Bouwkundige keuring Idsegahuizum

Direct bouwkeuring aanvragen

Ben je van plan een woning te kopen? Een bouwkundige keuring in Idsegahuizum laten uitvoeren is dan vaak geen gek idee. Zo krijg je een beeld van de staat van een woning, achterstallig onderhoud en krijg je een indicatie van de onderhoudskosten die op korte- en lange termijn om de hoek komen kijken. Op basis daarvan heb je binnen de onderhandelingen een goede basis. Op onze bouwkeuring-vergelijker bieden wij praktische informatie over de verschillende keuringen, een prijsvergelijking en bieden we de vestigingsgegevens van bouwkundig adviseurs in Idsegahuizum.

 • De bouwkundige keuring biedt informatie over onderhoud en problemen bij een woning.
 • De bouwkundig inspecteur in Idsegahuizum onderzoek de woning middels een uitgebreide checklist.
 • De expert kijkt naar in het oog springende zaken zoals o.a. het metselwerk en en de CV-ketel en/of HR-ketel.
 • In het bouwkundig rapport vind je alle documentatie en analyses inclusief een overzicht van de onderhoudskosten.
 • Zo wordt je een duidelijk beeld verschaft van de de staat van de woning die je op het oog hebt.
 • Wanneer er wordt gekozen voor een hypotheek met NHG vragen ze deze rapporten soms ter inzage.
 • De huidige prijzen van een bouwkundige inspectie schommelen rond de €345 en €470.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Idsegahuizum regelen

Heel snel een indicatie van de bouwtechnische staat van een woonobject of van een huis waar je interesse in hebt? Bekijk dan de optie voor een verhelderend en betaalbaar bouwkundig onderzoek. Het gaat hier om een grondige inspectie van de bouwtechnische staat van een woning. Met deze analyse weet je precies welk onderhoud er op korte en lange termijn nodig is. De inspecteur bekijkt o.a. de vloerconstructies en en of er asbest aanwezig is. Daarbij kom je er achter welke kosten er gemaakt moeten worden om de verschillende problemen op te lossen. Tevens krijg je een beeld van het onderhoud dat in de toekomst moet worden uitgevoerd. Jij beslist zelf welk bedrijf de keuring uitvoert. De onafhankelijkheid moet wel gewaarborgd zijn. Ondernemingen als o.a. een bouwkundig adviesbureau, architectenbureau, een aannemingsbedrijf of taxateur in Idsegahuizum.

Een bouwkeuring voor scherpe tarieven in juni 2024
Wil je een woning voordelig laten controleren? Overweeg dan een meeloopkeuring waarbij er achteraf een mondelinge toelichting is. Bij het doornemen van het huis geeft de bouwkundige direct live mondeling uitleg van alle bouwkundige aspecten. Ook benieuwd naar de marktwaarde? Of benieuwd naar de energiezuinigheid? Je kunt het dan ook combineren met een taxatie en/of energielabel check. Dit kan je uiteindelijk geld schelen. Via onze vergelijker bekijk je ook nuttige toelichtingen over Opleveringskeuring.

Bouwtechnische keuring nodig?

Zoek een bouwtechnische inspecteur in Idsegahuizum

Stappenplan voor het regelen van een bouwtechnische keuring

 1. Selecteer een bouwkundige

  Allereerst moet je contact zoeken met een deskundige die het huis gaat inspecteren. Deze persoon moet 100% onafhankelijk en objectief zijn. Er bestaan meerdere architecten, bouwondernemingen en bouwkundige bureaus in Idsegahuizum (regio).

 2. Woninginspectie

  In samenspraak met de bouwkundige expert, de huidige woningbezitter en/of de makelaar wordt de woning op allerlei punten gecheckt. De bouwexpert checkt alles maar verplaatst geen meubels en schroeft niets open. De inspecteur gebruik vaak een spiegeltje, vochtmeter en een ladder.

 3. Doorspreken resultaten

  Na de keuring omschrijft de bouwkundige zijn observaties. Je kunt meteen je vragen voorleggen.

 4. Inzien van het bouwkundig rapport

  Aan de hand van de wooninspectie zal het bouwkundig keuringsrapport onderbouwd worden. Hierin is een beoordeling te vinden met de waarnemingen en welke onderhoudswerkzaamheden nu en in de toekomst noodzakelijk zijn. Daarnaast vind je daar een schatting van de onkosten om het woonhuis bouwtechnisch weer in orde te maken.

 5. Onderhandelen en bod uitbrengen

  Zijn de uitkomsten van het rapport gunstig? Met het rapport in je broekzak kun je beginnen met je openingsbod. In het achterhoofd heb je dan de eventuele herstelkosten. Zijn de resultaten nog niet bekend? Dan zou je dit kunnen opnemen in de ontbindende voorwaarden van het koopcontract.

De actuele kosten van een bouwkundig rapport

De prijzen van een bouwrapport schommelen tussen de €330 en €425. Het kostenplaatje bestaat uit allerlei variabelen. De omvang van de woning (inhoud en oppervlakte) hebben de meeste invloed. Ook de plek van de woning is van belang in verband met de reiskosten. Tevens zit er ook weer veel prijsverschil tussen de grote en kleine spelers. Zaken waar je op moet letten zijn hoe snel de keuring kan plaatsvinden, de volledigheid van het rapport en lees ook actuele reviews op internet van klanten. Al deze punten kunnen invloed hebben op het kostenplaatje. In het overzicht hieronder vind je de huidige kosten van een bouwkundig rapport in Idsegahuizum.

