiezuinigheid? Maak dan 1 overkoepelende afspraak voor een taxatierapport en/of een energielabel onderzoek. Je kunt zo veel geld besparen. Via onze vergelijker lees je ook aanvullende toelichtingen over Bouwkundig rapport spoed.

Bouwkundige keuring regelen?

Vergelijk erkende bouwtechnische inspecteurs in Hem

Stappenplan: in 5 stappen een bouwtechnische keuring regelen

 1. Een bouwkundige kiezen

  Als eerste moet je contact zoeken met een specialist die de woning gaat opnemen. Kies alleen een bedrijf dat onafhankelijk en objectief is. Je kunt kiezen uit verschillende architecten, aannemers en bouwkundige bureaus in Hem (en de regio).

 2. De analyse en keuring

  Gezamenlijk met je bouwkundige expert, de huidige woningbezitter en / of de makelaar bekijk je alles in en rondom het huis. De expert checkt alles maar verplaatst niks en breekt of hakt niks open. De expert neemt altijd spullen mee zoals een ladder of een uitschuifbare inspectiespiegel.

 3. Bespreken van de resultaten

  Na de woninganalyse deelt de bouwkundige zijn waarnemingen. Hij zal ook vragen voor je beantwoorden.

 4. Bouwkundig rapport inzien

  Met behulp van de woninganalyse wordt het bouwkundig keuringsrapport verder geschreven. In dit stuk lees je alle opvallende zaken en de bevindingen en achterstallige onderhoudspunten. Bijgevoegd krijg je ook inzage in een kostenindicatie om het huis te herstellen en/of te verbeteren.

 5. Onderhandelen en bod uitbrengen

  Komt het rapport overeen met wat u hoopt? Met het rapport in je broekzak kun je beginnen met je openingsbod. Maak bij de onderhandeling gebruik van de eventuele herstelwerkzaamheden die uitgevoerd moeten worden. Kan het nog even duren voordat het rapport beschikbaar is? Kies er dan voor dit te benoemen in de ontbindende voorwaarden van het koopcontract.

De actuele kosten van een bouwkundig rapport

De prijzen van een bouwrapport variëren rond de €270 en €470. De uiteindelijke prijs wordt bepaald door een aantal onderdelen. Oppervlakte (m3) en oppervlakte (m2) spelen de grootste rol. Ook waar de woning gelegen is heeft een effect op de prijs in verband met de reiskosten. Ook zit er natuurlijk ook weer prijsverschil tussen de verschillende aanbieders. Zaken waar je op moet letten zijn levertijd van het rapport, de volledigheid van het rapport en naar ervaringen van anderen. Dit kent zijn weerslag in de uiteindelijke prijs. In de tabel hieronder delen we de geschatte kosten van een bouwkundig rapport in Hem.

Type woningGrootteGemiddelde onkosten
Appartementje97 m2275 – €305
Tussenwoning122 m2€345 – €380
Hoekwoning126 m2€400 – €435
Geschakelde woning157 m2€455 – €505
Villa188 m2€520 – €535
Overzichtmet kosten van een bouwkundig rapport april 2024.

Bouwkundig rapport aanvragen?

Vind geschikte bouwkundigen werkzaam in de regio

Overzicht bouwkundig adviesbureaus

Op zoek naar een regionaal inspectiebureau voor de service van een technische keuring? Zaken die je zeker moet meewegen op het moment dat je een inspecteur selecteert: de kosten, levertermijn, en van welke hulpmiddelen de specialist gebruik maakt. In de lijst hierna faciliteren we de gegevens van bouwkundig adviesbureaus in Hem die wellicht beschikbaar zijn voor een grondige en onpartijdige bouwkundige keuring. Of doorzoek adviesbureaus in Venhuizen, Assendelft, Krommenie, Westzaan en Jisp.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-hem-1607

Wat is een aankoopkeuring?

Als je een mooie woning hebt gezien is het vaak zo dat je door het dolle heen bent. Je bent blind voor de mogelijk aanwezig problemen. Door middel van een aankoopkeuring in Hem onderzoekt een objectieve specialist het gebouw. Belangrijk, zo ontvang je betrouwbare details over wat de huidige staat van de woning is en de verwachte kosten van herstelwerk.

