Bouwkundige keuring Nijetrijne

Direct bouwkeuring aanvragen

Ben je van plan een woning te kopen? Een bouwkundige keuring in Nijetrijne laten uitvoeren is dan zeer verstandig. Zo krijg je een goed beeld van de eventuele gebreken en problemen en krijg je een beeld van de verwachte investering die nog nodig is om te renoveren. Daarmee sta je sterker bij de onderhandelingen over de prijs. Op onze bouwkeuring-vergelijker bekijk je nuttige informatie over hoe en wanneer je een keuring aanvraagt, de prijzen en doorzoek je een schema met bouwkundig adviseurs in Nijetrijne.

 • Een bouwkundige keuring is een uitgebreide technische inspectie van de woning.
 • Zo’n bouwkundig inspecteur in Nijetrijne checkt de woning middels een uitgebreide checklist.
 • De bouwkundig ingenieur kijkt naar de meest belangrijke en zichtbare aspecten van de woning zoals onder andere de vloerconstructies en en of er asbest aanwezig is.
 • Het bouwkundig rapport staat vol met een uitgebreide samenvatting en foto’s van de gebreken met daarbij de geschatte kostenposten.
 • Door deze inspectie krijg je een beeld van de de gesteldheid van de woning waar je mogelijk een bod op uit wil brengen.
 • In het geval van een NHG-hypotheek moet je de uitkomsten van de keuring soms verplicht opsturen.
 • De uiteindelijke kosten van een bouwkundige inspectie variëren tussen de €315 en €495.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Nijetrijne regelen

Direct een analyse van de bouwkundige staat van een gebouw of van een huis dat je misschien wilt kopen? Bekijk dan de optie voor een transparant en voordelig bouwkundig onderzoek. Dit is eigenlijk een onafhankelijke, visuele keuring van een bestaande woning. Dankzij deze keuring weet je waar en wat er nog aan de woning moet gebeuren. Onderdelen waar naar gekeken wordt zijn o.a. de kozijnen en en de staat van de isolatie. Ook krijg je een overzicht van welke kosten er direct gemaakt moeten worden om de diverse problemen te verbeteren. Eveneens krijg je een overzicht van het onderhoud dat er in de komende jaren bij komt. Er is een vrije keuze voor een deskundige die het woonobject gaat inspecteren. Deze persoon moet wel onafhankelijke zijn. Onder andere een bouwkundig expert, een architect, een bouwonderneming of taxateur in Nijetrijne.

Een bouwkeuring voor een lage prijs in december 2023
Voordelig een woonobject laten checken? Overweeg dan een meeloopkeuring (puur mondeling advies). Bij de analyse van het object geeft de bouwkundig expert een mondeling verslag van alle bouwkundige aspecten. Wil je ook meteen de waarde weten? Of ben je nieuwsgierig naar de energieprestaties? Regel ook direct een actuele taxatie en/of energielabel check. Hierdoor val je doorgaans in een gunstiger tarief. Via onze vergelijker lees je ook aanvullende uitleg over Prijzen bouwkundige keuring.

Bouwtechnische keuring nodig?

Zoek een bouwtechnische inspecteur in Nijetrijne

Een bouwtechnische keuring regelen in 5 stappen

 1. Selecteer een bouwkundige

  Als eerste heb je een deskundige nodig die het onderzoek gaat uitvoeren. Kies een objectieve en onafhankelijk adviseur. Je hebt de keuze uit uiteenlopende architecten, regionale aannemers en bouwkundige bureaus in Nijetrijne en omgeving.

 2. De analyse en keuring

  Gezamenlijk met je bouwkundige expert, de (huidige) eigenaar en/of de makelaar wordt de woning van boven naar beneden nagelopen. De bouwspecialist bekijkt alle bouwkundige aspecten maar laat alles op z’n plek staan en schroeft niets open. Deze persoon neemt altijd spullen mee zoals thermografische camera en een ladder.

 3. Doorspreken conclusies

  Meteen na de huisbeoordeling beschrijft de bouwkundigewat hij heeft gezien. Je hebt hier ook kort de tijd om je vragen te stellen.

 4. Het bouwkundig rapport

  Op basis van het onderzoek krijg je een bouwkundig keuringsrapport. In dit document is een beoordeling te vinden met de bevindingen en eventuele onderhoudspunten. Daarnaast vind je in het rapport een schatting van de onkosten om het huis te herstellen en/of renoveren.

 5. Bod voorbereiden

  Is het rapport positief over de woning? Op basis van de resultaten kun je met zekerheid een openingsbod doen. In het achterhoofd heb je dan de eventuele herstelwerkzaamheden die uitgevoerd moeten worden. Kan het onderzoek niet zo snel worden uitgevoerd? Het is mogelijk om dit op te nemen in de ontbindende voorwaarden van het koopcontract.

De actuele kosten van een bouwkundig rapport

De kosten van een bouwrapport in 2023 variëren tussen de €350 en €460. Het prijskaartje hangt af van een aantal aspecten. De inhoud en oppervlakte van het woonobject spelen de grootste rol. Ook de regio is van belang vanwege de reiskosten. Verder zit er ook weer veel prijsverschil tussen de verschillende adviesbureaus. Let vooral op wachttijd, hoe uitgebreid de rapportage is en vraag ook reviews van andere klanten aan. Dit zie je uiteindelijk ook terug in de pakketprijs. In de vergelijker hieronder beschrijven we de huidige kosten van een bouwkundig rapport in Nijetrijne.

