Bouwkundige keuring Westdorp

Direct bouwkeuring aanvragen

Van plan een huis te kopen of te verkopen? Een bouwkundige keuring in Westdorp inplannen kan veel onzekerheid wegnemen. Middels deze inspectie krijg je een beeld van de de onderhoudssituatieen kom je achter de kosten om het huis in goede staat te brengen. Met deze informatie kunnen de onderhandelingen eerlijker verlopen. Op Bouwkeuringexpert.nl bekijk je actuele info over de uiteenlopende keuringen die er zijn, een prijsvergelijking en bieden we de vestigingsgegevens van bouwkundig adviseurs in Westdorp.

 • Een bouwkundige keuring is een visuele controle van een bestaand huis.
 • Je bouwkundig inspecteur in Westdorp controleert de woning grondig op vele punten.
 • Hij of zij kijkt naar in het oog springende zaken zoals bijv. de groepenkasten en en hoe het met de isolatie gesteld is.
 • Het bouwkundig rapport bevat een uitgebreide samenvatting en foto’s van de gebreken met tevens een duidelijke berekening van de kosten.
 • Op basis van deze analyse wordt je een duidelijk beeld verschaft van de de actuele situatie en staat van de woning die je misschien wel wilt kopen.
 • In het geval van een NHG-hypotheek vragen ze deze rapporten soms ter inzage.
 • De huidige prijzen van een bouwkundige inspectie liggen rond +/- €275 en €430.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Westdorp laten uitvoeren

Heb je belang bij duidelijkheid over de bouwtechnische staat van jouw eigen woning of van een woning die te koop staat? Kies dan voor een betaalbaar bouwkundig onderzoek. Het betreft een een nauwkeurige en onafhankelijke visuele woninginspectie. Na deze keuring kom je te weten welke gebreken er zijn en welk onderhoud nodig is. Hierbij wordt er uitgebreid gekeken naar zaken als de kruipruimte en en de aanwezigheid van asbest, lood en termieten. Dan wordt het overzichtelijk welke kosten er bij komen kijken om mogelijke gebreken op te lossen. Ook krijg je een overzicht van de verschillende onderhoudswerkzaamheden voor de lange termijn. Er is een vrije keuze voor een deskundige die de inspectie gaat uitvoeren. Dit moet een onafhankelijke partij zijn. Zoek bijvoorbeeld naar een bouwkundig expert, architectenbureau, een plaatselijke aannemer of taxateur in Westdorp.

Een bouwkeuring voor een lage prijs in juli 2024
Zonder al te hoge kosten een huis laten doorlichten? Ga dan voor een snelle en betaalbare meeloopkeuring (mondeling). Bij het doornemen van het appartement geeft de bouwkundig inspecteur mondeling een toelichting van alle bouwkundige aspecten. Direct ook een prognose van de woningwaarde ontvangen? Of ook bekijken welk energielabel er van toepassing is? Je kunt het dan ook combineren met een complete taxatie of een energielabel aanvraag. Hierdoor val je doorgaans in een gunstiger tarief. Via onze vergelijker kan je ook veel gegevens vinden over Goedkoopste bouwkundig rapport.

Bouwkundig advies inwinnen?

Bekijk en vergelijk bouwtechnische inspecteurs in Westdorp

Een bouwtechnische keuring regelen in 5 stappen

 1. Vergelijk verschillende bouwkundigen

  Allereerst moet je een expert zoeken die het huis gaat inspecteren. Deze persoon moet 100% onafhankelijk en objectief zijn. Je kunt kiezen uit meerdere architectenbureaus, plaatselijke aannemers en bouwkundige bureaus in Westdorp (en de regio).

 2. Woninginspectie

  Gezamenlijk met je bouwkundige expert, de verkoper & makelaar van de verkopende partij maak je een rondje door de woning. De specialist doorzoekt alles maar laat alles op z’n plek staan en schroeft niets open. De inspecteur neemt altijd spullen mee zoals een spiegeltje, vochtmeter en een ladder.

 3. Conclusies bespreken

  Meteen na de wooninspectie vertelt de bouwkundige zijn bevindingen. Je kunt tevens aanvullende vragen stellen.

 4. Bouwkundig rapport inzien

  Met behulp van het onderzoek wordt een bouwkundig keuringsrapport opgesteld. In dit stuk staat de conclusie van de staat van de woning en eventuele gebreken. Daarnaast bekijk je hier een overzicht met de kosten om het object weer in goede staat te krijgen.

 5. Bereken de woningwaarde

  Is het rapport positief over de woning? Op basis van de resultaten kunnen de biedingen op de woning beginnen. Hierbij houdt je rekening met de aangetoonde gebreken. Moet je nog even wachten of de definitieve uitkomsten? Laat dit dan opnemen in de ontbindende voorwaarden van het koopcontract.

De actuele kosten van een bouwkundig rapport

De huidige kosten van een bouwrapport schommelen rond de €315 en €440. De uiteindelijke prijs wordt bepaald door allerlei onderdelen. De omvang van de woning (inhoud en oppervlakte) bepalen voor het grootste deel de prijs. Ook de woonplaats is van belang wanneer er reiskosten worden berekend. Verder zit er veel verschil tussen de afzonderlijke inspectiebureaus. Let vooral op de snelheid, de instrumenten die de expert gebruikt en vraag ook reviews van andere klanten aan. Dit heeft allemaal invloed op het totale tarief. In de bijgaande tabel vind je samengevat de geschatte kosten van een bouwkundig rapport in Westdorp.

