Bouwkundige keuring Wijster

Direct bouwkeuring aanvragen

Een koophuis op het oog? Een bouwkundige keuring in Wijster laten doen kan veel onzekerheid wegnemen. Door deze keuring krijg je een goed beeld van de de kwaliteit van de woning en inzage in de kosten om het huis in goede staat te brengen. Zo creëer je in de onderhandelingen een sterke positie. Via bouwkeuringexpert.nl bekijk je aanvullende info over de verschillende keuringen, de financiële aspecten en verstrekken we de gegevens van bouwkundig adviseurs in Wijster.

 • bouwkundige keuring is een onafhankelijke keuring om de staat van de woning in kaart te brengen.
 • Uw bouwkundig inspecteur in Wijster benadert het huis op een objectieve en deskundige manier.
 • De bouwkundig ingenieur kijkt naar alle zichtbare onderdelen zoals bijvoorbeeld de algehele kavel en en of er asbest aanwezig is.
 • In het bouwkundig rapport tref je per onderdeel een uitgebreide documentatie inclusief de kosten op korte en lange termijn.
 • Op basis van deze analyse krijg je een helder beeld van de onderhoudsstatus van de woning die je op het oog hebt.
 • Op het moment dat je een hypotheek met NHG afsluit is een keuring soms verplicht.
 • De huidige prijzen van een bouwkundige inspectie variëren tussen de €315 en €385.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Wijster uitvoeren

Behoefte aan meer info over de bouwkundige staat van je woning of van een woonobject dat je misschien wel wilt kopen? Bekijk dan de optie voor een uitgebreid en betaalbaar bouwkundig onderzoek. Het is een vaststelling van de bouwkundige kwaliteit van een woning. Met deze keuring weet je precies welk onderhoud er op korte en lange termijn nodig is. Je kunt denken aan de fundering en de technische staat van de CV-installatie. Zo krijg je een overzicht van wat de financiële consequenties zijn om eventuele gebreken te verhelpen. Daarbij krijg je meer helderheid over het toekomstig onderhoud. Er is een vrije keuze voor een deskundige die deze keuringen kan uitvoeren. Dit moet een onafhankelijke partij zijn. Zoek bijvoorbeeld naar een bouwadviseur, architectenbureau, een bouwbedrijf of taxateur in Wijster.

Een betaalbare bouwkeuring laten uitvoeren in juni 2024
Zonder veel kosten een woning laten inspecteren? Laat je informeren over de meeloopkeuring (uitsluitend mondeling verslag). Bij het bekijken van het object geeft de bouwkundig adviseur snelle en concrete adviezen over herstelwerkzaamheden die noodzakelijk zijn. Direct ook een prognose van de woningwaarde ontvangen? Of meer duidelijkheid over het energielabel? Regel ook direct een woningtaxatie of een energielabel aanvraag. Soms kan dit door dezelfde partij worden uitgevoerd. Op ons informatieplatform bekijk je ook nuttige gegevens over Kosten bouwkundige keuring.

Bouwkundige inspectie laten uitvoeren?

Bekijk een betrouwbare bouwtechnische inspecteur in Wijster

Stappenplan voor het regelen van een bouwtechnische keuring

 1. Zoek bouwkundig adviseur

  Allereerst heb je een deskundige nodig die het onderzoek gaat uitvoeren. Ga alleen in zee met een onafhankelijke partij. Er bestaan meerdere architectenbureaus, bouwbedrijven en bouwkundige bureaus in Wijster en omgeving.

 2. De analyse en keuring

  Onder begeleiding van de bouwkundige expert, de verkoper & makelaar van de verkopende partij loop je hele woning door. De deskundige bekijkt alle bouwkundige aspecten maar laat alles op z’n plek staan en maakt geen schade. De inspecteur heeft hiervoor o.a. een ladder of een vochtmeter.

 3. Conclusies doornemen

  Meteen na het onderzoek vertelt de bouwkundige zijn beoordeling. Hij zal ook vragen voor je beantwoorden.

 4. Het bouwkundig rapport bekijken

  Geleid door het onderzoek wordt het bouwkundig keuringsrapport verder ingevuld. Daarin vind je een overzicht van de woning inclusief foto’s en direct / noodzakelijk onderhoud. Bijgevoegd bekijk je hier een overzicht met de kosten om de woonruimte weer in goede staat te krijgen.

 5. Bod voorbereiden

  Komt het rapport overeen met wat u hoopt? Met de uitkomsten van het onderzoek kan je een onderbouwd bod uitbrengen. Maak bij de onderhandeling gebruik van de direct noodzakelijke kosten die in het rapport worden vermeld. Zijn de resultaten nog niet bekend? Zorg dan dat je dit opneemt in de ontbindende voorwaarden van jouw koopcontract.

Kosten van een bouwkundig rapport per woningtype

De prijzen van een bouwrapport liggen tussen de €335 en €395. De totale prijs hangt af van diverse factoren. De oppervlakte en de inhoud van de woning vormen voornamelijk de prijs. Ook de woonplaats is van invloed op de prijs door de te verwachten reiskosten. Ook zitten er forse prijsverschillen tussen de lokale en landelijke adviesbedrijven. Kijk goed naar levertijd van het rapport, de deskundigheid en ervaring van de expert en naar ervaringen van anderen. Dit speelt mee in de definitieve prijs. In de bijgaande tabel bekijk je een indicatie van kosten van een bouwkundig rapport in Wijster.

