Bouwkundige keuring Linschoten

Direct bouwkeuring aanvragen

Sta je op het punt een huis te kopen? Een bouwkundige keuring in Linschoten uitvoeren is dan vaak geen gek idee. Hiermee krijg je een idee van de staat en waarde van de woning en inzage in de kosten om eventuele gebreken te herstellen. Met die kennis worden de onderhandelingen transparanter. Op deze pagina verzamelen wij aanvullende info over de verschillende keuringen, een prijsvergelijking en vind je de contactgegevens van bouwkundig adviseurs in Linschoten.

 • Een bouwkundige keuring is een onafhankelijke, nauwkeurige inspectie van een woning.
 • Zo’n bouwkundig inspecteur in Linschoten analyseert de woning op een groot aantal onderdelen.
 • De ingenieur kijkt naar visuele waarneembare onderdelen van de woning zoals o.a. de vloerconstructies en en de CV-ketel en/of HR-ketel.
 • Het bouwkundig rapport bevat alle documentatie en analyses met hierbij een kostenberekening.
 • Zo zal je veel inzicht krijgen van de de gesteldheid van de woning waar je interesse in hebt.
 • Wanneer er wordt gekozen voor een hypotheek met NHG vragen ze deze rapporten soms ter inzage.
 • De prijzen van een bouwkundige inspectie variëren rond de €300 en €460.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Linschoten regelen

Behoefte aan een analyse van de algehele staat van een woonhuis of van een huis dat je misschien wilt kopen? Kies dan voor een transparant en voordelig bouwkundig onderzoek. Dit is eigenlijk een een nauwkeurige en onafhankelijke visuele woninginspectie. Via deze keuring weet je de probleempunten van de woning. Er wordt bijvoorbeeld gekeken naar het dak, dakpannen en de staat van de isolatie. Dan wordt het overzichtelijk welke kosten er bij komen kijken om de problemen aan te pakken. In aanvulling daarop krijg je meer zekerheid over het onderhoud voor de lange termijn. Je hebt de vrijheid om te kiezen voor een specialist die langskomt om deze keuring te doen. De onafhankelijkheid moet wel gewaarborgd zijn. Zoek bijvoorbeeld naar een bouwadviseur, architectenbureau, een aannemingsbedrijf of taxateur in Linschoten.

Een bouwkeuring voor scherpe tarieven in juni 2024
Zonder al te hoge kosten een huis laten doorlichten? Overweeg dan een meeloopkeuring waarbij er achteraf een mondelinge toelichting is. Bij de bezichtiging van het woonobject geeft de bouwadviseur direct live mondeling uitleg van alle bouwkundige aspecten. Wil je ook de waarde van een woning weten? Of benieuwd naar de energiezuinigheid? Plan dan ook meteen een woningtaxatie en/of energielabel check. Het wordt dan vaak extra voordelig uitgevoerd. Via onze vergelijker lees je ook aanvullende gegevens over Tarieven bouwkundige keuring.

Bouwkundig rapport opvragen?

Vind een bouwtechnische inspecteur in Linschoten

In vijf stappen een een bouwtechnische keuring laten uitvoeren

 1. Vergelijk verschillende bouwkundigen

  Allereerst moet je een deskundige zoeken die de woning gaat opnemen. Deze persoon moet 100% onafhankelijk en objectief zijn. Je kunt kiezen uit allerlei architectenbureaus, aannemingsbedrijven en bouwkundige bureaus in Linschoten en omgeving.

 2. De keuring van de woning

  Onder begeleiding van de bouwkundige expert, de huidige woningbezitter en / of wellicht een makelaar wordt de woning van boven naar beneden nagelopen. De bouwspecialist checkt alles maar verplaatst geen inboedel en richt dus nooit schade aan. De specialist kan gebruik maken van een ladder, klein handgereedschap en een afstandmeter.

 3. Conclusies bespreken

  Na het woningonderzoek deelt de bouwkundige zijn observaties. Je kunt tevens aanvullende vragen stellen.

 4. Ontvangst bouwkundig rapport

  Met behulp van de woninganalyse stelt het adviesbureau een bouwkundig keuringsrapport op. In dit stuk staat een lijst met de woning inclusief foto’s en achterstallige onderhoudspunten. Daarbij staat in het document een tariefoverzicht om het verblijf weer in goede staat te krijgen.

 5. Woningwaarde bepalen

  Is de uitkomst positief? Met het rapport in je broekzak kan je met een gerust gevoel een bod uitbrengen. In het achterhoofd heb je dan de aangetoonde gebreken. Is het rapport nog niet officieel? Kies er dan voor dit te benoemen in de ontbindende voorwaarden in de koopovereenkomst.

De huidige kosten van een bouwkundig rapport

De kosten van een bouwrapport in 2024 schommelen rond de €270 en €385. De uiteindelijke prijs is afhankelijk van verschillendeonderdelen. Oppervlakte (m3) en oppervlakte (m2) bepalen voor het grootste deel de prijs. Ook de plaats waar de woning staat heeft zijn weerslag op de prijs wanneer er reiskosten worden berekend. Eveneens zit er ook weer veel prijsverschil tussen de landelijke en regionale bureaus. Neem zaken in overweging zoals wachttijd, de deskundigheid en ervaring van de expert en kijk of er recensies zijn van andere consumenten. Dit speelt mee in de uiteindelijke prijs. In de onderstaande tabel vergelijk je de geschatte kosten van een bouwkundig rapport in Linschoten.