Type woningOppervlakteGeschatte kosten
Bovenwoning89 m2290 – €320
Tussenwoning104 m2€350 – €375
Hoekhuis130 m2€415 – €435
Geschakelde woning161 m2€470 – €505
Villa194 m2€530 – €560
Tabel met de verwachte prijzen van een bouwkundig rapport december 2023.

Snel een bouwkundig rapport?

Bekijk en vergelijk professionele bouwkundigen in de omgeving

Betrouwbare bouwkundig adviesbureaus

Op zoek naar een regionaal inspectiebureau voor het uitvoeren van een technische keuring? Zaken waar je oog op moet houden wanneer je een inspecteur kiest: de geschatte kosten, levertijd van het rapport, en van welke instrumenten de expert gebruik maakt. In het volgende schema verstrekken we contactgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Nijetrijne die wellicht beschikbaar zijn voor het uitvoeren van een bouwkundig onderzoek. Of bekijk adviesbureaus in Oldetrijne, Sonnega, Oldeholtwolde, Ter Idzard en Nijeholtpade.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-nijetrijne-8481

Aankoopkeuring uit laten voeren

Op het moment dat je een fraaie woning hebt gezien ben je misschien wel helemaal verliefd op het huis. De gebreken van een woning kan je dan niet meer zien. Door gebruik te maken van een aankoopkeuring in Nijetrijne analyseert een objectieve partij het woonhuis. Ideaal, want op deze manier weet je exact wat de onderhoudsstatus van de woning is en wat de eventuele herstelkosten zijn.

 • Je hebt altijd een onderzoeksplicht als woningkoper.
 • Met behulp van een aankoopkeuring vergaar je een compleet beeld van het woonhuis dat je wilt aanschaffen.
 • Doe deze keuring voordat je een startbod uitbrengt.
 • Het versterkt de onderhandelingspositie over de prijs.

Voordelen van een verkoopkeuring

Een verkoopkeuring is een inspectie van een pand dat je in de verkoop wil doen. Middels dit rapport geef je potentiële kopers duidelijkheid over de staat van de woning. Je stimuleert hiermee een hogere verkoopprijs en bovendien voldoe je zo ook aan de informatieplicht. Dit geeft kopers vertrouwen wat in een later stadium discussies kan voorkomen.

 • Als eigenaar van een huis is het wettelijk je plicht de kopende partij goed in te lichten overde staat van het huis.
 • Maakt de woning interessanter op de woningmarkt
 • Vooral relevant voor oudere woning (tussen 1930 en 1980).

Opleveringskeuring

Een nieuwbouwwoning moet voor oplevering goed worden gecontroleerd. Aan de hand van een opleveringskeuring wordt jouw nieuwe woning grondig objectief bekeken. De bouwkundig specialist controleert alle opleverpunten en is deskundig op het gebied van regels en richtlijnen in de bouw. De bouwspecialist is objectief en met het rapport sta je sterker tegenover de aannemer.

 • Eventuele gebreken worden direct aangewezen.
 • Met een naschouw sta je sterker bij eventuele geschillen na oplevering.
 • De kosten liggen tussen de €120 en €235.


Veelgestelde vragen over het bouwrapport

Wat is een bouwkundige keuring?
Met een bouwkundig onderzoek bedoelen we een onderzoek naar de algehele staat van een woning. Men kiest voor een bouwtechnische keuring om de staat van een woning te achterhalen. De bouwspecialist calculeert tevens de te verwachten kosten om de woning toekomstbestendig te maken.

Wanneer is zo’n bouwkeuring noodzakelijk?
Een gedegen bouwtechnische keuring in de provincie Friesland wordt uitgevoerd in situaties wanneer je interesse hebt in een woning. Doorgaans vertonen de oudere huizen verschillende gebreken. D.m.v. een woningkeuring weet je wat je koopt. Meestal wordt de keuring gedaan wanneer de koop serieus wordt (voor de biedingen van het voorlopig koopcontract). Dikwijls worden onvoorzienen situaties over de woningstaat in het koopcontract als ontbindende voorwaarde opgenomen.

Bouwkundige keuring: Voor of na bieden?
Je kunt dit het beste laten doen voordat de biedingen beginnen (via een makelaar in Nijetrijne). Is er veel onderhoud nodig? Door middel van dit rapport kan je een bod doen dat past bij de kwaliteit van de woning, waar je dan ook goede argumenten voor hebt. Zo sta je veel sterker in de onderhandeling. Het nadeel is dat jij wel tijd en geld moet investeren in z’n rapport, maar je er nog niet zeker van bent of het bod dat je wilt doen wel hoog genoeg is.

Hoe werkt een meeloopkeuring?
De meeloopkeuring noemt men in de volksmond ook wel een woningschouw waar je achteraf geen rapportage ontvangt. Tegelijk met de bouwkundig adviseur uit de gemeente Weststellingwerf loop je alles in het huis na. De bouwkundige expert deelt direct zijn bevindingen over de bouwkundige staat van de woning. Eventuele zorgelijke constateringen worden meteen aangestipt. Deze inspecteur weet vaak ook de kosten voor de herstelwerkzaamheden. Het onderscheidend vermogen van de mondelinge keuring is de goedkoopste prijs en dat je snel kunt schakelen bij een koop of verkoop.

Plaats een reactie