Bouwkundige keuring Spier

Direct bouwkeuring aanvragen

Ga je een (oudere) woning kopen? Een bouwkundige keuring in Spier laten uitvoeren is een verstandige keuze. Met behulp van de inspecteur krijg je op hoofdlijnen een beeld van de staat en waarde van de woning en krijg je een beeld van de kosten om eventuele gebreken te herstellen. Met die kennis sta je sterker in de onderhandelingen. Op deze website tref je actuele informatie over de verschillende keuringen, de kosten en doorzoek je de gegevens van bouwkundig adviseurs in Spier.

 • De bouwkundige keuring biedt informatie over onderhoud en problemen bij een woning.
 • Zo’n bouwkundig inspecteur in Spier controleert het huis op een objectieve en deskundige manier.
 • Deze persoon kijkt naar visuele waarneembare onderdelen van de woning zoals bijvoorbeeld de kozijnen, het schilderwerk en de staat van de elektrische installatie.
 • Het bouwkundig rapport omvat een uitgebreide samenvatting en foto’s van de gebreken met hierbij een kostenberekening.
 • Door deze inspectie krijg je een concreet beeld van de de gesteldheid van de woning die je wilt aanschaffen.
 • In het geval van een NHG-hypotheek kan de bank zeggen dat ze perse een keuring willen zien.
 • De kosten van een bouwkundige inspectie schommelen rond de €270 en €440.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Spier uitvoeren

Behoefte aan een inspectie van de bouwtechnische staat van een gebouw of van een potentiële woning om aan te kopen? Onderzoek dan de mogelijkheden voor een uitgebreid en betaalbaar bouwkundig onderzoek. Het gaat hier om een een nauwkeurige en onafhankelijke visuele woninginspectie. Na deze keuring weet je waar de kwetsbaarheden van de woning liggen. Onderdelen waar naar gekeken wordt zijn o.a. de vloeren en en de onderhoudsstaat van de keuken. Tevens krijg je een indicatie van welke kosten er bij komen kijken om de verschillende problemen op te lossen. Eveneens krijg je een beeld van het onderhoud voor de lange termijn. Je mag zelf een partij kiezen die langskomt om deze keuring te doen. Vanzelfsprekend kies je een objectieve adviseur. Je kunt terecht bij een bouwkundig adviesbureau, architectenbureau, een bouwonderneming of taxateur in Spier.

Een bouwkeuring voor een lage prijs in februari 2024
Wil je een woning voordelig laten controleren? Kies dan voor een zogenaamde meeloopkeuring (ook wel mondeling). Bij het bekijken van het woonobject geeft de bouwadviseur een mondelinge toelichting van de staat en gebreken. Wil je ook meteen de waarde weten? Of ben je nieuwsgierig naar de energieprestaties? Regel ook direct een complete taxatie of een energielabel aanvraag. Dit scheelt veel geld. Op deze website vind je ook meer toelichtingen over Vragen over bouwkundige keuringen.

Bouwkundig onderzoek regelen?

Bekijk en vergelijk bouwtechnische inspecteurs in Spier

Stappenplan voor het regelen van een bouwtechnische keuring

 1. Bouwkundige zoeken en vergelijken

  Als eerste zoek je een deskundige die de woning gaat opnemen. Deze persoon moet 100% onafhankelijk en objectief zijn. Je kunt een aanvraag indienen bij verschillende architecten, aannemingsbedrijven en bouwkundige bureaus in Spier (regio).

 2. De technische keuring

  Gezamenlijk met je bouwkundige expert, de huidige woningbezitter & makelaar van de verkopende partij wordt de woning op allerlei punten gecheckt. De bouwspecialist onderzoekt alles maar verplaatst niks en schroeft ook niks open. De ingenieur heeft hiervoor o.a. een ladder of een uitschuifbare inspectiespiegel.

 3. Bespreking resultaten

  In aansluiting op de wooninspectie komt de bouwkundige over de brug met wat hij heeft gezien. Je hebt hier ook kort de tijd om je vragen te stellen.

 4. Bouwkundig rapport inzien

  Gebaseerd op de wooninspectie wordt een bouwkundig keuringsrapport opgesteld. In het verslag staat een lijst met de bevindingen en eventuele gebreken. Ook krijg je ook inzage in een overzicht van de herstelkostenom het gebouw bouwtechnisch weer in orde te maken.

 5. Aankoopprijs bepalen

  Is de beoordeling zoals gehoopt? Nu kan je met een gerust gevoel een bod uitbrengen. Hierbij houdt je rekening met de eventuele herstelwerkzaamheden die uitgevoerd moeten worden. Is het rapport nog niet officieel? Vergeet ze dan niet op te nemen in de ontbindende voorwaarden van het koopcontract.

De huidige kosten van een bouwkundig rapport

De kosten van een bouwrapport in 2024 variëren rond de €340 en €450. De totale prijs hangt af van verschillende onderdelen. Oppervlakte (m2) en inhoud (m3) spelen de grootste rol. Ook waar de woning gelegen is heeft invloed door de te verwachten reiskosten. Bovendien zit er veel verschil tussen de lokale en landelijke adviesbedrijven. Kijk goed naar levertermijn, de volledigheid van het rapport en kijk of er referenties zijn van eerdere opdrachtgevers. Dit kent zijn weerslag in de uiteindelijke prijs. In de bijgaande tabel bieden wij de huidige kosten van een bouwkundig rapport in Spier.

