Bouwkundige keuring Peperga

Direct bouwkeuring aanvragen

Ga je een woning kopen? Een bouwkundige keuring in Peperga regelen is een verstandige keuze. Hiermee krijg je inzicht in de bouwkundige staat van de woning en kom je achter de kosten om het huis in goede staat te brengen. Met deze informatie sta je sterker in prijsonderhandelingen. Op onze bouwkeuring-vergelijker kan je aan de slag met praktische info over hoe je een keuring aanvraagt, de financiële aspecten en bekijk je de gegevens van bouwkundig adviseurs in Peperga.

 • Een bouwkundige keuring is een objectieve, visuele keuring van een woning.
 • De bouwkundig inspecteur in Peperga controleert het huis middels een uitgebreide checklist.
 • Er wordt gekeken naar alle zichtbare onderdelen zoals onder andere het stucwerk en en de CV-ketel en/of HR-ketel.
 • In het bouwkundig rapport lees je alles wat je moet weten over de staat van de woning met hierbij een kostenberekening.
 • Aan de hand van dit rapport wordt je een duidelijk beeld verschaft van de de status van de woning die je misschien wel wilt kopen.
 • Sluit je een hypotheek met NHG af, dan is is vaak zelfs zo dat de keuring verplicht is.
 • De tarieven van een bouwkundige inspectie liggen tussen de €305 en €440.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Peperga afspreken

Direct een onderzoek laten doen naar de staat (en gebreken) van je woning of van een potentiële woning om aan te kopen? Profiteer dan van een uitgebreid en betaalbaar bouwkundig onderzoek. Dit is een uitgebreide inspectie van een woning. Door deze keuring weet je waar en wat er nog aan de woning moet gebeuren. De inspecteur bekijkt o.a. de fundering en en hoe het met de isolatie gesteld is. Daarbij heb je dan inzicht in welke extra kosten er gemaakt gaan worden om de diverse problemen te verbeteren. Daarbij krijg je meer zekerheid over het toekomstig onderhoud. Jij beslist zelf welk bedrijf het woonobject gaat inspecteren. Natuurlijk moet het wel een objectief bureau zijn. Je kunt terecht bij een bouwkundig specialist, architectenbureau, een plaatselijke aannemer of taxateur in Peperga.

Een bouwkeuring voor scherpe tarieven in december 2023
Een betaalbare technische keuring laten uitvoeren? Probeer dan de meeloopkeuring (uitsluitend mondeling verslag). Bij het doornemen van de woning geeft de bouwkundig specialist een mondelinge samenvatting aangaande achterstallig onderhoud en renovatiepunten. Direct ook een prognose van de woningwaarde ontvangen? Of benieuwd naar de energiezuinigheid? Maak dan 1 overkoepelende afspraak voor een taxatierapport of een energielabel aanvraag. Soms kan dit door dezelfde partij worden uitgevoerd. Op Bouwkeuringexpert.nl vind je ook meer toelichtingen over Vragen over bouwkundige keuringen.

Bouwkundige keuring regelen?

Zoek een bouwtechnische inspecteur in Peperga

Een bouwtechnische keuring regelen in 5 stappen

 1. Een bouwkundige kiezen

  Allereerst moet je contact zoeken met een expert die het onderzoek gaat uitvoeren. Objectiviteit en onafhankelijkheid zijn hierbij van belang. Je kunt kiezen uit een aantal architecten, aannemers en bouwkundige bureaus in Peperga (regio).

 2. Woninginspectie

  In samenspraak met de bouwkundige expert, de verkopende partij & wellicht een makelaar wordt de hele woning bekeken. De bouwexpert doorzoekt alles maar verplaatst geen huisraad en maakt niets open. De ingenieur kan gebruik maken van een spiegel of vochtmeter.

 3. Resultaten doorspreken

  Direct na het woningonderzoek meldt de bouwkundige zijn oordeel. Je kunt tevens aanvullende vragen stellen.

 4. Inzien van het bouwkundig rapport

  Steunend op de inspectie krijg je een bouwkundig keuringsrapport. In het verslag staat de conclusie van de woning inclusief foto’s en welke onderhoudswerkzaamheden nu en in de toekomst noodzakelijk zijn. Daarnaast krijg je ook inzage in een tariefoverzicht om de woonruimte weer in goede bouwtechnische staat te krijgen.

 5. Waarde van de woning bepalen

  Is de uitkomst positief? Met de uitkomsten van het onderzoek kan je met een gerust gevoel een bod uitbrengen. Je kunt je bod verder toelichten met de eventuele kosten voor onderhoud. Wacht je nog op de uitkomsten? Het is mogelijk om dit op te nemen in de ontbindende voorwaarden van jouw koopcontract.

De actuele kosten van een bouwkundig rapport

De kosten van een bouwrapport voor een gemiddelde woning schommelen rond de €340 en €450. Het prijskaartje wordt vastgesteld op basis van verschillende onderdelen. De omvang van de woning (inhoud en oppervlakte) spelen de grootste rol. Ook de locatie van de woning speelt een rol wanneer er reiskosten worden berekend. Daarbij zit er veel verschil tussen de verschillende adviesbureaus. Let vooral op levertermijn, welke instrumenten er gebruikt worden en lees ook actuele reviews op internet van klanten. Dit speelt mee in het kostenplaatje. In de onderstaande tabel berekenen we de te verwachten kosten van een bouwkundig rapport in Peperga.

