Bouwkundige keuring Nieuw-Balinge

Direct bouwkeuring aanvragen

Heb je interesse in een bepaalde woning? Een bouwkundige keuring in Nieuw-Balinge uitvoeren is zeker iets om te overwegen. Daarmee krijg je een beeld van de wat er eventueel nog moet gebeuren en krijg je een beeld van de kosten om de gebreken op te lossen. Op basis daarvan is de onderhandelingspositie een stuk gunstiger. Via bouwkeuringexpert.nl verzamelen wij nuttige info over hoe en wanneer je een keuring aanvraagt, de tarieven en vind je de benodigde gegevens van bouwkundig adviseurs in Nieuw-Balinge.

 • Een bouwkundige keuring is een visuele controle van een bestaand huis.
 • Zo’n bouwkundig inspecteur in Nieuw-Balinge bekijkt de woning op heel veel verschillende aspecten.
 • De ingenieur kijkt naar de meest belangrijke en zichtbare aspecten van de woning zoals o.a. de staat van ramen, deuren en kozijnen en of er houtrot is.
 • In het bouwkundig rapport lees je een uitgebreide samenvatting en foto’s van de gebreken inclusief een overzicht van de onderhoudskosten.
 • Aan de hand van dit rapport krijg je op hoofdlijnen een beeld van de de conditie van de woning waar je interesse in hebt.
 • Bij een hypotheek met NHG is een keuring soms verplicht.
 • De huidige prijzen van een bouwkundige inspectie variëren rond de €320 en €385.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Nieuw-Balinge inplannen

Behoefte aan meer info over de staat (en gebreken) van je woning of van een huis dat je misschien wilt kopen? Profiteer dan van een handig en voordelig bouwkundig onderzoek. Het gaat hier om een rapport waarin de staat van een woning wordt beoordeeld. Dankzij deze keuring zijn de verbeterpunten en gebreken direct inzichtelijk. De inspecteur bekijkt o.a. de vloerconstructies en en of er sprake is van lekkages. Tevens achterhaal je welke kosten er gemaakt moeten worden om verbeteringen aan de woning aan te brengen. Voorts krijg je een beeld van het onderhoud dat in de toekomst moet worden uitgevoerd. Je mag zelf een partij kiezen die langskomt om deze keuring te doen. Het is essentieel dat hij/zij onafhankelijk is. Onder andere een bouwkundig ingenieur, een architect, een bouwonderneming of taxateur in Nieuw-Balinge.

Besparen op een bouwkeuring in juni 2024
Wil je een woning voordelig laten controleren? Kijk dan eens naar een meeloopkeuring waarbij er achteraf een mondelinge toelichting is. Bij de bezichtiging van het woonhuis geeft de bouwkundig ingenieur snelle en concrete adviezen over de verbeterpunten en aandachtsgebieden. Ben je benieuwd naar de potentiële verkoopprijs? Of meer duidelijkheid over het energielabel? Combineer het dan met een actuele taxatie of een energielabel aanvraag. Hierdoor val je doorgaans in een gunstiger tarief. Op ons platform lees je ook handige informatie over Keuring voor woningaankoop.

Bouwkundig rapport opvragen?

Vergelijk erkende bouwtechnische inspecteurs in Nieuw-Balinge

Stappenplan voor het regelen van een bouwtechnische keuring

 1. Bouwkundige zoeken en vergelijken

  Om te beginnen heb je een expert nodig die de woning gaat onderzoeken. Kies een objectieve en onafhankelijk adviseur. Er bestaan meerdere architecten, regionale aannemers en bouwkundige bureaus in Nieuw-Balinge (regio).

 2. De keuring van de woning

  In overeenstemming met de bouwkundige expert, de huidige eigenaar en / of de makelaar wordt de hele woning bekeken. De bouwexpert checkt alles maar laat alles netjes op de plek staan en er worden geen betimmeringen verwijderd. De inspecteur beschikt doorgaans over thermografische camera en een ladder.

 3. Resultaten doorspreken

  Na afloop van het onderzoek komt de bouwkundige over de brug met zijn waarnemingen. Er is ruimte voor het stellen van vragen.

 4. Bouwkundig rapport inzien

  Aan de hand van de huisbeoordeling stelt het adviesbureau een bouwkundig keuringsrapport op. In dit stuk staat de conclusie van de woning inclusief foto’s en eventuele onderhoudspunten. Daarnaast krijg je ook inzage in een lijst met kosten die nodig zijn om het object weer in goede bouwtechnische staat te krijgen.

 5. Woningwaarde bepalen

  Komt het rapport overeen met wat u hoopt? Nu kan je een openingsbod uitbrengen. Hierbij houdt je rekening met het kostenoverzicht dat de expert heeft opgesteld. Kan het onderzoek niet zo snel worden uitgevoerd? Kies er dan voor dit te benoemen in de zogenaamde ontbindende voorwaarden.

De actuele kosten van een bouwkundig rapport

De prijzen van een bouwrapport liggen tussen de €290 en €470. De prijs wordt bepaald door verschillende variabelen. Oppervlakte (m2) en inhoud (m3) zijn de belangrijkste. Ook de locatie van de woning is van belang wanneer er reiskosten worden berekend. Verder zitten er grote verschillen in uurtarief tussen de verschillende adviesbureaus. Neem zaken in overweging zoals de oplevertermijn, welke instrumenten er gebruikt worden en naar reviews van andere klanten. Dit alles bij elkaar bepaalt het kostenplaatje. In de onderstaande tabel vind je samengevat de gemiddelde kosten van een bouwkundig rapport in Nieuw-Balinge.