WoonobjectOppervlakteGemiddelde kosten
Appartementje77 m2€300 – €325
Tussenwoning108 m2€350 – €370
Hoekpand130 m2€425 – €430
2-onder-1 kap151 m2€475 – €485
Herenhuis196 m2€510 – €540
Overzichtmet de actuele kosten van een bouwkundig rapport februari 2024.

Bouwkundig rapport aanvragen?

Vraag prijzen op bij geschikte bouwkundigen werkzaam in de regio

Betrouwbare bouwkundig adviesbureaus

Heb je een inspectiebureau nodig voor een uitgebreide technische keuring? Onderdelen waar je op moet letten bij het uitzoeken van de juiste inspecteur: de prijsindicatie, levertermijn, en de hulpmiddelen die worden gebruikt. In de figuur hieronder faciliteren we contact- en adresgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Spier die wellicht hulp kunnen bieden bij een grondige en onpartijdige bouwkundige keuring. Of doorzoek adviesbureaus in Oranje, Hijken, Hooghalen, Beilen en Loon.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-spier-9417

Aankoopkeuring voor een woonobject

Als je een gave woning voorbij hebt zien komen kan het zijn dat je hier helemaal verliefd op bent. De gebreken van een woning kan je dan niet meer zien. Aan de hand van een aankoopkeuring in Spier bekijkt een onafhankelijk expert het gebouw. Belangrijk, zo krijg je goed inzicht in wat de conditie van de woning is en de verwachte kosten van herstelwerk.

 • Ga altijd serieus om met je onderzoeksplicht.
 • Dankzij een aankoopkeuring bepaal je een gedegen mening over de woning die je op het oog hebt.
 • Breng je eerste bod pas uit na het doen van deze keuring.
 • Je bent zo 100% zeker van de zaak tijdens de onderhandelingen.

Verkoopkeuring uit laten voeren

Een verkoopkeuring beslaat een uitgebreide en deskundige keuring van een woning dat je te koop wilt aanbieden. Middels dit rapport verschaf je potentiële kopers inzicht in de actuele staat waarin de woning verkeert. Je speelt open kaart en je geeft zo ook gehoor aan de informatieplicht. De kopende partij krijgt zo meer vertrouwen en voorkomt dat je later schadeclaims kunt krijgen.

 • Als woningbezitter ben je wettelijk verplicht om de mogelijke koper goed te informeren aangaande de staat en eventuele gebreken van de woning.
 • Vergroot het vertrouwen en vergroot de verkoopkansen.
 • Vooral relevant voor oudere woning (tussen 1930 en 1980).

Informatie over de opleveringskeuring

Is de oplevering van jouw nieuwbouwwoning in zicht? Met behulp van een opleveringskeuring wordt de nieuwe woning zorgvuldig gecontroleerd. De bouwkundig adviseur loopt de hele woning door (opleverpunten) en weet veel van het bouwbesluit. De bouwkundige staat aan jouw kant en de aannemer moet deze punten binnen enkele weken aanpakken.

 • De geconstateerde problemen moeten worden hersteld.
 • Met een naschouw sta je juridisch sterker bij eventuele geschillen.
 • Prijzen variëren tussen de €125 en €210.


Veelgestelde vragen over de woninginspectie

Wat is een bouwkundige keuring?
Binnen het bouwkundig onderzoek krijg je een onafhankelijke visuele keuring van een woning. Men kiest voor een bouwtechnische keuring om de staat van een woning te achterhalen. De deskundige geeft ook een indicatie van een prijsindicatie van de onderhoudskosten om de woning op te knappen.

De bouwkeuring: wanneer voer je deze uit?
Een grondige bouwtechnische keuring in de provincie Drenthe komt in beeld in het geval je mogelijk een woning wilt kopen. Hoe ouder de woning, hoe groter de kans op meerder onderhoudsproblemen. Door gebruik te maken van de woningkeuring heb je direct inzicht in deze problemen. Meestal wordt de keuring uitgevoerd wanneer er een handtekening is gezet onder het voorlopige koopcontract. Steeds vaker worden de zaken die worden aangetroffen bij het onderzoek als ontbindende voorwaarden meegenomen.

Bouwkundige keuring: Voor of na bieden?
Normaal doet men dit voordat je een bod uitbrengt (via een makelaar in Spier). Moet er nog veel aan de woning gebeuren? Op basis van de resultaten kan je dan een lager bod uitbrengen, wat je ook goed kunt onderbouwen. Dit versterkt de onderhandelingspositie aanzienlijk. Het jammere is dat jij wel tijd en geld moet investeren in z’n rapport, terwijl je nog niet weet wat je exact moet bieden, en of je dat wel kunt lenen.

Wanneer wordt de meeloopkeuring aangeraden?
De meeloopkeuring is een simpelere schouw van de woning zonder verslaglegging. Gezamenlijk met de bouwkundig inspecteur uit de gemeente Midden-Drenthe maak je een rondje door de woning. De bouwkundige expert komt direct met zijn belangrijkste opmerkingen over de bouwkundige staat van de woning. Mogelijke belangrijke herstelpunten komen meteen aan het licht. De specialist kent ongeveer de kosten om deze problemen te verhelpen. Het belangrijkste voordeel van de mondelinge keuring is dat het relatief goedkoop is en de snelheid.

Plaats een reactie