Bouwkundige keuring Kollumerpomp

Direct bouwkeuring aanvragen

Ga je een (oudere) woning kopen? Een bouwkundige keuring in Kollumerpomp laten uitvoeren is dan zeer verstandig. Op die manier krijg je inzicht in de de gebreken van een woning en krijg je meer inzicht in de onkosten die eventueel nodig zijn voor herstelwerk. Met deze informatie is de onderhandelingspositie een stuk gunstiger. Hieronder tref je praktische info over de verschillende keuringen die er zijn, de financiële aspecten en tref je de adresgegevens van bouwkundig adviseurs in Kollumerpomp.

 • Een bouwkundige keuring betekent meer inzicht in gebreken van een huis.
 • Zo’n bouwkundig inspecteur in Kollumerpomp bekijkt de woning op een groot aantal onderdelen.
 • Hij of zij kijkt naar veel voorkomende problemen en focusgebieden zoals onder andere de meterkast en en de toepassingen van isolatie.
 • In het bouwkundig rapport lees je per onderdeel een uitgebreide documentatie inclusief een overzicht van de onderhoudskosten.
 • Met deze documenten heb jij meer zekerheid over de onderhoudsstatus van de woning waar je mogelijk een bod op uit wil brengen.
 • Bij een hypotheek met NHG is is vaak zelfs zo dat de keuring verplicht is.
 • De uiteindelijke kosten van een bouwkundige inspectie liggen tussen de €340 en €460.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Kollumerpomp afspreken

Behoefte aan een indicatie van de huidige staat van je woning of van een woonobject dat je misschien wel wilt kopen? Vraag dan eens naar de mogelijkheden van een transparant en voordelig bouwkundig onderzoek. Het is een rapport waarin de staat van een woning wordt beoordeeld. Aan de hand van deze keuring zijn de verbeterpunten en gebreken direct inzichtelijk. Onderdelen waar naar gekeken wordt zijn o.a. de gevel en en de staat van de elektrische installatie. Ook weet je welke kosten er bij komen kijken om verbeteringen aan de woning aan te brengen. Tevens krijg je een idee van het onderhoud voor de lange termijn. Jij kan zelf een keuze maken voor een inspecteur die de woning komt inspecteren. Het is wel nodig dat dit een onafhankelijke partij is. Je kunt terecht bij een bouwkundig specialist, architectenbureau, een lokale aannemer of taxateur in Kollumerpomp.

Een extra voordelige bouwkeuring in juli 2024
Voordelig een woonobject laten checken? Ga dan voor een meeloopkeuring waarbij er achteraf een mondelinge toelichting is. Tijdens het onderzoek van het gebouw geeft de bouwkundig expert gelijk mondeling zijn bevindingen door aangaande achterstallig onderhoud en renovatiepunten. Wil je ook meteen de waarde weten? Of wil je weten hoeveel energie de woning verbruikt? Regel ook direct een woningtaxatie en/of energielabel check. Dit scheelt veel geld. Op ons informatieplatform vind je ook meer toelichtingen over Prijzen bouwkundige keuring.

Bouwkundige inspectie laten uitvoeren?

Bekijk een betrouwbare bouwtechnische inspecteur in Kollumerpomp

5-stappenplan voor het regelen van een bouwtechnische keuring

 1. Selecteer een bouwkundige

  Als eerste zoek je een deskundige die de woning gaat onderzoeken. Zorg dat deze persoon objectief en betrouwbaar is. Je kunt kiezen uit een aantal architectenbureaus, regionale aannemers en bouwkundige bureaus in Kollumerpomp en omgeving.

 2. De keuring van de woning

  Gezamenlijk met je bouwkundige expert, de (huidige) eigenaar & wellicht een makelaar loop je alles in het huis na. De inspecteur loopt alles na maar verplaatst geen inboedel en er worden geen betimmeringen verwijderd. Hij of zij beschikt doorgaans over een ladder of een uitschuifbare inspectiespiegel.

 3. Resultaten doornemen

  Na afloop van de wooninspectie omschrijft de bouwkundige zijn beoordeling. Je kunt tevens aanvullende vragen stellen.

 4. Bouwkundig rapport inzien

  Gebaseerd op de huis-analyse komt een bouwkundig keuringsrapport tot stand. In dit stuk staat een lijst met de bouwkundige staat van de woning en welke onderhoudswerkzaamheden nu en in de toekomst noodzakelijk zijn. Bijgevoegd vind je hier een overzicht met de kosten om het verblijf weer in een goede conditie te krijgen.

 5. Bod uitbrengen en onderhandeling

  Zijn de bevindingen in het rapport positief? Met de uitkomsten van het onderzoek kunnen de biedingen op de woning beginnen. Maak bij de onderhandeling gebruik van de aangetoonde gebreken. Wacht je nog op de uitkomsten? Dan zou je dit kunnen opnemen in de zogenaamde ontbindende voorwaarden.

De actuele kosten van een bouwkundig rapport

De kosten van een bouwrapport schommelen tussen de €340 en €445. Het kostenplaatje bestaat uit meerdere onderdelen. Woonoppervlakte in M2 en inhoud in M3 spelen de grootste rol. Ook de woonplaats is van invloed op de prijs omdat er soms reiskosten worden berekend. Ook zitten er forse prijsverschillen tussen de grote en kleine spelers. Let vooral op wachttijd, de deskundigheid en ervaring van de expert en naar reviews van andere klanten. Al deze punten kunnen invloed hebben op de totaalprijs. In de bijgaande tabel vergelijk je de huidige kosten van een bouwkundig rapport in Kollumerpomp.