Type woningWoonoppervlakGeschatte prijs
Studio76 m2290 – €315
Tussenwoning100 m2€350 – €385
Kopwoning128 m2€420 – €435
Twee onder één kap158 m2€465 – €490
Landhuis186 m2€530 – €545
Opsomming met kosten van een bouwkundig rapport juni 2024.

Bouwkundig rapport laten uitvoeren?

Vergelijk tarieven van geschikte bouwkundigen actief in jouw regio

Bekende bouwkundig adviesbureaus

Op zoek naar een inspectiebureau voor de service van een technische keuring? Dingen die je moet afwegen bij het kiezen van een inspecteur: de kosten, de snelheid, en welke hulpmiddelen (trap, vochtmeter, etc.) worden gebruikt. In onderstaande tabel verstrekken we adres- en contactgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Nieuw-Balinge die in potentie ondersteuning kunnen bieden voor een grondige en onpartijdige bouwkundige keuring. Of doorzoek adviesbureaus in Tiendeveen, Stuifzand, Pesse, Fluitenberg en Nieuwlande.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-nieuw-balinge-7938

Aankoopkeuring uit laten voeren

Als je een gave woning voorbij hebt zien komen is het vaak zo dat je door het dolle heen bent. De gebreken van een woning kan je dan niet meer zien. Middels een aankoopkeuring in Nieuw-Balinge checkt een onafhankelijk deskundige het woonhuis. Handig, zo ontvang je betrouwbare details over wat de huidige staat van de woning is en wat de eventuele herstelkosten zijn.

 • Je hebt altijd een onderzoeksplicht als woningkoper.
 • Door middel van een aankoopkeuring heb je een gedegen beeld van het nieuw aan te kopen huis.
 • Je kunt het beste de keuring uitvoeren voor je een bod uitbrengt.
 • Je bent zo 100% zeker van de zaak tijdens de onderhandelingen.

Waarom een verkoopkeuring?

Een verkoopkeuring is een professionele en erkende analyse een bestaande woning of (bedrijfs)gebouw dat jij wil verhuren. Op deze manier bied je geïnteresseerden duidelijkheid over de actuele staat waarin de woning verkeert. Je stimuleert hiermee een hogere verkoopprijs en voldoet aan de wettelijke informatieplicht. Je creëert een stukje extra vertrouwen en het voorkomt onnodige discussies achteraf.

 • Als eigenaar van een woning die je te koop aanbiedt is het wettelijk je plicht de koper te informeren over de staat van jouw huis.
 • Verhoog de potentiële verkoopprijs van je huis.
 • Extra belangrijk bij oudere huizen (tussen 1925 en 1985).

Informatie over de opleveringskeuring

Is de oplevering van jouw nieuwbouwwoning in zicht? Door gebruik te maken van een opleveringskeuring voorkom je dat er nog allerlei verborgen gebreken zijn. De bouwinspecteur loopt de opleverpunten van de vooroplevering na en kan je alles vertellen over de bouwprocedures en geldende normen. Hij of zij komt op voor jouw belangen en met het rapport sta je sterker tegenover de aannemer.

 • De geconstateerde problemen moeten worden hersteld.
 • Met een naschouw sta je sterker bij eventuele geschillen na oplevering.
 • Je betaalt hiervoor tussen de €115 en €240.


Veelgestelde vragen over de woninginspectie

Hoe wordt een bouwkundige keuring uitgevoerd?
Onder het bouwkundig onderzoek valt een grondige en visuele inspectie van een woonobject. Doorgaans voert men deze bouwtechnische keuring uit om de staat van de woning tot in detail in kaart te brengen. Je krijgt nadere toelichting over de kosten die nodig zijn om het huis weer 100% veilig en kwalitatief te maken.

In welke gevallen is een bouwkeuring nodig?
Een objectieve bouwtechnische keuring in de provincie Drenthe komt in beeld als je een woning op het oog hebt. In het bijzondere bij woningen gebouwd voor 1985 zien we vaak achterstallig onderhoud. Door gebruik te maken van de woningkeuring komen alle onderhoudspunten boven tafel. Meestal wordt de keuring uitgevoerd als er intentieverklaring is getekend (voorlopig koopcontract). Evenzeer worden onvoorzienen situaties over de woningstaat als ontbindende voorwaarden beschreven in de overeenkomst.

Moet ik de bouwkundige keuring voor of na het bod laten uitvoeren?
Normaal doet men dit voor je komt met een openingsbod (via een makelaar in Nieuw-Balinge). Betreft het een woning dat veel onderhoud vergt? Op basis van het rapport kan je dan een lager bod uitbrengen, wat je ook goed kunt aantonen met de geconstateerde bevingen. Dit versterkt de onderhandelingspositie aanzienlijk. Het jammere is dat je de kosten van het rapport zelf moet betalen, maar je nog niet zeker weet of je een bod kunt doen.

Is een meeloopkeuring een goed alternatief?
Een meeloopkeuring is een vereenvoudigde woningschouw zonder verdere rapportage. Onder begeleiding van de bouwkundig expert uit de gemeente Midden-Drenthe maak je een rondje door de woning. De bouwkundige expert vertelt jou mondeling alles m.b.t. de bouwkundige staat van de woning. Potentiële acute situaties worden direct aangegeven. Deze inspecteur weet vaak ook de kosten om vaak voorkomende gebreken te herstellen. Een groot voordeel van deze mondelinge keuring is dat het stukken goedkoper is en dat je niet zo lang hoeft te wachten.

Plaats een reactie