Type woningOppervlaktePrijsberekening
Studio76 m2285 – €325
Rijwoning119 m2€360 – €365
Hoekhuis128 m2€420 – €440
Twee onder één kap170 m2€450 – €480
Villa182 m2€520 – €550
Samenvatting met de actuele kosten van een bouwkundig rapport juni 2024.

Een betaalbaar en snel bouwkundig rapport?

Vergelijk goede bouwkundigen bij jou in de buurt

Bouwkundig adviesbureaus vergelijken

Op zoek naar een inspectiebureau voor de service van een technische keuring? Onderdelen die van belang zijn bij het uitzoeken van de juiste inspecteur: de kosten, levertijd van de rapportage, en de hulpmiddelen die worden gebruikt. In de tabel hieronder faciliteren we contactgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Linschoten die wellicht beschikbaar zijn voor een complete en objectieve bouwkundige keuring. Of doorzoek adviesbureaus in Haarzuilens, De Meern, Vleuten, Snelrewaard en Polsbroek.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-linschoten-3461

Een aankoopkeuring bij het kopen van een woning

Wanneer je een woningbezichtiging hebt gedaan is het vaak zo dat je door het dolle heen bent. Je bent blind voor de mogelijk aanwezig problemen. Aan de hand van een aankoopkeuring in Linschoten bekijkt een objectieve partij het woonhuis. Verstandig, zo krijg je inhoudelijke info over wat de actuele situatie en staat van de woning is en wat het kost om gebreken te herstellen.

 • Je hebt altijd een onderzoeksplicht als woningkoper.
 • Dankzij een aankoopkeuring heb je een gedegen beeld van de woning die je op het oog hebt.
 • Je kunt het beste de keuring uitvoeren voor je een bod uitbrengt.
 • Je weet goed waar je over praat tijdens de onderhandelingen.

Verkoopkeuring

Met de verkoopkeuring wordt bedoeld: een onafhankelijke keuring van een bestaande woning dat je te koop wilt aanbieden. Middels dit rapport bied je geïnteresseerden duidelijkheid over onderhoudstoestand van de woning. Jij komt hiermee serieus over en je geeft zo ook gehoor aan de informatieplicht. Je wekt daarmee vertrouwen en beperkt de aansprakelijkheid van schade achteraf.

 • Als woningverkoper heb je de plicht om de nieuwe eigenaar op de hoogte te brengen van de staat van jouw huis.
 • Verbeter de kansen op een goed openingsbod.
 • Wordt vaak uitgevoerd bij woningen gebouwd voor 1985.

Opleveringskeuring nieuwbouw, hoe gaat het in zijn werk?

Is de oplevering van jouw nieuwbouwwoning in zicht? Met behulp van een opleveringskeuring wordt jouw nieuwe woning grondig objectief bekeken. De bouwkundig ingenieur loopt de hele woning door (opleverpunten) en weet hoe het zit met de regels en normen in de bouw. De bouwspecialist is objectief en je staat juridisch een stuk sterker.

 • Ontdek direct de problemen in de nieuwe woning.
 • Met het naschouw-rapport sta je sterk bij eventuele geschillen.
 • De kosten liggen tussen de €105 en €240.


Veelgestelde vragen over de woninginspectie

Hoe werkt een bouwkundige keuring?
Onder het bouwkundig onderzoek valt een woonkeuring waarbij alles wordt nagelopen. Men kiest voor een bouwtechnische keuring om de staat van een woning in kaart te brengen. De bouwspecialist calculeert tevens de kosten voor herstelwerk om onderhoud en reparaties uit te voeren.

Wanneer is zo’n bouwkeuring noodzakelijk?
Een onafhankelijke bouwtechnische keuring in de provincie Utrecht wordt uitgevoerd zodra jij een nieuwe woning gaat kopen. Hoe ouder de woning, hoe groter de kans op achterstallig onderhoud. Middels deze woningkeuring heb je direct inzicht in deze problemen. In de regel wordt het onderzoek gedaan voordat het openingsbod wordt gedaan. Ook worden de zaken die worden aangetroffen bij het onderzoek als ontbindende voorwaarden opgenomen in het koopcontract.

Laat ik de bouwkundige keuring uitvoeren voor of na het bod?
Ons advies: laat het doen in het begin van het biedproces (via een makelaar in Linschoten). Mankeert er het nodige aan de woning? Op basis van de resultaten is het bod dat je uitbrengt gefundeerd, wat je ook kunt motiveren met stukken uit het rapport. Zo heb je een hele sterke onderhandelingspositie. Houd er rekening mee dat het rapport tijd en geld kost, terwijl je niet weet je het bod voldoende is.

Wanneer is een meeloopkeuring slim?
De meeloopkeuring is een simpelere schouw op de bouwplaats waarbij geen rapport wordt opgemaakt. Samen met de bouwkundig adviseur uit de gemeente Montfoort wordt de hele woning bekeken. De bouwkundige expert bespreekt alles verder mondeling met betrekking tot de bouwkundige staat van de woning. Potentiële gebreken worden direct aangegeven. De ingenieur geeft ook een schatting van de kosten van de werkzaamheden die nodig zijn om de woning te herstellen. Het onderscheidend vermogen van de mondelinge keuring is de lage prijs en de snelheid.

Plaats een reactie