Bouwkundige keuring Eindhoven

Direct bouwkeuring aanvragen

Heb je een mooie woning op het oog? Een bouwkundige keuring in Eindhoven laten doen is heel erg verstandig. Hiermee krijg je een concreet beeld van de de herstelwerkzaamheden die eventueel uitgevoerd moeten worden en kom je achter de onkosten die eventueel nodig zijn voor herstelwerk. Op basis daarvan kunnen de onderhandelingen eerlijker verlopen. Op dit informatieplatform tref je aanvullende informatie over de verschillende keuringen die er zijn, de kosten en check je de gegevens van bouwkundig adviseurs in Eindhoven.

 • Inzicht in de staat van een woning met een bouwkundige keuring.
 • Uw bouwkundig inspecteur in Eindhoven controleert de woning op heel veel verschillende aspecten.
 • Er wordt gekeken naar de in het oog vallende aspecten zoals de staat van de kruipruimte en en de staat van de isolatie.
 • Het bouwkundig rapport omvat alle bevindingen van de deskundige met tevens een duidelijke berekening van de kosten.
 • Zo heb jij meer zekerheid over de conditie van de woning waarop jij wilt bieden.
 • In het geval van een NHG-hypotheek is is vaak zelfs zo dat de keuring verplicht is.
 • De prijzen van een bouwkundige inspectie liggen rond +/- €325 en €405.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Eindhoven afspreken

Heel snel een analyse van de staat en de waarde van jouw appartement of van een huis dat je misschien wilt kopen? Profiteer dan van een uitgebreid en betaalbaar bouwkundig onderzoek. Dit is een rapport waarin de staat van een woning wordt beoordeeld. Dankzij deze analyse heb je snel duidelijk wat voor onderhoud er moet worden uitgevoerd. Er wordt gekeken naar o.a. de dakconstructie en en de staat van de CV-ketel. Ook achterhaal je welke kosten er direct gemaakt moeten worden om de verschillende problemen op te lossen. Eveneens krijg je een overzicht van de verschillende onderhoudswerkzaamheden voor de lange termijn. Je mag zelf een partij kiezen die de woning komt inspecteren. Uiteraard moet het een onpartijdige partij zijn. Je kunt denken aan een bouwkundig adviseur, een architect, een bouwonderneming of taxateur in Eindhoven.

Besparen op een bouwkeuring in april 2024
Zonder veel kosten een woning laten inspecteren? Vraag dan eens naar de meeloopkeuring (uitsluitend mondeling verslag). Bij het doornemen van het object geeft de bouwkundig inspecteur een mondelinge toelichting van de bouwkundige problemen. Wil je ook meteen de waarde weten? Of wil je weten hoeveel energie de woning verbruikt? Combineer het dan met een complete taxatie en/of energielabel check. Hierdoor krijg je soms extra korting. Op Bouwkeuringexpert.nl kan je ook veel informatie vinden over FAQ.

Bouwkundige keuring regelen?

Bekijk en vergelijk bouwtechnische inspecteurs in Eindhoven

In vijf stappen een een bouwtechnische keuring laten uitvoeren

 1. Een bouwkundige zoeken

  Als eerste moet je contact zoeken met een deskundige die de woning gaat onderzoeken. Deze persoon moet 100% onafhankelijk en objectief zijn. Je kunt terecht bij uiteenlopende architectenbureaus, bouwbedrijven en bouwkundige bureaus in Eindhoven (en de regio).

 2. De technische keuring

  Gezamenlijk met je bouwkundige expert, de verkopende partij en / of de makelaar bekijk je alles in en rondom het huis. De specialist checkt alles maar laat alles op z’n plek staan en richt dus nooit schade aan. De expert heeft hiervoor o.a. een spiegel of vochtmeter.

 3. Conclusies doorspreken

  Na afloop van het woningonderzoek beschrijft de bouwkundigezijn oordeel. Er is ruimte voor het stellen van vragen.

 4. Het bouwkundig rapport

  Gebaseerd op de woninganalyse krijg je een bouwkundig keuringsrapport. In dit document tref je een samenvatting van de bouwkundige staat van de woning en direct / noodzakelijk onderhoud. Bijgevoegd vind je hier een overzicht met de kosten om het gebouw weer in goede staat te krijgen.

 5. Onderhandelen en bod uitbrengen

  Zijn de uitkomsten van het rapport gunstig? Dan kan je met een gerust gevoel een bod uitbrengen. Maak bij de onderhandeling gebruik van de eventuele kosten voor onderhoud. Kan het onderzoek niet zo snel worden uitgevoerd? Het is mogelijk om dit op te nemen in de ontbindende voorwaarden van het koopcontract.

Wat zijn de kosten van een bouwkundig rapport?

De gemiddelde kosten van een bouwrapport liggen rond +/- €270 en €395. Het kostenplaatje bestaat uit meerdere punten. De inhoud en oppervlakte van het woonobject vormen de belangrijkste kostenpost. Ook de plaats waar de woning staat speelt een rol (met het oog op reiskosten). Verder zit er ook weer veel prijsverschil tussen de verschillende aanbieders. Overweeg factoren zoals de levertijd, hoe uitgebreid de rapportage is en lees ook actuele reviews op internet van klanten. Dit alles bij elkaar bepaalt de totaalprijs. In de bijgaande tabel delen we de huidige kosten van een bouwkundig rapport in Eindhoven.

