Bouwkundige keuring Beilen

Direct bouwkeuring aanvragen

Heb je een mooie woning op het oog? Een bouwkundige keuring in Beilen uitvoeren is een verstandige keuze. Door deze keuring krijg je een goed beeld van de technische kwaliteit van de woning en krijg je een beeld van de onkosten die eventueel nodig zijn voor herstelwerk. Met deze informatie worden de onderhandelingen transparanter. In onze uitgebreide documentatie lees je meer praktische info over de verschillende keuringen, de kosten en achterhaal je en tabel met bouwkundig adviseurs in Beilen.

 • Een bouwkundige keuring is een visuele controle van een bestaand huis.
 • Je bouwkundig inspecteur in Beilen inspecteert de woning op een objectieve en deskundige manier.
 • Deze persoon kijkt naar in het oog springende zaken zoals bijvoorbeeld de dakbedekking en de technische staat van de CV-installatie.
 • Het bouwkundig rapport omvat de informatie en conclusies van de inspecteur met daarbij de kosten die nodig zijn voor (direct) onderhoud.
 • Op basis van deze analyse heb jij meer zekerheid over de toestand van de woning waar je interesse in hebt.
 • In het geval van een NHG-hypotheek is een keuring soms verplicht.
 • De uiteindelijke kosten van een bouwkundige inspectie schommelen rond de €335 en €490.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Beilen afspreken

Heb je belang bij een indicatie van de huidige staat van een woonobject of van een andere woning die je op het oog hebt? Profiteer dan van een transparant en voordelig bouwkundig onderzoek. Het betreft een een nauwkeurige en onafhankelijke visuele woninginspectie. Aan de hand van deze analyse weet je precies welk onderhoud er op korte en lange termijn nodig is. Je kunt denken aan het leidingwerk en en de staat van de elektrische installatie. Hiermee weet je welke investeringen nodig zijn om de problemen aan te pakken. In aanvulling daarop krijg je een overzicht van het toekomstig onderhoud. Je mag zelf een partij kiezen die het woonobject gaat inspecteren. Het is wel nodig dat dit een onafhankelijke partij is. Zoek bijvoorbeeld naar een bouwadviseur, een architect, een plaatselijke aannemer of taxateur in Beilen.

Bouwkeuring extra voordelig laten uitvoeren in juli 2024
Wil je een woning voordelig laten controleren? Probeer dan een meeloopkeuring, ook wel een mondeling advies genoemd. Tijdens het onderzoek van het appartement geeft de bouwkundig expert een mondelinge samenvatting van de staat en gebreken. Wil je ook meteen de waarde weten? Of wil je weten hoeveel energie de woning verbruikt? Combineer het dan met een woningtaxatie en/of een energielabel onderzoek. Soms kan dit door dezelfde partij worden uitgevoerd. Op deze website lees je ook aanvullende gegevens over Direct bouwkundig rapport.

Bouwkundig rapport opvragen?

Vind een bouwtechnische inspecteur in Beilen

Een bouwtechnische keuring regelen in 5 stappen

 1. Selecteer een bouwkundige

  Ten eerste zoek je een expert die de technische keuring gaat doen. Ga alleen in zee met een onafhankelijke partij. Je kunt kiezen uit een aantal architecten, aannemers en bouwkundige bureaus in Beilen en omgeving.

 2. De inspectie van de woning

  In samenspraak met de bouwkundige expert, de verkopende partij en/of de aan- of verkoopmakelaar wordt de hele woning bekeken. De bouwexpert bekijkt alles maar verplaatst geen huisraad en schroeft ook niks open. De inspecteur neemt altijd spullen mee zoals een spiegeltje, vochtmeter en een ladder.

 3. Resultaten doornemen

  Na afloop van de keuring meldt de bouwkundige zijn oordeel. Je kunt tevens aanvullende vragen stellen.

 4. Bouwkundig rapport inzien

  Met de gegevens van de huis-analyse zal het bouwkundig keuringsrapport onderbouwd worden. In het verslag staat een lijst met de bouwkundige staat van de woning en welk onderhoud op korte- en lange termijn uitgevoerd moet worden. Bovendien vind je daar een kostenoverzicht om het huis in orde te maken.

 5. Onderhandelen en bod uitbrengen

  Zijn de bevindingen in het rapport positief? Met de uitkomsten van het onderzoek kun je beginnen met je openingsbod. Je kunt je bod verder toelichten met de aangetoonde gebreken. Moet je nog even wachten of de definitieve uitkomsten? Laat dit dan opnemen in de ontbindende voorwaarden van het koopcontract.

Kosten van een bouwkundig rapport per type woning

De huidige kosten van een bouwrapport schommelen tussen de €315 en €395. Het prijskaartje is afhankelijk van allerlei variabelen. De inhoud en oppervlakte van het woonobject vormen voornamelijk de prijs. Ook waar de woning gelegen is heeft zijn weerslag op de prijs omdat er soms reiskosten worden berekend. Verder zit er natuurlijk ook weer prijsverschil tussen de landelijke en regionale bureaus. Overweeg factoren zoals de snelheid, de deskundigheid en ervaring van de expert en kijk of er recensies zijn van andere consumenten. Dit kent zijn weerslag in het totale tarief. In de onderstaande tabel bieden wij de huidige kosten van een bouwkundig rapport in Beilen.

