Bouwkundige keuring Oranje

Direct bouwkeuring aanvragen

Ben je van plan een woning te kopen? Een bouwkundige keuring in Oranje laten uitvoeren is een verstandige keuze. Hiermee krijg je een idee van de staat en waarde van de woning en kom je achter de kosten om de gebreken op te lossen. Met deze informatie worden de onderhandelingen transparanter. Op onze vergelijkingssite verzamelen wij actuele info over hoe je een keuring aanvraagt, de onkosten en tref je een schema met bouwkundig adviseurs in Oranje.

 • Een bouwkundige keuring is een inspectie van de bouwkundige onderdelen van een huis.
 • Uw bouwkundig inspecteur in Oranje bekijkt het huis op heel veel verschillende aspecten.
 • Deze persoon kijkt naar visuele waarneembare onderdelen van de woning zoals onder andere de gevel en en de toepassingen van isolatie.
 • Het bouwkundig rapport staat vol met alle bevindingen van de deskundige met daarbij de geschatte kostenposten.
 • Met deze documenten heb jij meer zekerheid over de gesteldheid van de woning die je wilt aanschaffen.
 • Kies je voor een hypotheek met NHG dan kan de bank vragen om de uitkomsten van de keuring.
 • De tarieven van een bouwkundige inspectie variëren tussen de €305 en €495.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Oranje uitvoeren

Heb je belang bij een onderzoek laten doen naar de algehele staat van je woning of van een woning die te koop staat? Vraag dan eens naar de mogelijkheden van een betaalbaar bouwkundig onderzoek. Het betreft een een nauwkeurige en onafhankelijke visuele woninginspectie. Door deze analyse weet je waar en wat er nog aan de woning moet gebeuren. Er wordt bijvoorbeeld gekeken naar de fundering en en de onderhoudsstaat van de keuken. Tevens weet je welke kosten er bij komen kijken om mogelijke gebreken op te lossen. Eveneens krijg je meer inzicht in het onderhoud voor de lange termijn. Je hebt de vrijheid om te kiezen voor een specialist die het woonobject gaat inspecteren. Het is essentieel dat hij/zij onafhankelijk is. Denk aan een bouwinspecteur, architectenbureau, een lokale aannemer of taxateur in Oranje.

Besparen op een bouwkeuring in juni 2024
Zonder veel kosten een woning laten inspecteren? Bekijk de mogelijkheden van een meeloopkeuring, ook wel een mondeling advies genoemd. Tijdens het onderzoek van het woonobject geeft de bouwkundig specialist snelle en concrete adviezen van alle bouwkundige aspecten. Wil je ook de waarde van een woning weten? Of meer duidelijkheid over het energielabel? Maak dan 1 overkoepelende afspraak voor een woningtaxatie of een energielabel aanvraag. Soms kan dit door dezelfde partij worden uitgevoerd. Op ons portaal vind je ook meer toelichtingen over Keuring bij woningoplevering.

Bouwkundig rapport opvragen?

Vergelijk erkende bouwtechnische inspecteurs in Oranje

In vijf stappen een een bouwtechnische keuring laten uitvoeren

 1. Vind een geschikte bouwkundige

  Allereerst moet je een expert zoeken die het onderzoek gaat uitvoeren. Ga alleen in zee met een onafhankelijke partij. Je hebt de keuze uit uiteenlopende architecten, bouwondernemingen en bouwkundige bureaus in Oranje en omgeving.

 2. Keuring van het woonobject

  Samen met de bouwkundig expert, de verkopende partij en/of makelaar van de verkopende partij wordt de woning op allerlei punten gecheckt. De bouwspecialist loopt alles na maar verplaatst geen huisraad en maakt niets open. Hij of zij heeft hiervoor o.a. thermografische camera en een ladder.

 3. Conclusies doorspreken

  Na de keuring beschrijft de bouwkundigezijn waarnemingen. Hij zal ook vragen voor je beantwoorden.

 4. Ontvangst bouwkundig rapport

  Geleid door het onderzoek krijg je een bouwkundig keuringsrapport. In dit rapport lees je alle opvallende zaken en de bouwkundige staat van de woning en eventuele onderhoudspunten. Ook vind je hier een tariefoverzicht om het woonhuis in orde te maken.

 5. Woningwaarde bepalen

  Komt het rapport overeen met wat u hoopt? Op basis van de resultaten kun je beginnen met je openingsbod. Je kunt je bod verder toelichten met de eventuele kosten voor onderhoud. Zijn de resultaten nog niet bekend? Je kunt de resultaten opnemen in de eventuele ontbindende voorwaarden van het aankoopcontract.

De actuele kosten van een bouwkundig rapport

De kosten van een bouwrapport voor een gemiddelde woning schommelen rond de €310 en €465. De totaalprijs is gebaseerd op diverse factoren. De oppervlakte en de inhoud van de woning zijn de belangrijkste. Ook de plek van de woning speelt een rol vanwege de reiskosten. Verder komen we verschillen tegen tussen de verschillende aanbieders. Let vooral op wachttijd, de deskundigheid en ervaring van de expert en lees ook actuele reviews op internet van klanten. Al deze punten kunnen invloed hebben op de pakketprijs. In het bijgaande overzicht bekijk je de huidige kosten van een bouwkundig rapport in Oranje.

