Bouwkundige keuring Drijber

Direct bouwkeuring aanvragen

Heb je plannen om een huis te kopen? Een bouwkundige keuring in Drijber uitvoeren is dan vaak geen gek idee. Op die manier wordt je een duidelijk beeld verschaft over de staat en waarde van de woning en krijg je meer inzicht in de kosten om de gebreken op te lossen. Op basis daarvan sta je sterker in de onderhandelingen. Op deze website bekijk je aanvullende info over de uiteenlopende keuringen die er zijn, de investeringen en vind je een schema met bouwkundig adviseurs in Drijber.

 • bouwkundige keuring is een onafhankelijke keuring om de staat van de woning in kaart te brengen.
 • Uw bouwkundig inspecteur in Drijber inspecteert het huis grondig op vele punten.
 • Er wordt gekeken naar visuele waarneembare onderdelen van de woning zoals het voegwerk en en de staat van eventuele schuren en garages.
 • Het bouwkundig rapport staat vol met een uitgebreide samenvatting en foto’s van de gebreken met daarbij de geschatte kostenposten.
 • Op basis van deze analyse wordt je een duidelijk beeld verschaft van de de toestand van de woning die je wilt kopen.
 • Op het moment dat je een hypotheek met NHG afsluit kan de bank vragen om de uitkomsten van de keuring.
 • De huidige prijzen van een bouwkundige inspectie liggen tussen de €350 en €480.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Drijber laten uitvoeren

Wil je snel een inspectie van de technische kwaliteit een woonhuis of van een woning die te koop staat? Profiteer dan van een uitgebreid en betaalbaar bouwkundig onderzoek. Dit is eigenlijk een uitgebreide inspectie van een woning. Middels deze analyse weet je precies welk onderhoud er op korte en lange termijn nodig is. Er wordt bijvoorbeeld gekeken naar het leidingwerk en en de staat van eventuele schuren en garages. Hiermee achterhaal je welke kosten er bij komen kijken om de diverse problemen te verbeteren. Voorts krijg je een idee van de verschillende onderhoudswerkzaamheden voor de lange termijn. Er is een vrije keuze voor een deskundige die de inspectie gaat uitvoeren. De onafhankelijkheid moet wel gewaarborgd zijn. Bedrijven zoals een bouwkundig adviesbureau, een architect, een plaatselijke aannemer of taxateur in Drijber.

Besparen op een bouwkeuring in juni 2024
Tegen een laag tarief een huis laten onderzoeken? Kijk dan eens naar een mondelinge, ook wel meeloopkeuring. Ten tijde van de controle van het huis geeft de bouwkundig expert snelle en concrete adviezen over herstelwerkzaamheden die noodzakelijk zijn. Ben je benieuwd naar de potentiële verkoopprijs? Of wil je weten hoeveel energie de woning verbruikt? Regel ook direct een taxatie of een energielabel aanvraag. Soms kan dit door dezelfde partij worden uitgevoerd. Op ons platform tref je ook praktische informatie over Bouwkundig rapport.

Bouwkundig rapport opvragen?

Zoek een bouwtechnische inspecteur in Drijber

Stappenplan: in 5 stappen een bouwtechnische keuring regelen

 1. Een bouwkundige kiezen

  Als eerste moet je een expert hebben die het onderzoek gaat uitvoeren. Zorg dat deze persoon objectief en betrouwbaar is. Je kunt kiezen uit een aantal architecten, aannemers en bouwkundige bureaus in Drijber (en de regio).

 2. De technische keuring

  Gezamenlijk met je bouwkundige expert, de (huidige) eigenaar en/of wellicht een makelaar doe je een uitvoerige ronde door het huis. De expert beoordeelt alle zichtbare onderdelen maar verplaatst geen meubels en maakt geen schade. Deze persoon gebruikt o.a. een spiegel of vochtmeter.

 3. Conclusies bespreken

  Na afloop van de inspectie meldt de bouwkundige zijn oordeel. Je kunt direct vragen stellen.

 4. Inzien van het bouwkundig rapport

  Op basis van de huisbeoordeling ontvang je het bouwkundig keuringsrapport. Hierin staat de conclusie van de bevindingen en direct / noodzakelijk onderhoud. Als bijlage staat in het document een overzicht met de kosten om het gebouw weer in goede staat te krijgen.

 5. Bereken de woningwaarde

  Is de beoordeling zoals gehoopt? Nu kunnen de biedingen op de woning beginnen. Maak hierbij gebruik van de eventuele herstelkosten. Moet je nog even wachten of de definitieve uitkomsten? Het is mogelijk om dit op te nemen in de zogenaamde ontbindende voorwaarden.

Wat zijn de kosten van een bouwkundig rapport?

De gemiddelde kosten van een bouwrapport variëren tussen de €290 en €440. De prijs is gebaseerd op diverse facetten. De oppervlakte en de inhoud van de woning spelen de grootste rol. Ook de woonplaats beïnvloedt de prijs in verband met de reiskosten. Verder zitten er grote verschillen in uurtarief tussen de lokale en landelijke adviesbedrijven. Zaken waar je op moet letten zijn hoe snel de keuring kan plaatsvinden, welke instrumenten er gebruikt worden en naar ervaringen van anderen. Dit kent zijn weerslag in de definitieve prijs. In de bijgaande tabel delen we de verwachte kosten van een bouwkundig rapport in Drijber.