Soort woningWoonoppervlakPrijsberekening
Bovenwoning92 m2295 – €305
Rijwoning113 m2€345 – €385
Hoekwoning150 m2€425 – €435
Geschakelde woning173 m2€450 – €485
Vrijstaand178 m2€525 – €545
Opsomming met de tarieven van een bouwkundig rapport juni 2024.

Onafhankelijk bouwkundig rapport nodig?

Vergelijk geschikte bouwkundigen werkzaam in de regio

Populaire bouwkundig adviesbureaus

Ben je op zoek naar een goed inspectiebureau voor het inplannen van de technische keuring? Aspecten die belangrijk zijn bij het keuzeproces voor een inspecteur: de prijsverwachting, hoe snel de keuring kan plaatsvinden, en van welke hulpmiddelen de specialist gebruik maakt. In de tabel hieronder bieden wij contactgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Idsegahuizum die je wellicht van dienst kunnen zijn bij het uitvoeren van een bouwkundig onderzoek. Of vergelijk adviesbureaus in Makkum, Cornwerd, Kornwerderzand, Zurich en Pingjum.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-idsegahuizum-8755

Regel online een aankoopkeuring

Op het moment dat je een nieuw huis wilt kopen is het vaak zo dat je door het dolle heen bent. Je bent blind voor de mogelijk aanwezig problemen. Via een aankoopkeuring in Idsegahuizum bekijkt een onafhankelijk ingenieur het verblijf. Een uitkomst, zo weet je snel meer over wat de toestand van de woning is en een indicatie van de tarieven om problemen op te lossen.

 • Ga je een woning kopen? Dan heb je een onderzoeksplicht.
 • Dankzij een aankoopkeuring bepaal je een gedegen mening over de woning die je misschien wilt kopen.
 • Je kunt het beste de keuring uitvoeren voor je een bod uitbrengt.
 • Met het rapport sta je sterker tijdens de onderhandeling.

Wat is een verkoopkeuring?

Met de verkoopkeuring wordt bedoeld: een inspectie van een woning dat je wilt verkopen. Op die manier geef je de andere partij inzicht in de gebreken van de woning. Je bent 100% transparant en voldoet aan de wettelijke informatieplicht. Je bouwt vertrouwen op bij de andere partij wat in een later stadium discussies kan voorkomen.

 • Als woningbezitter heb je de plicht om de nieuwe eigenaar goed te informeren aangaande de onderhoudssituatie van het huis.
 • Het geeft een gunstig effect op de verkoopprijs.
 • Met name interessant voor oudere woningen (vanaf 1985).

Opleveringskeuring: waarom en hoe werkt het?

Is je nieuwbouwwoning bijna klaar en wordt het opgeleverd? Door te kiezen voor een opleveringskeuring mag je er op vertrouwen dat er geen gebreken over het hoofd gezien worden. Een bouwkundige bekijkt alle opleverpunten en kent de regels en normen in de bouw. De bouwkundige staat aan jouw kant en de aannemer moet deze punten binnen enkele weken aanpakken.

 • Meteen inzicht in eventuele bouwkundige gebreken.
 • Een grondige naschouw versterkt de positie ten opzichte van de aannemer.
 • De kosten liggen tussen de €99 en €205.


Veelgestelde vragen over de technische keuring

Hoe werkt een bouwkundige keuring?
Met een bouwkundig onderzoek bedoelen we een objectieve en nauwkeurige inspectie van een woning. Doorgaans voert men deze bouwtechnische keuring uit om de staat van een woning in kaart te brengen. De inspecteer berekent ook de herstelkosten die nodig zijn om de woning op te knappen.

In welke gevallen is een bouwkeuring nodig?
Een objectieve bouwtechnische keuring in de provincie Friesland wordt uitgevoerd in situaties wanneer je interesse hebt in een woning. Voornamelijk de wat oudere woningen hebben verschillende gebreken. Middels deze woningkeuring weet je precies wat de mankementen zijn van de woning. In veel gevallen wordt het onderzoek gestart zodra er een voorlopig koopcontract getekend is. Steeds vaker wordt een negatieve uitslag van de staat van een woning als ontbindende voorwaarden opgenomen in de koopovereenkomst.

Bouwkundige keuring voor, tijdens of na het bod doen?
Je kunt dit het beste laten doen voor je komt met een openingsbod (via een makelaar in Idsegahuizum). Betreft het een woning dat veel onderhoud vergt? Geholpen door het rapport kan je een bod doen dat past bij de kwaliteit van de woning, wat je ook goed kunt aantonen met de geconstateerde bevingen. Zo sta je veel sterker in de onderhandeling. Het jammere is dat je al wel kosten kwijt bent voor dit rapport, terwijl je nog niet weet wat je exact moet bieden, en of je dat wel kunt lenen.

Wat is een meeloopkeuring?
De meeloopkeuring wordt omschreven als een bouwtechnische schouw zonder rapport. Gezamenlijk met de bouwkundig adviseur uit de gemeente Súdwest-Fryslân maak je een rondje door de woning. De bouwkundige expert neemt de resultaten direct met je door gerelateerd aan de bouwkundige staat van de woning. Potentiële noodzakelijke onderhoudspunten worden dan direct gesignaleerd. De bouwkundige noemt ook een prijsindicatie voor de herstelwerkzaamheden. Waarom mensen kiezen voor de mondelinge keuring is de relatief lage prijs en de snelheid.

Plaats een reactie