Bouwkundige keuring Niebert

Direct bouwkeuring aanvragen

Van plan een huis te kopen? Een bouwkundige keuring in Niebert inplannen is dan zeer verstandig. Middels deze inspectie krijg je op hoofdlijnen een beeld van de wat er eventueel nog moet gebeuren en krijg je meer inzicht in de kosten om eventuele gebreken te herstellen. Op basis daarvan sta je sterker bij de onderhandelingen over de prijs. Hieronder bieden wij informatie over de verschillende keuringen waar je uit kunt kiezen, de tarieven en vind je de contactgegevens van bouwkundig adviseurs in Niebert.

 • Een bouwkundige keuring is een onafhankelijke, nauwkeurige inspectie van een woning.
 • Uw bouwkundig inspecteur in Niebert controleert het huis objectief, vakkundig en uitgebreid.
 • Deze persoon kijkt naar visuele waarneembare onderdelen van de woning zoals de sanitaire voorzieningen en of er houtrot is.
 • In het bouwkundig rapport vind je alle bevindingen van de deskundige met tevens een duidelijke berekening van de kosten.
 • Op basis van deze analyse zal je veel inzicht krijgen van de de staat van de woning die je wilt aanschaffen.
 • Kies jij voor een hypotheek met NHG, dan vragen ze deze rapporten soms ter inzage.
 • De uiteindelijke kosten van een bouwkundige inspectie schommelen rond de €295 en €480.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Niebert plannen

Wil jij meteen een onderzoek laten doen naar de huidige staat van een woonobject of van een huis waar je interesse in hebt? Profiteer dan van een handig en voordelig bouwkundig onderzoek. Het betreft een onafhankelijke, visuele keuring van een bestaande woning. Na deze keuring weet je waar en wat er nog aan de woning moet gebeuren. Er wordt gekeken naar o.a. het stucwerk en en of er asbest aanwezig is. Ook krijg je een indicatie van welke kosten er bij komen kijken om de woning te herstellen en te verbeteren. Voorts krijg je meer helderheid over het onderhoud dat er in de komende jaren bij komt. Je hebt de vrijheid om te kiezen voor een specialist die het woonobject gaat inspecteren. De onafhankelijkheid moet wel gewaarborgd zijn. Ondernemingen als o.a. een bouwkundig expert, architectenbureau, een bouwonderneming of taxateur in Niebert.

Een extra voordelige bouwkeuring in februari 2024
Tegen een laag tarief een huis laten onderzoeken? Bekijk de mogelijkheden van een meeloopkeuring (puur mondeling advies). Tijdens het onderzoek van het woonhuis geeft de bouwkundig ingenieur een mondelinge toelichting aangaande achterstallig onderhoud en renovatiepunten. Wil je ook meteen de waarde weten? Of de energieprestaties? Kies dan ook voor een taxatie of een energielabel aanvraag. Hierdoor krijg je soms extra korting. Op Bouwkeuringexpert.nl tref je ook praktische uitleg over Veelgestelde vragen.

Bouwkundige inspectie laten uitvoeren?

Vind een bouwtechnische inspecteur in Niebert

5-stappenplan voor het regelen van een bouwtechnische keuring

 1. Een bouwkundige zoeken

  Allereerst neem je contact op met een expert die het onderzoek gaat uitvoeren. Kies een objectieve en onafhankelijk adviseur. Je kunt terecht bij allerlei architectenbureaus, plaatselijke aannemers en bouwkundige bureaus in Niebert en omgeving.

 2. De keuring van de woning

  Onder begeleiding van de bouwkundige expert, de (huidige) eigenaar & eventueel de makelaar wordt de woning van boven naar beneden nagelopen. De deskundige doorzoekt alles maar laat alles netjes op de plek staan en breekt of hakt niks open. De specialist beschikt doorgaans over een spiegel of vochtmeter.

 3. Conclusies doornemen

  In aansluiting op de keuring vertelt de bouwkundige zijn waarnemingen. Je kunt tevens aanvullende vragen stellen.

 4. Bouwkundig rapport inzien

  Aan de hand van de woninganalyse wordt het bouwkundig keuringsrapport verder geschreven. In dit rapport vind je een overzicht van de woning inclusief foto’s en eventuele gebreken. Daarnaast krijg je ook inzage in een kostenindicatie om het woonobject in orde te maken.

 5. Aankoopprijs bepalen

  Komt het rapport overeen met wat u hoopt? Met het rapport in je broekzak kunnen de biedingen op de woning beginnen. In het achterhoofd heb je dan de eventuele kosten voor onderhoud. Zijn de resultaten nog niet bekend? Zorg dan dat je dit opneemt in de ontbindende voorwaarden die je kunt toevoegen aan het koopcontract.

De huidige kosten van een bouwkundig rapport

De gemiddelde kosten van een bouwrapport variëren tussen de €290 en €430. De uiteindelijke prijs wordt bepaald door diverse onderdelen. De oppervlakte en de inhoud van de woning bepalen voor het grootste deel de prijs. Ook de plek van de woning heeft invloed door de te verwachten reiskosten. Daarbij zitten er grote verschillen in uurtarief tussen de grote en kleine spelers. Zaken waar je op moet letten zijn hoe snel de keuring kan plaatsvinden, de instrumenten die de expert gebruikt en kijk of er referenties zijn van eerdere opdrachtgevers. Dit zie je uiteindelijk ook terug in het totale tarief. In het schema hieronder vergelijk je de verwachte kosten van een bouwkundig rapport in Niebert.