Type huis Aantal m2Gemiddelde prijzen
Studio97 m2290 – €310
Rijwoning111 m2€340 – €375
Hoekpand144 m2€410 – €445
2-onder-1 kap159 m2€460 – €480
Landhuis181 m2€515 – €555
Opsomming met kosten van een bouwkundig rapport juni 2024.

Onafhankelijk bouwkundig rapport nodig?

Bekijk en vergelijk goede bouwkundigen in jouw woonplaats

Bouwkundig adviesbureaus vergelijken

Zoek je een lokaal inspectiebureau voor het uitvoeren van een technische keuring? Factoren die belangrijk zijn bij het keuzeproces voor een inspecteur: de geschatte kosten, de oplevertermijn, en van welke hulpmiddelen de specialist gebruik maakt. In de lijst hierna verstrekken we de adresgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Drijber die wellicht beschikbaar zijn voor een deskundige en onpartijdige bouwkundige keuring. Of zoek naar adviesbureaus in Wijster, Spier, Oranje, Hijken en Hooghalen.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-drijber-9419

Advies over de aankoopkeuring

Als je een mooie woning hebt gezien is het vaak zo dat je door het dolle heen bent. De gebreken van de woning zie je dan soms niet meer. Door te kiezen voor een aankoopkeuring in Drijber bekijkt een onpartijdige bouwkundig ingenieur het woonhuis. Verstandig, zo weet je snel meer over wat de actuele situatie en staat van de woning is en weet je ongeveer welke kosten er aan zitten te komen.

 • De onderzoeksplicht is een belangrijke handeling.
 • Middels een aankoopkeuring vorm je een betrouwbaar beeld van het nieuw aan te kopen huis.
 • Je kunt het beste de keuring uitvoeren voor je een bod uitbrengt.
 • Kom goed voorbereid en serieus over in de onderhandelingen.

Plan direct online een verkoopkeuring in

Een verkoopkeuring beslaat een uitgebreide en deskundige keuring van een pand dat jij wil verhuren. Middels dit rapport verstrek je de benodigde info over de actuele staat waarin de woning verkeert. Je geeft volledige duidelijkheid en voldoet aan de wettelijke informatieplicht. Je creëert een stukje extra vertrouwen wat in een later stadium discussies kan voorkomen.

 • Als woningbezitter ben je wettelijk verplicht om de nieuwe eigenaar gedegen te informeren inzake de staat van de woning.
 • Vergroot het vertrouwen en vergroot de verkoopkansen.
 • Vooral relevant voor oudere woning (tussen 1930 en 1980).

Een opleveringskeuring bij nieuwbouw

Is de oplevering van jouw nieuwbouwwoning in zicht? Met een opleveringskeuring mag je er op vertrouwen dat er geen gebreken over het hoofd gezien worden. Het bouwkundig adviesbureau check alle opleverpunten en weet veel van het bouwbesluit. De bouwkundige staat aan jouw kant en je staat juridisch een stuk sterker.

 • De geconstateerde problemen moeten worden hersteld.
 • Met een naschouw heb je een sterkte positie tegenover de aannemer.
 • De kosten liggen tussen de €115 en €190.


Veelgestelde vragen over het technische rapport voor woningen

Wat heb ik aan een bouwkundige keuring?
Met een bouwkundig onderzoek bedoelen we een onderzoek naar de algehele staat van een woning. De bouwtechnische keuring is in het leven geroepen om meer inzicht te krijgen in de gebreken van een woning. De deskundige geeft ook een indicatie van de tarieven van de verschillende herstelwerkzaamheden om de woning op te knappen.

Wanneer is zo’n bouwkeuring noodzakelijk?
De bouwtechnische keuring in de provincie Drenthe komt in beeld in situaties wanneer je een ander huis gaat aanschaffen. In het bijzondere bij woningen gebouwd voor 1985 zien we vaak onderhoud problematiek. Door te kiezen voor een woningkeuring krijg je een goed beeld van het woonobject. Meestal wordt de keuring gedaan zodra er een voorlopig koopcontract getekend is. Standaard worden de resultaten van het onderzoek als ontbindende voorwaarden opgenomen in het koopcontract.

Bouwkundige keuring: voor of na bod laten doen?
Wij adviseren om dit te doen voordat je een bod uitbrengt (via een makelaar in Drijber). Betreft het een woning dat veel onderhoud vergt? Op basis van de resultaten kan je een marktconform bod uitbrengen, wat je ook goed kunt onderbouwen. Dikwijls kan je zo een lagere koopsom bedingen. Aandachtspunt is dat je wel kosten maakt voor het rapport, en je nog helemaal niet weet of je wel kunt voldoen aan de vraagprijs.

Wanneer wordt de meeloopkeuring aangeraden?
De meeloopkeuring wordt omschreven als een schouw op de bouwplaats waarbij geen rapport wordt opgemaakt. Begeleid door de bouwkundig expert uit de gemeente Midden-Drenthe maak je een rondje door de woning. De bouwkundige expert vertelt jou mondeling alles aangaande de staat van het huis. Eventuele zorgelijke constateringen worden direct benoemd. De ingenieur kent ongeveer de kosten om deze problemen te verhelpen. Het belangrijkste voordeel van de mondelinge keuring is de voordelige prijs en de snelle levertijd.

Plaats een reactie