Soort huisWoonoppervlakGemiddelde prijzen
Appartementje82 m2285 – €305
Tussenwoning106 m2€340 – €385
Kopwoning127 m2€425 – €430
2-onder-1 kap154 m2€475 – €505
Vrijstaand175 m2€530 – €560
Tabel met de ingeschatte prijzen / tarieven voor een bouwkundig rapport juli 2024.

Onafhankelijk bouwkundig rapport nodig?

Vraag prijzen op bij betrouwbare bouwkundigen in de omgeving

Bekende bouwkundig adviesbureaus

Heb je een inspectiebureau nodig voor tips en hulp bij een technische keuring? Dingen die je moet afwegen wanneer je een inspecteur kiest: een inschatting van de kosten, de oplevertermijn, en van welke hulpmiddelen de specialist gebruik maakt. In de tabel hieronder overhandigen we contact- en adresgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Westdorp die je wellicht van dienst kunnen zijn bij het uitvoeren van een bouwkundig onderzoek. Of overweeg adviesbureaus in Drouwen, Borger, Buinen, Bronneger en Bronnegerveen.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-westdorp-9534

Hoe laat ik een aankoopkeuring uitvoeren?

Wanneer je een woningbezichtiging hebt gedaan wil het nog wel eens gebeuren dat je hier helemaal vol van bent. Je hebt een blind vlek voor eventuele gebreken die aanwezig zijn. Door middel van een aankoopkeuring in Westdorp bekijkt een objectieve expert de woning. Niet zo gek, want zo weet je precies wat de status van de woning is en welke onderhoudskosten er om de hoek komen kijken.

 • Je hebt altijd een onderzoeksplicht als woningkoper.
 • Via een aankoopkeuring ontvang je een rapport met details over de woning die je misschien wilt kopen.
 • Dit onderzoek laat je altijd doen voor het eerste startbod.
 • Je weet goed waar je over praat tijdens de onderhandelingen.

Wat is een verkoopkeuring?

Een verkoopkeuring houdt in: een objectieve beoordeling van een woonobject dat je in de verkoop wil doen. Op basis daarvan geef je de kopende partij inzicht in de staat van de woning. Je speelt open kaart en voldoet aan de wettelijke informatieplicht. Je neemt de laatst twijfels bij de koper weg en beperkt de aansprakelijkheid van schade achteraf.

 • Als eigenaar van een woning die je te koop aanbiedt heb je de plicht om de kopende partij te voorzien van correctie informatie over de staat van het huis.
 • Het geeft een gunstig effect op de verkoopprijs.
 • Wordt vaak uitgevoerd bij woningen gebouwd voor 1985.

Wat is precies een opleveringskeuring?

Is de oplevering van jouw nieuwbouwwoning in zicht? D.m.v. een opleveringskeuring wordt de nieuwe woning zorgvuldig gecontroleerd. De bouwkundig specialist controleert alle opleverpunten en zal zijn kennis delen over de regels en normen in de bouw. Hij zal direct in gesprek gaan met de uitvoerder en je kunt de aannemer aanspreken op nalatigheid.

 • Gebreken worden direct opgelost.
 • Je staat sterker bij eventuele geschillen met deze naschouw.
 • De kosten liggen tussen de €110 en €190.


Veelgestelde vragen over de keuring van woningen

Wat is een bouwkundige keuring?
Een bouwkundig onderzoek is een onderzoek naar de algehele staat van een woning. Het doel van een bouwtechnische keuring is om de staat van de woning in te schatten. Je krijgt nadere toelichting over de noodzakelijke investeringen om de woning in goede staat te brengen.

Op welke moment moet ik een bouwkeuring uitvoeren?
Een uitgebreide bouwtechnische keuring in de provincie Drenthe is relevant zodra jij een woning op het oog hebt. Des te ouder de woning is, des te groter de kans op verborgen gebreken. Met deze woningkeuring weet je precies wat de mankementen zijn van de woning. Meestal wordt de keuring gedaan zodra er een voorlopig koopcontract getekend is. Eveneens worden de resultaten van het onderzoek als ontbindende voorwaarden beschreven in de overeenkomst.

Bouwkundige keuring: voor of na bod laten doen?
Normaal doet men dit voor je een bod doet (via een makelaar in Westdorp). Moet er nog veel aan de woning gebeuren? Met het rapport in je broekzak zullen de biedingen goed aansluiten bij de realiteit, wat je ook goed kunt onderbouwen. Zo heb je een hele sterke onderhandelingspositie. Het nadeel is dat je al wel kosten kwijt bent voor dit rapport, terwijl je nog niet weet wat je exact moet bieden, en of je dat wel kunt lenen.

Wat is een meeloopkeuring?
Een meeloopkeuring betekent een woningschouw zonder verdere rapportage. Gezamenlijk met de bouwkundig specialist uit de gemeente Borger-Odoorn doe je een uitvoerige ronde door het huis. De bouwkundige expert deelt gelijk zijn zorgen m.b.t. de staat van de woning. Potentiële problemen komen meteen aan het licht. De specialist geeft ook een schatting van de kosten van de werkzaamheden die nodig zijn om de woning te herstellen. Waarom mensen kiezen voor de mondelinge keuring is de aantrekkelijke prijs en dat je snel kunt schakelen bij een koop of verkoop.

Plaats een reactie