Bouwkundige keuring Nieuwpoort

Direct bouwkeuring aanvragen

Plannen om een woning te kopen? Een bouwkundige keuring in Nieuwpoort laten uitvoeren is dan zeker aan te raden. Op die manier krijg je op hoofdlijnen een beeld van de de herstelwerkzaamheden die eventueel uitgevoerd moeten worden en krijg je meer inzicht in de kosten om de gebreken op te lossen. Op die manier is de onderhandelingspositie een stuk gunstiger. Via bouwkeuringexpert.nl lees je meer praktische info over de verschillende keuringen die er zijn, de tarieven en verschaffen we en tabel met bouwkundig adviseurs in Nieuwpoort.

 • bouwkundige keuring is een onafhankelijke keuring om de staat van de woning in kaart te brengen.
 • Je bouwkundig inspecteur in Nieuwpoort analyseert de woning objectief, vakkundig en uitgebreid.
 • Er wordt gekeken naar de in het oog vallende aspecten zoals bijv. de dakconstructie en en de aanwezigheid van asbest, lood en termieten.
 • Het bouwkundig rapport staat vol met alle documentatie en analyses incl. direct noodzakelijke kosten en kosten die er op termijn aankomen.
 • Op die manier weet je alles over de staat van de woning waar je mogelijk een bod op uit wil brengen.
 • In het geval van een NHG-hypotheek kan de bank zeggen dat ze perse een keuring willen zien.
 • De gemiddelde kosten van een bouwkundige inspectie variëren tussen de €300 en €435.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Nieuwpoort uitvoeren

Wil je snel inzicht in de staat en de waarde van jouw eigen woning of van een woning die te koop staat? Profiteer dan van een transparant en voordelig bouwkundig onderzoek. Het betreft een rapport waarin de staat van een woning wordt beoordeeld. Middels deze keuring kom je te weten welke gebreken er zijn en welk onderhoud nodig is. Onderdelen waar naar gekeken wordt zijn o.a. het schilderwerk en en de staat van de elektrische installatie. Tevens krijg je een indicatie van welke kosten er nu en de komende jaren bij komen kijken om de verschillende problemen op te lossen. In aanvulling daarop krijg je meer inzicht in het onderhoud dat er in de komende jaren bij komt. Er is een vrije keuze voor een deskundige die de woning komt inspecteren. Natuurlijk moet het wel een objectief bureau zijn. Je kunt terecht bij een bouwkundig ingenieur, architectenbureau, een bouwonderneming of taxateur in Nieuwpoort.

Een extra voordelige bouwkeuring in mei 2024
Tegen een laag tarief een huis laten onderzoeken? Laat je informeren over een mondelinge, ook wel meeloopkeuring. Bij het doornemen van het object geeft de bouwkundige direct live mondeling uitleg over de verbeterpunten en aandachtsgebieden. Wil je ook meteen de waarde weten? Of ook bekijken welk energielabel er van toepassing is? Kies dan ook voor een complete taxatie en/of een energielabel onderzoek. Je kunt zo veel geld besparen. Op Bouwkeuringexpert.nl tref je ook praktische toelichtingen over Verkoop woningkeuring.

Bouwkundig rapport opvragen?

Vind een bouwtechnische inspecteur in Nieuwpoort

Stappenplan: in 5 stappen een bouwtechnische keuring regelen

 1. Een bouwkundige kiezen

  Om te starten moet je een deskundige zoeken die de woning gaat onderzoeken. Zorg dat deze persoon objectief en betrouwbaar is. Je hebt de keuze uit verschillende architecten, aannemers en bouwkundige bureaus in Nieuwpoort (en in de buurt).

 2. Woninginspectie

  In samenspraak met de bouwkundige expert, de (huidige) eigenaar en/of de verkoopmakelaar wordt de woning van binnen geïnspecteerd. De bouwspecialist loopt alles na maar verplaatst niks en schroeft niets open. Deze persoon gebruikt o.a. een endoscoop, laserwaterpas en een ladder.

 3. Resultaten doorspreken

  Na afloop van de woninganalyse meldt de bouwkundige zijn observaties. Hij zal ook vragen voor je beantwoorden.

 4. Bouwkundige rapport opvragen

  Geleid door de inspectie ontvang je het bouwkundig keuringsrapport. In deze documentatie staat de conclusie van de bevindingen en achterstallige onderhoudspunten. Ook staat in het document een indicatie van de kosten om het woonobject weer in goede staat te krijgen.

 5. Een bod uitbrengen

  Zijn de bevindingen in het rapport positief? Dan kan je een openingsbod uitbrengen. Daarbij kun je de lagere prijs verdedigen met de eventuele herstelwerkzaamheden die uitgevoerd moeten worden. Kan het nog even duren voordat het rapport beschikbaar is? Zorg dan dat je dit opneemt in de zogenaamde ontbindende voorwaarden.

De actuele kosten van een bouwkundig rapport

De huidige kosten van een bouwrapport variëren tussen de €340 en €385. Het prijskaartje wordt bepaald door verschillende onderdelen. Woonoppervlakte in M2 en inhoud in M3 vormen voornamelijk de prijs. Ook waar de woning gelegen is is van invloed op de prijs in verband met de reiskosten. Daarbij komen we verschillen tegen tussen de lokale en landelijke adviesbedrijven. Kijk goed naar de snelheid, hoe compleet de op te leveren rapporten zijn (vraag voorbeeldrapport aan) en naar reviews van andere klanten. Dit heeft allemaal invloed op het totale tarief. In de bijgaande tabel bieden wij de gemiddelde kosten van een bouwkundig rapport in Nieuwpoort.

