Bouwkundige keuring Langerak

Direct bouwkeuring aanvragen

Heb je plannen om een huis te kopen? Een bouwkundige keuring in Langerak laten uitvoeren is dan vaak geen gek idee. Door deze keuring krijg je een concreet beeld van de wat er eventueel nog moet gebeuren en krijg je een indicatie van de kosten om eventuele gebreken te herstellen. Met deze informatie heb je binnen de onderhandelingen een goede basis. Op ons woonplatform verzamelen wij nuttige info over de verschillende keuringen waar je uit kunt kiezen, de kosten en achterhaal je de adresgegevens van bouwkundig adviseurs in Langerak.

 • bouwkundige keuring is een onafhankelijke keuring om de staat van de woning in kaart te brengen.
 • Je bouwkundig inspecteur in Langerak controleert de woning op heel veel verschillende aspecten.
 • Deze persoon kijkt naar alle zichtbare onderdelen zoals onder andere de ventilatie en en de CV-ketel en/of HR-ketel.
 • In het bouwkundig rapport vind je een uitgebreide samenvatting en foto’s van de gebreken inclusief een overzicht van de onderhoudskosten.
 • Zo krijg je op hoofdlijnen een beeld van de de gesteldheid van de woning waar je interesse in hebt.
 • Bij een hypotheek met NHG kan de geldverstrekker dit zelfs verplichten.
 • De kosten van een bouwkundige inspectie liggen rond +/- €325 en €485.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Langerak afspreken

Behoefte aan een inspectie van de bouwtechnische staat van jouw eigen woning of van een woning die te koop staat? Profiteer dan van een uitgebreid en betaalbaar bouwkundig onderzoek. Dit is eigenlijk een objectieve en nauwkeurige inspectie van een woonobject. Door deze keuring weet je waar en wat er nog aan de woning moet gebeuren. Denk aan het stucwerk en of er houtrot is. Ook heb je dan inzicht in welke extra kosten er gemaakt gaan worden om de woning te herstellen en te verbeteren. In aanvulling daarop krijg je een overzicht van het onderhoud voor de lange termijn. Er is een vrije keuze voor een deskundige die de woning komt inspecteren. Het is wel nodig dat dit een onafhankelijke partij is. Je kunt terecht bij een bouwadviseur, architectenbureau, een plaatselijke aannemer of taxateur in Langerak.

Tips voor een voordelige bouwkeuring in april 2024
Wil je een woning voordelig laten controleren? Probeer dan een meeloopkeuring (puur mondeling advies). Tijdens het onderzoek van het woonobject geeft de bouwkundig inspecteur een mondelinge samenvatting over de verbeterpunten en aandachtsgebieden. Wil je ook meteen de waarde weten? Of wil je het energielabel weten? Maak dan 1 overkoepelende afspraak voor een taxatierapport en/of een energielabel onderzoek. Soms kan dit door dezelfde partij worden uitgevoerd. Op ons portaal vind je ook meer gegevens over Oplevering nieuwbouw keuring.

Bouwkundig rapport opvragen?

Bekijk en vergelijk bouwtechnische inspecteurs in Langerak

In vijf stappen een een bouwtechnische keuring laten uitvoeren

 1. Zoek bouwkundig adviseur

  Allereerst moet je een deskundige hebben die de technische keuring gaat doen. Zorg dat deze persoon objectief en betrouwbaar is. Er zijn uiteenlopende architecten, aannemingsbedrijven en bouwkundige bureaus in Langerak en omgeving.

 2. Keuring van het woonobject

  Gezamenlijk met je bouwkundige expert, de verkopende partij & de makelaar wordt de woning van boven naar beneden nagelopen. De bouwexpert bekijkt alles maar verplaatst niets en maakt geen schade. Hij of zij gebruik vaak een ladder of een uitschuifbare inspectiespiegel.

 3. Resultaten bespreking

  Meteen na de huisbeoordeling komt de bouwkundige over de brug met zijn beoordeling. Hij zal ook vragen voor je beantwoorden.

 4. Inzien van het bouwkundig rapport

  Steunend op de huis-analyse wordt het bouwkundig keuringsrapport verder ingevuld. Hierin staat de conclusie van de bouwkundige staat van de woning en welk onderhoud op korte- en lange termijn uitgevoerd moet worden. Tevens vind je hier een kostenberekening om het gebouw weer in goede staat te krijgen.

 5. Aankoopprijs bepalen

  Is het rapport positief over de woning? Met het rapport in je broekzak kunnen de biedingen op de woning beginnen. Daarbij kun je de lagere prijs verdedigen met de eventuele kosten voor onderhoud. Is het rapport nog niet officieel? Laat dit dan opnemen in de ontbindende voorwaarden in de koopovereenkomst.

De actuele kosten van een bouwkundig rapport

De gemiddelde kosten van een bouwrapport schommelen rond de €295 en €455. De uiteindelijke prijs wordt vastgesteld op basis van een aantal facetten. Oppervlakte (m3) en oppervlakte (m2) vormen voornamelijk de prijs. Ook de plaats waar de woning staat speelt een rol vanwege de reiskosten. Eveneens zit er veel verschil tussen de verschillende aanbieders. Kijk goed naar de snelheid, de hulpmiddelen die de deskundige gebruikt en kijk of er referenties zijn van eerdere opdrachtgevers. Dit speelt mee in de totaalprijs. In de bijgaande tabel vind je samengevat de huidige kosten van een bouwkundig rapport in Langerak.

