Bouwkundige keuring Montfoort

Direct bouwkeuring aanvragen

Heb je interesse in een bepaalde woning? Een bouwkundige keuring in Montfoort uitvoeren is dan vaak geen gek idee. Door middel van deze analyse krijg je een goed beeld van de bouwkundige staat van de woning en krijg je meer inzicht in de onkosten die te maken hebben minimaal uit te voeren herstelwerk. Daarmee sta je sterker bij de onderhandelingen over de prijs. Op onze vergelijkingssite lees je meer praktische informatie over de verschillende keuringen, de onkosten en vind je een schema met bouwkundig adviseurs in Montfoort.

 • Een bouwkundige keuring is een onafhankelijke keuring van een woonobject.
 • Jouw bouwkundig inspecteur in Montfoort bekijkt het huis op een objectieve en deskundige manier.
 • Deze persoon kijkt naar in het oog springende zaken zoals de staat van de kozijnen en of er sprake is van vocht in de woning.
 • Het bouwkundig rapport omvat per onderdeel een uitgebreide documentatie met hierbij een kostenberekening.
 • Zo krijg je een beeld van de de huidige staat van de woning die je wilt kopen.
 • Wanneer er wordt gekozen voor een hypotheek met NHG is is vaak zelfs zo dat de keuring verplicht is.
 • De tarieven van een bouwkundige inspectie schommelen tussen de €280 en €460.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Montfoort laten uitvoeren

Heb je belang bij een inspectie van de algehele staat van jouw appartement of van een huis dat je misschien wilt kopen? Onderzoek dan de mogelijkheden voor een uitgebreid en betaalbaar bouwkundig onderzoek. Het is een grondige inspectie van de bouwtechnische staat van een woning. Na deze analyse kom je te weten welke gebreken er zijn en welk onderhoud nodig is. Je kunt denken aan de riolering en en de onderhoudsstaat van de keuken. Hiermee weet je welke investeringen nodig zijn om de diverse problemen te verbeteren. In aanvulling daarop krijg je meer helderheid over onderhoud en renovaties die op de lange termijn nodig zijn. Er is een vrije keuze voor een deskundige die de keuring uitvoert. Het is wel nodig dat dit een onafhankelijke partij is. Zoek bijvoorbeeld naar een bouwkundig ingenieur, architectenbureau, een bouwonderneming of taxateur in Montfoort.

Een bouwkeuring voor een lage prijs in juli 2024
Zonder veel kosten een woning laten inspecteren? Bekijk de mogelijkheden van een zogenaamde meeloopkeuring (ook wel mondeling). Bij het doorlopen van het object geeft de bouwkundig adviseur mondeling een toelichting van de bouwkundige problemen. Ook benieuwd naar de marktwaarde? Of ook bekijken welk energielabel er van toepassing is? Regel ook direct een erkende taxatie en/of energielabel check. Hierdoor val je doorgaans in een gunstiger tarief. Op deze website lees je ook handige gegevens over Verkoopkeuring.

Bouwtechnische keuring nodig?

Vergelijk erkende bouwtechnische inspecteurs in Montfoort

Stappenplan voor het regelen van een bouwtechnische keuring

 1. Een bouwkundige zoeken

  Allereerst moet je contact zoeken met een expert die de keuring gaat uitvoeren. Objectiviteit en onafhankelijkheid zijn hierbij van belang. Er bestaan verschillende architecten, bouwondernemingen en bouwkundige bureaus in Montfoort (en in de buurt).

 2. De inspectie van de woning

  Onder begeleiding van de bouwkundige expert, de verkoper & eventueel de makelaar bekijk je alles in en rondom het huis. De specialist bekijkt alles maar verplaatst geen meubels en er worden geen betimmeringen verwijderd. De inspecteur neemt altijd spullen mee zoals een spiegel of vochtmeter.

 3. Resultaten bespreking

  Na afloop van het woningonderzoek omschrijft de bouwkundige wat hij heeft gezien. Je kunt direct vragen stellen.

 4. Ontvangst bouwkundig rapport

  Met behulp van het onderzoek zal het bouwkundig keuringsrapport onderbouwd worden. In het verslag staat de conclusie van de staat van de woning en achterstallige onderhoudspunten. Tevens staat in het document een kostenberekening om de woning weer in een goede conditie te krijgen.

 5. Aankoopprijs bepalen

  Is de uitkomst positief? Op basis van de resultaten kun je beginnen met je openingsbod. In het achterhoofd heb je dan de eventuele herstelwerkzaamheden die uitgevoerd moeten worden. Zijn de resultaten nog niet bekend? Je kunt de resultaten opnemen in de ontbindende voorwaarden van jouw koopcontract.

Kosten van een bouwkundig rapport per type woning

De prijzen van een bouwrapport schommelen rond de €290 en €450. Het prijskaartje is afhankelijk van een aantal onderdelen. Woonoppervlakte in M2 en inhoud in M3 zijn de belangrijkste. Ook de woonplaats heeft zijn weerslag op de prijs vanwege de reiskosten. Ook zit er veel verschil tussen de landelijke en regionale bureaus. Belangrijke punten zijn de levertijd, de volledigheid van het rapport en lees ook actuele reviews op internet van klanten. Dit zie je uiteindelijk ook terug in het kostenplaatje. In de tabel hieronder verstrekken we de huidige kosten van een bouwkundig rapport in Montfoort.