Soort huisOppervlakteGemiddelde tarief
Etagewoning89 m2290 – €325
Tussenwoning112 m2€360 – €375
Hoekwoning133 m2€420 – €445
Twee onder één kap155 m2€460 – €505
Herenhuis176 m2€510 – €540
Overzichtmet de verwachte prijzen van een bouwkundig rapport mei 2024.

Een uitgebreid bouwkundig rapport opvragen?

Vergelijk erkende bouwkundigen werkzaam in de regio

Betrouwbare bouwkundig adviesbureaus

Zoek je een inspectiebureau voor het uitvoeren van een technische keuring? Factoren die van belang zijn wanneer je een inspecteur kiest: de prijsindicatie, de oplevertermijn, en van welke instrumenten de expert gebruik maakt. In het volgende schema vind je de gegevens van bouwkundig adviesbureaus in Nieuwpoort die potentieel hun service kunnen verlenen bij het uitvoeren van een bouwkundig onderzoek. Of doorzoek adviesbureaus in Groot-Ammers, Kinderdijk, Streefkerk, Nieuw-Lekkerland en Lekkerkerk.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-nieuwpoort-2965

Aankoopkeuring voor een woonobject

Wanneer je een woning op het oog hebt kan het voorkomen dat je de alles mooi vindt aan het huis. De gebreken van de woning zie je dan soms niet meer. Dankzij een aankoopkeuring in Nieuwpoort onderzoekt een onpartijdige expert het woonhuis. Belangrijk, want op deze manier weet je exact wat de conditie van de woning is en een indicatie van de tarieven om problemen op te lossen.

 • Ga je een woning kopen? Dan heb je een onderzoeksplicht.
 • Middels een aankoopkeuring vergaar je een compleet beeld van het nieuw aan te kopen huis.
 • Idealiter laat je dit doen voordat je het bod doet.
 • Je bent zo 100% zeker van de zaak tijdens de onderhandelingen.

Verkoopkeuring uit laten voeren

Met de verkoopkeuring wordt bedoeld: een onafhankelijke, visuele bouwkundige keuring van een pand dat je wilt verkopen. Op basis daarvan geef je de andere partij inzicht in de gebreken van de woning. Je trekt hiermee de onderhandelingen naar je toe en bent niet aan te spreken op een gebrekkige informatieplicht. Je creëert een stukje extra vertrouwen wat in een later stadium discussies kan voorkomen.

 • Als woningbezitter heb je de plicht om kopers te informeren over de staat en eventuele gebreken van de woning.
 • Verbeter de kansen op een goed openingsbod.
 • Vooral relevant voor oudere woning (tussen 1930 en 1980).

Opleveringskeuring voor een nieuwbouwwoning

Een nieuwbouwwoning moet voor oplevering goed worden gecontroleerd. Door gebruik te maken van een opleveringskeuring weet je zeker dat je geen gebreken over het hoofd ziet. De bouwkundige controleert alle opleverpunten en kan je alles vertellen over het bouwbesluit. Hij zal direct in gesprek gaan met de uitvoerder en je aannemer zorgt ervoor dat deze punten snel worden opgelost.

 • De geconstateerde problemen moeten worden hersteld.
 • Een grondige naschouw versterkt de positie ten opzichte van de aannemer.
 • De kosten liggen tussen de €125 en €250.


Veelgestelde vragen over het technische rapport voor woningen

Wat heb ik aan een bouwkundige keuring?
Een bouwkundig onderzoek betekent een volledige inspectie van een huis met rapportage. Doorgaans voert men deze bouwtechnische keuring uit om de staat van de woning te controleren. Het rapport beschrijft de noodzakelijke investeringen om de woning in goede staat te brengen.

De bouwkeuring: wanneer voer je deze uit?
Een objectieve bouwtechnische keuring in de provincie Zuid-Holland laat je meestal uitvoeren wanneer je een bod wilt uitbrengen op een woning. In het bijzondere bij woningen gebouwd voor 1985 zien we vaak onderhoud problematiek. Dankzij zo’n woningkeuring krijg je een goed beeld van het woonobject. Meestal wordt de keuring uitgevoerd wanneer er een handtekening is gezet onder het voorlopige koopcontract. Ook worden de uitkomsten van de keuring als ontbindende voorwaarden beschreven in de overeenkomst.

Moet ik de bouwkundige keuring voor of na het bod laten uitvoeren?
Normaal doet men dit in het begin van het biedproces (via een makelaar in Nieuwpoort). Betreft het een woning dat veel onderhoud vergt? Met het rapport in je broekzak kan je dan een lager bod uitbrengen, waar je dan ook goede argumenten voor hebt. Zo heb je een hele sterke onderhandelingspositie. Waar je op moet letten is dat dit rapport het een en andere kost, terwijl je helemaal niet weet of je voldoende kunt bieden.

Wanneer is een meeloopkeuring slim?
De meeloopkeuring wordt omschreven als een woningschouw waar je achteraf geen rapportage ontvangt. Samen met de bouwkundig expert uit de gemeente Molenlanden wordt de woning van binnen geïnspecteerd. De bouwkundige expert deelt gelijk zijn zorgen aangaande de bouwkundige staat van de woning. Eventuele noodzakelijke onderhoudspunten worden direct aangewezen en besproken. De ingenieur weet vaak ook de kosten om deze problemen te verhelpen. Een groot voordeel van deze mondelinge keuring is dat het betaalbaar is en dat je niet zo lang hoeft te wachten.

Plaats een reactie