Soort woningNetto woonoppervlakteGemiddelde onkosten
Studio100 m2275 – €305
Rijtjeshuis110 m2€350 – €370
Hoekhuis143 m2€405 – €445
Geschakelde woning167 m2€455 – €505
Herenhuis184 m2€530 – €555
Samenvatting met de tarieven van een bouwkundig rapport juni 2024.

Een uitgebreid bouwkundig rapport opvragen?

Vind professionele bouwkundigen actief in jouw regio

Betrouwbare bouwkundig adviesbureaus

Op zoek naar een regionaal inspectiebureau voor tips en hulp bij een technische keuring? Onderdelen die je zeker moet meewegen bij het kiezen van een inspecteur: de geschatte kosten, levertermijn, en welke instrumenten worden er gebruikt. In het schema hieronder bieden wij de adresgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Oranje die wellicht hulp kunnen bieden bij een deskundige en onpartijdige bouwkundige keuring. Of doorzoek adviesbureaus in Hijken, Hooghalen, Beilen, Loon en De Wilp.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-oranje-9416

Plan direct online een aankoopkeuring in

Wanneer je een woning op het oog hebt kan het zijn dat je hier erg enthousiast over bent. Je kijkt dan maar wat graag langs de gebreken heen. Dankzij een aankoopkeuring in Oranje onderzoekt een objectieve expert het woonobject. Handig, want zo weet je precies wat de gesteldheid van de woning is en wat het kost om gebreken te herstellen.

 • De koper heeft een onderzoeksplicht.
 • Door middel van een aankoopkeuring vorm je een betrouwbaar beeld van de woning die je misschien wilt kopen.
 • Doe deze keuring voordat je een startbod uitbrengt.
 • Hiermee sta je een stuk sterker in de onderhandeling.

Hoe laat ik een verkoopkeuring uitvoeren?

Een verkoopkeuring beslaat een professionele en erkende analyse een huis dat je in de verkoop wil doen. Hiermee verschaf je potentiële kopers inzicht in onderhoudstoestand van de woning. Je trekt hiermee de onderhandelingen naar je toe en bent niet aan te spreken op een gebrekkige informatieplicht. De kopende partij krijgt zo meer vertrouwen en voorkomt dat je later schadeclaims kunt krijgen.

 • Als verkoper van jouw huis heb je de taak om de koper goed in te lichten overonderhoudstoestand van de woning.
 • Het geeft een gunstig effect op de verkoopprijs.
 • De keuring wordt specifiek aanbevolen voor woningen van voor 1985.

Opleveringskeuring: informatie + voordelen

Gaat je nieuwbouwwoning binnenkort opgeleverd worden? Door gebruik te maken van een opleveringskeuring laat je jouw nieuwe woning visueel keuren. De bouwkundig ingenieur loopt de opleverpunten van de vooroplevering na en past zijn vaardigheden toe rondom regels en richtlijnen in de bouw. De inspecteur dient de lijst in bij de uitvoerder en je kunt de aannemer aanspreken op nalatigheid.

 • Direct inzicht in de bouwkundige gebreken.
 • Met een naschouw heb je een sterkte positie tegenover de aannemer.
 • Prijzen variëren tussen de €125 en €190.


Veelgestelde vragen over het bouwrapport

Wat is een bouwkundige keuring?
Met een bouwkundig onderzoek bedoelen we een onderzoek naar de algehele staat van een woning. Je voert een bouwtechnische keuring uit om de aandachtspunten van een woning te beschrijven. De deskundige geeft ook een indicatie van de tarieven van de verschillende herstelwerkzaamheden om onderhoud en reparaties uit te voeren.

Wanneer is zo’n bouwkeuring noodzakelijk?
Een uitgebreide bouwtechnische keuring in de provincie Drenthe komt doorgaans ter sprake in situaties wanneer je actief bent op de woningmarkt. In het bijzondere bij woningen gebouwd voor 1985 zien we vaak verschillende gebreken. D.m.v. een woningkeuring krijg je een goed beeld van het woonobject. Dikwijls wordt het pas in gang gezet wanneer de koop serieus wordt (voor de biedingen van het voorlopig koopcontract). Doorgaans worden eventuele verrassende conclusies van dit onderzoek als ontbindende voorwaarden opgenomen in het koopcontract.

Moet ik de bouwkundige keuring voor of na het bod laten uitvoeren?
Normaal doet men dit in het begin van het biedproces (via een makelaar in Oranje). Betreft het een woning dat veel onderhoud vergt? Door gebruik te maken van het rapport zullen de biedingen goed aansluiten bij de realiteit, wat je ook kunt motiveren met stukken uit het rapport. Dit realiseert een hele goede onderhandelingspositie. Aandachtspunt is dat dit rapport het een en andere kost, en je nog helemaal niet weet of je wel kunt voldoen aan de vraagprijs.

Wanneer kies ik voor de meeloopkeuring?
Een meeloopkeuring is een uitgeklede schouw op de bouwplaats waarbij geen rapport wordt opgemaakt. Begeleid door de bouwkundig expert uit de gemeente Midden-Drenthe bekijk je alles in en rondom het huis. De bouwkundige expert bespreekt alles verder mondeling aangaande de staat van het huis. Potentiële belangrijke herstelpunten worden dan direct gesignaleerd. De specialist weet vaak een richtprijs voor de herstelwerkzaamheden. Het grote voordeel van zo’n mondelinge keuring is dat het betaalbaar is en dat het vaak binnen 48 uur mogelijk is.

Plaats een reactie