WoonobjectNetto woonoppervlakteGemiddelde kosten
Appartementje99 m2290 – €325
Rijwoning112 m2€340 – €365
Hoekhuis145 m2€400 – €445
Twee onder één kap155 m2€465 – €485
Vrijstaand187 m2€505 – €560
Tabel met kosten van een bouwkundig rapport juli 2024.

Bouwkundig rapport aanvragen?

Bekijk info van goede bouwkundigen in de omgeving

Populaire bouwkundig adviesbureaus

Zoek je een lokaal inspectiebureau voor het uitvoeren van een technische keuring? Onderdelen die je zeker moet meewegen op het moment dat je een inspecteur selecteert: de uurtarieven, de oplevertermijn, en welke instrumenten de inspecteur gebruikt. In het volgende schema bekijk je gegevens van bouwkundig adviesbureaus in Montfoort die in potentie ondersteuning kunnen bieden voor een uitgebreid en objectief bouwkundig onderzoek. Of doorzoek adviesbureaus in Lopik, IJsselstein, Giessenlanden, Hardinxveld-Giessendam en Molenlanden.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-montfoort-3417

Aankoopkeuring uit laten voeren

Als je een gave woning voorbij hebt zien komen kan het voorkomen dat je de alles mooi vindt aan het huis. Je hebt een blind vlek voor eventuele gebreken die aanwezig zijn. D.m.v. een aankoopkeuring in Montfoort controleert een onpartijdige ingenieur de woning. Niet onverstandig, zo ontvang je betrouwbare details over wat de huidige staat van de woning is en weet je ongeveer welke kosten er aan zitten te komen.

 • De onderzoeksplicht is een belangrijke handeling.
 • Door te kiezen voor een aankoopkeuring heb je een gedegen beeld van het woonhuis dat je wilt aanschaffen.
 • Idealiter laat je dit doen voordat je het bod doet.
 • Je bent zo 100% zeker van de zaak tijdens de onderhandelingen.

Waarom moet ik een verkoopkeuring uitvoeren?

Een verkoopkeuring is een uitgebreide en deskundige keuring van een woonobject die binnenkort op de markt komt. Daarmee bied je geïnteresseerden duidelijkheid over de staat van jouw huis. Je stimuleert hiermee een hogere verkoopprijs en bovendien voldoe je zo ook aan de informatieplicht. Je creëert een stukje extra vertrouwen en het voorkomt onnodige discussies achteraf.

 • Als huiseigenaar ben je wettelijk verplicht om de kopende partij te informeren over de bouwkundige staat van de woning.
 • Het geeft een gunstig effect op de verkoopprijs.
 • De keuring wordt specifiek aanbevolen voor woningen van voor 1985.

Opleveringskeuring

Een nieuwbouwwoning moet voor oplevering goed worden gecontroleerd. Door gebruik te maken van een opleveringskeuring mag je er op vertrouwen dat er geen gebreken over het hoofd gezien worden. De bouwadviseur bekijkt alle opleverpunten en kan je alles vertellen over de bouwprocedures en geldende normen. De bouwspecialist is objectief en de aannemer moet deze punten binnen enkele weken aanpakken.

 • Eventuele gebreken worden direct aangewezen.
 • Een grondige naschouw versterkt de positie ten opzichte van de aannemer.
 • De prijzen liggen tussen de €130 en €235.


Veelgestelde vragen over de keuring van jouw woning

Wat heb ik aan een bouwkundige keuring?
Onder het bouwkundig onderzoek valt een objectieve en nauwkeurige inspectie van een woning. De reden van deze bouwtechnische keuring is om de staat van een woning in kaart te brengen. De deskundige geeft ook een indicatie van de kosten die nodig zijn om het huis weer 100% veilig en kwalitatief te maken.

In welke situatie is een bouwkeuring aan te raden?
Een objectieve bouwtechnische keuring in de provincie Utrecht komt doorgaans ter sprake zodra jij een woning op het oog hebt. Des te ouder de woning is, des te groter de kans op onderhoud problematiek. Aan de hand van de woningkeuring heb je direct inzicht in deze problemen. Meestal wordt de keuring gedaan wanneer de koop serieus wordt (voor de biedingen van het voorlopig koopcontract). Steeds vaker worden de uitkomsten van de keuring in het koopcontract als ontbindende voorwaarde opgenomen.

Moet ik de bouwkundige keuring voor of na het bod laten uitvoeren?
Je kunt dit het beste laten doen voor je een bod doet (via een makelaar in Montfoort). Mankeert er het nodige aan de woning? Geholpen door het rapport kan je een realistisch bod doen, wat je ook goed kunt beargumenteren. Zo sta je veel sterker in de onderhandeling. Het jammere is dat je al wel kosten kwijt bent voor dit rapport, en je nog helemaal niet weet of je wel kunt voldoen aan de vraagprijs.

Is een meeloopkeuring goedkoper?
De meeloopkeuring is een simpelere bouwtechnische schouw zonder rapport. Samen met de bouwkundig ingenieur uit de gemeente Montfoort doe je een uitvoerige ronde door het huis. De bouwkundige expert bespreekt alles verder mondeling gerelateerd aan de onderhoudssituatie van het huis. Mogelijke belangrijke herstelpunten worden direct aangegeven. De expert kent ongeveer de kosten om de onderhoudspunten te verbeteren. Pluspunt van de mondelinge keuring is de aantrekkelijke prijs en dat je niet zo lang hoeft te wachten.

 • Bouwkundige keuring Linschoten
 • Plaats een reactie