Bouwkundige keuring Ossenisse

Direct bouwkeuring aanvragen

Sta je op het punt een huis te kopen? Een bouwkundige keuring in Ossenisse laten uitvoeren is dan vaak geen gek idee. Op die manier krijg je inzicht in de staat van een woning, achterstallig onderhoud en krijg je meer inzicht in de kosten om eventuele gebreken te herstellen. Op basis daarvan is de onderhandelingspositie een stuk gunstiger. Hieronder verzamelen wij actuele informatie over de uiteenlopende keuringen die er zijn, de investeringen en bekijk je de benodigde gegevens van bouwkundig adviseurs in Ossenisse.

 • Een bouwkundige keuring is een onafhankelijke keuring van een woonobject.
 • De bouwkundig inspecteur in Ossenisse controleert de woning op een groot aantal onderdelen.
 • De bouwkundig ingenieur kijkt naar visuele waarneembare onderdelen van de woning zoals bijvoorbeeld de kozijnen en en de staat van de elektrische installatie.
 • Het bouwkundig rapport omvat per onderdeel een uitgebreide documentatie inclusief een kostenplaatje.
 • Aan de hand van dit rapport krijg je meer duidelijkheid over de toestand van de woning waar je mogelijk een bod op uit wil brengen.
 • Wanneer er wordt gekozen voor een hypotheek met NHG vragen ze deze rapporten soms ter inzage.
 • De gemiddelde kosten van een bouwkundige inspectie liggen tussen de €340 en €415.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Ossenisse regelen

Heb je belang bij inzicht in de huidige staat van een woonobject of van een woonobject dat je misschien wel wilt kopen? Bekijk dan de optie voor een betaalbaar bouwkundig onderzoek. Het betreft een onafhankelijke, visuele keuring van een bestaande woning. Na deze analyse kom je erachter wat achterstallig onderhoud is. Er wordt bijvoorbeeld gekeken naar de kozijnen, het schilderwerk en de staat van de isolatie. Hiermee krijg je een indicatie van welke kosten er direct gemaakt moeten worden om de problemen aan te pakken. In aanvulling daarop krijg je een idee van het toekomstig onderhoud. Je hebt de vrijheid om te kiezen voor een specialist die deze keuringen kan uitvoeren. Uiteraard moet het een onpartijdige partij zijn. Zoek bijvoorbeeld naar een bouwkundig ingenieur, een architect, een bouwpartij of taxateur in Ossenisse.

Tips voor een voordelige bouwkeuring in april 2024
Wil je een woning voordelig laten controleren? Kies dan voor een snelle en betaalbare meeloopkeuring (mondeling). Bij de analyse van het object geeft de bouwkundige een mondeling verslag over de verbeterpunten en aandachtsgebieden. Wil je ook de waarde van een woning weten? Of ook bekijken welk energielabel er van toepassing is? Je kunt het dan ook combineren met een actuele taxatie of een energielabel aanvraag. Soms kan dit door dezelfde partij worden uitgevoerd. Op ons platform bekijk je ook nuttige gegevens over Veelgestelde vragen.

Bouwkundig rapport opvragen?

Zoek een bouwtechnische inspecteur in Ossenisse

Stappenplan voor het regelen van een bouwtechnische keuring

 1. Bouwkundige zoeken en vergelijken

  Allereerst moet je een deskundige zoeken die de woning gaat opnemen. Deze persoon moet 100% onafhankelijk en objectief zijn. Er bestaan allerlei architecten, plaatselijke aannemers en bouwkundige bureaus in Ossenisse (en in de buurt).

 2. Het feitelijke woningonderzoek

  In overeenstemming met de bouwkundige expert, de huidige eigenaar en / of de makelaar loop je hele woning door. De inspecteur bekijkt alle bouwkundige aspecten maar verplaatst geen huisraad en richt dus nooit schade aan. De specialist heeft hiervoor o.a. een spiegeltje, vochtmeter en een ladder.

 3. Bespreken van de resultaten

  Direct na de wooninspectie meldt de bouwkundige zijn bevindingen. Je hebt hier ook kort de tijd om je vragen te stellen.

 4. Het bouwkundig rapport

  Aan de hand van de keuring krijg je een bouwkundig keuringsrapport. Hierin staat de conclusie van de bevindingen en de geconstateerde gebreken. Tevens bekijk je hier een indicatie van de kosten om de woonruimte bouwtechnisch weer in orde te maken.

 5. Woningwaarde bepalen

  Is de uitkomst positief? Nu kan je een onderbouwd bod uitbrengen. Daarbij kun je de lagere prijs verdedigen met de eventuele kosten voor onderhoud. Kan het nog even duren voordat het rapport beschikbaar is? Vergeet ze dan niet op te nemen in de eventuele ontbindende voorwaarden van het aankoopcontract.

Kosten van een bouwkundig rapport per woningtype

De kosten van een bouwrapport liggen rond +/- €345 en €425. Het kostenplaatje wordt bepaald door diverse punten. De omvang van de woning (inhoud en oppervlakte) hebben de meeste invloed. Ook de locatie van de woning heeft zijn weerslag op de prijs omdat er soms reiskosten worden berekend. Verder komen we verschillen tegen tussen de afzonderlijke inspectiebureaus. Neem zaken in overweging zoals levertijd van het rapport, hoe uitgebreid de rapportage is en naar de professionaliteit van de inspecteur. Dit zie je uiteindelijk ook terug in de pakketprijs. In de tabel hieronder delen we de huidige kosten van een bouwkundig rapport in Ossenisse.