Type huis GroottePrijsberekening
Studio92 m2300 – €325
Rijtjeshuis100 m2€350 – €370
Hoekpand145 m2€425 – €435
Twee onder één kap150 m2€450 – €500
Vrijstaand189 m2€525 – €545
Tabel met de tarieven van een bouwkundig rapport juli 2024.

Een uitgebreid bouwkundig rapport opvragen?

Vraag prijzen op bij goede bouwkundigen in de omgeving

Bekende bouwkundig adviesbureaus

Ben je op zoek naar een goed inspectiebureau voor advies over een technische keuring? Zaken die belangrijk zijn wanneer je op zoek gaat naar een inspecteur: de prijsverwachting, de snelheid, en welke instrumenten worden er gebruikt. In de lijst hierna bekijk je adres- en contactgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Kollumerpomp die je mogelijk kunt inschakelen voor een complete en objectieve bouwkundige keuring. Of zoek adviesbureaus in Augsbuurt, Kollum, Drogeham, Kootstertille en Twijzelerheide.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-kollumerpomp-9293

Wat is het belang van een aankoopkeuring?

Wanneer je ergens een mooie woning hebt zien staan ben je misschien wel helemaal verliefd op het huis. De gebreken van een woning kan je dan niet meer zien. Aan de hand van een aankoopkeuring in Kollumerpomp bekijkt een onafhankelijk specialist de woning. Handig, want dankzij deze keuring weet je nauwkeurig wat de actuele situatie en staat van de woning is en welke kosten er nog bij komen kijken.

 • De kopende partij heeft een wettelijke onderzoeksplicht.
 • Dankzij een aankoopkeuring krijg je een realistisch beeld van het huis waar je misschien een bod op wilt uitbrengen.
 • Idealiter laat je dit doen voordat je het bod doet.
 • Hiermee sta je een stuk sterker in de onderhandeling.

Een verkoopkeuring bij verkoop van je huis

Een verkoopkeuring is een objectieve beoordeling van een bestaande woning of (bedrijfs)gebouw die binnenkort op de markt komt. Op deze manier verstrek je de benodigde info over de bouwkundige staat van de woning. Je geeft volledige duidelijkheid en bovendien voldoe je zo ook aan de informatieplicht. De kopende partij krijgt zo meer vertrouwen en het kan later veel problemen voorkomen.

 • Als woningbezitter is het wettelijk je plicht de potentiële koper op de hoogte te brengen van onderhoudstoestand van de woning.
 • Verhoog de potentiële verkoopprijs van je huis.
 • Wordt met name uitgevoerd voor relatief oude woningen (van voor 1985).

Wanneer een opleveringskeuring laten uitvoeren?

Is je nieuwbouwwoning bijna klaar en wordt het opgeleverd? Middels een opleveringskeuring weet je zeker dat je geen gebreken over het hoofd ziet. De bouwkundige loopt de opleverpunten van de vooroplevering na en past zijn vaardigheden toe rondom de regels en normen in de bouw. De bouwkundige staat aan jouw kant en je kunt de aannemer verantwoordelijk houden.

 • Eventuele gebreken worden direct aangewezen.
 • Een grondige naschouw versterkt de positie ten opzichte van de aannemer.
 • Je betaalt hiervoor tussen de €105 en €215.


Veelgestelde vragen over de woninginspectie

Wat heb ik aan een bouwkundige keuring?
Een bouwkundig onderzoek wil zeggen een grondige en visuele inspectie van een woonobject. Doorgaans voert men deze bouwtechnische keuring uit om de staat van een woning in kaart te brengen. Daarbij geeft het inzicht in de te verwachten kosten om de woning toekomstbestendig te maken.

Wanneer is zo’n bouwkeuring noodzakelijk?
Een bouwtechnische keuring in de provincie Friesland wordt geadviseerd wanneer je actief bent op de woningmarkt. Des te ouder de woning is, des te groter de kans op diverse problemen. Aan de hand van de woningkeuring komen alle onderhoudspunten boven tafel. Meestal wordt de keuring uitgevoerd wanneer de koop serieus wordt (voor de biedingen van het voorlopig koopcontract). Ook worden de uitslagen van de keuring als ontbindende voorwaarden beschreven in de overeenkomst.

Bouwkundige keuring: voor of na bod laten doen?
Het is aan te raden dit te doen in het begin van het biedproces (via een makelaar in Kollumerpomp). Zijn er veel herstelwerkzaamheden nodig? Op basis van de resultaten komt het bod niet uit de lucht vallen, wat je ook goed kunt onderbouwen. Zo creëer je een goede uitgangssituatie in de onderhandelingen. Houd er rekening mee dat je wel kosten maakt voor het rapport, terwijl je niet weet je het bod voldoende is.

Wanneer wordt de meeloopkeuring aangeraden?
Een meeloopkeuring is een eenvoudige bouwtechnische schouw zonder rapport. Begeleid door de bouwkundig expert uit de gemeente Noardeast-Fryslân loop je hele woning door. De bouwkundige expert deelt direct zijn bevindingen gerelateerd aan de bouwkundige staat van de woning. Potentiële zorgelijke constateringen worden dan direct gesignaleerd. De specialist weet vaak ook de kosten om deze problemen te verhelpen. Waarom mensen kiezen voor de mondelinge keuring is de relatief lage prijs en de vlugge oplevertermijn.

Plaats een reactie