Bouwkundige keuring Oud-Alblas

Direct bouwkeuring aanvragen

Een koophuis op het oog? Een bouwkundige keuring in Oud-Alblas laten doen is heel erg verstandig. Zo krijg je een goed beeld van de eventuele gebreken en problemen en krijg je duidelijkheid over de kosten om eventuele gebreken te herstellen. Door deze inzichten worden de onderhandelingen transparanter. Via bouwkeuringexpert.nl bieden wij alle benodigde informatie over hoe je een keuring aanvraagt, de investeringen en tref je de contactgegevens van bouwkundig adviseurs in Oud-Alblas.

 • Een bouwkundige keuring is een uitgebreide technische inspectie van de woning.
 • Zo’n bouwkundig inspecteur in Oud-Alblas benadert het huis grondig op vele punten.
 • Deze persoon kijkt naar alle zichtbare onderdelen zoals bijvoorbeeld de kruipruimte en en de onderhoudsstaat van de keuken.
 • In het bouwkundig rapport tref je alles wat je moet weten over de staat van de woning inclusief een overzicht van de onderhoudskosten.
 • Zo krijg je volledige duidelijkheid over de toestand van de woning die je wilt kopen.
 • Bij een hypotheek met NHG wordt dit mogelijk zelfs verplicht gesteld.
 • De huidige prijzen van een bouwkundige inspectie liggen tussen de €330 en €445.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Oud-Alblas inplannen

Heb je belang bij duidelijkheid over de staat (en gebreken) van een woonhuis of van een woonobject dat je misschien wel wilt kopen? Bekijk dan de optie voor een handig en voordelig bouwkundig onderzoek. Het betreft een objectieve en nauwkeurige inspectie van een woonobject. Dankzij deze keuring weet je wat de eventuele gebreken zijn. Je kunt denken aan de meterkast en en de staat van eventuele schuren en garages. Daarbij wordt het overzichtelijk welke kosten er direct gemaakt moeten worden om de geconstateerde issues op te pakken. Tevens krijg je meer zekerheid over het toekomstig onderhoud. Je mag zelf een adviesbureau inschakelen die langskomt om deze keuring te doen. Dit moet een onafhankelijke partij zijn. Bedrijven zoals een bouwkundige, een architect, een plaatselijke aannemer of taxateur in Oud-Alblas.

Een bouwkeuring voor een lage prijs in mei 2024
Een betaalbare technische keuring laten uitvoeren? Vraag dan eens naar een zogenaamde meeloopkeuring (ook wel mondeling). Tijdens het onderzoek van het gebouw geeft de bouwkundig specialist een mondeling verslag over de verbeterpunten en aandachtsgebieden. Ook benieuwd naar de marktwaarde? Of ook bekijken welk energielabel er van toepassing is? Plan dan ook meteen een complete taxatie of een energielabel aanvraag. Het wordt dan vaak extra voordelig uitgevoerd. Op ons informatieplatform bekijk je ook nuttige informatie over Tarieven bouwkundige keuring.

Bouwkundige keuring regelen?

Bekijk een betrouwbare bouwtechnische inspecteur in Oud-Alblas

In vijf stappen een een bouwtechnische keuring laten uitvoeren

 1. Bouwkundige zoeken en vergelijken

  Allereerst heb je een expert nodig die de keuring gaat uitvoeren. Zorg dat deze persoon objectief en betrouwbaar is. Je kunt een aanvraag indienen bij verschillende architectenbureaus, aannemers en bouwkundige bureaus in Oud-Alblas (en de regio).

 2. Het onderzoek van de woning

  Begeleid door de bouwkundige expert, de verkopende partij en / of de makelaar maak je een rondje door de woning. De inspecteur onderzoekt alles maar verplaatst niets en er worden geen betimmeringen verwijderd. Hij of zij neemt altijd spullen mee zoals een spiegeltje, vochtmeter en een ladder.

 3. Resultaten bespreking

  Na afronding van de huisbeoordeling komt de bouwkundige over de brug met zijn waarnemingen. Hij zal ook vragen voor je beantwoorden.

 4. Het bouwkundig rapport

  Steunend op het onderzoek krijg je een compleet en overzichtelijk bouwkundig keuringsrapport. In het verslag lees je alle opvallende zaken en de observaties en welk onderhoud op korte- en lange termijn uitgevoerd moet worden. Ook vind je daar een overzicht van de herstelkostenom het gebouw weer in een goede conditie te krijgen.

 5. Woningwaarde bepalen

  Zijn de bevindingen in het rapport positief? Op basis van de resultaten kan je met een gerust gevoel een bod uitbrengen. Maak bij de onderhandeling gebruik van de direct noodzakelijke kosten die in het rapport worden vermeld. Is het rapport nog niet officieel? Dan zou je dit kunnen opnemen in de zogenaamde ontbindende voorwaarden.

De huidige kosten van een bouwkundig rapport

De prijzen van een bouwrapport liggen tussen de €350 en €440. De totaalprijs wordt bepaald door diverse onderdelen. Woonoppervlakte in M2 en inhoud in M3 hebben de meeste invloed. Ook de woonplaats beïnvloedt de prijs in verband met de reiskosten. Ook zit er veel verschil tussen de afzonderlijke inspectiebureaus. Neem zaken in overweging zoals de oplevertermijn, hoe uitgebreid de rapportage is en lees ook actuele reviews op internet van klanten. Dit speelt mee in het kostenplaatje. In de tabel hieronder vind je overzichtelijk de geschatte kosten van een bouwkundig rapport in Oud-Alblas.

