Bouwkundige keuring Groot-Ammers

Direct bouwkeuring aanvragen

Plannen om een woning te kopen? Een bouwkundige keuring in Groot-Ammers laten uitvoeren is zeker iets om te overwegen. Op die manier krijg je een helder beeld van de technische kwaliteit van de woning en krijg je meer inzicht in de onkosten die te maken hebben minimaal uit te voeren herstelwerk. Op die manier sta je sterker bij de onderhandelingen over de prijs. Via bouwkeuringexpert.nl bieden wij aanvullende informatie over hoe en wanneer je een keuring aanvraagt, de investeringen en achterhaal je de adresgegevens van bouwkundig adviseurs in Groot-Ammers.

 • Een bouwkundige keuring betekent meer inzicht in gebreken van een huis.
 • Een bouwkundig inspecteur in Groot-Ammers inspecteert het huis op een objectieve en deskundige manier.
 • Er wordt gekeken naar alle zichtbare onderdelen zoals de staat van de riolering en en de toepassingen van isolatie.
 • Het bouwkundig rapport bevat alle bevindingen van de deskundige met daarbij de kosten die nodig zijn voor (direct) onderhoud.
 • Door deze inspectie krijg je een helder beeld van de conditie van de woning waarop jij wilt bieden.
 • Bij een hypotheek met NHG moet je de uitkomsten van de keuring soms verplicht opsturen.
 • De gemiddelde kosten van een bouwkundige inspectie schommelen tussen de €305 en €465.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Groot-Ammers regelen

Direct inzicht in de staat (en gebreken) van je woning of van een potentiële woning om aan te kopen? Kies dan voor een transparant en voordelig bouwkundig onderzoek. Dit is eigenlijk een grondige inspectie van de bouwtechnische staat van een woning. Dankzij deze keuring zijn de verbeterpunten en gebreken direct inzichtelijk. Onderdelen waar naar gekeken wordt zijn o.a. het schilderwerk en of er sprake is van vocht in de woning. Daarbij heb je dan inzicht in wat de financiële consequenties zijn om de woning te herstellen en te verbeteren. In aanvulling daarop krijg je een beeld van het onderhoud dat in de toekomst moet worden uitgevoerd. Er is een vrije keuze voor een deskundige die de inspectie gaat uitvoeren. Uiteraard moet het een onpartijdige partij zijn. Je kunt denken aan een bouwadviseur, architectenbureau, een bouwbedrijf of taxateur in Groot-Ammers.

Voordelig een bouwkeuring uitvoeren in april 2024
Zonder veel kosten een woning laten inspecteren? Probeer dan een zogenaamde meeloopkeuring (ook wel mondeling). Bij het bekijken van het woonhuis geeft de bouwkundig specialist een mondelinge samenvatting van de staat en gebreken. Ook benieuwd naar de marktwaarde? Of wil je het energielabel weten? Kies dan ook voor een woningtaxatie en/of energielabel check. Hierdoor krijg je soms extra korting. Op Bouwkeuringexpert.nl tref je ook praktische uitleg over Aankoop woningkeuring.

Bouwtechnische keuring nodig?

Maak een afspraak met een bouwtechnische inspecteur in Groot-Ammers

In vijf stappen een een bouwtechnische keuring laten uitvoeren

 1. Zoek bouwkundig adviseur

  Ten eerste moet je een specialist zoeken die de woning gaat onderzoeken. Kies alleen een bedrijf dat onafhankelijk en objectief is. Je kunt terecht bij een aantal architectenbureaus, bouwbedrijven en bouwkundige bureaus in Groot-Ammers en omgeving.

 2. De inspectie van de woning

  Gezamenlijk met je bouwkundige expert, de verkoper & de verkoopmakelaar loop je hele woning door. De specialist bekijkt alles maar verplaatst geen huisraad en hakt niks open. De inspecteur kan gebruik maken van een spiegeltje, vochtmeter en een ladder.

 3. Conclusies bespreken

  In aansluiting op de huisbeoordeling beschrijft de bouwkundigezijn observaties. Je kunt tevens aanvullende vragen stellen.

 4. Inzicht in het bouwkundig rapport

  Gebaseerd op de wooninspectie wordt een bouwkundig keuringsrapport opgesteld. In dit document staat een lijst met de staat van de woning en eventuele gebreken. Tevens krijg je ook inzage in een kostenoverzicht om de woonruimte weer in goede bouwtechnische staat te krijgen.

 5. Bod voorbereiden

  Is de beoordeling zoals gehoopt? Met de uitkomsten van het onderzoek kan je met een gerust gevoel een bod uitbrengen. Maak bij de onderhandeling gebruik van het kostenoverzicht dat de expert heeft opgesteld. Kan het onderzoek niet zo snel worden uitgevoerd? Je kunt de resultaten opnemen in de eventuele ontbindende voorwaarden van het aankoopcontract.

De actuele kosten van een bouwkundig rapport

De kosten van een bouwrapport schommelen rond de €310 en €470. De uiteindelijke prijs wordt bepaald door diverse facetten. Oppervlakte (m3) en oppervlakte (m2) vormen voornamelijk de prijs. Ook waar de woning gelegen is speelt een rol vanwege de reiskosten. Ook zitten er grote verschillen in uurtarief tussen de verschillende adviesbureaus. Kijk goed naar de levertijd, welke hulpmiddelen er worden gebruikt en kijk of er recensies zijn van andere consumenten. Dit zie je uiteindelijk ook terug in de definitieve prijs. In de vergelijker hieronder vind je de geschatte kosten van een bouwkundig rapport in Groot-Ammers.

