Bouwkundige keuring Roderwolde

Direct bouwkeuring aanvragen

Heb je plannen om een huis te kopen? Een bouwkundige keuring in Roderwolde inplannen is dan zeker aan te raden. Door deze keuring krijg je een concreet beeld van de technische kwaliteit van de woning en krijg je meer inzicht in de tarieven voor het verbouwen / aanpassen van gebreken. Op die manier sta je sterker in de onderhandelingen. Op deze website lees je meer aanvullende informatie over de uiteenlopende keuringen die er zijn, een prijsvergelijking en verstrekken we de benodigde gegevens van bouwkundig adviseurs in Roderwolde.

 • Een bouwkundige keuring is een onafhankelijke keuring van een woonobject.
 • Uw bouwkundig inspecteur in Roderwolde bekijkt het huis op een groot aantal onderdelen.
 • De ingenieur kijkt naar de in het oog vallende aspecten zoals onder andere het dak, dakpannen de technische staat van de CV-installatie.
 • In het bouwkundig rapport vind je een uitgebreide samenvatting en foto’s van de gebreken met daarbij de kosten die nodig zijn voor (direct) onderhoud.
 • Op basis van deze analyse zijn er voor jou geen verrassingen meer omtrent de huidige staat van de woning die je misschien wel wilt kopen.
 • Sluit je een hypotheek met NHG af, dan wordt dit mogelijk zelfs verplicht gesteld.
 • De kosten van een bouwkundige inspectie liggen tussen de €330 en €415.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Roderwolde inplannen

Op korte termijn duidelijkheid over de huidige staat van je woning of van een woning die te koop staat? Vraag dan eens naar de mogelijkheden van een uitgebreid en betaalbaar bouwkundig onderzoek. Dit is een rapport waarin de staat van een woning wordt beoordeeld. Door deze keuring weet je de probleempunten van de woning. Hierbij wordt er uitgebreid gekeken naar zaken als de kruipruimte en en de staat van de CV-ketel. Tevens kom je er achter wat de financiële consequenties zijn om mogelijke gebreken op te lossen. Voorts krijg je meer inzicht in welke onderhoudspunten er voor lange termijn zijn. Je kunt zelf kiezen welk bedrijf de inspectie gaat uitvoeren. Dit moet een onafhankelijke partij zijn. Bedrijven zoals een bouwkundig expert, architectenbureau, een aannemingsbedrijf of taxateur in Roderwolde.

Bouwkeuring extra voordelig laten uitvoeren in juni 2024
Voordelig een woonobject laten checken? Bekijk de mogelijkheden van de meeloopkeuring (uitsluitend mondeling verslag). Ten tijde van de controle van het gebouw geeft de bouwkundig expert gelijk mondeling zijn bevindingen door van de bouwkundige onderdelen. Heb je ook een verwachte woningwaarde nodig? Of meer duidelijkheid over het energielabel? Regel ook direct een erkende taxatie en/of energielabel check. Dit kan je uiteindelijk geld schelen. Op ons portaal bekijk je ook nuttige gegevens over Keuring bij woningoplevering.

Bouwkundig rapport opvragen?

Bekijk een betrouwbare bouwtechnische inspecteur in Roderwolde

5-stappenplan voor het regelen van een bouwtechnische keuring

 1. Een bouwkundige kiezen

  Ten eerste zoek je een expert die het onderzoek gaat uitvoeren. Objectiviteit en onafhankelijkheid zijn hierbij van belang. Er bestaan meerdere architecten, plaatselijke aannemers en bouwkundige bureaus in Roderwolde (regio).

 2. De technische keuring

  Onder begeleiding van de bouwkundige expert, de huidige woningbezitter & wellicht een makelaar wordt de woning op allerlei punten gecheckt. De inspecteur onderzoekt alles maar verplaatst niks en maakt niets open. De expert kan gebruik maken van een ladder of een uitschuifbare inspectiespiegel.

 3. Conclusies bespreken

  Direct na de huisbeoordeling deelt de bouwkundige zijn beoordeling. Hij zal ook vragen voor je beantwoorden.

 4. Inzicht in het bouwkundig rapport

  Met de gegevens van de huisbeoordeling komt een bouwkundig keuringsrapport tot stand. In dit stuk is een beoordeling te vinden met de staat van de woning en de geconstateerde gebreken. Ook vind je daar een overzicht met de kosten om het object weer in een goede conditie te krijgen.

 5. Bod uitbrengen en onderhandeling

  Is de beoordeling zoals gehoopt? Op basis van de resultaten kun je met zekerheid een openingsbod doen. Maak hierbij gebruik van de eventuele herstelkosten. Kan het onderzoek niet zo snel worden uitgevoerd? Kies er dan voor dit te benoemen in de eventuele ontbindende voorwaarden van het aankoopcontract.

De huidige kosten van een bouwkundig rapport

De huidige kosten van een bouwrapport schommelen rond de €350 en €465. Het kostenplaatje wordt bepaald door allerlei punten. De omvang van de woning (inhoud en oppervlakte) hebben de meeste invloed. Ook waar de woning gelegen is speelt een rol vanwege de reiskosten. Daarbij zit er natuurlijk ook weer prijsverschil tussen de grote en kleine spelers. Bekijk vooral goed wachttijd, welke instrumenten er gebruikt worden en naar ervaringen van anderen. Dit kent zijn weerslag in de pakketprijs. In het bijgaande overzicht vergelijk je een indicatie van kosten van een bouwkundig rapport in Roderwolde.