Type huis GrootteGemiddelde tarief
Bovenwoning78 m2300 – €330
Tussenwoning116 m2€350 – €365
Hoekpand141 m2€400 – €430
Geschakelde woning162 m2€450 – €480
Landhuis198 m2€520 – €560
Overzichtmet de ingeschatte prijzen / tarieven voor een bouwkundig rapport mei 2024.

Bouwkundig rapport nodig?

Vergelijk tarieven van betrouwbare bouwkundigen bij jou in de buurt

Professionele bouwkundig adviesbureaus

Op zoek naar een inspectiebureau voor de service van een technische keuring? Dingen waar je op moet letten op het moment dat je een inspecteur selecteert: de uurtarieven, levertijd van het rapport, en welke instrumenten de inspecteur gebruikt. In het schema hieronder bekijk je contact- en adresgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Oud-Alblas die in potentie ondersteuning kunnen bieden voor het uitvoeren van een bouwkundig onderzoek. Of zoek adviesbureaus in Waal, Langerak, Nieuwpoort, Groot-Ammers en Kinderdijk.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-oud-alblas-2969

Advies over de aankoopkeuring

Als je een mooie woning hebt gezien is het vaak zo dat je door het dolle heen bent. Daardoor zie je soms de gebreken niet meer. Door te kiezen voor een aankoopkeuring in Oud-Alblas controleert een neutrale bouwkundig ingenieur het huis. Niet zo gek, zo weet je snel meer over wat de conditie van de woning is en weet je ongeveer welke kosten er aan zitten te komen.

 • De onderzoeksplicht is een belangrijke handeling.
 • Met behulp van een aankoopkeuring vergaar je een compleet beeld van het woonobject.
 • Dit onderzoek laat je altijd doen voor het eerste startbod.
 • Met het rapport sta je sterker tijdens de onderhandeling.

Waarom een verkoopkeuring?

Een verkoopkeuring betekent: een onafhankelijke keuring van een pand dat jij wil verhuren. Op die manier geef je de kopende partij inzicht in de staat van jouw huis. Je geeft volledige duidelijkheid en neemt je informatieplicht verantwoordelijkheid. De kopende partij krijgt zo meer vertrouwen en beperkt de aansprakelijkheid van schade achteraf.

 • Als woningeigenaar ben je wettelijk verplicht om de koper goed in te lichten overde bouwkundige staat van de woning.
 • Vergroot de verkoopkansen van jouw woning.
 • Wordt met name uitgevoerd voor relatief oude woningen (van voor 1985).

Informatie over de opleveringskeuring

Is je nieuwbouwwoning bijna klaar en wordt het opgeleverd? Dankzij een opleveringskeuring weet je zeker dat je geen gebreken over het hoofd ziet. De bouwkundige controleert alle opleverpunten en kent de regels en normen in de bouw. Hij zal direct in gesprek gaan met de uitvoerder en met het rapport sta je sterker tegenover de aannemer.

 • Direct inzicht in de bouwkundige gebreken.
 • Een grondige naschouw versterkt de positie ten opzichte van de aannemer.
 • Je betaalt hiervoor tussen de €100 en €210.


Veelgestelde vragen over de keuring van jouw woning

Hoe wordt een bouwkundige keuring uitgevoerd?
Plan direct een bouwkundig onderzoek voor een feitelijke vaststelling van de bouwkundige kwaliteit van een woning. Doorgaans voert men deze bouwtechnische keuring uit om de pluspunten en minpunten van een huis te analyseren. Je krijgt nadere toelichting over de minimale investeringen om het woonobject in goede staat te brengen.

Wanneer laat ik de bouwkeuring uitvoeren?
Een uitgebreide bouwtechnische keuring in de provincie Zuid-Holland is relevant in het geval je mogelijk een woning wilt kopen. Met name bij wat oudere woningen is er vaak sprake van verschillende gebreken. Door gebruik te maken van de woningkeuring komen alle onderhoudspunten boven tafel. In de regel wordt het onderzoek gedaan wanneer er een handtekening is gezet onder het voorlopige koopcontract. Tevens worden onvoorzienen situaties over de woningstaat als ontbindende voorwaarden meegenomen.

Bouwkundige keuring: voor of na bod laten doen?
Het is aan te raden dit te doen voor je komt met een openingsbod (via een makelaar in Oud-Alblas). Zijn er veel herstelwerkzaamheden nodig? Met het rapport in je broekzak zullen de biedingen goed aansluiten bij de realiteit, waar je dan ook goede argumenten voor hebt. Zo heb je een hele sterke onderhandelingspositie. Houd er rekening mee dat jij wel tijd en geld moet investeren in z’n rapport, terwijl je nog niet weet wat je exact moet bieden, en of je dat wel kunt lenen.

Wat is een meeloopkeuring?
Een meeloopkeuring betekent een woningschouw waar je achteraf geen rapportage ontvangt. Onder begeleiding van de bouwkundig expert uit de gemeente Molenlanden wordt de woning van boven naar beneden nagelopen. De bouwkundige expert vertelt jou mondeling alles gerelateerd aan de actuele staat waarin de woning verkeert. Potentiële gebreken worden dan direct gesignaleerd. De deskundige weet vaak ook de kosten aangaande noodzakelijk herstelwerk. Waarom mensen kiezen voor de mondelinge keuring is de lage prijs en de vlugge oplevertermijn.

Plaats een reactie