Type woningOppervlakteGeschatte tarieven
Appartement90 m2290 – €305
Rijwoning103 m2€350 – €385
Hoekwoning144 m2€405 – €430
Geschakelde woning168 m2€465 – €500
Vrijstaand187 m2€530 – €555
Samenvatting met de ingeschatte prijzen / tarieven voor een bouwkundig rapport april 2024.

Een uitgebreid bouwkundig rapport opvragen?

Bekijk en vergelijk professionele bouwkundigen in de regio

Betrouwbare bouwkundig adviesbureaus

Heb je een inspectiebureau nodig voor advies over een technische keuring? Zaken waar je op moet letten wanneer je een inspecteur kiest: de kosten, levertijd van het rapport, en welke hulpmiddelen (trap, vochtmeter, etc.) worden gebruikt. In het schema hieronder bekijk je de adresgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Eindhoven die je mogelijk kunnen helpen met het uitvoeren van een bouwkundig onderzoek. Of zoek adviesbureaus in Heeze-Leende, Waalre, Bergeijk, Valkenswaard en Reusel-De Mierden.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-eindhoven-5631

Waarom moet ik een aankoopkeuring uitvoeren?

Wanneer je ergens een mooie woning hebt zien staan kan het voorkomen dat je de alles mooi vindt aan het huis. Daardoor zie je soms de gebreken niet meer. D.m.v. een aankoopkeuring in Eindhoven bekijkt een neutrale bouwkundig ingenieur de woning. Slim, want zo weet je precies wat de huidige staat van de woning is en een kostenplaatje voor het verwachte onderhoud.

 • Je hebt altijd een onderzoeksplicht als woningkoper.
 • Middels een aankoopkeuring bepaal je een gedegen mening over het huis waar je misschien een bod op wilt uitbrengen.
 • Idealiter laat je dit doen voordat je het bod doet.
 • Je kunt zo een betere onderhandelingsstrategie uitstippelen.

Regel online een verkoopkeuring

Een verkoopkeuring betekent: een inspectie van een bestaande woning dat je te koop wilt aanbieden. Op die manier bied je geïnteresseerden duidelijkheid over de bouwkundige staat van de woning. Je stimuleert hiermee een hogere verkoopprijs en bovendien voldoe je zo ook aan de informatieplicht. Dit geeft kopers vertrouwen en dit kan een ontbinding van de verkoop voorkomen.

 • Als verkopende partij ben je wettelijk verplicht om de aspirant koper goed in te lichten overde staat van het huis.
 • Maakt de woning interessanter op de woningmarkt
 • Met name interessant voor oudere woningen (vanaf 1985).

Opleveringskeuring: waarom en hoe werkt het?

Gaat je nieuwbouwwoning binnenkort opgeleverd worden? Via een opleveringskeuring wordt jouw nieuwe woning grondig objectief bekeken. Een bouwkundige gaat na een vooroplevering opnieuw de woning in voor de opleverpunten en zal zijn kennis delen over de geldende normen en regels in de bouwwereld. Hij of zij komt op voor jouw belangen en je staat juridisch een stuk sterker.

 • Ontdek direct de problemen in de nieuwe woning.
 • Met een naschouw heb je een sterkte positie tegenover de aannemer.
 • Tarieven variëren tussen de €100 en €250.


Veelgestelde vragen over de technische keuring

Wat houdt een bouwkundige keuring in?
Een bouwkundig onderzoek wil zeggen een grondige en visuele inspectie van een woonobject. Je voert een bouwtechnische keuring uit om te kijken wat de staat van een woning is. Daarbij geeft het inzicht in een prijsindicatie van de onderhoudskosten om de woning in goede staat te brengen.

Wanneer is zo’n bouwkeuring noodzakelijk?
Een objectieve bouwtechnische keuring in de provincie Noord-Brabant is relevant zodra jij een bod wilt uitbrengen op een woning. Doorgaans vertonen de oudere huizen meerder onderhoudsproblemen. Middels deze woningkeuring weet je precies wat de mankementen zijn van de woning. In de meeste gevallen wordt dit uitgevoerd voordat het openingsbod wordt gedaan. Mede wordt een negatieve uitslag van de staat van een woning in het koopcontract als ontbindende voorwaarde opgenomen.

Bouwkundige keuring voor, tijdens of na het bod doen?
Ons advies: laat het doen alvorens een eerste startbod wordt uitgebracht (via een makelaar in Eindhoven). Is er veel onderhoud nodig? Op basis van de resultaten zullen de biedingen goed aansluiten bij de realiteit, wat je ook goed kunt onderbouwen. Dikwijls kan je zo een lagere koopsom bedingen. Het jammere is dat dit rapport het een en andere kost, maar je er nog niet zeker van bent of het bod dat je wilt doen wel hoog genoeg is.

Is een meeloopkeuring een goed alternatief?
Een meeloopkeuring is een uitgeklede schouw van de woning zonder verslaglegging. Gezamenlijk met de bouwadviseur uit de gemeente Eindhoven wordt de hele woning bekeken. De bouwkundige expert neemt de resultaten direct met je door over de gebreken van de woning. Potentiële belangrijke herstelpunten komen meteen aan het licht. Deze inspecteur verstrekt ook een kleine calculatie om vaak voorkomende gebreken te herstellen. Waarom mensen kiezen voor de mondelinge keuring is dat het relatief goedkoop is en dat het snel uitgevoerd kan worden.

Plaats een reactie