Bouwkundige keuring De Wilp

Direct bouwkeuring aanvragen

Van plan een huis te kopen of te verkopen? Een bouwkundige keuring in De Wilp laten uitvoeren is heel erg verstandig. Zo krijg je een idee van de de onderhoudsstaat van de woning en krijg je meer inzicht in de kosten om eventuele gebreken te herstellen. Daarmee worden de onderhandelingen transparanter. Op deze pagina kan je aan de slag met alle benodigde informatie over de uiteenlopende keuringen die er zijn, de prijzen en tref je een overzicht met bouwkundig adviseurs in De Wilp.

 • Een bouwkundige keuring is een visuele controle van een bestaand huis.
 • Zo’n bouwkundig inspecteur in De Wilp onderzoek het huis grondig op vele punten.
 • De expert kijkt naar alle bouwkundige zaken die zichtbaar zijn zoals bijv. de fundering en en de staat van de CV-ketel.
 • Het bouwkundig rapport bevat de informatie en conclusies van de inspecteur inclusief een kostenplaatje.
 • Met deze documenten krijg je volledige duidelijkheid over de huidige staat van de woning die je wilt kopen.
 • Sluit je een hypotheek met NHG af, dan wordt dit mogelijk zelfs verplicht gesteld.
 • De gemiddelde kosten van een bouwkundige inspectie variëren tussen de €290 en €425.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in De Wilp uitvoeren

Wil jij meteen een inspectie van de technische kwaliteit een gebouw of van een huis waar je interesse in hebt? Kies dan voor een transparant en voordelig bouwkundig onderzoek. Dit is eigenlijk een vaststelling van de bouwkundige kwaliteit van een woning. Na deze analyse heb je snel duidelijk wat voor onderhoud er moet worden uitgevoerd. Er wordt bijvoorbeeld gekeken naar de vloeren en en de staat van de isolatie. Daarbij kom je er ook achter welke kosten er bij komen kijken om de verschillende problemen op te lossen. Voorts krijg je meer zekerheid over het onderhoud dat er in de komende jaren bij komt. Jij beslist zelf welk bedrijf deze keuringen kan uitvoeren. Dit moet een onafhankelijke partij zijn. Denk aan een bouwkundig adviseur, architectenbureau, een bouwpartij of taxateur in De Wilp.

Een bouwkeuring voor scherpe tarieven in juni 2024
Voordelig een woonobject laten checken? Kies dan voor een meeloopkeuring (puur mondeling advies). Bij het doornemen van het object geeft de bouwkundig adviseur direct live mondeling uitleg van de bouwkundige problemen. Heb je ook een verwachte woningwaarde nodig? Of meer duidelijkheid over het energielabel? Combineer het dan met een taxatie of een energielabel aanvraag. Hierdoor val je doorgaans in een gunstiger tarief. Op ons portaal tref je ook praktische toelichtingen over Bouwkundige keuring rapportage.

Bouwkundig advies inwinnen?

Vind een bouwtechnische inspecteur in De Wilp

Stappenplan voor het regelen van een bouwtechnische keuring

 1. Zoek bouwkundig adviseur

  Allereerst heb je een expert nodig die het huis gaat inspecteren. Objectiviteit en onafhankelijkheid zijn hierbij van belang. Er bestaan meerdere architectenbureaus, bouwbedrijven en bouwkundige bureaus in De Wilp (en de regio).

 2. De technische keuring

  Onder begeleiding van de bouwkundige expert, de verkoper en/of de makelaar loop je hele woning door. De inspecteur bekijkt alle bouwkundige aspecten maar laat alles op z’n plek staan en er worden geen betimmeringen verwijderd. De ingenieur beschikt doorgaans over een ladder of een vochtmeter.

 3. Conclusies doorspreken

  Na afloop van het onderzoek meldt de bouwkundige zijn beoordeling. Je kunt meteen je vragen voorleggen.

 4. Ontvangst bouwkundig rapport

  Steunend op de inspectie wordt het bouwkundig keuringsrapport verder ingevuld. In het verslag staat de conclusie van de bouwkundige staat van de woning en welk onderhoud op korte- en lange termijn uitgevoerd moet worden. Daarnaast vind je daar een kostenindicatie om het woonhuis weer in goede staat te krijgen.

 5. Waarde van de woning bepalen

  Komt het rapport overeen met wat u hoopt? Op basis van de resultaten kan je een openingsbod uitbrengen. Je kunt je bod verder toelichten met de aangetoonde gebreken. Zijn de resultaten nog niet bekend? Laat dit dan opnemen in de zogenaamde ontbindende voorwaarden.

Wat zijn de kosten van een bouwkundig rapport?

De gemiddelde kosten van een bouwrapport schommelen rond de €335 en €455. De totale prijs wordt vastgesteld op basis van verschillende facetten. De omvang van de woning (inhoud en oppervlakte) zijn de belangrijkste. Ook de regio speelt een rol vanwege de reiskosten. Eveneens zit er veel verschil tussen de lokale en landelijke adviesbedrijven. Kijk goed naar de snelheid, de volledigheid van het rapport en lees ook actuele reviews op internet van klanten. Dit zie je uiteindelijk ook terug in het kostenplaatje. In het bijgaande overzicht berekenen we de te verwachten kosten van een bouwkundig rapport in De Wilp.

