Bouwkundige keuring Nuis

Direct bouwkeuring aanvragen

Heb je interesse in een bepaalde woning? Een bouwkundige keuring in Nuis inplannen is dan zeker aan te raden. Met behulp van de inspecteur krijg je een goed beeld van de staat van de woning en krijg je duidelijkheid over de verwachte investering die nog nodig is om te renoveren. Zo worden de onderhandelingen transparanter. Op dit informatieplatform bekijk je aanvullende informatie over de verschillende keuringen die er zijn, de prijzen en verschaffen we de adresgegevens van bouwkundig adviseurs in Nuis.

 • Een bouwkundige keuring is een grondige inspectie van de woning die je wilt kopen of verkopen.
 • Jouw bouwkundig inspecteur in Nuis bekijkt de woning op een objectieve en deskundige manier.
 • Deze persoon kijkt naar alle zichtbare onderdelen zoals de staat van het dak, dakpannen en de staat van de CV-ketel.
 • Het bouwkundig rapport bevat per onderdeel een uitgebreide documentatie met hierbij een kostenberekening.
 • Aan de hand van dit rapport krijg je een concreet beeld van de de onderhoudsstatus van de woning die je op het oog hebt.
 • In het geval van een NHG-hypotheek kan de bank zeggen dat ze perse een keuring willen zien.
 • De huidige prijzen van een bouwkundige inspectie schommelen rond de €315 en €445.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Nuis laten uitvoeren

Behoefte aan een analyse van de staat (en gebreken) van jouw appartement of van een huis waar je interesse in hebt? Kies dan voor een uitgebreid en betaalbaar bouwkundig onderzoek. Het gaat hier om een objectieve en nauwkeurige inspectie van een woonobject. Via deze keuring weet je precies welk onderhoud er op korte en lange termijn nodig is. Er wordt bijvoorbeeld gekeken naar de gevel en en de aanwezigheid van asbest, lood en termieten. Hiermee weet je welke kosten er gemaakt moeten worden om de geconstateerde issues op te pakken. Daarbij krijg je een beeld van het onderhoud dat in de toekomst moet worden uitgevoerd. Je bent vrij om zelf een bedrijf te kiezen dat het woonobject gaat inspecteren. Uiteraard moet het een onpartijdige partij zijn. Onder andere een bouwkundig specialist, architectenbureau, een bouwpartij of taxateur in Nuis.

Een bouwkeuring voor een lage prijs in juni 2024
Zonder veel kosten een woning laten inspecteren? Kijk dan eens naar een zogenaamde meeloopkeuring (ook wel mondeling). Bij het doorlopen van het appartement geeft de bouwkundig ingenieur snelle en concrete adviezen over de verbeterpunten en aandachtsgebieden. Heb je ook een verwachte woningwaarde nodig? Of ook bekijken welk energielabel er van toepassing is? Combineer het dan met een complete taxatie en/of energielabel check. Soms kan dit door dezelfde partij worden uitgevoerd. Op deze website tref je ook praktische informatie over Oplevering nieuwbouw keuring.

Bouwtechnische keuring nodig?

Bekijk een betrouwbare bouwtechnische inspecteur in Nuis

In vijf stappen een een bouwtechnische keuring laten uitvoeren

 1. Zoek bouwkundig adviseur

  Allereerst neem je contact op met een expert die de woning gaat onderzoeken. Objectiviteit en onafhankelijkheid zijn hierbij van belang. Er zijn verschillende architectenbureaus, bouwbedrijven en bouwkundige bureaus in Nuis (en de regio).

 2. Woninginspectie

  In samenspraak met de bouwkundige expert, de verkopende partij & de verkoopmakelaar wordt de woning van boven naar beneden nagelopen. De bouwspecialist checkt alles maar verplaatst geen meubels en maakt niets open. Deze persoon gebruik vaak een ladder of een uitschuifbare inspectiespiegel.

 3. Resultaten doornemen

  Direct na de woninganalyse meldt de bouwkundige zijn beoordeling. Je kunt direct vragen stellen.

 4. Het bouwkundig rapport

  Steunend op het woningonderzoek wordt een bouwkundig keuringsrapport opgesteld. In dit rapport is een beoordeling te vinden met de waarnemingen en eventuele gebreken. Bijgevoegd vind je in het rapport een overzicht van de herstelkostenom het woonhuis in orde te maken.

 5. Waarde van de woning bepalen

  Is de beoordeling zoals gehoopt? Dan kan je met een gerust gevoel een bod uitbrengen. Maak bij de onderhandeling gebruik van de eventuele herstelwerkzaamheden die uitgevoerd moeten worden. Wacht je nog op de uitkomsten? Kies er dan voor dit te benoemen in de zogenaamde ontbindende voorwaarden.

Kosten van een bouwkundig rapport per type woning

De kosten van een bouwrapport voor een gemiddelde woning schommelen tussen de €330 en €485. Het kostenplaatje hangt af van verschillende facetten. Oppervlakte (m3) en oppervlakte (m2) spelen de grootste rol. Ook de plek van de woning speelt een rol in verband met de reiskosten. Daarbij zit er natuurlijk ook weer prijsverschil tussen de landelijke en regionale bureaus. Overweeg factoren zoals de levertijd, de hulpmiddelen die de deskundige gebruikt en naar de professionaliteit van de inspecteur. Dit zie je uiteindelijk ook terug in het kostenplaatje. In de tabel hieronder bieden wij de te verwachten kosten van een bouwkundig rapport in Nuis.

