Bouwkundige keuring Smilde

Direct bouwkeuring aanvragen

Heb je plannen om een huis te kopen? Een bouwkundige keuring in Smilde laten doen is dan zeer verstandig. Op die manier krijg je een goed beeld van de bouwkundige staat van het huis en kom je achter de herstelkosten op korte- en lange termijn. Door deze inzichten is de onderhandelingspositie een stuk gunstiger. In onze uitgebreide documentatie lees je meer praktische info over hoe en wanneer je een keuring aanvraagt, de investeringen en verschaffen we de adresgegevens van bouwkundig adviseurs in Smilde.

 • Een bouwkundige keuring is een nauwkeurige en onafhankelijke keuring van de woning.
 • Zo’n bouwkundig inspecteur in Smilde inspecteert het huis middels een uitgebreide checklist.
 • De expert kijkt naar visuele waarneembare onderdelen van de woning zoals bijv. de kozijnen, het schilderwerk en of er asbest aanwezig is.
 • In het bouwkundig rapport lees je alle documentatie en analyses incl. direct noodzakelijke kosten en kosten die er op termijn aankomen.
 • Zo krijg je een beeld van de de huidige staat van de woning die je op het oog hebt.
 • Sluit je een hypotheek met NHG af, dan wordt dit mogelijk zelfs verplicht gesteld.
 • De uiteindelijke kosten van een bouwkundige inspectie schommelen tussen de €315 en €490.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Smilde plannen

Wil je snel duidelijkheid over de algehele staat van jouw eigen woning of van een woonobject dat je misschien wel wilt kopen? Profiteer dan van een uitgebreid en betaalbaar bouwkundig onderzoek. Dit is een vaststelling van de bouwkundige kwaliteit van een woning. Na deze keuring weet je precies welke gebreken de woning heeft. Onderdelen waar naar gekeken wordt zijn o.a. de kozijnen, het schilderwerk en de CV-ketel en/of HR-ketel. Hiermee wordt het overzichtelijk wat de financiële consequenties zijn om verbeteringen aan de woning aan te brengen. Ook krijg je een overzicht van onderhoud en renovaties die op de lange termijn nodig zijn. Je bent vrij om zelf een bedrijf te kiezen dat de keuring uitvoert. Deze persoon moet wel onafhankelijke zijn. Ondernemingen als o.a. een bouwkundig adviesbureau, een architect, een bouwonderneming of taxateur in Smilde.

Een betaalbare bouwkeuring laten uitvoeren in februari 2024
Een betaalbare technische keuring laten uitvoeren? Bekijk de mogelijkheden van een snelle en betaalbare meeloopkeuring (mondeling). Ten tijde van de controle van het huis geeft de bouwkundig inspecteur een mondelinge toelichting van alle bouwkundige aspecten. Wil je ook meteen de waarde weten? Of meer duidelijkheid over het energielabel? Plan dan ook meteen een complete taxatie of een energielabel aanvraag. Dit bespaart veel geld. Op Bouwkeuringexpert.nl vind je ook meer uitleg over Bouwkundig rapport spoed.

Bouwkundige inspectie laten uitvoeren?

Vergelijk erkende bouwtechnische inspecteurs in Smilde

In 5 stappen een bouwtechnische keuring opvragen

 1. Bouwkundige zoeken en vergelijken

  Als eerste neem je contact op met een expert die het onderzoek gaat uitvoeren. Kies een objectieve en onafhankelijk adviseur. Je kunt terecht bij verschillende architecten, plaatselijke aannemers en bouwkundige bureaus in Smilde (regio).

 2. De technische keuring

  Begeleid door de bouwkundige expert, de huidige eigenaar en / of wellicht een makelaar wordt de woning van boven naar beneden nagelopen. De bouwspecialist analyseert alles maar verplaatst niks en richt dus nooit schade aan. De ingenieur heeft hiervoor o.a. een zaklamp, spiegel, ladder en vochtmeter.

 3. Doorspreken conclusies

  Meteen na de huisbeoordeling vertelt de bouwkundige zijn bevindingen. Hier is ook ruimte voor vragen.

 4. Bouwkundig rapport inzien

  Op basis van de huisbeoordeling wordt een bouwkundig keuringsrapport opgesteld. In dit stuk staat een lijst met de observaties en achterstallige onderhoudspunten. Daarbij vind je in het rapport een overzicht van de herstelkostenom het woonhuis weer in een goede conditie te krijgen.

 5. Bod voorbereiden

  Zijn de bevindingen in het rapport positief? Op basis van de resultaten kun je met zekerheid een openingsbod doen. Daarbij kun je de lagere prijs verdedigen met de eventuele herstelwerkzaamheden die uitgevoerd moeten worden. Is het rapport nog niet officieel? Vergeet ze dan niet op te nemen in de ontbindende voorwaarden in de koopovereenkomst.

De kosten van een bouwkundig rapport

De gemiddelde kosten van een bouwrapport liggen rond +/- €280 en €435. De uiteindelijke prijs bestaat uit allerlei aspecten. Oppervlakte (m2) en inhoud (m3) vormen voornamelijk de prijs. Ook de regio heeft zijn weerslag op de prijs (met het oog op reiskosten). Verder zitten er forse prijsverschillen tussen de verschillende adviesbureaus. Kijk altijd goed naar levertijd van het rapport, de hulpmiddelen die de deskundige gebruikt en kijk of er referenties zijn van eerdere opdrachtgevers. Dit speelt mee in het totale tarief. In de onderstaande tabel vind je de huidige kosten van een bouwkundig rapport in Smilde.

