Bouwkundige keuring Wageningen

Direct bouwkeuring aanvragen

Een koophuis op het oog? Een bouwkundige keuring in Wageningen laten doen is dan zeer verstandig. Zo krijg je een idee van de de gebreken van een woning en ontvang je een inschatting van de kosten om het object in goede staat te brengen. Op basis daarvan sta je sterker bij de onderhandelingen over de prijs. Op de verschillende pagina’s van dit portaal kan je aan de slag met uitgebreide informatie over hoe je een keuring aanvraagt, de tarieven en doorzoek je een overzicht met bouwkundig adviseurs in Wageningen.

 • Een bouwkundige keuring is een onafhankelijke, nauwkeurige inspectie van een woning.
 • Een bouwkundig inspecteur in Wageningen bekijkt het huis op een objectieve en deskundige manier.
 • Deze persoon kijkt naar alle zichtbare onderdelen zoals de staat van de algehele kavel en en de staat van de elektrische installatie.
 • In het bouwkundig rapport tref je alle bevindingen van de deskundige met hierbij een kostenberekening.
 • Aan de hand van dit rapport weet je alles over de staat van de woning waarop jij wilt bieden.
 • In het geval van een NHG-hypotheek kan de bank zeggen dat ze perse een keuring willen zien.
 • De gemiddelde kosten van een bouwkundige inspectie schommelen tussen de €285 en €460.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Wageningen afspreken

Behoefte aan een indicatie van de algehele staat van jouw eigen woning of van een woonobject dat je misschien wel wilt kopen? Kies dan voor een verhelderend en betaalbaar bouwkundig onderzoek. Dit is eigenlijk een grondige inspectie van de bouwtechnische staat van een woning. Dankzij deze keuring weet je waar de kwetsbaarheden van de woning liggen. De inspecteur bekijkt o.a. de dakbedekking en en de staat van de CV-ketel. Hiermee weet je wat de financiële consequenties zijn om mogelijke gebreken op te lossen. Ook krijg je meer zekerheid over het onderhoud voor de lange termijn. Je mag zelf een adviesbureau inschakelen die langskomt om deze keuring te doen. Het is essentieel dat hij/zij onafhankelijk is. Onder andere een bouwkundig adviesbureau, architectenbureau, een plaatselijke aannemer of taxateur in Wageningen.

Een extra voordelige bouwkeuring in juli 2024
Zonder veel kosten een woning laten inspecteren? Probeer dan een zogenaamde meeloopkeuring (ook wel mondeling). Bij de bezichtiging van het woonobject geeft de bouwkundige een mondelinge toelichting van alle bouwkundige aspecten. Ben je benieuwd naar de potentiële verkoopprijs? Of wil je het energielabel weten? Kies dan ook voor een woningtaxatie en/of energielabel check. Soms kan dit door dezelfde partij worden uitgevoerd. Op ons informatieplatform tref je ook praktische uitleg over Oplevering nieuwbouw keuring.

Bouwkundig onderzoek regelen?

Maak een afspraak met een bouwtechnische inspecteur in Wageningen

In 5 stappen een bouwtechnische keuring opvragen

 1. Selecteer een bouwkundige

  Allereerst moet je een deskundige hebben die de keuring gaat uitvoeren. Kies een objectieve en onafhankelijk adviseur. Er bestaan verschillende architecten, bouwbedrijven en bouwkundige bureaus in Wageningen (en de regio).

 2. Keuring van het woonobject

  In overeenstemming met de bouwkundige expert, de verkopende partij en/of de makelaar loop je hele woning door. De inspecteur checkt alles maar verplaatst niets en breekt niets af om bijvoorbeeld een lekkage op te sporen. De specialist neemt altijd spullen mee zoals een zaklamp, spiegel, ladder en vochtmeter.

 3. Resultaten bespreking

  Meteen na het woningonderzoek beschrijft de bouwkundigezijn oordeel. Je kunt direct vragen stellen.

 4. Ontvangst bouwkundig rapport

  Aan de hand van het woningonderzoek wordt het bouwkundig keuringsrapport verder ingevuld. Daarin lees je alle opvallende zaken en de staat van de woning en achterstallige onderhoudspunten. Daarnaast krijg je ook inzage in een tariefoverzicht om het woonobject te herstellen en/of renoveren.

 5. Bod voorbereiden

  Komt het rapport overeen met wat u hoopt? Nu kan je een openingsbod uitbrengen. Maak bij de onderhandeling gebruik van de eventuele herstelwerkzaamheden die uitgevoerd moeten worden. Kan het nog even duren voordat het rapport beschikbaar is? Dan is het belangrijk om dit op te laten nemen in de ontbindende voorwaarden die je kunt toevoegen aan het koopcontract.

De huidige kosten van een bouwkundig rapport

De prijzen van een bouwrapport schommelen tussen de €300 en €450. De totale prijs wordt vastgesteld op basis van verschillende factoren. De oppervlakte en de inhoud van de woning bepalen voor het grootste deel de prijs. Ook de regio is van belang (met het oog op reiskosten). Bovendien zit er ook weer veel prijsverschil tussen de verschillende adviesbureaus. Kijk altijd goed naar levertermijn, de deskundigheid en ervaring van de expert en kijk of er recensies zijn van andere consumenten. Dit heeft allemaal invloed op de totaalprijs. In de onderstaande tabel bekijk je de te verwachten kosten van een bouwkundig rapport in Wageningen.