Soort woningNetto woonoppervlakteGemiddelde kosten
Bovenwoning92 m2285 – €320
Tussenwoning104 m2€355 – €365
Kopwoning149 m2€410 – €450
Twee onder één kap153 m2€460 – €485
Herenhuis191 m2€505 – €545
Opsomming met de actuele kosten van een bouwkundig rapport juni 2024.

Een uitgebreid bouwkundig rapport opvragen?

Bekijk betrouwbare bouwkundigen werkzaam in de regio

Betrouwbare bouwkundig adviesbureaus

Zoek je een inspectiebureau voor een uitgebreide technische keuring? Zaken waar je oog op moet houden bij het uitzoeken van de juiste inspecteur: de prijsverwachting, de snelheid, en welke instrumenten worden er gebruikt. In het volgende schema overhandigen we de adresgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Roderwolde die wellicht beschikbaar zijn voor een deskundige en onpartijdige bouwkundige keuring. Of overweeg adviesbureaus in Foxwolde, Leutingewolde, Nieuw-Roden, Alteveer en Roderesch.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-roderwolde-9315

Waarom moet ik een aankoopkeuring uitvoeren?

Als je een gave woning voorbij hebt zien komen kan het zijn dat je hier erg enthousiast over bent. Je kijkt dan maar wat graag langs de gebreken heen. Door gebruik te maken van een aankoopkeuring in Roderwolde bekijkt een onafhankelijk ingenieur de woning. Ideaal, want dankzij deze keuring weet je nauwkeurig wat de onderhoudsstatus van de woning is en weet je ongeveer welke kosten er aan zitten te komen.

 • Ga altijd serieus om met je onderzoeksplicht.
 • Door te kiezen voor een aankoopkeuring heb je een gedegen beeld van het huis waar je misschien een bod op wilt uitbrengen.
 • Je kunt het beste de keuring uitvoeren voor je een bod uitbrengt.
 • Je weet goed waar je over praat tijdens de onderhandelingen.

Regel online een verkoopkeuring

Een verkoopkeuring beslaat een objectieve beoordeling van een pand dat je wilt verkopen. Op deze manier verstrek je de benodigde info over de bouwkundige staat van de woning. Je bent 100% transparant en neemt je informatieplicht verantwoordelijkheid. Je bouwt vertrouwen op bij de andere partij en dit kan een ontbinding van de verkoop voorkomen.

 • Als verkopende partij is het wettelijk je plicht de mogelijke koper goed te informeren aangaande de staat van het huis.
 • Vergroot de verkoopkansen van jouw woning.
 • Extra belangrijk bij oudere huizen (tussen 1925 en 1985).

Opleveringskeuring: waarom en hoe werkt het?

Gaat je nieuwbouwwoning binnenkort opgeleverd worden? Middels een opleveringskeuring voorkom je dat er nog allerlei verborgen gebreken zijn. Het bouwkundig adviesbureau bekijkt alle opleverpunten en is deskundig op het gebied van het bouwbesluit. De inspecteur dient de lijst in bij de uitvoerder en je staat juridisch een stuk sterker.

 • Gelijk duidelijkheid over de problemen in de woning.
 • Met een naschouw sta je sterker bij eventuele geschillen na oplevering.
 • De prijzen liggen tussen de €120 en €220.


Veelgestelde vragen over de technische keuring

Waarom een bouwkundige keuring?
Onder het bouwkundig onderzoek valt een objectieve en nauwkeurige inspectie van een woning. Doorgaans voert men deze bouwtechnische keuring uit om de staat van een woning te achterhalen. Het rapport beschrijft de kosten die nodig zijn om de woning op te knappen.

Bouwkeuring: wanneer laat je deze uitvoeren?
Een bouwtechnische keuring in de provincie Drenthe wordt uitgevoerd in het geval je mogelijk een woning wilt kopen. Hoe ouder de woning, hoe groter de kans op meerdere probleemgebieden. Middels deze woningkeuring krijg je een goed beeld van het woonobject. Vaak wordt dit gedaan voordat het openingsbod wordt gedaan. Tevens worden onvoorzienen situaties over de woningstaat in de koopovereenkomst als ontbindende voorwaarden worden beschreven.

Een bouwkundige keuring voor of na het bod laten opstellen?
Je kunt dit het beste laten doen voor je een bod doet (via een makelaar in Roderwolde). Mankeert er het nodige aan de woning? Door middel van dit rapport kan je een bod doen dat past bij de kwaliteit van de woning, en je kunt dat vervolgens goed toelichten met het rapport. Dikwijls kan je zo een lagere koopsom bedingen. Het nadeel is dat je al wel kosten kwijt bent voor dit rapport, terwijl je nog niet weet wat je exact moet bieden, en of je dat wel kunt lenen.

Kan ik voordelig een meeloopkeuring doen?
Een meeloopkeuring is een uitgeklede schouw van een huis zonder achteraf een rapportage te ontvangen. Onder begeleiding van de bouwkundig specialist uit de gemeente Noordenveld maak je een rondje door de woning. De bouwkundige expert vertelt jou mondeling alles gerelateerd aan de bouwkundige staat van de woning. Mogelijke problemen worden meteen aangestipt. Deze inspecteur geeft ook een schatting van de kosten aangaande noodzakelijk herstelwerk. Waarom mensen kiezen voor de mondelinge keuring is dat het relatief goedkoop is en de snelle levertijd.

Plaats een reactie