Soort huisGrootteGeschatte prijzen
Appartementje83 m2€300 – €315
Rijwoning104 m2€360 – €390
Hoekhuis132 m2€415 – €445
Geschakelde woning173 m2€455 – €490
Landhuis197 m2€510 – €545
Tabel met de tarieven van een bouwkundig rapport februari 2024.

Onafhankelijk bouwkundig rapport nodig?

Bekijk en vergelijk goede bouwkundigen in jouw woonplaats

Bekende bouwkundig adviesbureaus

Op zoek naar een regionaal inspectiebureau voor het inplannen van de technische keuring? Onderwerpen waar je op moet letten bij het keuzeproces voor een inspecteur: een inschatting van de kosten, de snelheid, en welke extra instrumenten er worden ingezet. In de figuur hieronder bekijk je adressen van bouwkundig adviesbureaus in Smilde die je mogelijk kunt inschakelen voor een deskundige en onpartijdige bouwkundige keuring. Of bekijk adviesbureaus in Bovensmilde, Drijber, Wijster, Spier en Oranje.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-smilde-9422

Waarom een aankoopkeuring?

Op het moment dat je een nieuw huis wilt kopen wil het nog wel eens gebeuren dat je hier helemaal vol van bent. Daardoor zie je soms de gebreken niet meer. D.m.v. een aankoopkeuring in Smilde onderzoekt een neutrale ingenieur het woonhuis. Een aanrader, want op deze manier weet je exact wat de status van de woning is en een kostenplaatje voor het verwachte onderhoud.

 • Je hebt altijd een onderzoeksplicht als woningkoper.
 • Met behulp van een aankoopkeuring krijg je een realistisch beeld van het huis waar je misschien een bod op wilt uitbrengen.
 • Laat de keuring uitvoeren voordat je een bod uitbrengt.
 • Hiermee sta je een stuk sterker in de onderhandeling.

Tips en informatie over de verkoopkeuring

Met de verkoopkeuring wordt bedoeld: een professionele en erkende analyse een bestaande woning of (bedrijfs)gebouw dat jij wil verhuren. Daarmee geef je de andere partij inzicht in onderhoudstoestand van de woning. Je stimuleert hiermee een hogere verkoopprijs en bovendien voldoe je zo ook aan de informatieplicht. Je bouwt vertrouwen op bij de andere partij wat in een later stadium discussies kan voorkomen.

 • Als huiseigenaar ben je wettelijk verplicht om de aspirant koper goed te informeren aangaande de staat van de woning.
 • Je woning wordt een stuk interessanter.
 • De keuring wordt specifiek aanbevolen voor woningen van voor 1985.

Wat is precies een opleveringskeuring?

Is de oplevering van jouw nieuwbouwwoning in zicht? A.d.h.v. een opleveringskeuring wordt jouw nieuwe woning grondig objectief bekeken. De bouwadviseur loopt de opleverpunten van de vooroplevering na en weet hoe het zit met de bouwprocedures en geldende normen. Hij zal direct in gesprek gaan met de uitvoerder en je aannemer zorgt ervoor dat deze punten snel worden opgelost.

 • De geconstateerde problemen moeten worden hersteld.
 • Geen onaangename verrassingen achteraf dankzij een naschouw.
 • Tarieven variëren tussen de €115 en €230.


Veelgestelde vragen over de keuring van woningen

Wat heb ik aan een bouwkundige keuring?
Binnen het bouwkundig onderzoek krijg je een complete en onafhankelijke keuring van een huis. Je voert een bouwtechnische keuring uit om de staat van de woning te controleren. De deskundige geeft ook een indicatie van de kosten die nodig zijn om het woonobject in goede staat te brengen.

In welke situatie is een bouwkeuring aan te raden?
Een objectieve bouwtechnische keuring in de provincie Drenthe komt in beeld in situaties wanneer je een nieuwe woning gaat kopen. In het bijzondere bij woningen gebouwd voor 1985 zien we vaak meerdere probleemgebieden. Aan de hand van de woningkeuring weet je precies wat de mankementen zijn van de woning. In de regel wordt het onderzoek gedaan zodra er een voorlopig koopcontract getekend is. Meestal worden eventuele verrassende conclusies van dit onderzoek als ontbindende voorwaarden opgenomen in het koopcontract.

Moet ik de bouwkundige keuring voor of na het bod laten uitvoeren?
Je kunt dit het beste laten doen voor je een bod doet (via een makelaar in Smilde). Is er veel onderhoud nodig? Op basis van het rapport is het bod dat je uitbrengt gefundeerd, wat je ook goed kunt aantonen met de geconstateerde bevingen. Dit maakt de onderhandelingspositie een stuk sterker. Waar je op moet letten is dat het rapport tijd en geld kost, maar je er nog niet zeker van bent of het bod dat je wilt doen wel hoog genoeg is.

Wanneer is een meeloopkeuring slim?
De meeloopkeuring is een simpelere schouw op de bouwplaats waarbij geen rapport wordt opgemaakt. Gezamenlijk met de bouwkundig adviseur uit de gemeente Midden-Drenthe loop je alles in het huis na. De bouwkundige expert bespreekt alles verder mondeling over de staat van het huis. Potentiële belangrijke herstelpunten worden direct aangegeven. De ingenieur weet vaak ook de kosten om deze problemen te verhelpen. Een groot voordeel van deze mondelinge keuring is de aantrekkelijke prijs en dat het snel uitgevoerd kan worden.

Plaats een reactie