Type huis OppervlakteGeschatte tarieven
Studio82 m2280 – €330
Rijtjeshuis100 m2€345 – €370
Hoekpand144 m2€415 – €445
Geschakelde woning171 m2€470 – €485
Herenhuis192 m2€515 – €550
Schema met een prijsindicatie voor een bouwkundig rapport juni 2024.

Een bouwkundig rapport opvragen?

Bekijk geschikte bouwkundigen in de omgeving

Professionele bouwkundig adviesbureaus

Op zoek naar een inspectiebureau voor tips en hulp bij een technische keuring? Factoren waar je oog op moet houden wanneer je op zoek gaat naar een inspecteur: de geschatte kosten, de oplevertermijn, en welke extra instrumenten er worden ingezet. In de figuur hieronder bieden wij adressen van bouwkundig adviesbureaus in Wijster die wellicht hulp kunnen bieden bij een grondige en onpartijdige bouwkundige keuring. Of zoek adviesbureaus in Spier, Oranje, Hijken, Hooghalen en Beilen.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-wijster-9418

Aankoopkeuring: wat is het en hoe werkt het

Op het moment dat je een fraaie woning hebt gezien kan het zijn dat je hier helemaal verliefd op bent. De gebreken van de woning zie je dan soms niet meer. Door gebruik te maken van een aankoopkeuring in Wijster controleert een onafhankelijk deskundige de woning. Belangrijk, zo krijg je goed inzicht in wat de staat van de woning is en de verwachte kosten van herstelwerk.

 • Ga altijd serieus om met je onderzoeksplicht.
 • Door het laten uitvoeren van een aankoopkeuring heb je een objectief beeld van het nieuw aan te kopen huis.
 • Doe deze keuring voordat je een startbod uitbrengt.
 • Hiermee sta je een stuk sterker in de onderhandeling.

Regel online een verkoopkeuring

Een verkoopkeuring is een objectieve beoordeling van een bestaande woning of (bedrijfs)gebouw dat je in de verkoop wil doen. Op die manier geef je de aspirant koper informatie over de staat van de woning. Je bent 100% transparant en bent niet aan te spreken op een gebrekkige informatieplicht. Je creëert een stukje extra vertrouwen en beperkt de aansprakelijkheid van schade achteraf.

 • Als eigenaar van een huis ben je wettelijk verplicht om de kopende partij te voorzien van correctie informatie over de staat van jouw huis.
 • Verhoog de potentiële verkoopprijs van je huis.
 • De keuring wordt specifiek aanbevolen voor woningen van voor 1985.

Een opleveringskeuring bij nieuwbouw

Wordt jouw nieuwbouwwoning binnenkort opgeleverd? A.d.h.v. een opleveringskeuring weet je zeker dat je geen gebreken over het hoofd ziet. De bouwkundig expert loopt de opleverpunten van de vooroplevering na en zal zijn kennis delen over de bouwprocedures en geldende normen. De bouwspecialist is objectief en je aannemer zorgt ervoor dat deze punten snel worden opgelost.

 • Direct inzicht in de bouwkundige gebreken.
 • Met het naschouw-rapport sta je sterk bij eventuele geschillen.
 • De tarieven liggen tussen de €105 en €235.


Veelgestelde vragen over het bouwrapport

Hoe werkt een bouwkundige keuring?
Plan direct een bouwkundig onderzoek voor een objectieve en nauwkeurige inspectie van een woning. Men kiest voor een bouwtechnische keuring om de pluspunten en minpunten van een huis te analyseren. De deskundige geeft ook een indicatie van de kosten die gemaakt moeten worden om de woning toekomstbestendig te maken.

De bouwkeuring: wanneer voer je deze uit?
Een onafhankelijke bouwtechnische keuring in de provincie Drenthe komt in beeld als je een bod wilt uitbrengen op een woning. Voornamelijk de wat oudere woningen hebben achterstallig onderhoud. D.m.v. een woningkeuring weet je precies wat de mankementen zijn van de woning. Meestal wordt de keuring gedaan voordat het openingsbod wordt gedaan. Daarbij wordt een negatieve uitslag van de staat van een woning als ontbindende voorwaarden opgenomen in het koopcontract.

Laat ik de bouwkundige keuring uitvoeren voor of na het bod?
Je kunt dit het beste laten doen voordat je een bod uitbrengt (via een makelaar in Wijster). Betreft het een woning dat veel onderhoud vergt? Op basis van de resultaten zullen de biedingen goed aansluiten bij de realiteit, wat je ook kunt motiveren met stukken uit het rapport. Dit maakt de onderhandelingspositie een stuk sterker. Minpunt is dat je de kosten van het rapport zelf moet betalen, maar je er nog niet zeker van bent of het bod dat je wilt doen wel hoog genoeg is.

Is een meeloopkeuring een goed alternatief?
De meeloopkeuring is een simpelere bouwtechnische schouw zonder rapport. Begeleid door de bouwkundig inspecteur uit de gemeente Midden-Drenthe loop je door de woning. De bouwkundige expert komt direct met zijn belangrijkste opmerkingen aangaande de gebreken van de woning. Mogelijke gebreken worden direct benoemd. De bouwkundige noemt ook een prijsindicatie om deze problemen te verhelpen. Het onderscheidend vermogen van de mondelinge keuring is de lage kosten en dat je snel kunt schakelen bij een koop of verkoop.

Plaats een reactie