Bouwkundige keuring Bovensmilde

Direct bouwkeuring aanvragen

Ben je van plan een woning te kopen? Een bouwkundige keuring in Bovensmilde uitvoeren is heel erg verstandig. Met behulp van de inspecteur wordt je een duidelijk beeld verschaft over de de kwaliteit van de woning en ontvang je een inschatting van de kosten om het huis in goede staat te brengen. Daarmee is de onderhandelingspositie een stuk gunstiger. Op deze website bekijk je aanvullende info over de uiteenlopende keuringen die er zijn, de investeringen en bieden we de vestigingsgegevens van bouwkundig adviseurs in Bovensmilde.

 • De bouwkundige keuring biedt informatie over onderhoud en problemen bij een woning.
 • Jouw bouwkundig inspecteur in Bovensmilde bekijkt de woning op een objectieve en deskundige manier.
 • Er wordt gekeken naar de meest belangrijke en zichtbare aspecten van de woning zoals o.a. de vloerconstructies en en de CV-ketel en/of HR-ketel.
 • In het bouwkundig rapport tref je alle bevindingen van de deskundige inclusief de kosten op korte en lange termijn.
 • Op die manier heb jij meer zekerheid over de status van de woning die je wilt kopen.
 • Kies je voor een hypotheek met NHG dan kan de geldverstrekker dit zelfs verplichten.
 • De prijzen van een bouwkundige inspectie liggen rond +/- €310 en €420.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Bovensmilde uitvoeren

Behoefte aan een inspectie van de bouwkundige staat van een gebouw of van een huis waar je interesse in hebt? Overweeg dan een uitgebreid en betaalbaar bouwkundig onderzoek. Het gaat hier om een een nauwkeurige en onafhankelijke visuele woninginspectie. Via deze keuring weet je de probleempunten van de woning. De inspecteur bekijkt o.a. de puien en kozijnen en of er houtrot is. Ook achterhaal je welke extra kosten er gemaakt gaan worden om mogelijke gebreken op te lossen. Tevens krijg je meer inzicht in het onderhoud voor de lange termijn. Je mag zelf een adviesbureau inschakelen die de keuring uitvoert. Uiteraard moet het een onpartijdige partij zijn. Ondernemingen als o.a. een bouwkundige, architectenbureau, een plaatselijke aannemer of taxateur in Bovensmilde.

Bouwkeuring extra voordelig laten uitvoeren in juli 2024
Voordelig een woonobject laten checken? Laat je informeren over een mondelinge, ook wel meeloopkeuring. Bij de analyse van de woning geeft de bouwkundig adviseur gelijk mondeling zijn bevindingen door van alle bouwkundige punten. Wil je ook de waarde van een woning weten? Of wil je weten hoeveel energie de woning verbruikt? Kies dan ook voor een erkende taxatie en/of energielabel check. Dit scheelt veel geld. Op Bouwkeuringexpert.nl kan je ook veel toelichtingen vinden over Goedkoopste bouwkundig rapport.

Bouwkundig rapport opvragen?

Vergelijk erkende bouwtechnische inspecteurs in Bovensmilde

5-stappenplan voor het regelen van een bouwtechnische keuring

 1. Een bouwkundige kiezen

  Om te beginnen moet je een specialist hebben die de technische keuring gaat doen. Zorg dat deze persoon objectief en betrouwbaar is. Je hebt de keuze uit allerlei architecten, regionale aannemers en bouwkundige bureaus in Bovensmilde en omgeving.

 2. De inspectie van de woning

  Gezamenlijk met je bouwkundige expert, de huidige eigenaar en / of wellicht een makelaar wordt de woning van boven naar beneden nagelopen. De inspecteur bekijkt alle bouwkundige aspecten maar verplaatst geen inboedel en breekt of hakt niks open. Hij of zij kan gebruik maken van een endoscoop, laserwaterpas en een ladder.

 3. Conclusies doorspreken

  In aansluiting op de woninganalyse omschrijft de bouwkundige zijn waarnemingen. Je kunt tevens aanvullende vragen stellen.

 4. Het bouwkundig rapport

  Steunend op het onderzoek stelt het adviesbureau een bouwkundig keuringsrapport op. In deze documentatie tref je een samenvatting van de woning inclusief foto’s en welk onderhoud op korte- en lange termijn uitgevoerd moet worden. Daarbij vind je hier een overzicht van de herstelkostenom het verblijf te herstellen en/of te verbeteren.

 5. Bod voorbereiden

  Komt het rapport overeen met wat u hoopt? Met het rapport in je broekzak kun je met zekerheid een openingsbod doen. Maak bij de onderhandeling gebruik van de aangetoonde gebreken. Wacht je nog op de uitkomsten? Laat dit dan opnemen in de zogenaamde ontbindende voorwaarden.

Kosten van een bouwkundig rapport per type woning

De prijzen van een bouwrapport liggen rond +/- €335 en €475. De totale prijs is afhankelijk van meerdere punten. De inhoud en oppervlakte van het woonobject hebben de meeste invloed. Ook de plaats waar de woning staat is van belang omdat er soms reiskosten worden berekend. Bovendien zit er veel verschil tussen de verschillende adviesbureaus. Let vooral op de oplevertermijn, de volledigheid van het rapport en naar reviews van andere klanten. Al deze punten kunnen invloed hebben op de pakketprijs. In de onderstaande tabel berekenen we de te verwachten kosten van een bouwkundig rapport in Bovensmilde.