WoonobjectGroottePrijsindicatie
Appartement97 m2€300 – €315
Rijtjeshuis101 m2€340 – €365
Hoekhuis129 m2€410 – €430
2-onder-1 kap150 m2€475 – €480
Herenhuis177 m2€520 – €560
Opsomming met kosten van een bouwkundig rapport juli 2024.

Een betaalbaar en snel bouwkundig rapport?

Vergelijk erkende bouwkundigen bij jou in de buurt

Betrouwbare bouwkundig adviesbureaus

Heb je een inspectiebureau nodig voor de service van een technische keuring? Factoren die belangrijk zijn op het moment dat je een inspecteur selecteert: de kostprijs, levertijd van de rapportage, en welke instrumenten de inspecteur gebruikt. In het volgende schema overhandigen we adres- en contactgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Beilen die je mogelijk kunnen helpen met een grondige en onpartijdige bouwkundige keuring. Of zoek naar adviesbureaus in Loon, De Wilp, Jonkersvaart, Niebert en Nuis.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-beilen-9411

Aankoopkeuring voor een woonobject

Op het moment dat je een fraaie woning hebt gezien wil het nog wel eens gebeuren dat je hier helemaal vol van bent. Je bent blind voor de mogelijk aanwezig problemen. A.d.h.v. een aankoopkeuring in Beilen controleert een objectieve bouwkundig ingenieur het huis. Belangrijk, want dankzij deze keuring weet je nauwkeurig wat de conditie van de woning is en een kostenplaatje voor het verwachte onderhoud.

 • Neem je onderzoeksplicht serieus.
 • Door te kiezen voor een aankoopkeuring vorm je een betrouwbaar beeld van het woonhuis dat je wilt aanschaffen.
 • Je kunt het beste de keuring uitvoeren voor je een bod uitbrengt.
 • Met het rapport sta je sterker tijdens de onderhandeling.

Een verkoopkeuring bij verkoop van je huis

Een verkoopkeuring beslaat een gedegen review van een pand dat je te koop wilt aanbieden. Daarmee geef je potentiële kopers duidelijkheid over de staat van jouw huis. Je trekt hiermee de onderhandelingen naar je toe en neemt je informatieplicht verantwoordelijkheid. Je bouwt vertrouwen op bij de andere partij en beperkt de aansprakelijkheid van schade achteraf.

 • Als verkoper van jouw huis is het wettelijk je plicht de potentiële koper goed in te lichten overde bouwkundige staat van het woonobject.
 • Vergroot het vertrouwen en vergroot de verkoopkansen.
 • Wordt met name uitgevoerd voor relatief oude woningen (van voor 1985).

Opleveringskeuring voor een nieuwbouwwoning

Is de oplevering van jouw nieuwbouwwoning in zicht? A.d.h.v. een opleveringskeuring laat je jouw nieuwe woning visueel keuren. Het bouwkundig adviesbureau check alle opleverpunten en is deskundig op het gebied van de bouwprocedures en geldende normen. De bouwkundig ingenieur is onpartijdig en de aannemer moet deze punten binnen enkele weken aanpakken.

 • Direct inzicht in de bouwkundige gebreken.
 • Je staat sterker bij eventuele geschillen met deze naschouw.
 • Tarieven variëren tussen de €105 en €245.


Veelgestelde vragen over het technische rapport voor woningen

Wat heb ik aan een bouwkundige keuring?
Plan direct een bouwkundig onderzoek voor een objectieve en nauwkeurige inspectie van een woning. De bouwtechnische keuring is in het leven geroepen om de staat van een woning in kaart te brengen. Je krijgt nadere toelichting over de noodzakelijke investeringen om het huis weer 100% veilig en kwalitatief te maken.

In welke gevallen is een bouwkeuring nodig?
Een bouwtechnische keuring in de provincie Drenthe wordt uitgevoerd in situaties wanneer je een nieuwe woning gaat kopen. Doorgaans vertonen de oudere huizen verschillende gebreken. Door gebruik te maken van de woningkeuring weet je precies wat de mankementen zijn van de woning. In de meeste gevallen wordt dit uitgevoerd als er intentieverklaring is getekend (voorlopig koopcontract). Standaard worden eventuele verrassende conclusies van dit onderzoek als ontbindende voorwaarden opgenomen in de koopovereenkomst.

Bouwkundige keuring: Voor of na bieden?
Ons advies: laat het doen voor je komt met een openingsbod (via een makelaar in Beilen). Betreft het een woning dat veel onderhoud vergt? Met het rapport in je broekzak zullen de biedingen goed aansluiten bij de realiteit, wat je ook goed kunt onderbouwen. Zo sta je veel sterker in de onderhandeling. Minpunt is dat je wel kosten maakt voor het rapport, en je nog helemaal niet weet of je wel kunt voldoen aan de vraagprijs.

Is een meeloopkeuring een goed alternatief?
De meeloopkeuring is een simpelere schouw van de woning zonder verslaglegging. Samen met de bouwkundig specialist uit de gemeente Midden-Drenthe wordt de woning op allerlei punten gecheckt. De bouwkundige expert vertelt jou mondeling alles met betrekking tot de actuele staat waarin de woning verkeert. Mogelijke belangrijke herstelpunten komen meteen aan het licht. De expert kent ongeveer de kosten om de onderhoudspunten te verbeteren. Het grote voordeel van zo’n mondelinge keuring is de aantrekkelijke prijs en dat het vaak binnen 48 uur mogelijk is.

Plaats een reactie