Soort huisAantal m2Prijsindicatie
Appartementje85 m2285 – €320
Rijtjeshuis120 m2€350 – €365
Kopwoning144 m2€420 – €445
2-onder-1 kap170 m2€460 – €480
Landhuis195 m2€505 – €545
Schema met de tarieven van een bouwkundig rapport juni 2024.

Bouwkundig rapport laten uitvoeren?

Bekijk info van professionele bouwkundigen bij jou in de buurt

Betrouwbare bouwkundig adviesbureaus

Ben je op zoek naar een goed inspectiebureau voor advies over een technische keuring? Onderwerpen die je zeker moet meewegen op het moment dat je een inspecteur selecteert: de prijzen, de levertijd, en van welke hulpmiddelen de specialist gebruik maakt. In onderstaande tabel vind je contact- en adresgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Nuis die potentieel hun service kunnen verlenen bij een grondige en onpartijdige bouwkundige keuring. Of overweeg adviesbureaus in Marum, Boerakker, Tolbert, Midwolde en Nietap.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-nuis-9364

Plan direct online een aankoopkeuring in

Op het moment dat je een fraaie woning hebt gezien wil het nog wel eens gebeuren dat je hier helemaal vol van bent. De gebreken van de woning zie je dan soms niet meer. Via een aankoopkeuring in Nuis analyseert een neutrale expert het verblijf. Een aanrader, want dankzij deze keuring weet je nauwkeurig wat de actuele situatie en staat van de woning is en een indicatie van de tarieven om problemen op te lossen.

 • Ga je een woning kopen? Dan heb je een onderzoeksplicht.
 • Door middel van een aankoopkeuring vorm je een betrouwbaar beeld van het nieuw aan te kopen huis.
 • Laat de keuring uitvoeren voordat je een bod uitbrengt.
 • Je bent zo 100% zeker van de zaak tijdens de onderhandelingen.

Verkoopkeuring uit laten voeren

Een verkoopkeuring houdt in: een gedegen review van een huis dat je wilt verkopen. Hiermee verschaf je potentiële kopers inzicht in de actuele staat waarin de woning verkeert. Je trekt hiermee de onderhandelingen naar je toe en bovendien voldoe je zo ook aan de informatieplicht. Je creëert een stukje extra vertrouwen en voorkomt dat je later schadeclaims kunt krijgen.

 • Als eigenaar van een huis is het wettelijk je plicht de koper te informeren over de bouwkundige staat van het woonobject.
 • Vergroot het vertrouwen en vergroot de verkoopkansen.
 • Met name interessant voor oudere woningen (vanaf 1985).

Opleveringskeuring voor een nieuwbouwwoning

Een nieuwbouwwoning kent vaak nog veel problemen bij oplevering. Met een opleveringskeuring wordt de nieuwe woning zorgvuldig gecontroleerd. De bouwkundig expert controleert alle opleverpunten en weet precies hoe het zit met de bouwprocedures en geldende normen. De bouwspecialist is objectief en je kunt de aannemer aanspreken op nalatigheid.

 • De geconstateerde problemen moeten worden hersteld.
 • Met het naschouw-rapport sta je sterk bij eventuele geschillen.
 • Tarieven variëren tussen de €110 en €210.


Veelgestelde vragen over de keuring van jouw woning

Wat houdt een bouwkundige keuring in?
Plan direct een bouwkundig onderzoek voor een onafhankelijke visuele keuring van een woning. De bouwtechnische keuring is in het leven geroepen om de staat van een woning in kaart te brengen. Je krijgt nadere toelichting over de herstelkosten die nodig zijn om de woning in goede staat te brengen.

Wanneer wordt een bouwkeuring aangeraden?
Een gedegen bouwtechnische keuring in de provincie Groningen wordt geadviseerd zodra jij een bod wilt uitbrengen op een woning. Des te ouder de woning is, des te groter de kans op meerdere probleemgebieden. Aan de hand van de woningkeuring heb je direct inzicht in deze problemen. Dikwijls wordt het pas in gang gezet zodra er een voorlopig koopcontract getekend is. Evenzeer worden eventuele verrassende conclusies van dit onderzoek als ontbindende voorwaarden opgenomen in de koopovereenkomst.

Een bouwkundige keuring voor of na het bod laten opstellen?
Ons advies: laat het doen voordat de biedingen beginnen (via een makelaar in Nuis). Moet er nog veel aan de woning gebeuren? Op basis van de resultaten kan je een bod doen dat past bij de kwaliteit van de woning, wat je ook goed kunt onderbouwen. Zo creëer je een goede uitgangssituatie in de onderhandelingen. Minpunt is dat je de kosten van het rapport zelf moet betalen, maar je er nog niet zeker van bent of het bod dat je wilt doen wel hoog genoeg is.

Is een meeloopkeuring een goed alternatief?
De meeloopkeuring wordt omschreven als een woningschouw waar je achteraf geen rapportage ontvangt. Begeleid door de bouwkundig specialist uit de gemeente Westerkwartier doe je een uitvoerige ronde door het huis. De bouwkundige expert komt direct met zijn belangrijkste opmerkingen gerelateerd aan de bouwkundige staat van de woning. Potentiële zorgelijke constateringen worden dan direct gesignaleerd. De specialist verstrekt ook een kleine calculatie van de werkzaamheden die nodig zijn om de woning te herstellen. Een groot voordeel van deze mondelinge keuring is de lage prijs en de vlugge oplevertermijn.

Plaats een reactie