 • Ga je een woning kopen? Dan heb je een onderzoeksplicht.
 • Via een aankoopkeuring vorm je een betrouwbaar beeld van het woonhuis dat je wilt aanschaffen.
 • Dit onderzoek laat je altijd doen voor het eerste startbod.
 • Het versterkt de onderhandelingspositie over de prijs.

Wat is een verkoopkeuring?

Een verkoopkeuring betekent: een professionele en erkende analyse een huis dat je te koop wilt aanbieden. Op die manier geef je de aspirant koper informatie over de staat van jouw huis. Je stimuleert hiermee een hogere verkoopprijs en bovendien voldoe je zo ook aan de informatieplicht. De kopende partij krijgt zo meer vertrouwen en het voorkomt onnodige discussies achteraf.

 • Als woningeigenaar ben je wettelijk verplicht om de potentiële koper te voorzien van correctie informatie over de actuele staat waarin de woning verkeert.
 • Je woning wordt een stuk interessanter.
 • Wordt vaak uitgevoerd bij woningen gebouwd voor 1985.

Informatie over de opleveringskeuring

Is je nieuwbouwwoning bijna klaar en wordt het opgeleverd? Door gebruik te maken van een opleveringskeuring mag je er op vertrouwen dat er geen gebreken over het hoofd gezien worden. De bouwkundig adviseur loopt de hele woning door (opleverpunten) en kent de regels en normen in de bouw. De bouwkundig ingenieur is onpartijdig en met het rapport sta je sterker tegenover de aannemer.

 • Meteen inzicht in eventuele bouwkundige gebreken.
 • Met een naschouw sta je juridisch sterker bij eventuele geschillen.
 • De prijzen liggen tussen de €105 en €240.


Veelgestelde vragen over de technische keuring

Hoe wordt een bouwkundige keuring uitgevoerd?
Een bouwkundig onderzoek wil zeggen een grondige en visuele inspectie van een woonobject. Je voert een bouwtechnische keuring uit om de staat van een woning te achterhalen. De bouwspecialist calculeert tevens de te verwachten kosten om de woning in goede staat te brengen.

Op welke moment moet ik een bouwkeuring uitvoeren?
Een bouwtechnische keuring in de provincie Noord-Holland is relevant zodra jij een ander huis gaat aanschaffen. Met name bij wat oudere woningen is er vaak sprake van diverse problemen. Middels deze woningkeuring krijg je een goed beeld van het woonobject. Dikwijls wordt het pas in gang gezet wanneer er een handtekening is gezet onder het voorlopige koopcontract. Ook worden de resultaten van het onderzoek in de koopovereenkomst als ontbindende voorwaarden worden beschreven.

Bouwkundige keuring: Voor of na bieden?
Dit wordt doorgaans gedaan alvorens een eerste startbod wordt uitgebracht (via een makelaar in Hem). Zijn er veel herstelwerkzaamheden nodig? Op basis van het rapport kan je een realistisch bod doen, wat je ook goed kunt beargumenteren. Dikwijls kan je zo een lagere koopsom bedingen. Houd er rekening mee dat het rapport tijd en geld kost, maar je nog niet zeker weet of je een bod kunt doen.

Wat zijn de voor- en nadelen van een meeloopkeuring?
De meeloopkeuring noemt men in de volksmond ook wel een schouw op de bouwplaats waarbij geen rapport wordt opgemaakt. Gezamenlijk met de bouwadviseur uit de gemeente Drechterland bekijk je alles in en rondom het huis. De bouwkundige expert neemt de resultaten direct met je door over de staat van de woning. Eventuele belangrijke herstelpunten worden meteen aangestipt. De ingenieur kent ongeveer de kosten voor de herstelwerkzaamheden. Het grote voordeel van zo’n mondelinge keuring is de aantrekkelijke prijs en dat het vaak binnen 48 uur mogelijk is.

Plaats een reactie