WoonobjectWoonoppervlakGeschatte prijs
Appartementje78 m2295 – €325
Rijtjeshuis105 m2€355 – €385
Hoekhuis147 m2€420 – €430
Geschakelde woning153 m2€455 – €495
Villa192 m2€505 – €535
Samenvatting met de verwachte prijzen van een bouwkundig rapport februari 2024.

Een uitgebreid bouwkundig rapport opvragen?

Bekijk en vergelijk geschikte bouwkundigen in de omgeving

Bouwkundig adviesbureaus vergelijken

Zoek je een lokaal inspectiebureau voor de service van een technische keuring? Aspecten die je moet afwegen bij het keuzeproces voor een inspecteur: een inschatting van de kosten, de oplevertermijn, en van welke instrumenten de expert gebruik maakt. In de tabel hieronder faciliteren we contactgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Niebert die je wellicht van dienst kunnen zijn bij een deskundige en onpartijdige bouwkundige keuring. Of doorzoek adviesbureaus in Nuis, Marum, Boerakker, Tolbert en Midwolde.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-niebert-9365

Aankoopkeuring voor een woonobject

Als je een woning gaat kopen is het vaak zo dat je door het dolle heen bent. Je hebt een blind vlek voor eventuele gebreken die aanwezig zijn. Met behulp van een aankoopkeuring in Niebert bekijkt een onafhankelijk partij het woonobject. Belangrijk, zo weet je snel meer over wat de actuele situatie en staat van de woning is en wat de eventuele herstelkosten zijn.

 • Ga je een woning kopen? Dan heb je een onderzoeksplicht.
 • Middels een aankoopkeuring heb je een gedegen beeld van de woning die je op het oog hebt.
 • Dit onderzoek laat je altijd doen voor het eerste startbod.
 • Het versterkt de onderhandelingspositie over de prijs.

Regel online een verkoopkeuring

Met de verkoopkeuring wordt bedoeld: een inspectie van een bestaande woning of (bedrijfs)gebouw dat jij wil verhuren. Op deze manier geef je de aspirant koper informatie over de gebreken van de woning. Je bent 100% transparant en hebt de informatieplicht naar behoren uitgevoerd. Je wekt daarmee vertrouwen en voorkomt dat je later schadeclaims kunt krijgen.

 • Als woningverkoper ben je wettelijk verplicht om kopers goed in te lichten overde onderhoudssituatie van het huis.
 • Verhoog de potentiële verkoopprijs van je huis.
 • Met name aanbevolen voor woningen van voor 1985.

Wat is precies een opleveringskeuring?

Is de oplevering van jouw nieuwbouwwoning in zicht? Middels een opleveringskeuring weet je zeker dat je geen gebreken over het hoofd ziet. De bouwadviseur loopt de hele woning door (opleverpunten) en weet veel van de bouwprocedures en geldende normen. Hij of zij komt op voor jouw belangen en de aannemer moet deze punten binnen enkele weken aanpakken.

 • Meteen inzicht in eventuele bouwkundige gebreken.
 • Je staat sterker bij eventuele geschillen met deze naschouw.
 • Je betaalt hiervoor tussen de €110 en €225.


Veelgestelde vragen over de keuring van jouw woning

Wat gebeurt er tijdens een bouwkundige keuring?
Een bouwkundig onderzoek is een volledige inspectie van een huis met rapportage. De reden van deze bouwtechnische keuring is om meer inzicht te krijgen in de gebreken van een woning. De deskundige geeft ook een indicatie van de minimale investeringen om eventuele gebreken te herstellen.

Op welke moment moet ik een bouwkeuring uitvoeren?
Een gedegen bouwtechnische keuring in de provincie Groningen wordt geadviseerd zodra jij actief bent op de woningmarkt. Des te ouder de woning is, des te groter de kans op verschillende gebreken. Aan de hand van de woningkeuring komen alle onderhoudspunten boven tafel. In veel gevallen wordt het onderzoek gestart voordat het openingsbod wordt gedaan. Mede worden de resultaten van het onderzoek als ontbindende voorwaarden opgenomen in het koopcontract.

Laat ik de bouwkundige keuring uitvoeren voor of na het bod?
Je kunt dit het beste laten doen in het begin van het biedproces (via een makelaar in Niebert). Is er veel onderhoud nodig? Op basis van het rapport kan je dan een lager bod uitbrengen, wat goed te onderbouwen is met de feiten. Dit maakt de onderhandelingspositie een stuk sterker. Houd er rekening mee dat je al wel kosten kwijt bent voor dit rapport, terwijl je helemaal niet weet of je voldoende kunt bieden.

Kan ik voordelig een meeloopkeuring doen?
Een meeloopkeuring is een eenvoudige schouw van de woning zonder verslaglegging. Tegelijk met de bouwkundig inspecteur uit de gemeente Westerkwartier wordt de woning van boven naar beneden nagelopen. De bouwkundige expert vertelt jou mondeling alles aangaande de onderhoudssituatie van het huis. Mogelijke problemen worden direct aangewezen en besproken. De deskundige weet vaak ook de kosten om de onderhoudspunten te verbeteren. Waarom mensen kiezen voor de mondelinge keuring is de lage prijs en de vlugge oplevertermijn.

Plaats een reactie