Soort huisAantal m2Geschatte prijs
Bovenwoning81 m2€285 – €305
Rijtjeshuis105 m2€360 – €370
Hoekhuis150 m2€410 – €430
Twee onder één kap166 m2€475 – €495
Vrijstaand189 m2€525 – €560
Tabel met de ingeschatte prijzen / tarieven voor een bouwkundig rapport december 2023.

Een betaalbaar en snel bouwkundig rapport?

Vergelijk tarieven van professionele bouwkundigen in jouw woonplaats

Bekende bouwkundig adviesbureaus

Op zoek naar een regionaal inspectiebureau voor tips en hulp bij een technische keuring? Aspecten waar je oog op moet houden bij het keuzeproces voor een inspecteur: de prijzen, levertijd van de rapportage, en welke instrumenten worden er gebruikt. In het volgende schema bieden wij adres- en contactgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Peperga die je mogelijk kunt inschakelen voor het uitvoeren van een bouwkundig onderzoek. Of overweeg adviesbureaus in Steggerda, De Hoeve, Vinkega, Boijl en Noordwolde.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-peperga-8396

Informatie over aankoopkeuring

Als je een mooie woning hebt gezien wil het nog wel eens gebeuren dat je hier helemaal vol van bent. Je hebt een blind vlek voor eventuele gebreken die aanwezig zijn. D.m.v. een aankoopkeuring in Peperga analyseert een neutrale deskundige het woonobject. Niet onverstandig, zo krijg je goed inzicht in wat de onderhoudsstatus van de woning is en wat de eventuele herstelkosten zijn.

 • Je hebt altijd een onderzoeksplicht als woningkoper.
 • Via een aankoopkeuring heb je een gedegen beeld van de woning die je misschien wilt kopen.
 • Je kunt het beste de keuring uitvoeren voor je een bod uitbrengt.
 • Met het rapport sta je sterker tijdens de onderhandeling.

verkoopkeuring voor een woning

Met een verkoopkeuring bedoelen we een inspectie van een pand dat jij wil verhuren. Middels dit rapport geef je de andere partij inzicht in de actuele staat waarin de woning verkeert. Jij komt hiermee serieus over en bent niet aan te spreken op een gebrekkige informatieplicht. Je wekt daarmee vertrouwen en het kan later veel problemen voorkomen.

 • Als huiseigenaar ben je wettelijk verplicht om kopers van informatie te voorzien over de staat van de woning.
 • Je woning wordt een stuk interessanter.
 • Wordt met name uitgevoerd voor relatief oude woningen (van voor 1985).

Opleveringskeuring: waarom en hoe werkt het?

Gaat je nieuwbouwwoning binnenkort opgeleverd worden? Met behulp van een opleveringskeuring weet je zeker dat je geen gebreken over het hoofd ziet. De bouwkundig expert controleert alle opleverpunten en kan je alles vertellen over de geldende normen en regels in de bouwwereld. Hij of zij komt op voor jouw belangen en je kunt de aannemer verantwoordelijk houden.

 • Eventuele gebreken worden direct aangewezen.
 • Je staat sterker bij eventuele geschillen met deze naschouw.
 • Tarieven variëren tussen de €130 en €225.


Veelgestelde vragen over het technische rapport voor woningen

Wat gebeurt er tijdens een bouwkundige keuring?
Een bouwkundig onderzoek wil zeggen een grondige en visuele inspectie van een woonobject. Het doel van een bouwtechnische keuring is om de staat van de woning in te schatten. Het rapport beschrijft de kosten die gemaakt moeten worden om het huis weer 100% veilig en kwalitatief te maken.

Op welke moment moet ik een bouwkeuring uitvoeren?
Een onafhankelijke bouwtechnische keuring in de provincie Friesland laat je meestal uitvoeren wanneer je een nieuwe woning gaat kopen. Vooral bij oudere woningen heb je kans op meerdere probleemgebieden. Dankzij zo’n woningkeuring krijg je een goed beeld van het woonobject. In veel gevallen wordt het onderzoek gestart voordat het openingsbod wordt gedaan. Mede worden onvoorzienen situaties over de woningstaat als ontbindende voorwaarden meegenomen.

Laat ik de bouwkundige keuring uitvoeren voor of na het bod?
Dit wordt doorgaans gedaan voordat de biedingen beginnen (via een makelaar in Peperga). Worden er veel gebreken ontdekt? Op basis van de resultaten komt het bod niet uit de lucht vallen, wat je ook kunt motiveren met stukken uit het rapport. Zo creëer je een goede uitgangssituatie in de onderhandelingen. Houd er rekening mee dat je al wel kosten kwijt bent voor dit rapport, terwijl je nog niet weet wat je exact moet bieden, en of je dat wel kunt lenen.

Wat zijn de voor- en nadelen van een meeloopkeuring?
Een meeloopkeuring betekent een schouw op de bouwplaats waarbij geen rapport wordt opgemaakt. Tegelijk met de bouwkundig expert uit de gemeente Weststellingwerf maak je een rondje door de woning. De bouwkundige expert komt direct met zijn belangrijkste opmerkingen aangaande de onderhoudssituatie van het huis. Potentiële problemen komen meteen aan het licht. Deze inspecteur biedt ook een kostenoverzicht aangaande noodzakelijk herstelwerk. Het grote voordeel van zo’n mondelinge keuring is de aantrekkelijke prijs en dat het snel uitgevoerd kan worden.

Plaats een reactie