Soort huisNetto woonoppervlakteGemiddelde kosten
Etagewoning96 m2300 – €310
Rijtjeshuis118 m2€340 – €375
Hoekhuis150 m2€405 – €440
Geschakelde woning155 m2€455 – €485
Villa199 m2€530 – €550
Overzichtmet de ingeschatte prijzen / tarieven voor een bouwkundig rapport april 2024.

Onafhankelijk bouwkundig rapport nodig?

Vind goede bouwkundigen in jouw woonplaats

Betrouwbare bouwkundig adviesbureaus

Zoek je een lokaal inspectiebureau voor advies over een technische keuring? Factoren waar je op moet letten wanneer je een inspecteur kiest: de geschatte kosten, hoe snel de keuring kan plaatsvinden, en van welke instrumenten de expert gebruik maakt. In het schema hieronder overhandigen we de gegevens van bouwkundig adviesbureaus in Groot-Ammers die je mogelijk kunnen helpen met een objectieve en onafhankelijke bouwkundige keuring. Of zoek adviesbureaus in Kinderdijk, Streefkerk, Nieuw-Lekkerland, Lekkerkerk en Ouderkerk aan den IJssel.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-groot-ammers-2964

Is een aankoopkeuring noodzakelijk?

Als je een woning gaat kopen ben je misschien wel helemaal verliefd op het huis. De gebreken van de woning zie je dan soms niet meer. Via een aankoopkeuring in Groot-Ammers checkt een onpartijdige partij de woning. Belangrijk, zo krijg je inhoudelijke info over wat de conditie van de woning is en welke onderhoudskosten er om de hoek komen kijken.

 • De kopende partij heeft een wettelijke onderzoeksplicht.
 • Door te kiezen voor een aankoopkeuring ontvang je een rapport met details over de woning die je op het oog hebt.
 • Idealiter laat je dit doen voordat je het bod doet.
 • Je bent zo 100% zeker van de zaak tijdens de onderhandelingen.

Advies over de verkoopkeuring

Met de verkoopkeuring wordt bedoeld: een onafhankelijke, visuele bouwkundige keuring van een woonobject dat je wilt verkopen. Op die manier bied je geïnteresseerden duidelijkheid over de staat van jouw huis. Je stimuleert hiermee een hogere verkoopprijs en neemt je informatieplicht verantwoordelijkheid. Dit geeft kopers vertrouwen en het kan later veel problemen voorkomen.

 • Als huiseigenaar heb je de taak om de kopende partij gedegen te informeren inzake de onderhoudssituatie van het huis.
 • Verhoog de potentiële verkoopprijs van je huis.
 • Wordt vaak uitgevoerd bij woningen gebouwd voor 1985.

Opleveringskeuring

Is je nieuwbouwwoning bijna klaar en wordt het opgeleverd? Aan de hand van een opleveringskeuring mag je er op vertrouwen dat er geen gebreken over het hoofd gezien worden. De bouwkundig expert check alle opleverpunten en kent de geldende normen en regels in de bouwwereld. Hij of zij komt op voor jouw belangen en je kunt de aannemer verantwoordelijk houden.

 • De geconstateerde problemen moeten worden hersteld.
 • Met een naschouw sta je sterker bij eventuele geschillen na oplevering.
 • De prijzen liggen tussen de €99 en €230.


Veelgestelde vragen over de keuring van jouw woning

Wat houdt een bouwkundige keuring in?
Een bouwkundig onderzoek wil zeggen een woonkeuring waarbij alles wordt nagelopen. Het doel van een bouwtechnische keuring is om de staat van de woning in te schatten. De bouwspecialist calculeert tevens de benodigde kosten om eventuele gebreken te herstellen.

In welke situatie is een bouwkeuring aan te raden?
Een uitgebreide bouwtechnische keuring in de provincie Zuid-Holland laat je meestal uitvoeren zodra jij een nieuwe woning gaat kopen. Vooral bij oudere woningen heb je kans op meerder onderhoudsproblemen. Door gebruik te maken van de woningkeuring weet je wat je koopt. Dikwijls wordt het pas in gang gezet wanneer er een handtekening is gezet onder het voorlopige koopcontract. Mede worden de resultaten van het onderzoek in het koopcontract als ontbindende voorwaarde opgenomen.

Moet ik de bouwkundige keuring voor of na het bod laten uitvoeren?
Je kunt dit het beste laten doen voordat de biedingen beginnen (via een makelaar in Groot-Ammers). Zijn er veel herstelwerkzaamheden nodig? Op basis van het rapport kan je een realistisch bod doen, wat je ook goed kunt aantonen met de geconstateerde bevingen. Zo creëer je een goede uitgangssituatie in de onderhandelingen. Het jammere is dat dit rapport het een en andere kost, maar je nog niet zeker weet of je een bod kunt doen.

Wanneer kies ik voor de meeloopkeuring?
Een meeloopkeuring is een uitgeklede schouw van een huis zonder achteraf een rapportage te ontvangen. Samen met de bouwkundig adviseur uit de gemeente Molenlanden wordt de woning van binnen geïnspecteerd. De bouwkundige expert deelt direct zijn bevindingen over de staat van het huis. Mogelijke noodzakelijke onderhoudspunten worden meteen aangestipt. De expert weet vaak ook de kosten van de werkzaamheden die nodig zijn om de woning te herstellen. Waarom mensen kiezen voor de mondelinge keuring is de lage kosten en de snelheid.

Plaats een reactie