Soort huisGrootteGeschatte kosten
Appartement85 m2€275 – €305
Rijtjeshuis121 m2€345 – €380
Hoekpand150 m2€405 – €445
2-onder-1 kap174 m2€470 – €485
Landhuis186 m2€520 – €540
Lijst met de tarieven van een bouwkundig rapport juli 2024.

Onafhankelijk bouwkundig rapport nodig?

Bekijk professionele bouwkundigen bij jou in de buurt

Overzicht bouwkundig adviesbureaus

Op zoek naar een inspectiebureau voor tips en hulp bij een technische keuring? Dingen die belangrijk zijn bij het uitzoeken van de juiste inspecteur: de kosten, levertermijn, en welke extra instrumenten er worden ingezet. In onderstaande tabel overhandigen we adres- en contactgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Wageningen die wellicht beschikbaar zijn voor een deskundige en onpartijdige bouwkundige keuring. Of doorzoek adviesbureaus in Lingewaard, Overbetuwe, West Maas en Waal, Druten en Beuningen.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-wageningen-6705

Regel online een aankoopkeuring

Als je een gave woning voorbij hebt zien komen wil het nog wel eens gebeuren dat je hier helemaal vol van bent. Je bent blind voor de mogelijk aanwezig problemen. Door gebruik te maken van een aankoopkeuring in Wageningen checkt een onpartijdige specialist het verblijf. Verstandig, zo ontvang je betrouwbare details over wat de gesteldheid van de woning is en welke onderhoudskosten er om de hoek komen kijken.

 • Je hebt altijd een onderzoeksplicht als woningkoper.
 • Door middel van een aankoopkeuring heb je een gedegen beeld van het nieuw aan te kopen huis.
 • Dit onderzoek laat je altijd doen voor het eerste startbod.
 • Het versterkt de onderhandelingspositie over de prijs.

verkoopkeuring voor een woonobject

Met de verkoopkeuring wordt bedoeld: een objectieve beoordeling van een pand dat je in de verkoop wil doen. Zo verschaf je potentiële kopers inzicht in de gebreken van de woning. Je stimuleert hiermee een hogere verkoopprijs en neemt je informatieplicht verantwoordelijkheid. Je bouwt vertrouwen op bij de andere partij en voorkomt dat je later schadeclaims kunt krijgen.

 • Als woningbezitter ben je wettelijk verplicht om kopers van informatie te voorzien over de bouwkundige staat van het woonobject.
 • Je woning wordt een stuk interessanter.
 • Wordt vaak uitgevoerd bij woningen gebouwd voor 1985.

Opleveringskeuring voor een nieuwbouwwoning

Een nieuwbouwwoning moet voor oplevering goed worden gecontroleerd. Met een opleveringskeuring mag je er op vertrouwen dat er geen gebreken over het hoofd gezien worden. De bouwkundig expert gaat na een vooroplevering opnieuw de woning in voor de opleverpunten en weet veel van de bouwprocedures en geldende normen. De bouwspecialist is objectief en je kunt de aannemer aanspreken op nalatigheid.

 • Gebreken worden direct opgelost.
 • Je staat sterker bij eventuele geschillen met deze naschouw.
 • Kosten variëren tussen de €105 en €220.


Veelgestelde vragen over de keuring van woningen

Wat gebeurt er tijdens een bouwkundige keuring?
Wanneer je kiest voor een bouwkundig onderzoek ontvang je een volledige inspectie van een huis met rapportage. Het doel van een bouwtechnische keuring is om de staat van een woning in kaart te brengen. Het rapport beschrijft de benodigde kosten om de woning op te knappen.

In welke situatie is een bouwkeuring aan te raden?
Een onafhankelijke bouwtechnische keuring in de provincie Gelderland komt in beeld in het geval je mogelijk een woning wilt kopen. Met name bij wat oudere woningen is er vaak sprake van onderhoud problematiek. Met deze woningkeuring weet je wat je koopt. Dikwijls wordt het pas in gang gezet als er intentieverklaring is getekend (voorlopig koopcontract). Mede worden de zaken die worden aangetroffen bij het onderzoek in de koopovereenkomst als ontbindende voorwaarden worden beschreven.

Een bouwkundige keuring voor of na het bod laten opstellen?
Normaal doet men dit voor je een bod doet (via een makelaar in Wageningen). Moet er nog veel aan de woning gebeuren? Met het rapport in je broekzak kan je dan een lager bod uitbrengen, wat goed te onderbouwen is met de feiten. Dit versterkt de onderhandelingspositie aanzienlijk. Het nadeel is dat het rapport tijd en geld kost, maar je nog niet zeker weet of je een bod kunt doen.

Wat is een meeloopkeuring?
Een meeloopkeuring betekent een woningschouw zonder verdere rapportage. Samen met de bouwkundig specialist uit de gemeente Wageningen loop je hele woning door. De bouwkundige expert komt direct met zijn belangrijkste opmerkingen gerelateerd aan de onderhoudssituatie van het huis. Potentiële noodzakelijke onderhoudspunten worden direct aangewezen en besproken. Deze inspecteur kent ongeveer de kosten om deze problemen te verhelpen. Het grote voordeel van zo’n mondelinge keuring is de voordelige prijs en de vlugge oplevertermijn.

Plaats een reactie