Soort woningWoonoppervlakGeschatte tarieven
Studio91 m2300 – €305
Tussenwoning122 m2€340 – €370
Hoekpand133 m2€405 – €430
Geschakelde woning171 m2€465 – €480
Vrijstaand176 m2€520 – €545
Tabel met een prijsindicatie voor een bouwkundig rapport juni 2024.

Bouwkundig rapport aanvragen?

Vraag prijzen op bij professionele bouwkundigen actief in jouw regio

Bouwkundig adviesbureaus vergelijken

Op zoek naar een inspectiebureau voor tips en hulp bij een technische keuring? Dingen waar je oog op moet houden bij het keuzeproces voor een inspecteur: de kostprijs, de snelheid, en de hulpmiddelen die worden gebruikt. In onderstaande tabel bekijk je adres- en contactgegevens van bouwkundig adviesbureaus in De Wilp die in potentie ondersteuning kunnen bieden voor het uitvoeren van een bouwkundig onderzoek. Of doorzoek adviesbureaus in Jonkersvaart, Niebert, Nuis, Marum en Boerakker.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-de-wilp-9367

Aankoopkeuring uit laten voeren

Wanneer je een woningbezichtiging hebt gedaan kan het voorkomen dat je de alles mooi vindt aan het huis. De gebreken van de woning zie je dan soms niet meer. Met een aankoopkeuring in De Wilp bekijkt een objectieve deskundige het verblijf. Niet zo gek, want op deze manier weet je exact wat de actuele situatie en staat van de woning is en wat de eventuele herstelkosten zijn.

 • De onderzoeksplicht is een belangrijke handeling.
 • Dankzij een aankoopkeuring bepaal je een gedegen mening over de woning die je misschien wilt kopen.
 • Dit onderzoek laat je altijd doen voor het eerste startbod.
 • Kom goed voorbereid en serieus over in de onderhandelingen.

Waarom een verkoopkeuring?

Een verkoopkeuring houdt in: een onafhankelijke, visuele bouwkundige keuring van een pand dat je wilt verkopen. Op deze manier geef je de kopende partij inzicht in de staat van de woning. Je bent 100% transparant en je geeft zo ook gehoor aan de informatieplicht. Je neemt de laatst twijfels bij de koper weg en het voorkomt onnodige discussies achteraf.

 • Als verkoper van jouw huis is het verplicht om de potentiële koper van informatie te voorzien over de bouwkundige staat van de woning.
 • Verbeter de kansen op een goed openingsbod.
 • Met name aanbevolen voor woningen van voor 1985.

Opleveringskeuring: informatie + voordelen

Gaat je nieuwbouwwoning binnenkort opgeleverd worden? Door te kiezen voor een opleveringskeuring voorkom je dat er nog allerlei verborgen gebreken zijn. De bouwkundige bekijkt alle opleverpunten en is op de hoogte van de regels en normen in de bouw. De bouwkundig ingenieur is onpartijdig en je kunt de aannemer verantwoordelijk houden.

 • Je ziet direct welke problemen er in de woning aanwezig zijn
 • Een grondige naschouw versterkt de positie ten opzichte van de aannemer.
 • De prijzen liggen tussen de €125 en €220.


Veelgestelde vragen over het bouwrapport

Waarom een bouwkundige keuring?
Met een bouwkundig onderzoek bedoelen we een complete en onafhankelijke keuring van een huis. Je voert een bouwtechnische keuring uit om meer inzicht te krijgen in de gebreken van een woning. De inspecteer berekent ook de kosten die nodig zijn om eventuele gebreken te herstellen.

Wanneer wordt een bouwkeuring aangeraden?
De bouwtechnische keuring in de provincie Groningen laat je meestal uitvoeren wanneer je actief bent op de woningmarkt. Met name bij wat oudere woningen is er vaak sprake van onderhoud problematiek. Middels deze woningkeuring komen alle onderhoudspunten boven tafel. In de meeste gevallen wordt dit uitgevoerd wanneer de koop serieus wordt (voor de biedingen van het voorlopig koopcontract). Meestal worden de uitkomsten van de keuring als ontbindende voorwaarden beschreven in de overeenkomst.

Laat ik de bouwkundige keuring uitvoeren voor of na het bod?
Normaal doet men dit in het begin van het biedproces (via een makelaar in De Wilp). Worden er veel gebreken ontdekt? Op basis van de resultaten is het bod dat je uitbrengt gefundeerd, wat je ook goed kunt onderbouwen. Dit maakt de onderhandelingspositie een stuk sterker. Het nadeel is dat het rapport tijd en geld kost, terwijl je nog niet weet wat je exact moet bieden, en of je dat wel kunt lenen.

Wanneer is een meeloopkeuring slim?
Een meeloopkeuring is een vereenvoudigde bouwtechnische schouw zonder rapport. Gezamenlijk met de bouwkundig expert uit de gemeente Westerkwartier doe je een uitvoerige ronde door het huis. De bouwkundige expert bespreekt alles verder mondeling aangaande onderhoudstoestand van de woning. Mogelijke problemen worden meteen aangestipt. De deskundige geeft ook een schatting van de kosten voor de herstelwerkzaamheden. Het belangrijkste voordeel van de mondelinge keuring is het gunstige tarief en de vlugge oplevertermijn.

Plaats een reactie