Soort woningNetto woonoppervlakteGeschatte prijs
Appartementje99 m2€285 – €305
Tussenwoning102 m2€340 – €390
Hoekpand126 m2€415 – €450
Twee onder één kap166 m2€460 – €480
Herenhuis177 m2€520 – €555
Tabel met een prijsindicatie voor een bouwkundig rapport april 2024.

Bouwkundig rapport laten uitvoeren?

Vergelijk geschikte bouwkundigen in de regio

Professionele bouwkundig adviesbureaus

Heb je een inspectiebureau nodig voor een uitgebreide technische keuring? Onderdelen die je moet afwegen wanneer je een inspecteur kiest: de kosten, levertijd van het rapport, en welke extra instrumenten er worden ingezet. In het volgende schema overhandigen we adressen van bouwkundig adviesbureaus in Ossenisse die je mogelijk kunnen helpen met een objectieve en onafhankelijke bouwkundige keuring. Of overweeg adviesbureaus in Walsoorden, Kloosterzande, Lamswaarde, Hengstdijk en Kuitaart.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-ossenisse-4589

Tips en informatie over de aankoopkeuring

Als je een mooie woning hebt gezien is het vaak zo dat je door het dolle heen bent. Daardoor zie je soms de gebreken niet meer. A.d.h.v. een aankoopkeuring in Ossenisse bekijkt een objectieve ingenieur het woonobject. Ideaal, zo ontvang je betrouwbare details over wat de conditie van de woning is en een indicatie van de tarieven om problemen op te lossen.

 • Ga je een woning kopen? Dan heb je een onderzoeksplicht.
 • Middels een aankoopkeuring bepaal je een gedegen mening over het woonhuis dat je wilt aanschaffen.
 • Breng je eerste bod pas uit na het doen van deze keuring.
 • Met het rapport sta je sterker tijdens de onderhandeling.

Hoe laat ik een verkoopkeuring uitvoeren?

Met de verkoopkeuring wordt bedoeld: een inspectie van een huis dat je te koop wilt aanbieden. Op basis daarvan geef je de andere partij inzicht in onderhoudstoestand van de woning. Je speelt open kaart en bovendien voldoe je zo ook aan de informatieplicht. Je creëert een stukje extra vertrouwen en het voorkomt onnodige discussies achteraf.

 • Als woningverkoper ben je wettelijk verplicht om de nieuwe eigenaar van informatie te voorzien over de bouwkundige staat van de woning.
 • Verhoog de potentiële verkoopprijs van je huis.
 • Wordt vaak uitgevoerd bij woningen gebouwd voor 1985.

Wanneer een opleveringskeuring laten uitvoeren?

Een nieuwbouwwoning kent vaak nog veel problemen bij oplevering. Met behulp van een opleveringskeuring weet je zeker dat je geen gebreken over het hoofd ziet. De bouwkundig ingenieur check alle opleverpunten en weet precies hoe het zit met het bouwbesluit. De bouwkundige staat aan jouw kant en je aannemer zorgt ervoor dat deze punten snel worden opgelost.

 • Gebreken worden direct opgelost.
 • Je staat sterker bij eventuele geschillen met deze naschouw.
 • De kosten liggen tussen de €120 en €190.


Veelgestelde vragen over het technische rapport voor woningen

Waarom een bouwkundige keuring?
Wanneer je kiest voor een bouwkundig onderzoek ontvang je een onafhankelijke visuele keuring van een woning. Men kiest voor een bouwtechnische keuring om te kijken wat de staat van een woning is. Het rapport beschrijft de benodigde kosten om het woonobject in goede staat te brengen.

Wanneer is zo’n bouwkeuring noodzakelijk?
Een onafhankelijke bouwtechnische keuring in de provincie Zeeland komt in beeld in het geval je actief bent op de woningmarkt. Des te ouder de woning is, des te groter de kans op diverse problemen. Dankzij zo’n woningkeuring heb je direct inzicht in deze problemen. In de meeste gevallen wordt dit uitgevoerd als er intentieverklaring is getekend (voorlopig koopcontract). Steeds vaker wordt een negatieve uitslag van de staat van een woning als ontbindende voorwaarden meegenomen.

Een bouwkundige keuring voor of na het bod laten opstellen?
Dit wordt doorgaans gedaan alvorens een eerste startbod wordt uitgebracht (via een makelaar in Ossenisse). Worden er veel gebreken ontdekt? Door gebruik te maken van het rapport kan je dan een passend bod doen, wat goed te onderbouwen is met de feiten. Dikwijls kan je zo een lagere koopsom bedingen. Waar je op moet letten is dat je wel kosten maakt voor het rapport, terwijl je niet weet je het bod voldoende is.

Wanneer wordt de meeloopkeuring aangeraden?
Een meeloopkeuring is een vereenvoudigde schouw op de bouwplaats waarbij geen rapport wordt opgemaakt. Begeleid door de bouwkundig adviseur uit de gemeente Hulst loop je door de woning. De bouwkundige expert deelt gelijk zijn zorgen m.b.t. de actuele staat waarin de woning verkeert. Potentiële gebreken worden direct aangewezen en besproken. De expert kent ongeveer de kosten van de werkzaamheden die nodig zijn om de woning te herstellen. Pluspunt van de mondelinge keuring is de lage prijs en dat je snel kunt schakelen bij een koop of verkoop.

Plaats een reactie