Soort huisAantal m2Geschatte tarieven
Flatwoning89 m2290 – €305
Rijtjeshuis108 m2€350 – €390
Hoekhuis136 m2€405 – €450
Geschakelde woning157 m2€460 – €490
Villa183 m2€510 – €550
Tabel met een prijsindicatie voor een bouwkundig rapport juli 2024.

Een uitgebreid bouwkundig rapport opvragen?

Bekijk info van betrouwbare bouwkundigen in de regio

Bouwkundig adviesbureaus vergelijken

Op zoek naar een regionaal inspectiebureau voor de service van een technische keuring? Onderdelen die je zeker moet meewegen bij het uitzoeken van de juiste inspecteur: de tarieven, hoe snel de keuring kan plaatsvinden, en van welke instrumenten de expert gebruik maakt. In het volgende schema faciliteren we adressen van bouwkundig adviesbureaus in Bovensmilde die je wellicht van dienst kunnen zijn bij een objectieve en onafhankelijke bouwkundige keuring. Of doorzoek adviesbureaus in Drijber, Wijster, Spier, Oranje en Hijken.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-bovensmilde-9421

Regel online een aankoopkeuring

Als je een woning gaat kopen ben je misschien wel helemaal verliefd op het huis. Je bent blind voor de mogelijk aanwezig problemen. Door gebruik te maken van een aankoopkeuring in Bovensmilde controleert een onpartijdige ingenieur het gebouw. Slim, zo krijg je goed inzicht in wat de huidige staat van de woning is en een kostenplaatje voor het verwachte onderhoud.

 • Je hebt altijd een onderzoeksplicht als woningkoper.
 • Door het laten uitvoeren van een aankoopkeuring krijg je een realistisch beeld van de woning die je misschien wilt kopen.
 • Je kunt het beste de keuring uitvoeren voor je een bod uitbrengt.
 • Je bent zo 100% zeker van de zaak tijdens de onderhandelingen.

Verkoopkeuring uit laten voeren

Een verkoopkeuring beslaat een onafhankelijke keuring van een pand dat je wilt verkopen. Op deze manier geef je de aspirant koper informatie over onderhoudstoestand van de woning. Je speelt open kaart en hebt de informatieplicht naar behoren uitgevoerd. Je neemt de laatst twijfels bij de koper weg en het voorkomt onnodige discussies achteraf.

 • Als woningverkoper is het wettelijk je plicht de aspirant koper goed te informeren aangaande de staat van jouw huis.
 • Vergroot de verkoopkansen van jouw woning.
 • Wordt vaak uitgevoerd bij woningen gebouwd voor 1985.

Een opleveringskeuring bij nieuwbouw

Gaat je nieuwbouwwoning binnenkort opgeleverd worden? Door middel van een opleveringskeuring weet je zeker dat je geen gebreken over het hoofd ziet. De bouwkundige controleert alle opleverpunten en past zijn vaardigheden toe rondom het bouwbesluit. De bouwkundig ingenieur is onpartijdig en je aannemer zorgt ervoor dat deze punten snel worden opgelost.

 • Gebreken worden direct opgelost.
 • Een grondige naschouw versterkt de positie ten opzichte van de aannemer.
 • Prijzen variëren tussen de €125 en €235.


Veelgestelde vragen over de keuring van jouw woning

Wat houdt een bouwkundige keuring in?
Met een bouwkundig onderzoek bedoelen we een complete en onafhankelijke keuring van een huis. De reden van deze bouwtechnische keuring is om de staat van een woning te achterhalen. De deskundige geeft ook een indicatie van de minimale investeringen om de woning toekomstbestendig te maken.

In welke gevallen is een bouwkeuring nodig?
Een grondige bouwtechnische keuring in de provincie Drenthe komt in beeld op het moment dat je een bod wilt uitbrengen op een woning. In het bijzondere bij woningen gebouwd voor 1985 zien we vaak onderhoud problematiek. Door te kiezen voor een woningkeuring worden deze problemen inzichtelijk gemaakt. In veel gevallen wordt het onderzoek gestart voordat het openingsbod wordt gedaan. Daarbij wordt een negatieve uitslag van de staat van een woning in het koopcontract als ontbindende voorwaarde opgenomen.

Bouwkundige keuring: voor of na bod laten doen?
Je kunt dit het beste laten doen voor je een bod doet (via een makelaar in Bovensmilde). Mankeert er het nodige aan de woning? Door gebruik te maken van het rapport is de prijs die je wilt betalen realistischer, wat je ook goed kunt onderbouwen. Dit versterkt de onderhandelingspositie aanzienlijk. Het nadeel is dat jij wel tijd en geld moet investeren in z’n rapport, terwijl je niet weet je het bod voldoende is.

Wanneer wordt de meeloopkeuring aangeraden?
Een meeloopkeuring is een eenvoudige schouw op de bouwplaats waarbij geen rapport wordt opgemaakt. Tegelijk met de bouwkundig ingenieur uit de gemeente Midden-Drenthe loop je alles in het huis na. De bouwkundige expert bespreekt alles verder mondeling over de staat van het huis. Potentiële belangrijke herstelpunten worden direct aangegeven. De expert noemt ook een prijsindicatie om de onderhoudspunten te verbeteren. Een groot voordeel van deze mondelinge keuring is de relatief lage prijs en de snelle levertijd.

Plaats een reactie