Type woningWoonoppervlakGeschatte kosten
Appartement79 m2300 – €310
Rijwoning121 m2€355 – €365
Hoekwoning131 m2€410 – €435
Geschakelde woning173 m2€470 – €485
Herenhuis189 m2€525 – €550
Opsomming met de tarieven van een bouwkundig rapport april 2024.

Een betaalbaar en snel bouwkundig rapport?

Bekijk info van geschikte bouwkundigen actief in jouw regio

Bekende bouwkundig adviesbureaus

Op zoek naar een regionaal inspectiebureau voor het inplannen van de technische keuring? Dingen die van belang zijn op het moment dat je een inspecteur selecteert: een inschatting van de kosten, levertijd van het rapport, en van welke instrumenten de expert gebruik maakt. In het schema hieronder overhandigen we de adresgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Langerak die in potentie ondersteuning kunnen bieden voor een objectieve en onafhankelijke bouwkundige keuring. Of doorzoek adviesbureaus in Nieuwpoort, Groot-Ammers, Kinderdijk, Streefkerk en Nieuw-Lekkerland.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-langerak-2967

Voordelen van een aankoopkeuring

Wanneer je een woning op het oog hebt wil het nog wel eens gebeuren dat je hier helemaal vol van bent. De gebreken van een woning kan je dan niet meer zien. Middels een aankoopkeuring in Langerak analyseert een neutrale specialist het woonhuis. Slim, want zo weet je precies wat de actuele situatie en staat van de woning is en wat de eventuele herstelkosten zijn.

 • Neem je onderzoeksplicht serieus.
 • Middels een aankoopkeuring heb je een objectief beeld van het woonhuis dat je wilt aanschaffen.
 • Idealiter laat je dit doen voordat je het bod doet.
 • Hiermee sta je een stuk sterker in de onderhandeling.

Informatie over verkoopkeuring

Met de verkoopkeuring wordt bedoeld: een onafhankelijke, visuele bouwkundige keuring van een woonobject dat je in de verkoop wil doen. Op die manier geef je de aspirant koper informatie over de staat van jouw huis. Jij komt hiermee serieus over en bovendien voldoe je zo ook aan de informatieplicht. Je creëert een stukje extra vertrouwen wat in een later stadium discussies kan voorkomen.

 • Als huiseigenaar ben je wettelijk verplicht om de nieuwe eigenaar van informatie te voorzien over de staat van de woning.
 • Vergroot het vertrouwen en vergroot de verkoopkansen.
 • Extra belangrijk bij oudere huizen (tussen 1925 en 1985).

Wat is precies een opleveringskeuring?

Wordt jouw nieuwbouwwoning binnenkort opgeleverd? Door te kiezen voor een opleveringskeuring weet je zeker dat je geen gebreken over het hoofd ziet. De bouwkundig ingenieur check alle opleverpunten en weet precies hoe het zit met de geldende normen en regels in de bouwwereld. Hij zal direct in gesprek gaan met de uitvoerder en met het rapport sta je sterker tegenover de aannemer.

 • Meteen inzicht in eventuele bouwkundige gebreken.
 • Een grondige naschouw versterkt de positie ten opzichte van de aannemer.
 • De kosten liggen tussen de €130 en €210.


Veelgestelde vragen over de keuring van jouw woning

Wat houdt een bouwkundige keuring in?
Een bouwkundig onderzoek wil zeggen een onderzoek naar de algehele staat van een woning. Je voert een bouwtechnische keuring uit om de staat van het huis inzichtelijk te maken. Het rapport beschrijft de kosten voor herstelwerk om de woning in goede staat te brengen.

Op welke moment moet ik een bouwkeuring uitvoeren?
Een bouwtechnische keuring in de provincie Zuid-Holland wordt geadviseerd wanneer je actief bent op de woningmarkt. Met name bij wat oudere woningen is er vaak sprake van verschillende gebreken. Aan de hand van de woningkeuring krijg je een goed beeld van het woonobject. In de regel wordt het onderzoek gedaan voordat het openingsbod wordt gedaan. Standaard worden eventuele verrassende conclusies van dit onderzoek in het koopcontract als ontbindende voorwaarde opgenomen.

Laat ik de bouwkundige keuring uitvoeren voor of na het bod?
Het is aan te raden dit te doen alvorens een eerste startbod wordt uitgebracht (via een makelaar in Langerak). Is er veel onderhoud nodig? Op basis van de resultaten kan je een realistisch bod doen, wat je ook goed kunt onderbouwen. Dit maakt de onderhandelingspositie een stuk sterker. Minpunt is dat je de kosten van het rapport zelf moet betalen, terwijl je helemaal niet weet of je voldoende kunt bieden.

Wanneer kies ik voor de meeloopkeuring?
De meeloopkeuring noemt men in de volksmond ook wel een technische schouw waarbij je geen rapport ontvangt. Tegelijk met de bouwadviseur uit de gemeente Molenlanden bekijk je alles in en rondom het huis. De bouwkundige expert komt direct met zijn belangrijkste opmerkingen aangaande de staat van de woning. Potentiële noodzakelijke onderhoudspunten komen meteen aan het licht. De deskundige biedt ook een kostenoverzicht van de werkzaamheden die nodig zijn om de woning te herstellen. Pluspunt van de mondelinge keuring is de voordelige prijs en dat je niet zo lang hoeft te wachten.

Plaats een reactie